Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Mar 2025, 22:25

Vanatorul alege!

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatorul alege!

Mesajde romaniac pe 20 Apr 2014, 15:05

Postarile nu am sa le sterg pentru ca vreau sa dau un exepmlu a ceea ce noi numim aici peste balta un Troll!
Gasiti definitii in romaneste si cautand pe net.
Adios @chelu si te astept sa revii cu alt IP si alt nume de cod!
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde yoghi pe 20 Apr 2014, 15:40

Nea @chelu
Cine vrei tu sa fie vinovat ?
vrei un raspuns politic :
""noi nu ne-am asumat raspunderea si acum opozitia a castigat o batalie ""
sau un raspuns real ?
cativa politisti din conducerea IGP si doi trei politicieni cu capul mare .

pt tine personal :
odata ce descrii vanatorii si detinatorii si asociatiile ca hoti, prosti, le urezi ceva cu sicrie fara ca tu sa fi intre ""noi "" ci doar sa arunci cu pietre , NU meriti sa mai continuam acest "dialog"
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde tehărău pe 20 Apr 2014, 16:39

"Troll, este un provocator, care lanseaza o discutie sau se implica intr-o discutie existenta deja, cu scopul de a crea un conflict de idei, care sa duca la cearta si destabilizare comunitate (mai simplificat, o sa-i puteti identifica prin termenul “enervant” si “certaret”).
Un troll, de obicei se foloseste de tematica comunitatii, pentru a crea un conflict, care sa duca la incalcarea etichetei si a regulelor de conduita in forum pentru ceilalti membri din comunitate. Drept consecinta pe langa el sa fie penalizati si membri ‘inocenti’, care doar au reactionat la ‘capcana’ pusa de troll (nu reactionati, ca va implicati inutil, persoana in cauza nu cauta sa duca o discutie, ci cauta sa va enerveze, ca sa incalcati regulamentul si eventual sa va certati cu ceilalti membri. Sesizati un moderator sau administrator, pentru ca acel cont trebuie inchis).
Un troll ataca orice forma de autoritate care il impiedica sa creeze zanzanie folosind expresii-cheie cum ar fi: cenzura, comunism, libertate de exprimare. Drept exemplu, s-au observat tentative de a ataca ideile pe care le promoveaza comunitatea de Slabute, de a agresa verbal pe Slabuta, Slabutele Moderator sau slabute de valoare din comunitate. Slabuta, Slabutele Moderator si celelalte slabute cu experienta care ajuta la construirea si promovarea valorilor din comunitate (slabit si stil de viata sanatos), au facut lucruri care nu au echivalent si doar o persoana rau intentionata ar face astfel de “atacuri”."

De pe alt site, va prezint aceasta definitie. Multumim celui ce a postat-o acolo.

Am postat definitia pentru a fi perceputa de @chelu ca motiv necesar si suficient pentru banarea permanenta. Deasemeni, toti cei ce vor incerca in continuare sa dezbine, ridiculizeze sau acuze fara temei comunitatea "Vinatorul.ro" vor fi banati mult mai rapid decat s-a facut in cazul de fata. Cei ce vor fi identificati ca sunt Troll prin postarile lor, vor primi motivul banarii printr-un link al acestei discutii. Vezi "Autoritatea de lucru judecat deja" in literatura de specialitate.

Imi pare sincer rau ca am stat crestineste la masa cu finii in aceasta zi si nu am avut placerea de a elimina din lista de useri ce pot scrie pe acest forum, personal, pe @chelu.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 20 Apr 2014, 16:48

Cer scuze celor ce au sugerat banarea precoce a respectivului. Am considerat ca oricine poate avea o atitudine deplasata prin derapaj, dar ca aceasta se poate redresa. S-a dovedit ca nu a fost cazul si prin urmare s-a luat masura justa. Intarzierea deciziei va fi utilizata in actiuni viitoare, astfel incat timpul alocat unor evenimente similare va fi sensibil scurtat.
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 20 Apr 2014, 16:51

Multumesc sincer tuturor celor ce au avut atitudine vehementa, hotarata, dezinvolta, argumentata si constructiva pentru apararea comunitatii de neaveniti.
tehărău
Veteran

Mesajde biriuck pe 20 Apr 2014, 16:56

@teharau Sper ca finii nu citesc pe aici :lol:

Acum, cu derbedeul pus la punct, zic sa ne continuam drumul inceput :D Desi sunt agnostic si aceasta zi nu are o semnificatie deosebita pentru mine, nu as vrea sa adaug pe nimeni pe lista aia rosie in aceste 2 zile. Sa-i zicem respect pentru cutuma locala...
M-as bucura sa putem adauga ceva pe lista de oameni ce s-au dovedit folositori vanatorilor si detinatorilor de arme, sa mai fie si ceva chestii pozitive in ton cu sarbatoarea.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde tehărău pe 20 Apr 2014, 17:03

Trag un semnal de alarma, constient si responsabil autoritatilor statului, la nivel de varf:

Mai nene, daca indivizi ca victor ala au ajuns sa va dea batai de cap, sunteti vulnerabili rau! Mai lasati naibii promovarea pe pile si mai lasati competenti sa razbata pe functii de conducere sau macar de consiliere, ca daca isi pune mintea cu voi unul inzestrat cu adevarat de mama natura, va ia naiba si pe voi, si pe noi (ca natie)!

Cine vrea sa inteleaga de ce scriu asta, sa caute un pic pe net si intelege singur. Mie Sandel asta mi se pare istet, dar mai mult siret. Cam ca Ion al lui Rebreanu din capul satului.
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 20 Apr 2014, 17:31

Atentionez purtatorii de arme sa citeasca printre randuri: dupa ce ca nu aveam si asa suficient spatiu de miscare, scormone cacatul unul ca asta si nu mai avem deloc! In scop de razbunare, pentru a da jos din functii oameni ce le-au stat in cale cu, sau fara motiv, ce face un individ ca asta? Zice ca e legea stramba, se autodenunta, denunta si ca alte aspecte sunt incalcate. In speranta ca cine s-a facut ca nu observa va fi pedepsit. Daca nu observa si in cazul lui, era bine, dar asa, sa fie sanctionat! Daca e reclamatie scrisa, ce puteau face si ai de aplica legea? Sa zica ca nu, nu se poate, asa ca o aplicam la sange, ca altfel ne trezim cu reclamatii la ambasade, vorba diliului din clipul ce l-am postat, nu fara motiv. Si credeti ca sesizeaza cineva ca trebuie indreptata urgent legea, pentru a beneficia si noi de drepturi minimale? Nu, pentru ca aia sunt altii, din alta comunitate. Si noi trebuie sa rabdam pana atunci. Ambitia personala a primat interesului de tagma.
In spatele cuvintelor frumoase stau interesele proprii.

Si inca ceva: e a doua persoana ce, in momentul cand e prinsa la inghesuiala, cu mata-n sac, insinueaza ca actiunile moderatorilor sunt dictate de "cineva". Vorbesc in nume personal: nu dicteaza nimeni, nimic! Asa cred si ceea ce cred, afirm. Ca voi toti! Pentru a nu inocula subversiv aceasta idee in randul cititorilor, foarte daunatoare de altfel, rog ca toti cei ce banuiesc o astfel de intromisiune in activitatile forumiste, sa o aduca spre dezbatere publica.
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 20 Apr 2014, 17:41

Vreti ceva pentru lista de baieti faini?
Digerati cu filmuletul asta si cautati echivalentul mioritic al astuia:

https://www.youtube.com/watch?v=fBBwEbRaeQM
tehărău
Veteran

Mesajde crysst pe 20 Apr 2014, 19:37

chelu scrie:In realitate ce ii motiveaza pe toti, sunt BANII. Banii pe care vor sa-i ia prin orice mijloace fraierilor.Si-a pus cineva intrebarea la ce folosesc cursurile bagate in lege din 2005?Cum au prevenit sau au folosit in mod real in existanta inarmatilor?Au scazut accidentele sau infractiunile? Nu. Doar au mai imbogatit niste baieti destepti.Si-a pus cineva intrebarea de ce e obligatoriu sa fi membru intr-o asociatie de colectionari ca sa ai arme de colectie?Exact ca pe vremea cand trebuia ca vanator sa fi membru la AJVPS. Obligativitatea care se vrea introdusa sa frecventezi poligoanele, cui ajuta?Poligonistilor.Anularea permisului de arma daca se intarzie la viza, cui foloseste? Armurierilor care iau taxe pt gazduirea armelor si nu putini.Propunerea ca sa aiba numai armurierii drept de import, cui foloseste?

Pertinenta 100% postarea.
crysst
Membru activ

Locaţie: Alexandria

Mesajde crysst pe 20 Apr 2014, 19:42

Ursus2006 scrie:
tehărău scrie:P.S. In legatura cu sorecarul lui Ion Niculae, s-a musamalizat treaba,dar circ a iesit, adica a fost deranjat. :wink:

Zi-ne si noua de cine, eu sunt din zona si chiar sunt curios care a fost curajosu care l-a deranjat.
crysst
Membru activ

Locaţie: Alexandria

Mesajde mcbun2 pe 20 Apr 2014, 20:38

Fratilor, Hristos a inviat!! Sa va lumineze calea si viata tuturor. Sa va dea mine ascutita si inima blajina. Speranta si vointa in egala masura.
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Locaţie: Bucuresti, Romania

Mesajde tomi pe 20 Apr 2014, 22:48

Frumos ai spus mcbun2!
Adevarat a inviat!
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 22 Apr 2014, 15:29

Ok, domnilor. Chelul nu a vrut sa inteleaga sa fie manierat si a fost executat, pe buna dreptate. Daca analizam tonul discutiilor in general si stilul lui, cred ca oricine de buna credinta da dreptate moderatorilor. Intradevar s-a comportat ca un troll si la despartire tot a mai tras un glont otravit, incercand sa compromita responsabilii forumului.
Deci sa revenim pe un ton normal la discutia noastra.
Am adoptat solutia ANDA, este foarte bine, am fost unul care a pledat pentru asta.
Insa nu trebuie sa uitam ca pe linie strict de vanatoare ANDA ne poate reprezenta doar in linii generale.
Deci sa ne gandim cum gasim o asociatie de vanatoare care sa ne reprezinte. Dl.Ferenczi vorbea despre o Camera a Vantorilor in Ungaria.
Oare o unire a catorva asociatii nou infintate si apoi aderarea la nucleul acela ar fi foarte greu de realizat?
tomi
Veteran

Mesajde biriuck pe 22 Apr 2014, 16:14

S-a mai vorbit de o astfel de treaba tot pe acest forum. Se facea referire la o federatie a asociatilor.
E cam greu pentru ca aici mingea ar fi la gestionarii de fonduri.
biriuck
Veteran

Mesajde tomi pe 23 Apr 2014, 09:44

Stiu ca s-a vorbit chiar aici, Catalin Vrabie a propus, el are un fond ca lumea.
Mi se pare cea mai fezabila solutie, de aia intreb.
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 23 Apr 2014, 09:53

Eu sunt aproape sigur ca as putea sa discut in acest sens pentru inca un fond sau doua, gestionarii de acolo si vanatorii ar fi aproape sigur interesati.
tomi
Veteran

Mesajde ferenczi444 pe 23 Apr 2014, 20:39

Stimaţi Colegi !

Camera Vînătorilor ,din Ungaria este cel mai corect şi cel mai democratic for, sau instituţie sau cum vine tradus corect această organizaţie. Cel mai corect ,în ceea ce priveşte relaţile dintre Cameră şi Vînători. Nu impune nimic,nu aduce restricţii, în schimb te reprezintă ,şi î-ţi asigură condiţiile să poţi vîna etic şi legal fără să braconezi .De fapt tu,vînătorii , sînteţi Camera . Voi alegeţi membrii între voi ,voi îi puteţi verifica şi voi îi puteţi schimba dacă ,nu-şi vor îndeplini sarcinile. Oricare dintre voi poate ,ajunge membru şi poate fi ales în orice funcţie în cadrul Camerei. Vă amintesc cîteva din obligaţiile Camerei :
- Camera vă asigură asistenţă Juridică în cazul cînd aveţi nevoie de a vă apăra drepturile
-Camera asigură asistenţă profesională,gospodarilor de fonduri pentu obţinerea rezultatelor dorite în gosp. şi economia cu vînatul.
-Organizează cursuri pentru personalul de specialitate ,pentu a obţine rezultatele dorite.
-Colaborează cu autorităţile pentru înlăturarea braconajului.
-Eliberează Biletul de Vînătoare Naţional, prin care poţi vîna nelimitat pe teritoriul Ungariei şi în străinătate fără să fi obligat să ceri autorizaţii pentru a ieşi pe teren şi fără să ai nevoie de legitimaţie de vînător.
-Prin Biletul Naţional care conţine ,o asigurare împotriva accidentelor , mai conţine un formular cu evidenţa vînatului împuşcat ,care totodată este şi o statistică ce predai la sfîrşitul anului.
-Camera pune la dispoziţia Asociaţiilor următoarele condici.
_ Condica vînătoarelor Individuale
_ Condica vînătoarelor organizate, fiecare cu rubricile necesare pentru vînatul dobîndit în timpul vînătorii.
-Camera prin asigurarea acestor condici î-ţi dă dreptul să vînezi individual pe fondul unde eşti membru sau pe fondul pe care eşti invitat sau eşti vînător plătitor.
Dacă doriţi să faceţi ceva asemănător,vă adunaţi ,după care cu semnăturile a circa 7o ooo vînători şi cîteva zeci de judeţe cereţi de la Ministerul Agriculturii sau de cine aparţine să accepte cererile voastre.
Voi vă alegeţi conducătorii şi voi le schimbaţi. Dacă doriţi pot descrie funcţionarea Camerei ,să aveţi un reper ,dar aveţi de acolo nevoie de jurist. În Ungaaria cu astfel de condiţii, toţi Vînătorii sînt membrii al Camerei . camera nu ar fi acceptat acele restricţii ce se aduc la voi an de an. Nu înţeleg nici Autorizaţiile care se cer pentru a ieşi pe teren este non sens. Din moment ce este sezon la careva specie vînătorii ies la individual,se inscriu în condică menţionează zona şi ora începeri şi terminării vînătoarei,după care vînează fără frică ,legal.Cînd a terminat ,a semnat şi a plecat acasă sau s-a deplasat la casa de Vînătoare ,unde se întîlneşte cu prietenii şi discută evenimentele sau păţaniile. După care se pot şi distra dacă doresc. Nu am putut înţelege cum se poate gospodări bine un fond ,unde să ai vînat cînd se vînează în goană,cînd pe fond ai lupi,rîşi,urşi,vulpi,cîini ai ciobanilor şi mai faci goană .Non sens. Sau nu se poate vîna Ursul la nadă,doar în goană ? Se poate vîna la goană . Parcă cei de la conducere ar dori să expună la pericol vînătorii să le piară cheful de la vînătoare .
Dacă pot ajuta cu ceva să-mi lăsaţi mesaj.

Cu Stimă V Janoş
PS Era să uit,Camera organizează şi examenele de vînător cam de 3-4 ori pe an,etc...etc
ferenczi444
Membru important

Mesajde tomi pe 23 Apr 2014, 21:04

Ha, Janos, ce bine se face treaba acolo la voi. Si ce normal.
Macar daca ar citi mai multi ce scriem pe aici sa inteleaga ca lucrurile se pot face simplu, daca suntem uniti.
Iar ceea ce stiu eu este ca vanatorii sunt totusi cei mai uniti, am ajutat pe multi si am fost ajutat doar pentru ca suntem vanatori
tomi
Veteran

Mesajde Frantz pe 23 Apr 2014, 21:13

Janos, asta suna cum ar fi AGVPS la noi? Nu? :lol:
Frantz
Membru important

Locaţie: Florida

Mesajde tomi pe 24 Apr 2014, 09:39

In Rom. trebuie tot felul de autorizatii, colectiva, individuala, de grup pt.ca vanatoarul obisnuit sa nu poata ajunge decat la vreo goana de iepure, ''aristocratia'' sa vaneze ce vrea iar puletele sa stie ca pentru el sunt doar ceva "colective"' cu traistarii, cu certurile tiganesti de rigoare, iar o goana la mistret, un vis indepartat.
Asa sunt educati de fapt majoritatea, de cum calca in vanatoare,ca sa-si cunoasca pozitia de vierme.
tomi
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 24 Apr 2014, 10:06

Pai cine a luat fonduri de vanatoare ? Pulimea sau aristocratia ?? :lol: Asta ca sa vezi unde ne incadram noi doi. :lol:
Autorizatiile au ramas doar de doua feluri: individuala si colectiva. Aia care era in grup restrans, nu mai este. :mrgreen:
De inscris, ma voi inscrie si eu in A.N.D.A. , cu conditia sa te ocupi de acte. :D
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde tomi pe 24 Apr 2014, 10:24

Bine fratioare.
tomi
Veteran

Mesajde vanatorul dibaci pe 24 Apr 2014, 10:50

Ursus2006 scrie:Pai cine a luat fonduri de vanatoare ? Pulimea sau aristocratia ?? :lol: Asta ca sa vezi unde ne incadram noi doi. :lol:
Autorizatiile au ramas doar de doua feluri: individuala si colectiva. Aia care era in grup restrans, nu mai este. :mrgreen:
De inscris, ma voi inscrie si eu in A.N.D.A. , cu conditia sa te ocupi de acte. :D

Mai sunt si in grup restrans dar numai pentru Pupincurime (asta este clasa de mijloc :mrgreen: )
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde tomi pe 24 Apr 2014, 11:11

:lol:
tomi
Veteran

Mesajde biriuck pe 25 Apr 2014, 20:45

Model de raspuns la proaspat lansata campanie impotriva armelor din SUA. Aia isi zic ca sunt pentru "gun-safety", asta pentru ca "gun control" (cum e in realitate) suna naspa...
https://www.youtube.com/watch?v=T8gyEjToC1M

Ca lider in campania de raspuns la ofensiva democratilor se remarca NRA, poate intelege lumea cat de important este sa ai un reprezentant care sa lupte pentru tine :evil:

P.S. Nu radeti de sensibilitatea americanilor la jocuri de cuvinte, noi suntem chiar mai rau ca ei! Un alt exemplu edificator vine de la campania impotriva avorturilor din SUA, cei ce se impotriveau spunandu-si "pro-lifers". Lasau in offside clar pe opozanti pentru ca antonimul direct ar fi "anti-life" si nu da bine. Ghici cum si-au zis astia din urma? "Pro-choice" :lol:
biriuck
Veteran

Mesajde ferenczi444 pe 27 Apr 2014, 13:26

Stimaţi Colegi !

Să nu credeţi că merge ,ca pe roate totul în Ungaria şi eu vă scriu aceste articole să mă laud. Sînt unele lucrurui cum sînt cele menţionate de mine, care merg legal şi bine, însă din 2oo7 de cînd proprietarii de pămînturi şi-au anunţat autorităţiilor dorinţa de a vîna drastic s-au înrăutăţit lucrurile. FVM ( Ministerul Agriculturii şi al Dezvoltării Mediului şi al Provinciilor ,cine este responsabil cu vînătoarea, a înţeles că noul sistem de gospodărire ce se practică de noii proprietari ,vor duce la degradarea totală a vînătorii ,fapt pentru care se organizează congrese , simpozioane unde scopul este salvarea renumelui cîştigat ,prin aducerea unor legi prin care să -i oblige la o gospodărire eficientă, etică, unde nu interesele private vor domina ci priceperea, rezultatele şi condiţiile ideale asigurate vînatului . Vor aduce reglementările necesare,pentru că sistemul practicat de noi proprietari nu le convine nici vînătorilor. Iar legea scrie clar că vînătoarea este pentru recreere, distracţie, pentru a petrece plăcut timpul liber şi nicidecum nu este o posibilitate de a distruge populaţii sau să fie folosite în scopuri proprii pentru a se îmbogăţii. Mai departe.
FVM şi mai demult şi şi în momentul de faţă are în posesie 1-2 %teren de vînătoare în scopul cercetărilor ,în scopul menţinerii calităţiilor genetice,şi vînătoare din terenul total al Ungariei . Ei pe terenurile respective se gospodăresc cum vor ,cu ei noi nu avem treabă . Restul terenurilor de 98 % din terenul Ungariei sînt date proprietarilor,Asociaţiilor, SRL urilor ,sau unor persoane fizice cine indeplineşte condiţiile cerute. FVM -ul îndeplineşte un rol de control, stabileşte cotele de recoltă stabileşte fondurile de vînătoare etc. El este un fel de AGVPS al vostru. Camera Vînătorilor este organul care reprezintă vînătorii şi îi apără drepturile.El face ceva pentru vînători şi în interesul lor. Nu trebe să fi afiliat la FVM ci doar la Camera Vînătorilor

Cu Stimă V Janoş
ferenczi444
Membru important

Mesajde blackcrotal pe 29 Apr 2014, 19:45

Salut
Intr-un fel aici se vede diferenta realta intre modul cum este tratata vanatoarea si vanatul la nivelul cel mai inalt in Ungaria si in Romania.
In Ungaria se cauta de acel organism pastrarea vanatului , pastrarea caracteristicilor performante.
La noi isi spune cuvantul la nivelul cel mai inalt indolenta , nepasarea si formalismul .
Din cate inteleg si vanatorii din Ungaria sunt alaturi de acel organism care trateaza vanatoarea ca un sport nu ca pe un sistem de distrugere organizata a vanatului si sunt convins ca si vanatorii din Romania privesc aceste lucruri in acelasi mod. Dar ce ne facem in Romania cu ce se intampal la nivelul decizional ?
Grea intrebare !
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde acsph pe 29 Apr 2014, 20:42

biriuck scrie:Model de raspuns la proaspat lansata campanie impotriva armelor din SUA. Aia isi zic ca sunt pentru "gun-safety", asta pentru ca "gun control" (cum e in realitate) suna naspa...
https://www.youtube.com/watch?v=T8gyEjToC1M

Ca lider in campania de raspuns la ofensiva democratilor se remarca NRA, poate intelege lumea cat de important este sa ai un reprezentant care sa lupte pentru tine :evil:

P.S. Nu radeti de sensibilitatea americanilor la jocuri de cuvinte, noi suntem chiar mai rau ca ei! Un alt exemplu edificator vine de la campania impotriva avorturilor din SUA, cei ce se impotriveau spunandu-si "pro-lifers". Lasau in offside clar pe opozanti pentru ca antonimul direct ar fi "anti-life" si nu da bine. Ghici cum si-au zis astia din urma? "Pro-choice" :lol:

Frumos!Fratii de peste marea cea mare umbla demult la nuante...noi bombanim in barba,care pe unde apuca...dar discret sa nu se auda :shock: ca cine stie... :?
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Locaţie: Ploiesti

Mesajde acsph pe 29 Apr 2014, 20:53

@tomi,
Daca ne mai prinde 01 august cu arma acasa,poate facem si o intalnire de lucru cu colegii din conducera ANDA.Am lansat deja invitatia,acceptata cu mare entuziasm.Poate pana atunci mai strangem randurile.
@ursus2006,
Ma bucur ca esti alaturi de noi in demersul acesta!
Ganduri bune!
Ionut C
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Locaţie: Ploiesti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale