Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Dec 2024, 09:29

Plati asociatie vanatori

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Plati asociatie vanatori

Mesajde mihaitt96 pe 07 Dec 2024, 20:40

Bună ziua, aș dori să aflu care sunt costurile pentru înscrierea și menținerea calității de membru într-o asociație de vânătoare. Am citit pe forumuri că taxele anuale pot ajunge și până la 1000 de euro, ceea ce mi se pare o sumă destul de mare. Aș aprecia informații clare referitoare la taxa de înscriere, cotizația anuală și costurile per sesiune de vânătoare. De asemenea, sunt curios: aceste costuri pentru ce sunt? Ce se face cu acești bani? În plus, este obligatoriu să te înscrii într-o asociație pentru a putea practica vânătoare, sau este doar o alegere? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
mihaitt96

Re: Plati asociatie vanatori

Mesajde pipabh pe 08 Dec 2024, 06:52

mihaitt96 scrie:Bună ziua, aș dori să aflu care sunt costurile pentru înscrierea și menținerea calității de membru într-o asociație de vânătoare. Am citit pe forumuri că taxele anuale pot ajunge și până la 1000 de euro, ceea ce mi se pare o sumă destul de mare. Aș aprecia informații clare referitoare la taxa de înscriere, cotizația anuală și costurile per sesiune de vânătoare. De asemenea, sunt curios: aceste costuri pentru ce sunt? Ce se face cu acești bani? În plus, este obligatoriu să te înscrii într-o asociație pentru a putea practica vânătoare, sau este doar o alegere? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Dar....d-ta cine esti?
Avem mai sus o sectiune care se numeste reguli si asa ar fi frumos, sa incepi de acolo!
pipabh
Veteran

Mesajde mihaitt96 pe 08 Dec 2024, 09:44

pipabh scrie:Dar....d-ta cine esti?
Avem mai sus o sectiune care se numeste reguli si asa ar fi frumos, sa incepi de acolo!

Imaginați-vă că vă aflați la marginea pădurii, cu pușca în spate, iar cineva se oprește și vă adresează câteva întrebări legate de vânătoare. În ceea ce mă privește, consider că ar trebui să am măcar câteva cunoștințe despre acest subiect pentru a mă prezenta în mod corespunzător. Nu înțeleg însă ce rost ar avea să mă prezint, atâta timp cât nu am experiență sau cunoștințe legate de vânătoare și nu pot contribui cu informații utile pe forum despre un domeniu pe care încă nu îl stăpânesc. Mă voi prezenta în momentul în care voi afla mai multe despre costuri și voi considera că acestea sunt rezonabile pentru o posibilă viitoare pasiune. Altfel, pur și simplu voi renunța și voi dispărea fără alte comentarii. Mulțumesc pentru bunăvoința de a oferi informații și pentru înțelegerea pe care o arătați.
mihaitt96

Mesajde Sly_Fox pe 08 Dec 2024, 10:16

În ziua de astăzi informația este cea mai prețioasă și costă pe măsura importanței sale. De ce ai primi dumneata ceva atât de prețios, din moment ce nu dorești să scrii câteva fraze pentru prezentare? Informațiile clare le poți primi de la asociații, acelea nu au pretenția să te prezinți în cuvinte. Asociațiile au pretenția să te prezinți cu bani. Încearcă, așadar, direct la surse, la asociații. Forumul acesta reprezintă o comunitate, nu un birou de informații!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde mihaitt96 pe 08 Dec 2024, 10:22

Sly_Fox scrie:În ziua de astăzi informația este cea mai prețioasă și costă pe măsura importanței sale. De ce ai primi dumneata ceva atât de prețios, din moment ce nu dorești să scrii câteva fraze pentru prezentare? Informațiile clare le poți primi de la asociații, acelea nu au pretenția să te prezinți în cuvinte. Asociațiile au pretenția să te prezinți cu bani. Încearcă, așadar, direct la surse, la asociații. Forumul acesta reprezintă o comunitate, nu un birou de informații!

Este ok, atunci o sa ma prezint cu niște bani la asociația din zona mea cu o suma de bani ca să pot afla care sunt costurile acestei pasiuni. Mulțumesc frumos și îmi cer scuze ca am deranjat comunitatea cu întrebările mele prostești și pentru faptul ca am luat forumul drept un birou de informații. O zi buna va doresc.
mihaitt96

Mesajde Stefan_23 pe 08 Dec 2024, 15:17

"Vorba dulce mult aduce"
Stefan_23
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde yoghi pe 08 Dec 2024, 22:13

In logica lui daca raspunsurile privitoare la costuri nu erau bune...nu Mai era nevoie sa se prezinte

Eu zic ca s_a dus dracu lumea in care traim
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Zeres Ciprian pe 09 Dec 2024, 06:46

Cu asa logica, sper sa nu devina vânător.
Zeres Ciprian
Veteran

Mesajde mihaitt96 pe 09 Dec 2024, 12:20

yoghi scrie:In logica lui daca raspunsurile privitoare la costuri nu erau bune...nu Mai era nevoie sa se prezinte

Eu zic ca s_a dus dracu lumea in care traim

Evident, costurile, în primul rand, decid începutul oricărei activități. Mi se pare puțin absurd sa fac o postare în care sa ma prezint doar pentru a putea întreba o informație de baza. Dacă chiar este sa o luam asa, numele de utilizator cam spune tot, Mihai, din 96, adică 28 de ani. Și acuma ca știți asta, cu ce va ajuta? Poate de fapt ma cheamă Cristi, și am 55 de ani, cine știe. Este o chestie inutila, părerea mea. Pana la urma ma aștept ca aici sa fie o comunitate de oameni maturi și unde subiectul principal este vânătoarea, nu cum ma cheamă pe mine și ce vârstă am. Și revenind la subiect; M am dus în aceasta dimineață și m am interesat, pe gratis, despre cost. 2500 de lei este cotizația anuala. In caz de mai este cineva interesat și vrea sa înceapă în acest domeniu. Eu unul, cu mentalitatea mea, încep demersurile pentru aceasta viitoare pasiune. Știam și respect! Deși sunteți putini răutăcioși cu începătorii, nu va condamn și apreciez foarte mult informațiile pe care le oferiți în alte postări.
mihaitt96

Mesajde CCM pe 09 Dec 2024, 16:36

Mihai; e foarte simplu: sint niste reguli pe care le respectam; toti - si de multi ani; daca ti se par utile sau inutile, nu intereseaza; ca te poti chema de fapt alt fel, sa ai alta varsta, sa fii din alta tara eventual, perfect adevarat, insa aici noi mergem pe ideea ca sintem vanatori si avem mandria si onoarea noastra; nici nu ne punem problema ca cineva s-ar da drept ceea ce nu este; pur si simplu, ne place sa stim care sintem fiecare si de asta ne prezentam; daca apreciezi valoarea forumului si eventual vrei sa faci parte din comunitate, treci pe la prezentari si vei fi bine primit; si, sa nu uit, sper ca intelegi ca nu avem de primit lectii sau sfaturi de la indiferent cine vrea sa intre in casa noastra.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 09 Dec 2024, 19:42

mihaitt96 scrie:Evident, costurile, în primul rand, decid începutul oricărei activități. Mi se pare puțin absurd sa fac o postare în care sa ma prezint doar pentru a putea întreba o informație de baza. Dacă chiar este sa o luam asa, numele de utilizator cam spune tot, Mihai, din 96, adică 28 de ani. Și acuma ca știți asta, cu ce va ajuta? Poate de fapt ma cheamă Cristi, și am 55 de ani, cine știe. Este o chestie inutila, părerea mea.

Nu ai înțeles nimic! Dacă spuneai câteva vorbe realizam și noi cu cine purtăm o conversație. Din această postare eu deduc că tu ai mai trecut pe aici sub un alt nume.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde unknown pe 09 Dec 2024, 20:52

mihaitt96 scrie: M am dus în aceasta dimineață și m am interesat, pe gratis, despre cost.

Sa te prezinti este tot gratis.
Informatiile de pe forum sunt tot gratis si multe sunt informatii de valoare pe care cu greu le vei obtine din alta parte sau te va costa extrem de mult timp si bani ca sa le afli din propria experienta.

Ai atat de multe chestiuni de valoare aici incat un pic de bunavointa din partea ta, pentru a respecta putinele reguli ale "casei", te va ajuta pe viitor.

Dar, in fond, este decizia ta daca vei ramane sau nu.
Multi au venit, putini au ramas...sita cerne...raman cei care dau valoare acestei comunitati.
unknown
Membru activ

Mesajde yoghi pe 10 Dec 2024, 01:04

Domn director
Gratis ai intrebat....gratis ai aflat. :lol:

Cei 2500 lei sunt doar cotizatia anuala, de dupa ce devii vanator .

Restul ..Mai cauta pe forum :mrgreen:
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Ghinda pe 10 Dec 2024, 08:06

De exemplu eu plătesc 0 lei anual. Deci aia cu 2500 nu este relevantă. Știu și cu 600, și cu 1200. Sunt care oferă reduceri sau care nu. Etc.
Deci, te pliezi sau la revedere!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde liviur pe 10 Dec 2024, 10:30

La AJVPS BUZAU cotizatia este 2100 lei cu reducere 300 lei, pana la 31.ian, 200 lei reducere pana la 31.martie, 100 lei pana la 30.iunie.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran

Locaţie: Buc-Branesti

Mesajde rhazvan pe 10 Dec 2024, 12:10

Vanatoarea poate sa coste mai mult sau mai putin in functie de ce si cum vanezi.
Iti prezint niste costuri minime aproximative (nu am intrebat azi, nici nu am cautat unde e cel mai ieftin):

- inscriere asociatie si examen: 2000-4000 de lei
- taxa anuala 2000-2600 de lei in functie de asociatie
- curs arme si munitii 1500
- dulap arme 1000-2000 de lei
- examen fizic si psihologic 400
- prima arma 3000 de lei pana la sute de mii de euro

E bine sa ai si:
- masina off road pentru vanatoare (daca nu ai prieteni vanatori cu care sa mergi iti trebuie o masina cu care sa poti iesi pe camp), 5000 de euro plus alte costuri cu reparatii etc.
- caine de vanatoare (500 de euro + costuri lunare cu hrana, vaccinuri, timp pentru dresaj etc.)

Un calcul simplu arata ca ai nevoie de minim 12000 de lei (fara a include masina si cainele). Anual vei plati taxa asociatiei (~2500 de lei) in care ai inclus cel mai probabil iepure, fazan si pasari migratoare. Daca vrei alt vanat in plus trebuie sa platesti. Fiecare iesire te costa 200 de lei cel putin in combustibil, cartuse, spalat masina etc.

Vanatoarea este un sport pentru pasionati, nu e ceva de care te poti apuca simplu si daca nu ai deja o pasiune pentru asta probabil nu o sa-ti placa. Daca e ceva ce simti ca vrei sa faci o sa merite tot efortul.
rhazvan
Nou membru

Mesajde Ghinda pe 10 Dec 2024, 16:11

Armă găsește și la 500 lei.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Adrian Spinu pe 11 Dec 2024, 22:53

Unul dintre colegii de mai sus ti-a dat niste costuri menite sa te descurajeze.
Este adevarat, daca o calculezi ca un economist, este o cheltuiala mare si nejustificata. Dar nu e vorba numai de asta.Este o pasiune care mananca atatia bani cati ii dai.
Trecand peste pasii necesari sa te faci vanator, cheltuielile anuale sunt cam asa:
Taxa anuala-intre 600 si 2500 lei. La 600 esti membru doar sa poti tine armele, la 2000-2500 esti membru intr-o asociatieunde participi la actiuni colective de vanatoare, gestionare, etc. Asta teoretic, pentru ca practic poti sa platesti 2500 si sa nu vanezi nimic. Cum e cazul meuin ultimii doi ani. Dupa cativa ani in care totul a fost ok, si am avut norocul sa vanez cat altii o viata intreaga, se pare ca am calcat in ceva si norocul m-a parasit.
S-a schimbat brusc politica asociatiei, nici vanat nu prea a mai fost, dar am ramas inca in asociatie in amintirea vremurilor bune.
Masina-am avut mereu masina dedicata pt vanatoare, dar am si colegi care vin la vanatoare cu loganul familiei, si e totul ok. Nu mergem la offroad, sa ne trebuiasca musai Patrol, nici la Vanatoarea lui Tiriac, sa nu te primeasca fara G-Klasse.
Caine-poti sa ai caine de 1000€, sau poti sa nu ai. Nu toate vanatorile se fac cu caini.Eu am caine, am cautat la vremea aia sa cumpar, m-am dus cu 1500 lei sa cumpar un pui de brac din niste parinti buni, si pana la urma l-am primit cadou. Cat despre mancarea cainelui, daca stai sa calculezi asta, nu meriti sa ai caine.
Arma-Prima arma am primit-o cadou de la un prieten care pierduse dreptul de arma, apoi mi-am mai cumparat doua, si am realizat ca nu arme imi mai trebuiesc, ci vanat. Arme gasesti intre 500 lei si mii de euro. Norocul nu il poti cumpara!
Cartuse iti trebuiesc doar daca vanezi. Am in dulap cartuse de acum 5 ani. Cu carabina nu am tras niciun foc de 2 ani. Eu capre nu vanez, mistreti nu am avut noroc sa vad, si autorizatii de combatere la noi nu se mai dau.
Deci, daca te simti atras de vanatoare, poti fi vanator si cu buget mare, si mic.
Adrian Spinu
Membru activ

Locaţie: Buzau

Mesajde liviur pe 12 Dec 2024, 12:54

Adrian Spinu scrie:.................. si autorizatii de combatere la noi nu se mai dau.
.................

Adica la AJVPS BUZAU nu se mai dau autorizatii de combatere ?
liviur
Veteran

Mesajde Adrian Spinu pe 12 Dec 2024, 16:49

Bineinteles ca se dau autorizatii de combatere, insa nu am inteles eu algoritmul dupa care se dau.
Mai exact, inca de acum vreo 4 ani, vanam cu un prieten bun la asociatie la noi. Mergeam si cu grupa, luam si individuale, si grup restrans, si combatere. Exact cum e normal.
Apoi, la un moment dat, am fost refuzati cand am solicitat combatere, apoi nu am mai primit nici iepuri, nici fazani. Au avut atunci niste explicatii contradictorii la asociatie. La noi la grupa au fost si niste probleme cu un paznic de vanatoare care are dosare peste dosare, si nu am mai luat nici mistret individual.
Asa cum am spus, eu mi-am pastrat speranta ca o sa revenim la norma. Prietenul meu si-a bagat… Si a iesit din asociatie. Insa a mai trecut un an si lucrurile merg tot din rau in mai rau.
Anul asta am solicitat o singura autorizatie, una de rate, sa ies cu catelul, care este unul dintre motivele pentru care stau in asociatie. Cainele meu merge bine la apa. Dupa cum stiti, este program de autorizatii in doua zile ale saptamanii. Asa ca m-am prezentat intr-o zi de vineri, la ora 10, deci nici prea devreme, nici prea tarziu. Am gasit la asociatie deschisa doar casieria, si am plecat cum am venit. Deci eu si anul asta doar platesc, nu si vanez. Astept sa se termine si anul asta, si o sa iau si eu o decizie, daca raman in asociatie sau ma retrag. Acum 1-2 ani am iesit in fata si am spus ce nu imi convine in grupa si asociatie, si am fost propus spre excludere de catre unul care sta fara arme acum.Insa acum mi-am propus sa nu mai vorbesc nimic, stau pe burta ca altii, si imi caut o asociatie unde sa platesc si sa vanez, sau, daca tot nu mai vanez, macar sa platesc putin.
Adrian Spinu
Membru activ

Mesajde AndreiR pe 13 Dec 2024, 14:17

rhazvan scrie:Vanatoarea poate sa coste mai mult sau mai putin in functie de ce si cum vanezi.
Iti prezint niste costuri minime aproximative (nu am intrebat azi, nici nu am cautat unde e cel mai ieftin):

- inscriere asociatie si examen: 2000-4000 de lei
- taxa anuala 2000-2600 de lei in functie de asociatie
- curs arme si munitii 1500
- dulap arme 1000-2000 de lei
- examen fizic si psihologic 400
- prima arma 3000 de lei pana la sute de mii de euro

E bine sa ai si:
- masina off road pentru vanatoare (daca nu ai prieteni vanatori cu care sa mergi iti trebuie o masina cu care sa poti iesi pe camp), 5000 de euro plus alte costuri cu reparatii etc.
- caine de vanatoare (500 de euro + costuri lunare cu hrana, vaccinuri, timp pentru dresaj etc.)

Un calcul simplu arata ca ai nevoie de minim 12000 de lei (fara a include masina si cainele). Anual vei plati taxa asociatiei (~2500 de lei) in care ai inclus cel mai probabil iepure, fazan si pasari migratoare. Daca vrei alt vanat in plus trebuie sa platesti. Fiecare iesire te costa 200 de lei cel putin in combustibil, cartuse, spalat masina etc.

Vanatoarea este un sport pentru pasionati, nu e ceva de care te poti apuca simplu si daca nu ai deja o pasiune pentru asta probabil nu o sa-ti placa. Daca e ceva ce simti ca vrei sa faci o sa merite tot efortul.

Bine punctat!
Și aș mai dori să mai adaug : autorizațiile de vânătoare care nu sunt nici ele gratis, în cazul în care ești invitat la vânătoare pe alte fonduri.Pune un porc minim 2000 RON, cerb minim 5000 RON (la ofertă) fazan (min. 100 RON/piesă)., transport cu off road , cazare hotel, masă/băutură, plată gonaci, etc. Din experiența mea personală îți pot spune că un buget anual după achiziție armă, auto și alte treburi administrative este de min. 15000 RON
AndreiR
Nou membru

Locaţie: Otopeni,Ilfov

Mesajde Dr.47 pe 13 Dec 2024, 20:48

Adrian Spinu scrie:Astept sa se termine si anul asta, si o sa iau si eu o decizie, daca raman in asociatie sau ma retrag.
:D

Hai la Calarasi! Nu este Rai, dar primesti autorizatii pe orice fond. La cerb/porc/caprior primesti autorizatie daca iti permite buzunarul/lada/nevasta. Nu prea se dau autorizatii la vulpe și șacal pt ca există posibilitatea ca trăgătorul să confunde capra cu vulpea…
La noi s-a găsit soluție, ieșim cu paznicul. În felul ăsta mai și cunoști fondurile de vânătoare, mai auzi o vorbă, mai programezi o colectivă.
Până acum am corupt un vânător din Giurgiu și doi din Ialomița, poate ne facem colegi! :D
Dr.47
Membru important

Locaţie: Calarasi

Mesajde Ghinda pe 14 Dec 2024, 11:41

La Buzău nu este Dragoș? Dacă da, ceva se întâmplă, dacă este real cu emiterea autorizațiilor! Îl știu de om capabil!
Ghinda
Veteran

Mesajde mihaitt96 pe 14 Dec 2024, 12:37

Salut! Vă mulțumesc tuturor pentru informațiile extrem de utile pe care mi le-ați oferit. Apreciez enorm faptul că v-ați luat din timpul liber pentru a-mi răspunde. Tot respectul!
mihaitt96

Mesajde Adrian Spinu pe 14 Dec 2024, 21:11

Hai la Calarasi! Nu este Rai, dar primesti autorizatii pe orice fond. La cerb/porc/caprior primesti autorizatie daca iti permite buzunarul/lada/nevasta. Nu prea se dau autorizatii la vulpe și șacal pt ca există posibilitatea ca trăgătorul să confunde capra cu vulpea…
La noi s-a găsit soluție, ieșim cu paznicul. În felul ăsta mai și cunoști fondurile de vânătoare, mai auzi o vorbă, mai programezi o colectivă.
Până acum am corupt un vânător din Giurgiu și doi din Ialomița, poate ne facem colegi! :D[/quote]

Multumesc pentru invitatie!
Insa, in afara distantei, care nu este de neglijat, mai sunt multe alte considerente pentru care o sa raman tot la Buzau, la AJVPS sau la un privat.
Judetul Buzau are toate formele de relief, iar grupa la care sunt acum are camp, rau si deal. Adica aproape de ideal.
Sper ca asociatia noastra sa inceteze in a mai trata vanatorii ca posibili braconieri, si sa se vaneze din nou ca inainte. Pentru ca in ultima perioada au fost braconieri mai multi paznici decat vanatori.
Adrian Spinu
Membru activ

Mesajde liviur pe 16 Dec 2024, 08:25

Adrian Spinu scrie:Hai la Calarasi! Nu este Rai, dar primesti autorizatii pe orice fond. La cerb/porc/caprior primesti autorizatie daca iti permite buzunarul/lada/nevasta. Nu prea se dau autorizatii la vulpe și șacal pt ca există posibilitatea ca trăgătorul să confunde capra cu vulpea…
Până acum am corupt un vânător din Giurgiu și doi din Ialomița, poate ne facem colegi! :D

Multumesc pentru invitatie!
Insa, in afara distantei, care nu este de neglijat, mai sunt multe alte considerente pentru care o sa raman tot la Buzau, la AJVPS sau la un privat.
Judetul Buzau are toate formele de relief, iar grupa la care sunt acum are camp, rau si deal. Adica aproape de ideal.
Sper ca asociatia noastra sa inceteze in a mai trata vanatorii ca posibili braconieri, si sa se vaneze din nou ca inainte. Pentru ca in ultima perioada au fost braconieri mai multi paznici decat vanatori.[/quote]

Asociatia a constatat ca foarte multi vanatorii aveau 3 fazani pe autorizatie la inceputul sezonului, schimbau autorizatiile la 14 zile si abia in ultima iesire din sezon ii si vanau, la fel si cu iepurii la picior. S-a constatat ca nu prea se mai vedeau iepuri fazani pe fondurile respective, asa ca s-au luat masuri, cum era si normal.
Practic, vanatorii forteaza asociatiile sa ia masuri in defavoarea lor.
liviur
Veteran

Mesajde Adrian Spinu pe 16 Dec 2024, 19:29

Deci, exact cum am spus eu, am fost considerat braconier de catre asociatie. Vorbesc strict de mine, nu stiu ce fac altii. Eu nu cred ca am schimbat vreodata autorizatiile la vanat mic pana acum. Daca ma gandesc bine, nici autorizatiile de mistret nu cred ca nu le-am facut. Nu am luat niciodata autorizatii aiurea. Cand am luat fazan sau iepure pe un anumit fond, am mers la sigur, stiind ca sunt acolo fazani sau iepuri. De mistret, ce sa mai zic? Am luat mistret doar dupa ce am avut confirmare clara de la paznic cu sansele de reusita.
Da, poate au disparut fazanii si iepurii de pe anumite fonduri. Pentru ca sunt fonduri care au avut paznici doar cu numele, ca nu aveau arma, si nici nu facea nimeni combatere pe acolo. Sau un paznic la 2-3 fonduri, nu?
Daca primesc totusi o autorizatie de combatere, obligatoriu cu paznicul, si acel paznic raspunde de 3 fonduri, cu cine sa iasa mai intai? Cu mine, care oricum sunt scandalagiu, si semnalez aceste probleme?
Deci aceste masuri luate sunt prea generale, si cred ca ideal era sa se identifice problemele, nu sa loveasca in toti vanatorii. Si, ca de obicei, s-ar putea ca problema sa fie prea aproape, incat sa nu se gaseasca.
Adrian Spinu
Membru activ

Mesajde zeb stump pe 17 Dec 2024, 09:11

@liviur:
Din pacate, aşa se întâmplă şi prin alte părţi, la alte asociaţii, nu se dau autorizaţii grup restrâns la fazan şi iepure, dar se dadeau la discreţie la raţe, şi a apărut un fenomen ciudat, cred ca fazanii şi iepurii sunt cumva legaţi de prezenţa raţelor, pentru ca pe măsură ce se vânau raţe, pe lunca dispăreau fazanii şi iepurii :lol: Sigur tuburile de 4 mm pe care le gaseam pe brazde cand ne plimbam a paguba la colectivă nu aveau legătură cu fenomenul...Apoi nu s-au mai emis autorizatii la rate, a mai fost si suspendat ordinul cu cotele la migratoare, etc, şi culmea, s-au înmultit iar fazanii si iepurii :D
zeb stump
Veteran

Locaţie: Rm.Vilcea

Înapoi la Vanatoare discutii generale