Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Feb 2025, 21:29

260 Surgeon

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

260 Surgeon

Mesajde cristianh pe 13 Sep 2015, 16:40

Dupa ceva timp de asteptare a sosit in final noua mea arma in 260 cal. Am facut aceasta arma pentru a folosi gloante Berger 140gr Hybrid si sper sa pot atinge 1800 yds.
Actiunea este Surgeon, teava Schneider 1/8 Twist 26", USMC muzzle crown, Jewell trigger si AIAX stock (Zombie Cammo)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

cristianh
cristianh
Membru activ

Re: 260 Surgeon

Mesajde iliealexandruionut pe 13 Sep 2015, 18:57

Sunt cu gura cascata...de vreo doi ani citesc net-ul in lung si in lat si incerc sa inteleg curentul ,, long range''.Am citit TONE de pareri si teste,visez la magia unui L115A3(acc int.)dar jucaria ta este pur si simplu impresionanata!! La un moment dat am sa doresc sa ma apuc de treaba..dar mai trece apa pe dunare.!felicitari si nu fi sfios sa ne impartasesti primele focuri/reglaje/ succese(uri)

sa o stapanesti fericit!!
PS: cam cat costa jucaria si ce optica intentionezi sa i atasezi..?
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran

Mesajde cristy_grasutzu pe 13 Sep 2015, 19:35

Ceva frumos!Bravo cristianh!
iliealexandruionut doar pe Calea Victoriei sa tragi cu asa ceva:)) sau peste balta aia mare :))
cristy_grasutzu
Membru activ

Mesajde laurul pe 14 Sep 2015, 08:10

La baieti poti sa le spui ca e OZN....ca de calibru or sa citeasca ei.....pe goagal.
Impresionant ! ! ! !
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde madalin122582 pe 14 Sep 2015, 18:24

Arata demential !!!
Noi nu putem decat sa ne stergem balele de la gura :cry:
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde cristianh pe 15 Sep 2015, 01:57

@ iliealezandruionut, cristy_grasutzu, laurul, madalin122582 Multumesc

@iliealexandruionut; Accuracy International sint arme foarte bune si pot sa-ti spun ca nu vei fi dezamagit daca iti iei una (am si eu un AIAX), foarte buna alegere. Armele "custom" incep cam pe la $4000 in sus si urca depinde cit vrei tu sa cheltui, pe mine m-a costat aceasta arma aproape $6000.

Eu folosesc Schmidt & Bender PMII, am citeva, si pentru aceasta arma tot Schmidt am vrut sa-mi iau dar cu ceva timp in urma cind am fost la tras unul dintre colegi a avut o luneta noua Tangent Theta 5-25X56 el si-a vindut un Schmidt ca sa-si cumpere Tangent Theta si si dupa ce m-am uitat prin ea si am comparat-o linga luneta mea Schmidt si am folosit-o putin, acum nu prea stiu ce sa iau. Pot sa spun ca Tangent Theta are o claritate superioara.. este mai clara decit Schmidt, clicurile sint mai pozitive, pentru a fixa zero stop nu ai nevoie de nici o cheita, si nu ai acel "tunnel vision" pe care Schmidt o are intre 5-7 magnificare. Deci acum nu prea stiu ce sa fac, Tangent Theta este cu mult superioara dar nu are vechimea pe care o are Schmidt... Am sa mai astept putin.

cristianh
cristianh
Membru activ

Mesajde von BRAUN pe 15 Sep 2015, 11:05

Sigur poate fi folosita si la vanatoare? Ca daca o vede mistretu' , ingheata in goana cu gura cascata !

von BRAUN
Decat sarac si in puscarie, mai bine liber si bogat !
von BRAUN
Membru important

Mesajde violiv pe 15 Sep 2015, 11:14

La panda, de ce nu? La goana nu stiu cine tine in brate un sistem arma+optica ce depaseste lejer 7 kg ...
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde violiv pe 18 Sep 2015, 08:59

cristianh scrie:Dupa ceva timp de asteptare a sosit in final noua mea arma in 260 cal. Am facut aceasta arma pentru a folosi gloante Berger 140gr Hybrid si sper sa pot atinge 1800 yds.
Actiunea este Surgeon, teava Schneider 1/8 Twist 26", USMC muzzle crown, Jewell trigger si AIAX stock (Zombie Cammo)

Imagine

cristianh

Deja este bine cunoscuta si la noi predilectia ta pentru aceasta combinatie de actiune, stock, teava.
De ce un 260 (adica un 6,5 pentru cei mai europeni) este foarte de inteles.
Banuiesc ca "260 cal." inseamna 260 Remington, adica mai mult sau mai putin un proiectil de 6,5 mm plantat intr-un tub la origine pentru 308 W (tot pentru cei mai putin obisnuiti), calibru foarte asemanator ca performante cu mai cunoscutele pe la noi 6,5x55 sau 6,5x57.

Intrebarea mea no. 1: de ce nu ai ales un "260 cal." mai rapid, gen 6,5-284 pentru astfel de distante?

Si inrebarea no. 2: cu un pic de timp in urma, vorbind despre lunete, spuneai ca tentezi sa incerci noile aparitii de la N-F. Eu nu am vazut inca niciun model din seriile noi dar din ce povestesc posesorii de peste ocean, mecanica este cel putin la fel de buna ca la seriile cunoscute, in schimb optica reprezinta un salt important si calitatile imaginii oferite pot fi comparate de la egal la egal cu S&B, Zeiss, etc. Asadar, de ce ai renuntat la ideea N-F?

Cu multumiri anticipate!
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde cristianh pe 25 Sep 2015, 05:05

violiv scrie:
cristianh scrie:Dupa ceva timp de asteptare a sosit in final noua mea arma in 260 cal. Am facut aceasta arma pentru a folosi gloante Berger 140gr Hybrid si sper sa pot atinge 1800 yds.

Imagine

cristianh

Deja este bine cunoscuta si la noi predilectia ta pentru aceasta combinatie de actiune, stock, teava.
De ce un 260 (adica un 6,5 pentru cei mai europeni) este foarte de inteles.
Banuiesc ca "260 cal." inseamna 260 Remington, adica mai mult sau mai putin un proiectil de 6,5 mm plantat intr-un tub la origine pentru 308 W (tot pentru cei mai putin obisnuiti), calibru foarte asemanator ca performante cu mai cunoscutele pe la noi 6,5x55 sau 6,5x57.

Intrebarea mea no. 1: de ce nu ai ales un "260 cal." mai rapid, gen 6,5-284 pentru astfel de distante?

Si inrebarea no. 2: cu un pic de timp in urma, vorbind despre lunete, spuneai ca tentezi sa incerci noile aparitii de la N-F. Eu nu am vazut inca niciun model din seriile noi dar din ce povestesc posesorii de peste ocean, mecanica este cel putin la fel de buna ca la seriile cunoscute, in schimb optica reprezinta un salt important si calitatile imaginii oferite pot fi comparate de la egal la egal cu S&B, Zeiss, etc. Asadar, de ce ai renuntat la ideea N-F?

Cu multumiri anticipate!

Am facut aceasta arma pentru ca sa o folosesc in primul rind in competitii de 1000yds dar pentru ca trag saptaminal in desert vreau sa o incerc si la distante mai mari. Colegul meu cu care trag in desert are un 260 si am tras cu ea la 1800yds si rezultatele au fost bune. Inainte de-a alege acest calibru m-am gindit la mai multe calibre precum si la 6.5-284. dar 260 mi sa parut cel mai potrivit.

Nu pot sa spun ca am renuntat la NF, am un NF nxs pe .416 Barrett si o folosesc mereu, dar in ultimul timp lunetele au avansat destul de mult si concurenta este destul de strinsa. S&B a fost destul de mult timp in frunte dar celelalte lunete au ajunso din urma. Dar dintre toate lunetele prin care m-am uitat si am folosit nu se compara cu Tangent Theta, si acuma stau si ma gindesc ce sa fac. Practic am vrut sa-mi iau tot un S&B dar dupa ce am folosit putin luneta Tangent Theta a unui coleg cu care trag pot sa spun ca TT are niste calitati aparte.

cristianh
cristianh
Membru activ

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont