Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 11 Mar 2025, 09:40

Blaser...costurile si "nebunia" au ca limita...cerul :)!!!

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

Re: Blaser...costurile si "nebunia" au ca limita...cerul :)!!!

Mesajde violiv pe 02 Sep 2015, 19:49

Uite o forma mai de compromis:

Imagine

Imagine

cuiva nu i-a placut exact forma pistoletului de la R8 succes, a replicat patul aproape integral cu minime modificari pentru palma. Din pacate n-a rezolvat problema obrazarului iar luneta e sus de tot.
Se pare ca nu suntem singurii care cauta solutii alternative :wink:
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde violiv pe 03 Sep 2015, 09:33

radubichis scrie:Blaser nu este o carabina foarte vanduta in USA datorita pretului mare comparabil cu pretul altor carabine de pe piata americana .Cind vor creste vinzarile la Blaser vor aparea si paturile Boyds pt ele

http://huntforever.org/2015/08/03/europ ... ll-rifles/

piata e mica daca o raportezi la toate celelalte "clasice" sau semi existente peste ocean. Cred ca Savage sau remi vand intr-o luna cat Blaser intr-un an dar ca procent din armele fabricate de Blaser, o parte consistenta ajung peste ocean.
Dupa cum zice si autorul articolului, cu "pretul de strada" al unei carabine de debut (AXIS, Ruger, Remi) peste ocean, nu reusesti sa cumperi nici macar o montura de luneta europeana :lol: :cry:
violiv
Veteran

Mesajde radubichis pe 03 Sep 2015, 19:59

violiv scrie:
radubichis scrie:Blaser nu este o carabina foarte vanduta in USA datorita pretului mare comparabil cu pretul altor carabine de pe piata americana .Cind vor creste vinzarile la Blaser vor aparea si paturile Boyds pt ele

http://huntforever.org/2015/08/03/europ ... ll-rifles/

piata e mica daca o raportezi la toate celelalte "clasice" sau semi existente peste ocean. Cred ca Savage sau remi vand intr-o luna cat Blaser intr-un an dar ca procent din armele fabricate de Blaser, o parte consistenta ajung peste ocean.
Dupa cum zice si autorul articolului, cu "pretul de strada" al unei carabine de debut (AXIS, Ruger, Remi) peste ocean, nu reusesti sa cumperi nici macar o montura de luneta europeana :lol: :cry:

Problema este cite arme vand pe an nu citi bani obtin din vanzare
Cind numarul de piese (carabine ) vandute va creste probabil ca si cei de la Boyds vor fi interesati sa produca paruri pt Blaser asa cum produc pt celelalte arme europene .Si intre noi fie vorba cind un suport de luneta costa cit o carabina nu cred ca vor avea vinzari fulminante
Cum precizeaza si autorul articolului americanii nu practica stilul de vanatoare european unde viteza de reincarcare este esentiala,vineaza la pinda unde cu o arma precisa rezolvi problema
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde GeKados pe 08 Sep 2015, 10:44

DART scrie:
GeKados scrie:Multumesc DART si Alin 30.06 :)

O sa pun direct legatura pentru produsele de curatare si intretinere fiind mai comune :)
Link-ul este urmatorul :
http://www.alrdp.ro/produse-curatare-si-intretinere

Cristi,

...ramanand la upgrade-uri si accesorii Blaser ai putea aproviziona paravalia ta sa avem si noi acces mai usor la cateva chestii...De exemplu acest accesoriu la care si eu ma gandesc de mult si probabil multi posesori de Blaser... asta ca "venii" vorba de articolele de curatat ...acest bore guide de exemplu. :

Imagine
Imagine

ar face bucurosi pe multi crede-ma... ar ajuta la tinerea camerei cartusului departe de solutiile de curatare,ulei etc. si ar face curatrea cameri cartusului una mult mai usoara.Eu as cumpara asta pt. 2 calibre.

Salut Atilla,
Scuze pentru raspunsul intarzaiat.... am avut o saptamana plina :)
Ai dreptate , sunt foarte utile pentru curatarea corecta a armelor de foc..
Am comandat cateva iar acestea vor sosi in stoc saptamana viitoare.

O zi buna
GeKados
Veteran

Mesajde DART pe 09 Sep 2015, 08:45

Excelent!
Te rog trimite-mi unul pt.o teva de .243 win.
Poate odata cu bipodul Versapod si adaptorul acela pt.patul Blaser...sunt pe receptie :D
DART
Veteran

Locaţie: Timisoara

Mesajde DART pe 09 Sep 2015, 22:46

Mi-am facut azi bucati Blaserul R8 Professional cu ajutorul unor buni amic(ing.Popa S.,Florin S. si desigur @violiv)...Atunci cand m-am impotmolit ne stiind exact pe unde se prinde cutia mecanismelor de pat (prin pat sau pistolet... :D ) dupa ce am incercat pe calea clasica prin pat...am descoperit ca incercam sa desurubez de fapt un surub in care se insurubeaza... Kick stop-ul :oops: .
Apoi am primit aceasta schema:
Imagine
...desigur dupa aceea totul a mers ca pe roate...in afara faptului ca neamtul...a si lipit cu un lipici "aspru" banutul acela din talpa pistoletului...care se prind in locasul sau prin trei picioruse...la desfacere s-au rupt toate trei pt. ca a ajuns si in locasul acestora adeziv.Destul de neprofesionist...insa bunul meu prieten mi-a promis ca imi pune unul gravat(un cap de caprior) in loc ...cu prindere in suruburi.Tot raul spre bine :) .
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

... :D recunosc este floare la ureche sa scoti sasiul...cum spunea @violiv "doar 2 suruburi" asa a si fost.Poate foloseste cuiva aceasta "disectie" mie mi-a folosit :)

Asa ca acum imi "iau" sasiul si incerc sa-mi caut pe cineva care sa-mi implanteze mecanismul intr-un pat GRS...toata povestea asta m-ar costa aproximativ... 2.896lei = 655 euro desigur daca o fac la vecini(eu imi doream desigur un importator de paturi GRS autohton si un meserias"implantator" autohton...dar de unde !? )...este oferta pe care am primit-o recent.Este mult este putin...atat mai fac ca sa-mi asigur un pat conform "nazuintelor" mele.

Nu fac nimic...dar nimic daca cineva imi cumpara arma cu teava de .243win (din care s-au tras aprox.175 focuri majoritatea in poligon )pt. suma de fix.11.000 lei...dupa cum vedeti este ca si noua ...acum chiar ca este o vanzare transparenta...se poate vedea bucata cu bucata iar singura zona atinsa este interiorul tevii...dar mai poate trage aproximativ.3500 de focuri :lol: lucru confirmat de fabrica :).
DART
Veteran

Mesajde DART pe 29 Sep 2015, 11:25

Dorind sa adaptez o arma vanatoreasca R8 Professional si pentru trageri mai pretentioase care depasesc 200m, acum ceva timp mi-am dotat arma proprie cu un adaptor si un bipod Harris. Harris-ul este un bipod foarte rezistent , usor de montat, insa este unul extrem de rigid si este posibil ca “imperecherea” lui cu o arma usoara cum este R8 Professional sa nu fie intotdeauna una fericita, mai ales atunci cand teava flotanta de la Blaser se nimereste sa nu fie chiar asa de flotanta iar atunci cand te infigi mai tare in bipod in timpul tragerii, ulucul sa se impinga in teava modificand astfel punctul de impact al proiectilului. Plecand de la aceast enunt, am dorit sa verific daca cu un alt tip de bipod (unul mai elastic), cu un alt adaptor, lucurile stau la fel.
Am ales pentru aceasta bipodul Versapod, un bipod elastic, a carui montare pe uluc se face pe un adaptor de tip spigot, produs si comercializat de Vertebrae din Norvegia. Mi-a facilitat acest experiment colegul nostru de pe forum, Gekados, care ofera aceste accesorii la vanzare in propriul web-magazin.
Am intampinat o singura “dificultate” la montarea adaptorului care vine amplasat exact in locasul adaptorului original pt. curea de arma, tunelul care strabate ulucul la modelul R8 este de 6cm, iar surubul cu cap imbus a fost dimensionat pentru ulucul de la R93. Am cumparat un surub cu cap imbus de 12cm, l-am debitat la 8cm, astfel in interiorul ulucului au mai iesit 2cm de filet, am pus o “saiba” confectioanta dintr-un hexagon de 11 cu gaura de 5 metric, apoi l-am strans cu o piulita si pe cei 2-3 mm de filet ramasi am pus cateva picaturi de Loctite.
Am pus aceasta saiba si cu rol de distantier, ca sa facilitez prinderea piulitei cu o cheie inelara, in timp ce insurubam surubul cu cap imbus din afara inspre inauntru (img. 2).

Va trebui sa fac un drum pana in poligon pentru ca am de gand sa schimb munitia pentru .243Win, trec pe RWS KS, o munitie foarte constanta si cu asta renunt definitiv la Geco Express, mai bine trag mai putin... :) si cu aceasta ocazie pun bipodurile la treaba, sa vad daca vor aparea diferente.

Am pus cateva imagini si cu detalii, poate ii vor fi de folos cuiva...

img. 1
Imagine
img. 2
Imagine
img. 3
Imagine
img. 4
Imagine
img. 5
Imagine
img. 6
Imagine
DART
Veteran

Mesajde bogus pe 01 Oct 2015, 19:12

Preturile par destul de ok, nu stiu daca includ cutia mecanismelor sau nu dar oricun nu ar conta ca fiecare o are oricum pe a lui
http://www.upgradeyourrifle.com/gb/rifle-stocks/161-calcio-kkc-per-blaser-r93-marrone.html
http://www.upgradeyourrifle.com/gb/rifle-stocks/160-calcio-kkc-per-blaser-r93-nero.html
http://www.upgradeyourrifle.com/gb/rifle-stocks/158-calcio-kkc-per-blaser-r8-nero.html
si uite si o oferta la un GSR foarte buna, acum sigur produsul e refurbised dar asta nu cred sa aiba vreo importanta pt cineva
http://www.upgradeyourrifle.com/gb/rifle-stocks/347-calcio-gsr-sauer-202.html
au tot felul de accesorii si produse Blaser la preturi interesante
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde violiv pe 01 Oct 2015, 21:28

E doar lemnul, nu si cutiuta. In Italia cutiuta e inseriata, se vinde cu regim de arma.
Si nu merita 650 E nicicum, e doar o bucata de lemn laminat "cioplit" care vine de peste ocean la 200 E gata facuta pentru alte arme sau la vreo 150 blank.
violiv
Veteran

Mesajde bogus pe 08 Oct 2015, 14:54

interesant asta, l-am intrebat daca face si Professional Succes si astept un raspuns
http://olx.ro/oferta/pat-tip-succes-pentru-blaser-r93-ID4r79u.html#448c290733
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde bogus pe 08 Oct 2015, 16:51

Mi-au raspuns, un pat identic cu cel pus in poze de violiv mai sus facut din nuc american grad 3 costa 3200 lei si dureaza 30 de zile
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde laurul pe 09 Oct 2015, 08:21

Mult, mai pui ceva si iei un GRS.....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde violiv pe 05 Noi 2015, 15:30

Pentru cei ce n-au atins inca norii, un nou jucator pe piata "accesoriilor" pentru R 8:

http://www.fineballistictools.com/?page_id=5299

nu numai paturi carbon ci si tevi. Si acum au o serie limitata ce arata chiar bestial:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

preturile pleaca de pe la 5000 E pentru arma intreaga.
violiv
Veteran

Mesajde bogus pe 05 Noi 2015, 17:29

Ce e asta? ...ma rog in afara faptului ca e un R8

Imagine
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde radu pe 05 Noi 2015, 19:25

Un Profesional cu patul spart?
Românului nu trebuie sa i-o tragi. Îl laşi în pace , că şi-o trage singur.
radu
Membru important

Mesajde violiv pe 12 Dec 2015, 08:59

Vedeti ceva ciudat la arma asta :?: :-?

Imagine
violiv
Veteran

Mesajde NicuNicuta pe 13 Dec 2015, 01:55

Serie pe pat ?
Cu Stimă,
Nicolae
NicuNicuta
Membru important

Mesajde violiv pe 13 Dec 2015, 20:25

Nu e pe pat ci pe sasiul armei.
Asa se vand in Italia unde sasiul e considerata parte esentiala. Deocamdata e prima tara in care stiu ca se cer inseriate si astea.
violiv
Veteran

Mesajde UlissePro pe 14 Dec 2015, 17:56

La fel este si la R93 ul meu luat din Ungaria in 2010:
Imagine
Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Mesajde petricaflorianioan pe 14 Dec 2015, 18:27

Al meu tot pe sasiu are seria ,si este din 2007.
In permis au trecut doar aceea serie,nicidecum cea de pe teava :shock: =))
petricaflorianioan
Membru important

Locaţie: Marghita(BH)

Mesajde pipabh pe 14 Dec 2015, 23:23

In permis trebuie trecute ambele serii, si cea de pe teava si cea de pe sasiu.
pipabh
Veteran

Mesajde UlissePro pe 15 Dec 2015, 01:03

Plus seria capului inchizator.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Mesajde DART pe 18 Dec 2015, 17:33

"haoles-baoles...manca-ti-as asta da fer de 850 000 de coco...hasta da !!! "
arma are si 15kg...se vinde cu muschi inclusi !

Ma duc sa-mi "sparg" profesionalul in bucati :lol: :lol: :lol:

Imagine
DART
Veteran

Mesajde UlissePro pe 19 Dec 2015, 02:54

Foarte tare! Cum am vazut flinta primul gand ma dus la arabi, dupa care am vazut in background ca era unul cu lenjeria de la pat pe el!
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Mesajde OVI762 pe 19 Dec 2015, 08:27

Ce mizerie...dar daca e bani si altii n'are puscoci cu haur,ca e unicacat :mrgreen:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde adrian1123 pe 30 Dec 2015, 12:45

Nu cred ca ar fi chiar rau sa ai pe pusca (metal)1-2 grame de aur si pe pat 1-2g de argint puse cu bun gust...asaaa, sa fie...zic si eu.
adrian1123
Veteran

Mesajde the_mav pe 30 Dec 2015, 15:07

adrian1123 scrie:Nu cred ca ar fi chiar rau sa ai pe pusca (metal)1-2 grame de aur si pe pat 1-2g de argint puse cu bun gust...asaaa, sa fie...zic si eu.

1:1000... intre g si kg e oarecare diferenta
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde OVI762 pe 02 Ian 2016, 12:58

adrian1123 scrie:Nu cred ca ar fi chiar rau sa ai pe pusca (metal)1-2 grame de aur si pe pat 1-2g de argint puse cu bun gust...asaaa, sa fie...zic si eu.

Perfect de acord,1,2 g infrumuseteaza 1,2 kg insa manelizeaza.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 02 Ian 2016, 17:39

Cu doua kilograme de aur pe ea nu se mai poate numi pusca ci bijuterie de mare valoare,nu mai trebuie tinuta in dulap ci in seiful Trezoreriei Nationale. :D
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Anterior

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont