Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Feb 2025, 06:07

porc alergator la Joita

Sunt multi dintre Dvs care sunt interesati de latura sportiva si de competitie a detinatorilor de arme . Va stam la dispozitie in acest topic !
Subiectul este generos si asteptam postari pe masura .

Moderator: liviur

porc alergator la Joita

Mesajde hunterb pe 30 Iul 2017, 13:15

Salutare tuturor,

Am fost azi sa trag (pentru prima oara spre rusinea mea) la porcul alergator din poligonul Joita. Organizarea a fost impecabila (ca deobicei as spune) asigurata de dl Georgian Alexandru.
Arma folosita a fost Blaser R8 profesional in calibrul 375 H&H, optica Aimpoint micro-h2 cu prindere Blaser iar munitia RWS KS de 19 grame.
Am tras 3 serii de cate 3 focuri cu pauze pentru racirea tevii, iar porcul (mai mult godac as zice) fugea la cca 40-45 de metri o data cu fata si o data cu spatele (o sa vedeti 3 focuri in spate si 6 in fata, intrucat la fiecare serie pleca fata-spate-fata).
Concluziile zilei:
1. Chiar daca e soare, punctul luminos la intensitate prea mare nu ajuta tirului
2. Singura data cand am luat corectie "in fata ratului" porcului am nimerit chiar in rat
3. Atunci cand m-a luat valul si am declansat focul "ca la lisa" am nimerit sub linia mediana, dreapta jos

Una peste alta sunt foarte multumit si placut surprins cat de bine ma impac cu arma si aimpointul, o sa revin cat mai des pentru asemenea sedinte care sunt extrem de utile si necesare pentru vanatoarea la goana.
Inca o data felicitari poligonul Joita!

O zi buna,

hunterb

ps: in poza pun si un cartus de 375 H&H alaturi de fratele mai mic 7mm rem mag, ambele RWS KS
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
hunterb
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Re: porc alergator la Joita

Mesajde biriuck pe 30 Iul 2017, 13:29

E foarte derutant sa tragi la tinta aia cand merge cu spatele :D
Eu zic ca e bine ca e godac, abia simuleaza mai bine un porc mai mare la distanta mai mare :roll:

Am tras si eu in urma cu ceva timp la godacul ala alergator cu drilingul unui amic. Focurile date cand fugea cu spatele sunt mult in stanga, nu am putut focaliza pe tinta aia din cauza formei si instinctului.
Focurile date cu glontul au mers ambele sub porc, nu am fost curios dupa sa-l intreb daca a verficat reglajul catarilor de glont.
Cand a alergat "normal", am reusit sa ii dau 2 focuri mortale dar nici atunci nu am putut sa tin cont de tinta si le-am dat asa cum as fi tras la mistret in mod normal.
Edited.jpg
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: porc alergator la Joita

Mesajde mihai_tud pe 31 Iul 2017, 09:18

Am tras si eu la aceast godac alergator si voi reveni la inceputul toamnei sa imi intru in mana pentru sezonul de mistret.Foarte buna ideea,ar trebui sa treaca fiecare vanator pe acolo macar o data.Eu personal am corectat niste deficiente in ceea ce priveste executarea focului,deficiente pe care le-a observat Giorgian caruia ii multumesc si pe aceasta cale pentru profesionalismul lui.
Exista doua cuvinte care iti deschid multe usi: trage si impinge!
mihai_tud
Veteran

Înapoi la Poligoane , concursuri de tir , samd