Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Feb 2025, 21:42

Dublu expresul sau cuiul lui Pepelea

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

Re: Dublu expresul sau cuiul lui Pepelea

Mesajde Zeres Ciprian pe 25 Mar 2014, 10:13

Da, e Brno super. Ce parere aveti de ele, merita sa o iau? Cum trag cele 2 tevi?
Zeres Ciprian
Veteran

Mesajde violiv pe 25 Mar 2014, 12:49

Toate armele cu tevi sudate trag cum ai noroc. Le mai aduci la un loc eventual din munitie.
Arma e foarte bine facuta, lucrata ingrijit si este destul de pretuita prin lume. Am gasit mai multe chiar peste ocean unde este comparata cu cele din ziua de azi ale aceleiasi firme si sta in fata binisor. Insa e greuta, undeva la minim 3,5 kg fara optica.

Ceva asa isi luase acum vreo 2-3 ani colegul nostru care vaneaza prin Spania-Portugalia. Il gasesti pe la "vanatoare la mistreti" ca au puscat multi de tot anul acesta. El era foarte incantat de achizitie.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Zeres Ciprian pe 26 Mar 2014, 07:25

Multumesc mult de ajutor!
Zeres Ciprian
Veteran

Mesajde violiv pe 02 Apr 2014, 07:58

Am aflat ca Blaser din povestea de mai sus a facut prima victima dupa noul reglaj: un muflon. :P
8x57 JRS, Brenneke TUG, 196 m :shock: Si zicea cineva ca nu merge dublu-expres-ul dincolo de 50 m....
violiv
Veteran

Mesajde marc pe 30 Mai 2014, 11:21

Are cineva expressul de la Verney-Carron sau l-a pipait cineva mai de aproape ?Nu mi-e clar sistemul de siguranta la acesta si daca are sistem de reglaj a convergentei tevilor...
marc
Nou membru

Locaţie: Nordul Harghitei

Mesajde violiv pe 30 Mai 2014, 20:03

L-am "pipait" indelung.
Arma are o mecanica un picut particulara:
- inchide aproape ca Beretta, cu "cuie" in lungul tevilor dar lantul cinematic dintre cheita si zavoare e un pic diferit. Functioneaza perfect.
- percuta cu percutoare "in linie" nu cu cocoase interne cum au 95% din armele basculante. Ei zic ca-i un avantaj. Eu cred ca e o chichita tehnica ce merita bagata in seama .... practic e mult mai dificil sa inghesui percutoare in linie decat cocoase intr-o bascula, mai ales ca-i joasa tare si sa le mai dai si taria sa percute.
- siguranta este manevrata de o mica parghiuta de forma mai mult sau mai putin triunghiulara, "plantata" foarte la indemana dar si foarte neobisnuit - adica in fata primului tragaci, pana sa ajungi la garda tragacelor. Asigura automat la deschiderea armei, ca sa treci pe foc doar o impingi putin cu degetul de pe tragaci. E foarte usor de accesat si actionat dar nu e uzual si daca ai tras multa vreme cu arme cu siguranta la degetul mare o cam cauti
- tragacele sunt de doua feluri: cu un singur tragaci (model de care francezii se cam plang pe forumurile lor) si care nu-mi place pentru ca nu poti selecta cu care teava tragi prima, respectiv cu doua tragace din care primul poate apasat de doua ori la rand ca sa tragi ambele tevi cu un singur tragaci, chestie care mie imi place.....pot selecta dintr-o miscare de varf de deget de pe un tragaci pe altul cu care teava trag prima, sus sau jos, si pot trage o serie normala jos-sus cu un singur tragaci
- are reglaj al convergentei tevilor - acestea sunt sudate de o sina dar care le lasa libere pe aproape 10 cm catre gura tevii unde exista un sistem "ascuns", usor de actionat de catre un "surubel" plasat chiar intre tevi si din care poti regla convergenta tevilor "micrometric" duopa cum se lauda ei, tot prin incercari repetate cum e in realitate .... da-i bine ca se poate si ca functioneaza.
violiv
Veteran

Mesajde marc pe 30 Mai 2014, 21:59

Multumesc mult maestre Violiv ...dintre toate siguranta nu prea mi se pare o alegere fericita...mai ales ca se reasigura automat dupa fiecare frangere a armei.De asemenea nu stiu ce modalitati sunt pentru montarea unei optici...daca e cazul...
Am vazut pe site la Oradea un set format dintr-un express 9,3x74R si o pereche de tevi lise Polynox 12/76 cu socuri mobile la un pret interesant.Stiu ca e modelul cu contraplatini care pare frumusel,un singur tragaci si probabil fara ejectoare,in schimb nu stiu daca bascula e din otel sau Ergal.
marc
Nou membru

Mesajde violiv pe 30 Mai 2014, 22:27

E modelul de acum vreo 2 ani al firmei, dublu-expres pe bascula de cal 12. Intre timp au trecut la varianta noua, pe bascula de 20.
Pentru calibrele mai "rele", adica 7x65 R si 9,3x74 R bascula era de otel.

Mai intai suna sa vezi daca mai exista. Pretul este cel fara accize .... acum este tare-tare mai scumpa.
Eu m-am jucat cu bock-ul de 12 pe bascula usoara, "alba", doua tragace si ejectoare. Inca mai visez ....
violiv
Veteran

Mesajde marc pe 30 Mai 2014, 22:38

Acum cateva zile exista...Daca e modelul vechi cu bascula de otel ar putea fi prea greuta...?
marc
Nou membru

Mesajde violiv pe 30 Mai 2014, 22:51

Niciuna nu era grea. Am "simtit" dublu-expres-ul in 9,3 si in varianta cu tevi scurte de tot si in aia normala, tot din seriile mai vechi cu bascula de otel. Niciuna nu mi-a dat senzatia de greu chiar daca depasesc putintel 3 kg.

Chiar si azi firma recomanda bascula de otel si pentru cal 12 daca tragi frecvent magnum. Nu cred ca e un minus.

Nu stiu exact ce model exista la Oradea. Descrierile de pe site-ul magazinului sunt "incurcate" si inca neconforme cu realitatea din raft. La data cand a aparut arma era o oferta a firmei acel pachet, ce pleca din fabrica semnificativ mai ieftin si foarte avantajos.
Poate gasesti pe cineva amabil sa-ti trimita o poza sau macar sa-ti descrie in amanunt detaliile tehnice.
violiv
Veteran

Mesajde marc pe 30 Mai 2014, 23:03

Multumesc inca o data pt toate informatiile,cu atat mai mult pentru faptul ca ai avut ocazia sa intri in contact direct cu "piesele" respective...
marc
Nou membru

Mesajde marc pe 30 Mai 2014, 23:09

Revin...m-a luat valu.....despre ergonomia acestei arme si forma patului,respectiv ochirea prin catare- inaltator sau luneta ceva pareri..
marc
Nou membru

Mesajde violiv pe 31 Mai 2014, 08:05

Este printre putinele arme moderne cu patul inclinat mult, mai asemanator cu juxtapusele decat cu bock--urile concurentei. Pentru folosire pe mecanice sau pentru tevile lise vine perfect unui vanator mai harsait cu juxtapuse vechi si mai putin obisnuit (citeste: deloc) cu bock-urile. Un Docter pe tevile de glont iar vine OK la ochi. Luneta se ridica mult de tot si nu mai este comod de ochit.
violiv
Veteran

Mesajde reyes pe 23 Ian 2015, 21:40

salut!
am vazut ca ati impartasit cateva pareri si despre dublu expres Verney. Cu ceva timp in urma am studiat o astfel de arma iar de atunci imi tot face cu ochiul...fapt pt care sunt hotarat sa-mi comanda un 9,3x74 R cu tevi de schimb in cal 12.
ce parere aveti, cu un tragaci sau doua?
merci
reyes
Membru important

Mesajde violiv pe 24 Ian 2015, 00:54

Mie imi plac doua tragace la doua tevi.
Daca o sa mai sapi un pic pe forumurile franceze, unde sunt mai multi posesori, unii se plang ca le cam pleaca ambele focuri la varianta cu un tragaci.
Foarte recent, un coleg de grupa si-a luat una in 9,3x74 dar varianta noua, pe bascula de 20 si cu tevi de schimb de 20. O mica bijuterie, cu ceva imbunatatiri la inaltator si sistemul de prindere pentru optica fata de modelul precedent. Ca alura parca pica si mai bine decat cea cu 12. Cum la 12 bascula pentru 9,3 e de otel, avantajul masei foarte mici se cam duce in schimb suporta bine 12/76. Mie pe 20 mi-a placut si mai mult.
A iesit doar o data foarte scurt la tras in poligon si n-am avut vreme sa ne lamurim apropo de precizie, convergenta tevilor, etc.
violiv
Veteran

Mesajde reyes pe 24 Ian 2015, 23:44

am tot citit pe diferite forum-uri si am auzit despre problema la un singur tragaci, tocmai de asta sunt cam indecis.
cat despre configuratie, si cea de 12 pe care o vreau eu, va veni cu ultimele imbunatatiri ce le-au adus modelului. despre reglajul (convergenta) tevilor, m-au intrebat ce sistem de ochire intentionez sa montez in viitor, iar reglajul va fi facut in fabrica ,pt un sistem de ochire red dot, ales de mine.

se pare ca verney la cal 9,3 x74 face bascula din otel, indiferent de cal. ales la tevile pt lisa.
doar la celelalte cal., bascula este din ergal.
reyes
Membru important

Mesajde violiv pe 25 Ian 2015, 12:00

Chiar la firme atat de mari, ca Verney sau Merkel, chestia cu "reglajul din fabrica" s-a dovedit o mare gogorita.
Normele europene, nu legale ci acceptate mutual de armurieri printr-o conventie a lor, presupun ca un dublu-expres sa traga focurile, cate doua cu ambele tevi, intr-un cerc de 5 cm la 50 m. Ori asta se intampla in cel mai fericit caz numai cu un sort de munitie. Mi-au trecut cateva prin mana la reglat si absolut niciuna din cele cu tevi sudate nu tragea atat de bine cum zic normele, diferenta intre tevi fiind mai mare decat cei 5 cm si aproape intotdeauna incrucisate.
Daca poti cere reglaj al convergentei atunci fa-o si nu lua tevile sudate total si asa-zis reglate de ei. Corectezi acasa functie de munitia aleasa.
violiv
Veteran

Mesajde reyes pe 25 Ian 2015, 12:26

saptamana asta iau o decizie cu privire la arma si optiunile mele in materie de tevi, tragaci, etc...
nu ascund faptul ca iau in calcul si o eventuala semiautomata in cal 9,3x62, am vazut ce face chiar ieri la o vanatoare de mistreti, recunosc ca mi-a placut....m-a cam pus pe ganduri :(
reyes
Membru important

Mesajde EliteHunting pe 14 Apr 2015, 15:47

Pentru amatorii de "lucru bine facut" cam asa ar trebui sa traga un expres cand iese de pe poarta fabricii, poate e de vina si munitia... norma orix. https://www.youtube.com/watch?v=twXPuC5SAOc https://www.youtube.com/watch?v=aJ95gfL8I2E
EliteHunting
Membru activ

Mesajde radubichis pe 14 Apr 2015, 19:51

Degeaba trag asa ,nu-s Blaser :D
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde EliteHunting pe 15 Apr 2015, 10:03

Intr-adevar doar pe la Blaser am mai vazut asa ceva si la S2 si la mixtele B95, B97. Interesant la Chapuis Armes este ca tintele test care vin odata cu arma arata aproape identic cu cele trase in poligon si nu sant facute cu capsatorul la birou cum am vazut la cateva arme de mare "traditie", ele tragand cu totul altfel.
http://www.chapuis-armes.com/express-ju ... 86-x4.html

http://www.chapuis-armes.com/-express-s ... 3-s12.html
EliteHunting
Membru activ

Mesajde Alin3006 pe 15 Apr 2015, 15:37

Pentru Chapuis, jos palaria. Si Krieghoff tot ca pe foaie trage. In schimb am vazut express-ul suprapus de la Blaser, cel mai ieftin, fara reglajul de convergenta, tragand infect. De altfel, vazand proprietarul ce face un Krieghoff in conditii similare, s-a decis sa o vanda. :mrgreen:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Anterior

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont