Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Mar 2025, 23:55

AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

Mesajde vinatorul iscusit pe 18 Apr 2015, 15:50

Mie îmi pasă !
si de la perceptia mea, nu poti sta cu mainile in san , si zici asta este! Fereasca de mai rau.....
nu poti sustine lucruri strâmbe, cand vezi drept, nu poti sustine şubred cand vezi trainic.....
şovăiala noastra ne va costa in vanatoare inca 20-30 ani.....
dar trebuie sa facem ,cum spunea mai sus, diferenta intre un IDEAL şi un SCOP,
si sa pricepem ca hobby ul asta nu l putem face doar cu 200-300€/an cotizatie la Avps ul nostru.....este nevoie de mai mult si mai multe.....
vinatorul iscusit
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde the_mav pe 19 Apr 2015, 15:19

vinatorul iscusit scrie:...
şovăiala noastra ne va costa in vanatoare inca 20-30 ani.....

optimistule
:!: :idea: :!:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde wachtelfeld pe 22 Apr 2015, 10:17

Deci "reprezentativitatea AGVPS"....? :lol: Cred ca topicul e inutil, eventual faceti o statistica sa vedem cati inca cred in Mos Craciun. 8)
wachtelfeld
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 22 Apr 2015, 11:03

wachtelfeld
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 22 Apr 2015, 11:37

Intrati pe aici sa vedeti una alta si vorbim dupa, daca mai avem ce.... :(
https://www.facebook.com/katerina.lisova.54?fref=ts
wachtelfeld
Veteran

Mesajde tehărău pe 23 Apr 2015, 07:04

Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde OVI762 pe 23 Apr 2015, 19:53

este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde jon2004 pe 15 Iul 2015, 16:18

”Certificatul de nastere ” al AGVPS , demonstreaza cat de ”legitima” este reprezentativitatea pe care o proclama .

Peste noapte , mii de asociatii au fost desfiintate , au fost deposedate de patrimoniu pentru a face loc AGVPS-ului .

A luat fiinta exact ca CAP-urile si comportamentul unor directori este la fel ca al presedintilor de CAP .

Imagine
Imagine
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde tehărău pe 15 Iul 2015, 17:18

Jon, adevărul asta este. Și are dreptate și adigeo pe topicul celalalt. Aveam o singură șansă să schimbăm ceva. În primăvara încep alegerile. Dacă până atunci nu ne mai contrazicem aiurea și pregătim alegerile, avem șansa să propulsam alte conduceri. Să aștepți să se dea cineva la o parte de rușine, mi se pare naiv. În loc să visăm că putem schimba Constituţia, mai bine contribuim sa punem un votant de la grupa, cu capul pe umeri. O să fac niște topicuri dedicate la toamnă. Restul e mai mult băgare în seamă.
tehărău
Veteran

Mesajde biriuck pe 15 Iul 2015, 18:09

Imagine
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde jon2004 pe 15 Iul 2015, 19:31

Dupa 1990, ar fi trebuit sa aiba soarta CAP-urilor .

In 25 de ani ar fi aparut o alta forma de asociere nascut prin vointa vanatorilor , nu printr-un decret .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde tehărău pe 15 Iul 2015, 19:44

Care voință, Jon? Tu o vezi?!?
tehărău
Veteran

Mesajde jon2004 pe 15 Iul 2015, 20:01

Vointa este in noi . Nu trebuie sa plecam de la ideea ca toti trebuie sa gandim la fel . Important este sa ne descoperim cei care avem acelasi scop .
Trebuie sa ne rupem de imaginea unui colos de genul agvps si sa mergem pe varianta grupurilor mai mici . Cand te reprezinta un "partid unic" , ajunge ca reprezentantul organizatiei sa fie corupt, santajabil si reprezentarea ta s-a dus pe copca .

Ne-am obisnuit cu un ajvps intr-un judet intreg si ne vine greu sa acceptam ideea aparitiei alternativei .
In perioada interbelica erau peste 2000 de asociatii de vanatori si pescari si fondul cinegetic era la apogeu . In acea perioada , vanatorii unguri se uitau cu invidie la modul de organizare al vanatorii din Romania .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 16 Iul 2015, 13:46

jon2004 scrie:Vointa este in noi . Nu trebuie sa plecam de la ideea ca toti trebuie sa gandim la fel . Important este sa ne descoperim cei care avem acelasi scop .
Trebuie sa ne rupem de imaginea unui colos de genul agvps si sa mergem pe varianta grupurilor mai mici . Cand te reprezinta un "partid unic" , ajunge ca reprezentantul organizatiei sa fie corupt, santajabil si reprezentarea ta s-a dus pe copca .

Ne-am obisnuit cu un ajvps intr-un judet intreg si ne vine greu sa acceptam ideea aparitiei alternativei .
In perioada interbelica erau peste 2000 de asociatii de vanatori si pescari si fondul cinegetic era la apogeu . In acea perioada , vanatorii unguri se uitau cu invidie la modul de organizare al vanatorii din Romania .

!!!!!!!!!!!!
wachtelfeld
Veteran

Mesajde wachtelfeld pe 16 Iul 2015, 13:51

jon2004 scrie:”Certificatul de nastere ” al AGVPS , demonstreaza cat de ”legitima” este reprezentativitatea pe care o proclama .

Peste noapte , mii de asociatii au fost desfiintate , au fost deposedate de patrimoniu pentru a face loc AGVPS-ului .

A luat fiinta exact ca CAP-urile si comportamentul unor directori este la fel ca al presedintilor de CAP .

Imagine
Imagine

Am citit zilele trecute un pic istoricul si evolutia AGVPS, basca am vorbit cu probabil dintre ultimii care mai stiu ceva si care a prins schimbarile ....HALUCINANT !!! :twisted:
wachtelfeld
Veteran

Mesajde jon2004 pe 16 Iul 2015, 17:11

Sunt curios cum au trait vanatorii din acele vremuri , "marea colectivizare "
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde yoghi pe 16 Iul 2015, 22:50

In vremuri de demult cand eram prea mic sa imi pese unchiul meu zicea "'au venit comunistii astia ne-au luat tot -numai animalele au scapat.dar curand le i-a si pe astea"".
practic a fost numit un sef de filiala venit ""de la judet "" ( ase citi -comitetul de partid judetean ) dar care (spre linistea vanatorilor ) venea de la silvic si avea cunostinte tehnice.si putea duce o discutie civilizata cu membrii vanatori.
Ce s-a vazut : cam toate asociatiile au ramas fara sedii si fara finante care erau preluate de catre AJV.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde aghiuta pe 07 Aug 2015, 23:28

Un articol interesant.
http://www.stirivanatoare.ro/articole-c ... mare-clasa
Cititi pana la final.
"Decredibilizarea deja extinsa a institutiei a derivat si a luat amploare tocmai in stransa legatura cu cei care au condus-o . Si atunci ne mai miram de degradarea imaginii vanatorului roman , ne simtim ofensati chiar ,ca restul populatiei vede in noi niste criminali de animale , amatori de licori bahice si de chiolhane".
P.S.
Ce se mai aude despre "eforturile" facute de AGV pentru vanatorii romani.
Intreb sa ma aflu in treaba.Sunt convins ca nu se face nimic,cu exceptia afilierii obligatorii,desigur.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde aghiuta pe 07 Aug 2015, 23:41

Putin offtopic,desi nu prea mult pentru ca este legat tot de drepturile vanatorilor,trebuie sa va spun ca aici odata examenul promovat, te face vanator pe viata.Nu trebuie nici fisa medicala prealabila,nici viza la X ani.
Mai mult;si aici ca si in Romania este interzisa folosirea mijloacelor motorizate la vanatoare(masini,ATV,etc.).Cu toate astea,cand omul are o incapacitate fizica ce-l face dependent de,sa spunem un carucior cu rotile,are nevoie de o adeverinta de la medic sa poata intra si folosi in teren,caruciorul lui motorizat.
Zilele trecute am dat un astfel de aviz unui vanator de 79 de ani,imobilizat in scaun,care tinea cu tot dinadinsul sa nu renunte la pasiunea lui de o viata doar pentru ca nu-l mai tin picioarele.
aghiuta
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 08 Aug 2015, 09:54

Uneori ar trebui sa mai si stii cand sa te opresti. Cu tot respectul pentru batranul in cauza, dar ar trebui sa cam puna pusca in cui. Vanatoarea nu e sah sau table, sa te duci in parc pe rotile sa dai o mana cu baietii. Daca ai 79 de ani, te tin picioarele si esti lucid, tot respectul, dar ce face batranul ala in scaun cu rotile nu mai e vanatoare. Mai bine pastra o amintire frumoasa si se apuca de sah sau de table. Asa nu va face decat sa se chinuie pe el si pe altii.
Alin3006
Veteran

Mesajde aghiuta pe 08 Aug 2015, 10:15

Te voi contrazice,Alin.
Batranul in cauza (si sunt destui batrani si batrane cu dizabilitati fizice:proteze de genunchi,de sold,etc.) este foarte valabil la cutiuta.Asa cum sunt si multe vanatorite batrane.
Ei se deplaseaza pe picioarele lor pe distante scurte (1-2km) dar le vine mai greu sa faca o zi de "plimbare" la o vanatoare de elan cand posturile se muta destul de des si pe distante destul de lungi.
Faptul ca se deplaseaza pana in apropierea standului cu scaunul lui motorizat si apoi sta in panda cu pusca personala,aici nu constituie nicio minune.Este doar normalitate.
Batranii nu trebuie exclusi din societate doar pentru ca sunt batrani si au oarece dizabilitati.
Oricum,infrastructura unui fond de vanatoare de aici nu se poate compara cu cea a unui fond din Romania.Nu-ti vine sa crezi ca esti pe drum forestier si tu mergi cu 90km/ora fara sa dai din groapa in groapa.
aghiuta
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 08 Aug 2015, 10:27

@aghiuta - sinurrle eforturi constante sunt cele de a ataca in mod constant pe oricine incearca da faca ceva bun. De altfel stii asta foarte bine, insa tot te prefaci in mod constant ca nu intelegi. Ce astepti tu de fapt sa vezi? Noi am incercat sa facem ceva bun si am primit in schimb niste scuipaturi in obraz, sau in cel mai bun caz indiferenta. Vanatorul roman nu stie decat sa dea cu cacat de jur imprejur in cei care fac totusi ceva, dar cand e vorba sa faca ceva chiar el, e mai comod sa faca un pas inspate. Sa vezi ce o sa rad cand toti astia care injura sistemul fara sa faca nimic in schimb vor ramane fara pusti fix din vina celor pentru care au facut lobby. Sa vezi ce liniste se va lasa atunci! Ca de injurat AGVPS e cel mai simplu lucru din lume, dar care e alternativa? Sa fugi din tara, cum ai facut tu? Ca din pacate dupa cum bine stii de altfel, NU EXISTA o alternativa. In plus, daca cea care se va naste e cd cred eu, o sa fie o schimbare din rau in multt mai rau. Si sa fii convins ca vanatorul nu va fi reprezentat nici un moment. Chiar si un om cu inteligenta sub medie, isi poate da seama cum va fi reprezentat pd viitor analizand implicarea privatilor in povestile cu campania anti vAnatoare, legea 407 sau regulament! CINE crezi tu ca te va reprezenta?!!' Pai unde au fost privatii cand s-a votat legea si ne-au bagat iar cu forta in asociatii?
Iti spun eu: isi frecau mainile de bucurie ca ne vor lua SI ei banii. O sa difere numai suma platita! Numai un prost ar crede ca alora nu le convin cotizanti obligatorii!
Crezi tu ca aia care au lipsit mereu ca i-a durut in cur - pe roamaneste- de drepturile noastre, cand si-au vazut ei sacii in caruta, ne vor reprezenta in vreun fel? Inseamna ca esti naiv! Ce scriem noi acum, va ramane scris! O sa vezi tu ce va fi in 2-3 ani de acum incolo, si sa vezi ce am sa rad eu atunci!
Ca bani de un tap sau un porc sper sa am in orice conditii, dar vor fi multi care nu-si vor mai permite sa vaneze. Si incep sa cred ca e un lucru bun, poate atunci nu vom mai vedea melteni calarind porci.
Problema e ca odata cu ei vor pune pusca in cui si nea Gheorhe care stie goana ca nimeni altul si e cu adevarat vanator, cel cu care faceai slanina in tepusa si care avea cei mai buni copoi. Ca nu isi va mai permite. Nici el nici altii ca el. E frumos sa ne uitam la modelul biritanic, dar in buzunare avem bani romanesti. Cati isi vor permite 5000 euro pe an ca sa vaneze? Sau sa dea 500 euro pe un vier tanar, ca ala de trofeu e 1500 euro?! Sau 500 euro caprior de selectie?
Toti prostovanii aia care injura AGVPS doar ca asa e trendy nu realizeaza ca asta e viitorul si ca ei nu mai au loc in el. :lol: :lol: :lol:
Pai hai sa vedem, de ce e Selaru acolo de 25 de ani? Ca e votat! De cine? De "baronii locali". Cine ii pune pe aia de 25 ani acolo? Consiliul! Ce face Adunarea generala? O freaca! Si se complace in a-i vota mereu tot pe ei! Pai cine mama ma-si e de vina de fapt?!! Din cine e compusa adunara aia generala?
De ce nu ne ducem sa dam cu ei de pamant la alegeri si sa punem unul competent la nivel local? Oare daca la nivel local vor fi NUMAI oameni competenti, ce vor vota ei ca reprezentant general?
Dar nu! E bine asa, ca mai ciupim, mI furam, mai braconam, e ieftin si cand ni ne convine ceva, nu recunoastem ca taman noi am generat starea asta de lucruri. De ce am recunoaste, de fapt, propria vina, cand e mult mai comod sa-l injuram pe Selaru si pe baronii locali pe care noi ii tinem pe scaune!
Oare cum ar fi daca se implementeaza ideea lui Teherau cu contractul de management la nivel local? Cand si RASPUNZI daca nu-ti faci treaba?!
Alin3006
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 08 Aug 2015, 10:45

Un exemplu concret: grupa de vanatoare din zona de vanat mare, compusa din localnici si "venetici". Localnicii au o situatie financiara precara. Pe noua "economie de piata" asociatia impune vanatorilor sa cumpere porcii pe care ii impusca, porci care inainte se duceau la plan! Nasol momentul, ca localnicii ar vrea sa vanam toti impreuna, dar la final porcii sa fie platiti de "venetici" si eventual si impartiti la grupa!
Pe bune?
Asta e vanatorul roman. Gura mare si cam atat! Vrem democratie, da aia costa bani si cand sa bagam mana in buzunar, stai asa! Ne-am gandit mai bine si era perfect inainte!! :oops: :cry:
Alin3006
Veteran

Mesajde aghiuta pe 08 Aug 2015, 16:01

Alin3006 scrie:@aghiuta - sinurrle eforturi constante sunt cele de a ataca in mod constant pe oricine incearca da faca ceva bun. De altfel stii asta foarte bine, insa tot te prefaci in mod constant ca nu intelegi. Ce astepti tu de fapt sa vezi?

Parca am mai spus ori aici ori in alt topic.
EU NU MAI ASTEPT NIMIC.
Nici de la vanatorii romani,nici de la organul reprezentativ....de la nimeni.Stiu foarte bine care este situatia romanilor si a Romaniei.
P.S.
N-am inteles totusi cuvantul boldit.
Alin3006 scrie:Noi am incercat sa facem ceva bun si am primit in schimb niste scuipaturi in obraz, sau in cel mai bun caz indiferenta. Vanatorul roman nu stie decat sa dea cu cacat de jur imprejur in cei care fac totusi ceva, dar cand e vorba sa faca ceva chiar el, e mai comod sa faca un pas inspate.

Mie-mi spui? Parca eu sunt ala care a initiat o petitie inca din 2013 pe legea vanatorii.Si parca tot eu am promovat online si petitia lui Catalin.
Ai vazut bine cate semnaturi au strans cele doua petitii.
Nu ca ar conta in ochii decidentilor petitiile online,da' ca chestie.
Cacat in ochi ati primit si de la cei cu care ati crezut ca puteti colabora.Vezi din nou documentele emise de AGV si propunerile cu care s-au dus la Minister.
Alin3006 scrie:Ca de injurat AGVPS e cel mai simplu lucru din lume, dar care e alternativa? Sa fugi din tara, cum ai facut tu?

Este si asta o alternativa.Oricum cei care raman sunt mai multi decat cei care evadeaza,asa ca....
Pe de alta parte,daca ar fi si in Romania un mars asa cum am vazut ca au facut cei din Dusseldorf,poate cineva ar baga de seama.
Intrebarea este cu cine sa faci un astfel de mars in Romania?
Doar 10-15% dintre romani au inteles ce este civismul.Restul....voteaza.
Alin3006 scrie: Ca din pacate dupa cum bine stii de altfel, NU EXISTA o alternativa.

Ok.Nu exista alternativa.Avem deja structura existenta si care spune ca reprezinta vanatorii.
Dar,oare,o si face pe bune sau doar se lauda?
Alin3006 scrie:Pai unde au fost privatii cand s-a votat legea si ne-au bagat iar cu forta in asociatii?
Iti spun eu: isi frecau mainile de bucurie ca ne vor lua SI ei banii. O sa difere numai suma platita! Numai un prost ar crede ca alora nu le convin cotizanti obligatorii!

Parca am spus punctul meu de vedere si in chestiunea privatilor.
Privatii,ca de aia sunt privati,isi promoveaza interesele lor.Si nu este nimic nefiresc in asta.
Pentru ce ar lupta privatii sa apere drepturile altora ?
Acum, sa nu-mi spui ca privatii sunt principalii vinovati pentru aberatiile legislative,ca inca mai am mintea la mine.
Alin3006 scrie:E frumos sa ne uitam la modelul biritanic, dar in buzunare avem bani romanesti. Cati isi vor permite 5000 euro pe an ca sa vaneze? Sau sa dea 500 euro pe un vier tanar, ca ala de trofeu e 1500 euro?! Sau 500 euro caprior de selectie?
Toti prostovanii aia care injura AGVPS doar ca asa e trendy nu realizeaza ca asta e viitorul si ca ei nu mai au loc in el. :lol: :lol: :lol:

Partial adevarat.
Spun partial pentru ca sunt buzunare romanesti dar si hotie tipic romaneasca.
Un mic exemplu.
Aici taxa pentru examenul de vanator este de 200kr(100 lei).Probele practice la poligon te costa fie nimic(daca ai arma ta si munitia ta)fie maxim 300kr toate probele, cu inchiriat pusca de la ei cu tot.
Taxa la asociatia unde ne-am inscris este de 325kr/an(drept de vanatoare pentru animale mici-capriorul e "animal mic";aici,o vulpe impuscata ti-o platesc ei 200kr si pastrezi si pielea,reducere mare la poligoanele-sunt doua-ale asociatiei).
Autorizatia la elan se imparte intre vanatorii participanti si cu cota ta de carne faci ce vrei.Fie o iei fie o cedezi/vinzi altui coleg.
Alin3006 scrie:Oare cum ar fi daca se implementeaza ideea lui Teherau cu contractul de management la nivel local? Cand si RASPUNZI daca nu-ti faci treaba?!

Va fi ca in Suedia.
Aici raspunde de vanatoare si ingrijirea vanatului,atat "gestionarul" cat si proprietarul pamantului.
aghiuta
Veteran

Mesajde Scout pe 24 Aug 2015, 21:36

Eu tot cites si ma crucesc. Exista in multe locuri un model simplu de tot: cerere si oferta. Treaba asta cu membru acolo sau nu, e just a bullshit. Cat timp cei care detin concesiunile in administrare nu ies pe piata cu oferte clare, o sa va invartiti in jurul cozii. Cati straini vor mai veni la vanatoare la voi? Baza o vor reprezenta tot vanatori romani. Cei care vor intelege asta si vor iesi pe piata vor merge in sus, restul se vor bloca. Cum naiba sa coste un caprior cat un white tail, sau sa dai o groaza de bani pe un porc mistret, care e practic un daunator? Tipul ala, @puscasul marine are dreptate, vanatul NU e un bun al statului, ci al owner-ului terenului de fapt. Ca practic vanat ai pe teren daca faci game management, daca nu, de la sine apare doar daca ai o zona cu desavarsit salbatica. Timpul insa le va rezolva pe toate, pana la urma se vor trezi cativa mai destepti si ceilalti se vor lua dupa ei cand vor vedea ca modelul functioneaza.
Scout
Nou membru

Mesajde biriuck pe 24 Aug 2015, 22:37

zice bine puscasu cu vanatul ce apartine proprietarului dar unde e lege, nu-i tocmeala!
Trebuie sa fim un pic realisti, de unde forta din partea unei comunitati disparate pentru a initia o asemenea modificare legislativa care ar demola practic tot sistemul dupa care merge vanatoarea in Romania???

Si inca ceva, sa nu uitam ca proprietatea din extravilan este teribil de faramitata in Romania :!: :idea: Daca nea Caisa are 1000mp in varful dealului si pe el iese regulat un caprior inseamna ca e proprietatea lui? Cine stabileste cat poate impusca? Daca e proprietatea lui n-ar trebui sa-l ingradeasca nimeni ==> poate sa-i rada pe toti (si o va face!! )
Cand vorbim de 200-300ha ale unui proprietar/asociatie de proprietari atunci treaba se schimba un pic, pe acea suprafata poti avea destule exemplare sedentare...
biriuck
Veteran

Mesajde Scout pe 27 Aug 2015, 00:54

Good point! Insa nu e vorba de terenu mic a lu nea Caisa ci de asocieri si explatare inncomun. La Discutii generale e un topic cu niste tipi care au facut o asociatie. Poate fi un model de urmat.
Scout
Nou membru

Mesajde Cristi pe 16 Sep 2015, 09:40

“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde the_mav pe 16 Sep 2015, 10:43

Cristi scrie:https://www.youtube.com/watch?v=KA1lNkTD9jQ

la 3 luni jumătate dupa eveniment, din orice punct de vedere ai prici-o este PREA TARZIU!
vrei sa faci transparenta decizionala, fa-o macar aproape de cum spun manualele de comunicare...
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde biriuck pe 16 Sep 2015, 13:17

The-mav ++;
Am fost acolo si pot sa spun ca ar fi avut un efect foarte puternic daca filmul s-ar fi publicat cat mai repede dupa congres. Mergeau taiate deplasarile pana la pupitru si diverse pauze organizatorice si publicat rapid fara cantecele si panselute...
biriuck
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale