Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Vanatorul alege!Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B Re: Vanatorul alege!Ha.Cu arma acasa. Speram ca va fi tot acasa.
Sa vedem unde ne intalnim. Stiu de Zmeura si ce i-au facut lui dl. Gigi,incep sa ma gandesc la Ogretin daca trebuie.
Re: Vanatorul alege!Doar sa zici si ne organizam..Eu ma bag "volintir" cum ma sti ...
Muget,deci exist !
Re: Vanatorul alege!Problema e ca acolo incap vreo 20.
Re: Vanatorul alege!Dar am mai facut eu petreceri pt 20 , au venit 40 si a iesit bine pana la urma.
Re: Vanatorul alege!@tomi,
20 sau 40 la Ogretin,restul in munti ![]() Muget,deci exist !
Re: Vanatorul alege!Ha. In munti, da.
Baietii de la ''lectura obligatorie" o sa ejaculeze precoce de bucurie, ca nu citesc degeaba.
Re: Vanatorul alege!In aceasta dimineata, in drum spre munca, vad ca a aparut un afis electoral al doamnei Renate Weber de la PNL. Numele imi zicea ceva urat asa ca am dat fuga aici si am consultat lista de la pagina 20. Am rasuflat usurat cand am vazut ca era vorba de un alt Weber, un domn pe nume Mihai de la PSD
![]() Daca tot m-am apucat sa verific activitatea doamnei ce imi cere votul in domeniile arme si vanatoare, m-am extins putin pe google si am observat ca dansa a avut o contributie legata de "Codul UE de conduita privind exportul de arme", doamna exprimandu-si nemultumirea ca acest cod nu a fost impus ca norma juridica obligatorie. Banuiesc ca este un document destul de mare si nu am, din pacate, timpul necesar sa-l parcurg asa ca poate ne lamureste un forumist mai citit sau care are magazin despre cum sunt aceste prevederi... ![]() Un citat din distinsa doamna: "Avem nevoie ca acest Cod de conduita sa fie obligatoriu, din punct de vedere juridic, daca dorim sa evitam eventualele transferuri usoare intra-comunitare de arme, tentandu-i astfel pe traficanti sa caute veriga cea mai slaba din Europa." Sursa: http://www.renateweber.eu/ro/detalii_media/155 Acum eu pricep asta cu ipocriza tarilor civilizate ce exporta armament in alea desculte pe diverse cai, dar doamna spune ca e periculos sa ai transferuri simple pe piata intra-comunitara ![]() Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Vanatorul alege!@biriuck,
Eu cred ca problema nu este la cei care se vor alesi,si la ineptiile debitate,ci la ala cu stampila.Ca prostii conteaza doar ca numar..da e multi ![]() Porcaria asta de vot universal,permite cumpararea de stampile cu 2 mici si-o bere.Asa cum bine stim!! Solutia a fost pusa la pagina de istorie,tot de pupincuristi retarzi. Remember: "Vot cenzitar De la Wikipedia, enciclopedia liberă Votul cenzitar este sistemul electoral practicat pe scară largă înainte de instituirea votului universal, care consta în recunoașterea calității de alegător și implicit a dreptului de vot cetățenilor care aveau un anumit venit anual evaluabil în titluri de proprietate imobiliară (terenuri, clădiri) sau stabilit în funcție de cuantumul impozitelor plătite anual asupra veniturilor încasate[1]. Sistemul de vot cenzitar s-a aplicat în special în perioada dintre sfârșitul sec. XVIII - începutul sec.XX. În acea epocă, averile importante și cu precădere proprietățile funciare erau concentrate la o parte relativ restrânsă a populației, care avea rol determinant în procesul de conducere socială și era sursa principală de venituri a statului. Votul cenzitar în România[modificare | modificare sursă] În România, votul cenzitar a fost introdus prin Legea electorală din 1864, care împărțea electoratul în două categorii: electoratul rural - cei care plăteau o dare către stat de 48 de lei; electoratul urban - cei care plăteau o dare către stat de 110 lei. Aveau dreptul de a fi scutiți de censul de avere alegătorii care aveau calitatea de preoți ai parohiilor, profesorii academiilor și ai colegiilor, doctorii și licențiații diferitelor facultăți, inginerii și arhitecții ș.a.[2]. Sistemul de vot cenzitar s-a păstrat până în anul 1917." Muget,deci exist !
Re: Vanatorul alege!Da, problema este la votanti, fix pentru votanti vorbim aici. Oare noi, vanatorii, putem tine cont de actiunile pro/contra vanatorii facute de cei ce se vor alesi
![]() Cu votul ala cenzitar eu nu prea sunt de acord, poate la intalnirea forumistilor dezbatem la un pahar tema asta ![]() Sursa problemelor oamenilor simpli pare sa fie clasa asta de intermediari prin care se realizeaza acest surogat de democratie de azi. Sunt coruptibili si incearca sa acumuleze putere (voluntar/involuntar). Eu sunt programator, inteleg ce se poate si ce nu in materie de informatica, si cred cu tarie ca se poate implementa un sistem de vot electronic la nivel national ![]() Seara, cand te intorci de la munca, te uiti pe lista de propuneri legislative si acorzi votul si amendamentele tale. La noi ar fi prea "necoapta" populatia pentru asa ceva dar intr-o tara scandinava cred ca ar da roade. Cum convingi insa parlamentarii sa voteze trecerea la un astfel de sistem care sa ii lase someri? ![]() Pana la astfel de solutii, noi, vanatorii romani, nu putem face pe termen scurt decat schimb de informatii cu privire la cei ce ne vor stampila... Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Vanatorul alege!In SUA este implementat votul electronic de ceva timp, dar la noi, asa cum ai spus si tu @biriuck, populatia nu e pregatita si cine din Parlament ar vota asa o lege( si-ar da singuri cu stangu-n dreptu' ).
Re: Vanatorul alege!
http://activenews.ro/doamne-ajuta-sa-ne ... 33623.html The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Vanatorul alege!@Cristi in activitatile acelea nu mi se pare ceva ce ar putea sa ma afecteze pe mine sau pe altcineva. Arata doar ca e mai libera la gandire pe temele legate de sexualitate, drepturile omului etc.
@Vladro eu m-am referit la votul electronic ca modalitate de aprobare a legilor si nu ca procedeu de alegere a parlamentarilor (care, oricum am privi, raman doar intermediari) Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Vanatorul alege!Frate biriuk, o fi libertate sexuala, eu sunt liber de felul meu fara sa ma invete nimeni libretatea sexuala, probabil ca ma apropiu de o companie de femei ca numar de "foste", dar, jur ca nu as vrea sa merg la vanatoare cu un pluton de homalai adica o treime de companie si sa ma invete aia ce este libertatea sexuala.
Re: Vanatorul alege!Probabil ca nu sunt "modern" de loc, sunt inapoiat,asta este, nu pot accepta ca procreerea de noi oameni intregi se poate face si fara futerea dintre barbat si femeie, ci cu inseminarea artificiala a unui cuplu de lesbiene sau homosexuali, cu "mama de imprumut", naiba mai stie.
Re: Vanatorul alege!Pana una, alta, eu n-am uralt nici unde ca-mi plac femeile.
Ei de ce urla ca le palce popoul, respective ele - fofo? Ce, eu n-am drepturi?
Re: Vanatorul alege!Daca tot au votat pentru libertatea si drepturile homosexualilor si sant asa deschisi la minte si au tupeul sa se foloseasca in demersurile lor pentru obtinerea unui nou mandat,de credinta crestina si de numele Domnului,atunci eu le doresc ca si copiii lor sa devina poponari si lesbiene sa aiba nepoti facuti in eprubeta si dupa asta sa-i aud cum se bucura de rezultatul votului lor,si cand vine fiul libertin acasa sa-l intrebe ,,Ce faci fata mami?''
Re: Vanatorul alege!Atata timp cat ce face X si Y ii priveste doar pe ei 2, exista consens si niciun tert nu este afectat (aici pot fi inclusi eventuali puradei), eu zic sa-si vada de treaba lor ca nu e treaba noastra ce fac oamenii in intimitate. Nu le suport insa propaganda si afisajul in public...
Pana una alta sa privim partea plina a paharului, cum activitatea fata-fata oricum nu ne prea deranjeaza (chiar excita pe multi ![]() ![]() Zic sa nu deviem totusi discutia catre zona sexualitatii sau a religiei ca se alege praful si nu se ajunge la nicio concluzie ![]() Ipocrizia politicienilor cand vine vorba de religie este notorie (a se vedea parteneriatele comerciale dintre BOR si partide in campania electorala). Nu e vina politicienilor ca fac asta, ei doar cumpara un serviciu de marketing! E vina prostilor care isi formeaza opinia pe ce le spune ala in sutana si nu taxeaza drastic pe cel care apeleaza la campania asta murdara ![]() Eu ma gandeam sa compunem o scrisoare deschisa catre diversi politicieni in care sa le cerem opinia despre vanatoare si portul/folosirea armelor. Scrisoarea sa contina si o invitatie la informare si din aceasta parte a baricadei pentru ca sunt convins ca multi au opiniile formate din presa sau din societatea obtuza in care s-au dezvoltat. Nu stiu ce mare ecou ar avea printre ei asa ceva, banuiesc insa ca un moment mai bun pentru asa ceva ca acesta cand a inceput balacareala electorala nu exista. As vrea insa sa vad ca politicianul X sau Y isi asuma public o pozitie cu privire la acest subiect. Alegatorul poate sa tina cont de aceasta pozitie sau nu... Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Vanatorul alege!deci daca este vorba despre lezarea drepturilor de vanatoare ne intereseaza dar daca este vorba despre lezarea religiei, a dreptului normal de reproducere in vederea continuitatii romanilor ca natie, despre intoxicarea mintilor copiilor nostri cu indemnuri mai mult sau mai putin voalate la consum de alcool, droguri, la transformarea in inocenta si inconstienta lor din niste copii in viitori onanisti, curisti, lezbiene, sadomasochisti si alte asemenea practici LIBERALE pe care tarile "civilizate" incerca sa ni le impuna, deci daca este vorba de asa ceva , nu ne intereseaza pentru ca NU NE LEZEAZA DIRECT DREPTURILE .
Buna judecata , stramba gandire Razvan Razvan
Re: Vanatorul alege!Instinctul de reproducere exista in fiecare prunc, baiat sau fata, si, cand vine varsta potrivita, hormonii isi vor spune cuvantul. Cei cu diverse devieri vor fi asa indiferent de legi si de opinia publica (numai ca se vor ascunde)
Practicile sexuale dubioase au existat dintotdeauna, exista si acum si vor exista mereu indiferent daca legea le permite sau nu. Simplul fapt ca legea nu ar incrimina ceea ce fac niste oameni la ei in casa nu inseamna ca generatiile prezente si viitoare ar adopta practicile acelea pe o scara mai mare pentru ca nu legea ii impiedica. Litera legii nu ne impiedica nici pe noi sa ne inselam sotiile, nici pe ele sa ne insele, normele religioase nu ne impiedica sa ne distram cu cat mai multe femei inainte sau in timpul casatoriei etc Atata timp cat exista consens intre indivizi statul nu are ce cauta in viata lor. Cu orice reglementare din aceasta menita sa alinieze pe ceilalti la un anumit model acceptat de opinia publica noi ne cedam din libertate si ne meritam soarta daca ne place sa-si bage statul nasul in viata noastra. Ex: Daca opinia publica este spalata pe creier de media, cler sau politic si ajunge sa fie speriata de arme atunci ea poate si urla ca descreierata sa "se ia armele maniacilor alora" ca e posibil sa moara copilu' impuscat (ceva gen drobul de sare al lui Creanga ![]() ![]() Din fericire, cultura armelor este suficient de ridicata acolo pentru ca astfel de actiuni sa esueze. La noi, daca isi pun mintea sa faca o campanie media mai dura ne spulbera! Deci fumigena asta legata de "viitorul si siguranta copiilor" e bine sa o analizam bine inainte si sa vedem daca nu e doar praf in ochi ![]() P.S. Pentru adeptii teoriei conspiratiei: UE nu ne impune sa practicam acele comportamente sexuale ci doar sa nu le incriminam, tot UE nu ne invata puradeii cu droguri si alcool. Un exemplu sunt eu. Cand eram mic, bunicul (taran din SubCarpatii de Curbura si nu comisar UE) imi dadea cate un paharel de Merlot sa "prind rosu in obraji", apoi am invatat ca e pacat sa mananci friptura fara acelasi "Merlot" sau sa iei pastile pentru burta cand poti sa bei o gura de palinca. Legat de sex nu mi-a zis nimeni nimic cat am fost mic dar am descoperit, la timpul potrivit, ca ma excita formele de caprioara ale unei colege mai mare ca mine prin clasa a saptea si am inceput sa devin preocupat de subiect. Auzisem si citisem ca exista oameni care au preferinte diferite de majoritate si acest lucru nu m-a afectat deloc ![]() Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Vanatorul alege!Salut biruck,
Se cunoaste ca vorbesti din carti dar nici acelea nu sunt citite si intelese selectiv.
Da au existat practici sexuale dubioase dar NU era permisa casatoria intre cupluri de acelasi sex si creerea de copii in "eprubeta" sau infierea de copii care sa creasca alaturi de niste persoane bolnave asa cum bine ai zis existand un risc major ca in virtutea imitatie si acei copii sa intre in categoria persoanelor deviate sexual chir daca ele la baza nu au gena sau modificarea psihica care i-a adus pe "parinti" lor in acea situatie. Probabil ca ai citit si tu statisticile care arata cati copii si tineri sunt "molipsiti" prin "efectul maimuta" de consum de stupenfiante, de alcoolism si de practici sexuale anormale .
Te joci cu cuvintele biriuck , pai consens a fost si intre copila de 10 ani care a fost violata de tatal ei ( un deviat mental de data asta) ?. Dar dupa ce a fost violata o data de doua ori de zece ori , a inceput sa-i placa si pentru ca habar nu avea la varsta ei ce inseamna incest a facut si un copil , 2, 3 cu tacsu. Si apoi a patit si sora mai mica acelasi lucru pentru ca exista CONSENS Poti sa vorbesti de consens biriuck numai daca o faci de buna voie dar doamne fereste sa ajungi intr-o puscarie sa vezi ce CONSENS pe la spate ai sa primesti !
Iar vorbesti din presa biriuck fara sa ai habar de realitate. Sti cumva ca in anii '70 guvernele din tarile nordice speriate de depopularea masiva din tarile lor datorata in primul rand faptului ca populatia de sex masculin devenea sterila sau impotenta din cauza alcoolurilor tari , a drogurilor si a aberatiilor sexuale practicate fara limita se ajunsese ca statistic vorbind acele tari sa riste sa ajunga depopulate total. In aceste conditii au dat liber la intrarea in tara a negrilor din Africa recunoscuti pentru potenta lor. A fost un pas bine gandit si bine facut , dar, " Mai bine este intodeauna dusmanul binelui " . O data cu cresterea populatie acele persoane au adus si lipsa de respect pentru justitie si civilizatie si asa s-a ajuns ca in Suedia care avea multe inchisori cu steag alb pe ele , semn ca nu exista detinuti in ele , INFRACTIONALITATEA sa faca un salt spectaculos si ingrijorator in acelasi timp. Deci de cate ori vezi ceva stralucitor cum ar fi vorba de dreptul de a decide, libertatea practicilor etc. este bine sa te gandesti ce se poate ascunde in spatele acelor libertati. Din punctul meu de vedere LIBERTATEA de opinie este ok dar libertatea de actiune trebuie foarte bine chibzuita .
La noi s-au permis etnobotanicele ( dupa modelul UE) si s-a ajuns unde s-a ajuns, s-a permis democratia in scoli si au ajuns copii sa le dea in cap profilor cu catalogul, s-a permis libertate si ai fost schiloditi sau omorati oameni din teribilism sau inconstienta. S-au dat filme si informatii despre curentul EMO si au murit copii. Asta inseamna , dupa parerea mea, ca cei mici nu au inca educatia care sa le permita sa inteleaga diferenta intre bine si rau. De fapt adevarul este ca le lipsesc cei 7 ani de acasa . In acest caz NU TREBUIE sa primeasca INCA libertatea de a ALEGE. Daca vrei , fara suparare , dar cel mai bun exemplu esti chiar tu . Esti un tip cu minte brici, ai citit destul de mult dar iti lipseste EXPERIENTA si MATURITATEA. Dar vrei neaparat sa schimbi societatea aplicand niste cutume care nu sunt intodeauna MATURE. Atata timp cat iti aplici numai tie aceste cutume nu este nici o problema dar cand le predici devine o problema daca ai sa gasesti oameni care sa te urmeze. Sunt convins ca peste vreo 10 - 15 ani ai sa razi tu singur de predicile de acum. Razvan Razvan
Re: Vanatorul alege!Vad ca ai inviat la loc, Razvan, si ai revenit la vechile obiceiuri...
Amesteci consensul intre indivizi cu abuzul de minori, ne servesti teorii cu populari de masculi africani in scopul fecundarii mandrelor vikinge, confunzi indisciplina din scoli cu "democratia", vrei restrictionarea libertatii de alegere a minorilor din partea societatii cand singurii in masura sa se ocupe de asta sunt DOAR parintii lor (adica nu te f&*# grija de ce face copilul altuia) si ne spui ca e buna libertatea de opinie dar nu si aia de actiune (adica doar sa dam din gura ca pana acum) ...si dupa toate astea imi zici mie ca sunt imatur ca si cand faptul ca trec anii peste un individ dau un plus de valoare opiniei acestuia!!! Se pare ca am avut dreptate mai sus cu privire la amestecul sexualitatii si religiei in dicutie asa ca rog un moderator de pe acest topic sa stearga tot de pe unde a inceput ca sa revenim la oile (caprioarele) noastre... ![]() ![]() Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Vanatorul alege!O sa fac eu curatenie diseara. Biriuck, hai sa facem un draft de scrisoare. Il postam aici si vedem ce modificari facem.
Sincer, ideea ta cu scrisoarea, mi se pare cea mai buna de pe acest topic. Era nevoie de o minte tanara printre noi Membru ANDA
Re: Vanatorul alege!Scuzata fie-mi absenţa! Nu intram nici acum dar lăsai treaba că mă atentionā un coleg că începe iar cearta...
Re: Vanatorul alege!Părerea mea e că e bine sa se discute şi subiectele astea delicate pe aici. Si nu înţeleg de ce vă contraziceti de dragul contrazisului, că vad că de fapt tot cam la fel gândiţi.
Postez scurt pentru că am semnal prost la telefon şi pierd semnalul.
Re: Vanatorul alege!Fiecare cu părerea şi prietenii dumisale!
Numai că eu, de ştiu dinainte, nu stau la şpriţ, nu merg la vânătoare şi nu mă imprietenesc cu deviati! De care or fi ei. Mă asociez prin simpatie cu cei compatibili mie şi asta-i treaba!
Re: Vanatorul alege!Şi cum trendul forumului a fost (şi sunt sigur că o să rămână) acesta, nu văd de ce ar mai continua discuţia!?
Chiar de mi-ar propune vreun deviat, un târg de genul: te las să tragi cu puşca în grădina, dacă mă laşi să mă scalambai în faţa porţii tale, predau puşca, dau drumul la câini şi ies cu grebla să adun gunoiul de la drum ![]() ![]()
Re: Vanatorul alege!Şi cu asta, am zis
![]() Cine mai vrea să dezvolte discuţii pe temă, îl rog sa-şi facă subiect separat.
Re: Vanatorul alege!Acum, despre scrisoarea deschisă, să-mi zic şi eu părerea...
Păi normal că ar trebui să informăm competentii în legătură cu doleanţele noastre. Treaba e că ne-am cam inmuiat după prima goană! La 295 / 407 nu prea mai avem idei. La Cod Penal, adijdelea. La statut, ioc păreri... Şi atunci, cu ce să ieşi la interval? Ca mai avem până ne-om coace... Riscăm alunecarea în superficial.
Re: Vanatorul alege!Mi-e greu sa cred ca este posibila o schimbare in bine a unui sistem dintr-un singur val. Evident, sunt foarte multe lucruri de imbunatatit la acele legi enumerate de @teharau dar incercand sa le cuprindem pe toate de la inceput nu vom reusi decat sa ne pierdem din entuziasm dupa ce vedem cat de multa munca avem in fata...
Zic sa o luam treptat si sa initiem faza nr 2, daca mai vin propuneri constructive la acele topicuri atunci sa fie consemnate si tinute minte, in prima faza sa incepem insa cu ceea ce avem si sa incercam sa le impunem pas cu pas. Avem deja un exemplu functional la noi in tara cu organizatia numita UDMR, organizatie ce trebuie respectata pentru eficienta cu care a castigat putin cate putin pentru cei pe care ii reprezinta ![]() Un prim pas ar fi acesta cu scrisorica in care sa solicitam celor ce vor sa ne reprezinte la UE (urmeaza si alegerile nationale ![]() ![]() In faza 3 ma gandesc la discutii si prezentari cu cei ce au pozitii contrare intereselor noastre precum si la initierea unui dialog mai strans cu cei ce simpatizeaza cu noi sau ne sustin. Daca ne poate ajuta careva cu adresele de e-mail ale candidatilor atunci il rog sa ma contacteze cu mesaj privat. Ultima oară modificat de biriuck pe 03 Mai 2014, 11:49, modificat 1 dată în total.
Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Vanatorul alege!Sper ca puţinele-mi cuvinte să facă înţeleasă părerea: comunicarea cu reprezentanţii e necesară, dar atenţie la consistenţă.
Personal, aş face aşa: - ticluim scrisoare, petitie, ce vreţi voi - lăsăm la macerat pe forum, poate chiar şi vin ideile şi exprimarile de care avem nevoie - căutăm o cale prin care sa verificăm reacţia forumistilor la iniţiativă. Adică: scrii acolo că vorbeşti în numele unei comunităţi, dar la semnături te trezeşti ca strangi vreo 40... Ai compromis iniţiativa! Ca să nu mai zic, că dacă antrenezi şi numele forumului, jucăm cu toţi banii pe masă...
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Dragan şi 28 vizitatori |
Publicitate
|