Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Feb 2025, 21:44

ZOLI AZ 1900 super-luxe

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

ZOLI AZ 1900 super-luxe

Mesajde maryo pe 01 Aug 2010, 13:53

Salutari tuturor! Vreau s-a cumpar o carabina ZOLI-AZ 1900 super-luxe cal.243 ce parere aveti despre aceasta marca in comparatie cu CZ sau TIKA? Pe forum nu am gasit comentarii despre marca ZOLI!
maryo
Membru important

Locaţie: Spania (Madrid)

Re: ZOLI AZ 1900 super-luxe

Mesajde violiv pe 01 Aug 2010, 22:04

Marca in sine e in topul italienelor dar fara a avea renumele unei Merkel, de ex. Carabinele lor sunt printre cele mai bune arme de serie italiene. Cum e in 243 nu stiu dar am tras cu una de acelasi nivel de finisare in 30-06. Imprumuta mecanica inspirata de la Remington dar ceva mai "rotunjita" pe la colturi, finisata mai cu simt de raspundere decat Remington uzuale, ceva gravuri discrete pe culata, boltul lucreaza frumos si lin, tragaciul era simplu, dar sec si suficient de finut, lemn de buna calitate si lucrat frumos. De tras trag in limitele obisnuite astazi, adica la nivel de MOA cu munitie buna. Una peste alta e o arma placuta, bine facuta.
Pretentioasa la baze pentru montarea lunetei - desi se inspira de la Remi nu se potrivesc decat baze special facute pentru aceasta arma si nu sunt atat de abundente ca oferta ca pentru alte arme...ori de la mama ei, ori modelul cu detasare rapida cu "manetele" de la Leupold, ori ceva Weaver.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde maryo pe 02 Aug 2010, 14:45

Mersi pentru raspuns Violiv!
maryo
Membru important

Locaţie: Spania (Madrid)

Mesajde Collin045 pe 09 Apr 2015, 09:21

Arma este celebra lor carabina lansata pentru calibrele super-magnum ale lui Roy, cu cele 9 nuturi de inzavorare dispuse pe 3 coloane cu cate 3 randuri, atat de apreciata si astazi. S-a vandut sub diferite nume - Sauer-Weatherby, Weatherby-Europa, etc. N-am auzit plangeri despre armele domnului Roy...poate doar in privinta pretului cam mare si pentru noi da' mai ales pentru cei de peste ocean. Chiar si astazi, pret convenabil inseamna sub 1500 E !!! Cum stii sa vezi daca o arma s-h merita sau nu luata nu pot decat sa-ti urez: tranzactie profitabila!
Collin045

Mesajde violiv pe 09 Apr 2015, 11:51

Bine ai venit printre noi!

Cred ca ai zbarcit-o un pic chiar din prima postare .... Zoli si Roy nu prea au avut nimic in comun, poate doar cerintele pentru calitatea lucrului facut.
Zoli e facuta in Italia, Roy si-a facut o vreme armele in Germania la Sauer.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Sly_Fox pe 09 Apr 2015, 21:02

Nici eu nu am auzit ca Weatherby sa fi colaborat cu Zoli in domeniul armelor,fie ele ghintuite sau lise.
In Europa au fost ceva cooperari cu cei de la Sako,cu un contract incheiat in 1956 pentru producerea unui model de carabina cu actiune Mauser,cu o firma daneza denumita Schultz & Larsen,pentru producerea calibrului 378 Weatherby Magnums tras din carabina Model 54 si cu firma J.P Sauer din Germania de Vest pentru producerea carabinei Mark V.
Ceva mai tarziu,americanii au renuntat la contractul cu germanii,orientandu-se spre firma japoneza Howa,asa aparand modelul Vanguard. Deasemenea Mark V a continuat sa se produca la Howa.
In domeniul liselor Weatherby a avut o colaborare cu celebra firma Fausti Stefano,asa ca nici de aici nu reiese vreo colaborare cu Zoli.
Cred ca ai facut o confuzie domnule Collin.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde tibi_anghel pe 10 Apr 2015, 14:14

Si daca bine-mi amintesc, a fost prima mea carabina, are doar doua nuturi de inzavorare. Bine lucrata in general iar modelul amintit de tine are niste gravuri frumusele.
tibi_anghel
Membru important

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont