Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 09 Mar 2025, 22:03

pseudokinegeticos sau fals, minciuna si coruptie

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: pseudokinegeticos sau fals, minciuna si coruptie

Mesajde Sly_Fox pe 26 Oct 2014, 18:56

jon2004 scrie:Sunt si in Romania asociatii unde se plateste o taxa de vrei 250-300 de euro pe an si unde ai "dreptul" sa vanezi "teoretic" , pentru ca practic nu faci altceva decat sa te plimbi in grup restrans sau in grup mai mare , cu speranta de a te intalni cu mult visatul si cautatul IEPURE . Pe fondurile unde exista vanat , taxele sunt mari , pentru ca nu se poate face si o buna gestionare si "protectie sociala " .

Nu este chiar asa. Cu 250 de euro cotizatie,poti vana in conditii chiar bune. Sunt asociatii care au aceste cotizatii si unde se poate vana decent.
Sa sti ca si vechile organizatii,adica AJVPS-urile si-au schimbat tactica in ultima vreme,si chiar nu te plimbi degeaba pe terenurile de vanatoare. Bineinteles daca sti cand si unde sa cauti anumite specii de vanat.
Supracotizatiile,comisioanele si alte asemenea aberatii fac parte din mascarada baroniala care pustieste Romania de ceva ani. Nu asta este normalitatea Mr Jon.
Asociatiile mici,intradevar isi pot rezerva dreptul de practica cotizatii sau tarife putin mai mari (dar nu nesimtite),pentru a se putea extinde si dezvolta,insa asociatiile mari pot gestiona fara probleme fondurile,practicand totodata cotizatii si tarife reale tinand cont de contextul economico-social din societatea romaneasca.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde jon2004 pe 26 Oct 2014, 19:21

@sly fox
Ce spui tu reprezinta exceptia.
Am mai vazut eu asociatii "bine gospodarite" cu taxe mici si la o vanatoare la mistreti , cu 30-40 de vanatori si tot atatia gonasi , au vanat un solitar ratacit si toata lumea era super multumita de buna organizare , de ziua frumoasa si de faptul ca s-au vanat "mistret" .
Din cauza proastei gestionari au aparut si tarifele mari . "Mascarada" o practica gestionarii care deturneaza banii asociatiilor si se bazeaza pe vanatul de pasaj . Atat timp cat fondurile bune sunt putine si doritorii sunt multi , este normal ca trierea sa se faca prin pret .

Am impresia ca tot umbland ani la rand pe fonduri decimate ( pe multe din ele ar trebui oprita vanatoarea ) , s-a uitat ce inseamna un fond cu vanat . Am vazut grupe unde s-a inceput vanatoarea la ora 7 si s-a terminat la ora 17 , 35 de vanatori si rezultatul de 25 de iepuri a fost considerat bun si ziua de vanatoare reusita . In mod normal pe acel fond trebuia analizat , daca nu cumva vanatoarea ar trebui oprita pentru cativa ani .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde Sly_Fox pe 26 Oct 2014, 19:33

yoghi scrie:Pun si eu aceeasi intrebare ca @jon :
Daca e asa frumos si ieftin in alte tari ,atunci de ce vin anual zeci de spanioli sa dea 100-150 de €pe zi de vanatoare (asta doar organizarea) la pasari sau mistret ,de ce dau ungurii si nemtii 1000€ pe cocos de munte si mii de euro pe urs si cerb daca acolo e asa ieftin ??

Domnul yoghi,suntem oameni mari,tocmai matele pui o astfel de intrebare?
Pai stiti foarte bine cati vanatori au tarile vestice si cam ce inseamna vanatoare in cifrele din statistici. Pai sunt multi vanatori bre prin Spania,Franta,Germania,Italia,Elvetia,Austria,etc. Si asa multi cum sunt au vanat mai mult decat au vazut vreodata ochii nostrii ai tuturor vanatorilor romani.
Cei care umbla pe la unguri sau pe la noi dupa vanat,umbla prin toata lumea bre,si nu ca nu ar avea ce sa vaneze pe la ei,ci pentru ca sunt oameni cu posibilitati financiare imense si vor sa vada lumea,au aceasta ambitie sau dorinta de a vana pe mapamond. Vor sa faca turism cinegetic,sa interactioneze si cu alte natii de oameni,sa vada cum este prin alte parti,sa studieze piata pentru eventualele posibilitati de afaceri,etc.
Nu vin la noi pentru ca a saracit Europa in vanat,asa cum crede romanul,vin din diferite motive precum cele expuse mai sus. Numai ca noi ne credem buricul pamantului, si cum apare cate un strain la vanatoare nu stim cum sa il japcuim,ca de,nu mai are in tara lui vanat si daca vrea sa ne omoare animalele hai sa-l frigem bine pe fante. :evil:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde jon2004 pe 26 Oct 2014, 19:51

@sly fox
Exista si categoria de vanatori care practica turism cinegetic . Nu m-am referit la astfel de vanatori .
ma refer la cei care vin de ani de zile , in acelasi loc .
Acestia nu fac parte din categoria vanatorilor de la Balc . Sunt oameni "normali" , cu venituri medii , care vor sa aiba parte de o vanatoare frumoasa , cu rezultate care sa le aduca satisfactii . Cunosc vanatori din astfel de grupuri si tot de la ei stiu si cat i-ar costa vanatoarea in Spania de exemplu .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde jon2004 pe 26 Oct 2014, 19:57

Europa nu a saracit de vanat . Multe locuri cu vanat , pe care le vedem noi atunci cand calatorim , sunt pe domenii private si pentru a vana acolo trebuie sa fii ori proprietar , ori invitat , ori cu posibilitati financiare pe masura ofertei de vanatoare .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 26 Oct 2014, 20:03

Ca vanator ce a participat de multe ori la discutii si vanatori colective sau in grup restrans,organizate pentru straini,imi rezerv dreptul de a-mi mentine parerea expusa in postarea anterioara.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde jon2004 pe 26 Oct 2014, 20:10

Idem
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde adileafu pe 26 Oct 2014, 20:36

Analizand postarile ilustrilor nostrii colegi se poate observa ca Sly are o parere cat se poate de obiectiva si conforma cu realitatea (din Europa) iar Jon ca ""pastor'' de fond nu doreste decat sa motiveze preturile nejustificat de mari cerute de unii gestionari ''privati'' care <<vezi doamne>>ofera belsug de vanat cu pretul unor imense sacrificii fizice si materiale.
Nu doresc sa intru in polemica cu nimeni , dar unii dintre noi mai au habar si cum se gestioneaza un fond pentru a se obtine o buna bonitate de vanat fara a fi nevoie de plata a (multe) sute de euro de cap de vanator !
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
adileafu
Membru important

Locaţie: Targoviste

Mesajde jon2004 pe 26 Oct 2014, 21:09

adileafu scrie:.. iar Jon ca ""pastor'' de fond nu doreste decat sa motiveze preturile nejustificat de mari cerute de unii gestionari ''privati'' care <<vezi doamne>>ofera belsug de vanat ..

De unde ati scos chestia asta cu "Jon pastor de fond" ??? Hai sa lamurim ceva , pentru cei care nu ma cunosc sau ma cunosc "din auzite" :
-nu vand vanat , nu intermediez , nu organizez vanatori nici pentru straini , nici pentru romani . Mai degraba cumpar servicii de acest gen . Am vrut sa lamuresc acest aspect pentru cei care nu ma cunosc dar au imaginatie buna .
In schimb , m-am implicat in gospodarirea unor fonduri de vanatoare , atat ca membru al unei ajvps , cat si ca membru intr-o asociatie "privata" . Asta ca sa nu credeti ca vorbesc din ceea ce citesc pe forumuri .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde adileafu pe 26 Oct 2014, 21:56

Nu a spus nimeni ca vinzi vanat sau intermediezi vanatori si sa fii ''pastor '' de fond nu e o rusine ci reprezinta o responsabilitate de care tu (din cate am auzit) te achiti cu brio .
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
adileafu
Membru important

Locaţie: Targoviste

Mesajde jon2004 pe 26 Oct 2014, 22:01

Repet :nu sunt nici pastor , nici secretar , nici director , nici paznic , nici administrator sunt membru al unui avps si fac ceea ce am facut si ca membru al ajvps si ceea ce ar trebui sa faca toti membrii unei asociatii de vanatoare , pentru a putea avea vanat din belsug .
Eu asta fac si avem vanat doar pentru membrii asociatiei , fara sa vindem nimic din cota de recolta .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde Dragan pe 26 Oct 2014, 23:08

Imagine

Uite "jon2004" tabloul dupa o partida de vanatoare in Aragon ,anul trecut in octombrie.Ma aflu jos in mijloc intre cei doi colegi,iar cel din spatele meu unul arata trei degete,numarul de mistreti ce am avut norocul sa impusc.
Au cazut 28 mistreti si 9 caprior la o goana,anul asta lasam terenul in pace si liniste.
Nu lipsa vanatului ii face pe vanatorii straini sa vina in Romania,sunt oameni care au bani si placerea de a cunoaste alte tari ,si alte traditii.Primul meu sef avea la activ doua safari,Polonia,Argentina,Iran,Canada si impreuna cu mine in Romania.Pentru multi vanatori pe care ii cunosc personal,tara noastra este considerata una dintre tarile cu cea mai buna calitate a trofeelor,nu si cantitate.Cei care vin la noi isi doresc un trofeu deosebit, nu vin sa impuste 20-30 de purcei si scroafe.Eu nu m-as hazarda sa dau cu presupusul despre felul in care se vaneaza in alte tari in care nu am calcat cu piciorul,sunt de purtator de pusca din 1985,iar aici de vreo cinci ani,vorbesc numai si numai din ceea ce vad si traiesc.Tare mi-ar place sa completezi si tu cu o poza asemanatoare dupa o goana la mistreti in locul unde vanezi cu ortacii tai.Sincer iti spun ca ar fi o mare bucurie pentru mine sa le-o pot arata celor de aici.Nu fac misto ,nici barfa ,vorbim ca oameni seriosi cu un bagaj de cunostinte in tainele acestei nebune pasiuni ce ne aduna la umbra fagilor si brazilor(pe unde au mai ramas) .Va doresc un sezon asemanator,sper sa revin cu poze recente.Sanatace buna!
Dragan
Membru important

Mesajde NightSirc pe 26 Oct 2014, 23:18

Dragan scrie:Imagine

Uite "jon2004" tabloul dupa o partida de vanatoare in Aragon ,anul trecut in octombrie.Ma aflu jos in mijloc intre cei doi colegi,iar cel din spatele meu unul arata trei degete,numarul de mistreti ce am avut norocul sa impusc.
Au cazut 28 mistreti si 9 caprior la o goana,anul asta lasam terenul in pace si liniste.
Nu lipsa vanatului ii face pe vanatorii straini sa vina in Romania,sunt oameni care au bani si placerea de a cunoaste alte tari ,si alte traditii.Primul meu sef avea la activ doua safari,Polonia,Argentina,Iran,Canada si impreuna cu mine in Romania.Pentru multi vanatori pe care ii cunosc personal,tara noastra este considerata una dintre tarile cu cea mai buna calitate a trofeelor,nu si cantitate.Cei care vin la noi isi doresc un trofeu deosebit, nu vin sa impuste 20-30 de purcei si scroafe.Eu nu m-as hazarda sa dau cu presupusul despre felul in care se vaneaza in alte tari in care nu am calcat cu piciorul,sunt de purtator de pusca din 1985,iar aici de vreo cinci ani,vorbesc numai si numai din ceea ce vad si traiesc.Tare mi-ar place sa completezi si tu cu o poza asemanatoare dupa o goana la mistreti in locul unde vanezi cu ortacii tai.Sincer iti spun ca ar fi o mare bucurie pentru mine sa le-o pot arata celor de aici.Nu fac misto ,nici barfa ,vorbim ca oameni seriosi cu un bagaj de cunostinte in tainele acestei nebune pasiuni ce ne aduna la umbra fagilor si brazilor(pe unde au mai ramas) .Va doresc un sezon asemanator,sper sa revin cu poze recente.Sanatace buna!

Ca sa fie completa treaba poti sa ne spui si "cat a costat" acel sezon de vanatoare din care face parte si poza postata?

PS: Eu "ma cert" cu directorul de la avps-ul meu(in care sunt membru si platesc 1200 ron/an cotizate) ca 900 ron/mistret este enorm!
NightSirc
Veteran

Locaţie: Furcitura nucului!

Mesajde jon2004 pe 26 Oct 2014, 23:36

@Dragan
Felicitari pentru tabloul de vanatoare si pentru fondul de vanatoare . Raportat la numarul de vanatori si cota de recolta , stam mai bine :)
Din pacate fondurile bine gospodarite sunt exceptia pe la noi , din acest motiv si preturile mari .
Ar trebui sa vii cu informatii despre suprafata fondului , relatia intre proprietarii de terenuri si asociatie , taxe de gestiune .
Este la indemana oricui , sa faca niste calcule si sa vada cat ar trebui sa coste o cotizatie sau o autorizatie .
Pe noi ne costa 18.000 de euro un fond de vanatoare , fara sa vindem din cota de recolta . Aici se includ toate cheltuielile : paznici , hrana,amenajari , taxa de gestiune , combustibil masina etc
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde yoghi pe 27 Oct 2014, 01:44

Domnilor
Discutia a deviat. colegu nostru (de forum) a esuat in incercarile salee de a deveni vanator ,doar din motive subiective.Ca e vorba de lipsa banilor ,ca e vorba de ""verticala" ,sau poate ca interesul manifestat nu era asa mare; acum nu mai conteaza.
Ce trebuie sa intelegem toti este faptul ca revolutia din 89 a adus in tara democratia dar si capitalismul .Fiecare persoana, firma sau asociatie isi face in limita legii propiile reguli pe care esti obligat sa le urmezi daca vrei sa faci parte din membrii.Nu-ti convine ,ai la dispozitie urmatoarea usa sa bati la ea!
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde DART pe 27 Oct 2014, 18:09

jon2004 scrie: ... Asta ca sa nu credeti ca vorbesc din ceea ce citesc pe forumuri .

@jon2004...eu cred ca NU trebuia sa scrii ce am citat mai sus...nu a fost...elegant.Si fara aceasta ultima propozitie din postarea ta pt. mine a fost clara argumentatia Ta.Poate fara sa vrei(poate nu) aduci in derizoriu forumul ca sursa de informare.Ce zici ?
DART
Veteran

Locaţie: Timisoara

Mesajde jon2004 pe 27 Oct 2014, 20:13

@Dart
Nu as putea sa pun in derizoriu informatia de pe forum . Sunt unul din primii 20 de membri ai acestui forum . Consider ca am adus si eu valoare acestui forum , intr-o perioada cand se "construia" baza de informatii .
Am facut specificatia respectiva ,pentru a puncta faptul ca vorbesc din experienta practica si nu "teoretica " :)
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde DART pe 27 Oct 2014, 22:17

De acord !... Mai ales cu ultima propozitie din aceasta ultima postare a ta. :)
Lucrurile sau clarificat.
DART
Veteran

Locaţie: Timisoara

Mesajde Dragan pe 27 Oct 2014, 23:13

Pentru "Night Sirc"trebuie sa repet cat am platit pentru un sezon de vanatoare, ca omul nu se oboseste sa citeasca tot ce sa scris in celelalte postari,dar na ,asa-i romanul cand se-n veseleste.
Sezonul de vanatoare la mistreti si caprior la goana :prima dumineca din august 2013-ultima dumineca martie 2014 Taxa de membru al grupei 400 euro,licenta de vanatoare provincia Catalunya 25,80 euro,licenta de vanatoare provincia Aragon 33,82euro,asigurare obligatorie 14,50euro.Total 474,12 euro/sezon.
Se vaneaza sambata ,dumineca si in sarbatori in mai multe terenuri,in terenurile cu abundenta de animale se fac doua-trei vanatori pe sezon,in rest una,unde se vede ca nu este vanat un an nu se vaneaza, dar se inchiriaza altul.
Si ca sa fie completa treaba poti sa ne spui de ce ai pus ghilimele la "cat a costat"?
Dragan
Membru important

Mesajde blackcrotal pe 27 Oct 2014, 23:21

yoghi scrie:Domnilor
Discutia a deviat. colegu nostru (de forum) a esuat in incercarile salee de a deveni vanator ,doar din motive subiective.Ca e vorba de lipsa banilor ,ca e vorba de ""verticala" ,sau poate ca interesul manifestat nu era asa mare; acum nu mai conteaza.
Ce trebuie sa intelegem toti este faptul ca revolutia din 89 a adus in tara democratia dar si capitalismul .Fiecare persoana, firma sau asociatie isi face in limita legii propiile reguli pe care esti obligat sa le urmezi daca vrei sa faci parte din membrii.Nu-ti convine ,ai la dispozitie urmatoarea usa sa bati la ea!

Draga domnule Yoghi,
Daca am tacut pana acum si te-am lasat sa-ti debitezi presupunerile si exagerarile a fost pentru simplu fapt ca nu am vrut si nu vreau sa raspund la provocare dar vad ca nu ai de gand sa te opresti asa ca deocamdata te ROG sa incetezi.
Nu ai bagat mana in buzunarul meu sa-mi numeri banii si nici nu-mi amintesc sa te fi invitat sa-mi numeri ouale iar in rest incerca sa nu mai dai cu presupusul .
Daca tot vrei sa povestesti ceva sunt tare curios daca ai sa ai curajul sa le spui si altora povestea cu vanatoarea de mistreti la iepuri pe care o pevesteai cu detasare impreuna cu prietenul domniei tale atunci cand te-am vizitat.
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde yoghi pe 28 Oct 2014, 02:33

yoghi scrie:Mare Sef
cu parere de rau pt timpul tau pierdut iti aduc aminte ca in 2013 in urma discutiilor initiate de tine pe forum m.am oferit sa te ajut si......in fata ta am sunat la o asociatie care avea organizat examen peste 3-4 luni............ ........

yoghi scrie:ca sa vezi ca nu am ceva cu tine si pt ca tot ai invatat ""materia"" vino cu actele (acum stii care) de inscriere si 1200 lei iar in pina in decembrie dai examen

spre deosebire de tine eu am vorbit serios mai ales ca a doua oferta este publica.Ca si in jumate din postarile tale doar ""bati campii"" pt ca te-ai plictisit acasa.Daca ceva nu e pe placul tau schimbi subiectul sau arunci cu pietre . Nu am treaba cu buzunarul tau dar TU cu degetele tale ai tasat in alt topic ca preturile sunt prea mari pentru tine.
La ""oferta de oua"" nu raspund pt ca ma consider mai educat un pic .
in schimb retrag oferta sus afisata .

ps. nu ami aduc aminte despre ce mistreti si iepuri vorbesti (dupa 27 ani de vanatoare :mrgreen: raman ceva amintiri.) ---ooops acum mi-am amintit:.... tu NU esti vanator tu ...arunci cu pietre! :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

sa fi..... fericit !
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Adrian S pe 28 Oct 2014, 09:18

blackcrotal scrie: Daca tot vrei sa povestesti ceva sunt tare curios daca ai sa ai curajul sa le spui si altora povestea cu vanatoarea de mistreti la iepuri pe care o pevesteai cu detasare impreuna cu prietenul domniei tale atunci cand te-am vizitat.

Hai ca ai dat-o de gard. :shock:
Adrian S
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde tehărău pe 28 Oct 2014, 10:54

Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 28 Oct 2014, 11:06

Din punctul meu de vedere, mai mult decat braconajul, decat utilizarea inadecvata a echipamentului si de ce mai vreti voi, un deserviciu mai mare il aduce vanatorii in general, spalarea rufelor in public! Te poti face albie de porci, iti poti umfla ochii, da' intre patru ochi... Chiar la manie fiind, nu te apuci sa dai din casa, si basta!

PS. La ceaunul de duminica seara, chiar am propus colegilor de grupa sa strangem un fond de siguranta: punem fiecare cate .... lei si ii tine seful de grupa. Cand ai gresit (si discutia a plecat de la o acuza care s-a dovedit nefondata, ca un coleg a facut ceva ce n-ar fi trebuit sa faca), de banii tai se face ceva in folosul grupei...
La inceput s-au uitat urat ai mei colegi. Mai apoi au inceput sa imi dea dreptate...
Staborul si-a aratat eficienta de ceva vreme... :wink:
tehărău
Veteran

Mesajde vanatorul dibaci pe 28 Oct 2014, 11:59

@ Blakcrotal-nu stiu de ce ,dar am prevazut acesta discutie exact de cand ti-ai exprimat dorinta de a deveni vanator!
-Calea cea mai simpla este sa urmezi pas cu pas cerintele legislative si sa te incadrezi in clubul de vanatore pe care ti-l poti permite !
-Vanatoarea nu a fost si mai ales nu va fi un lucru ieftin -un capritiu -un moft ,pentru acesta pasiune se plateste cu varf si indesat si cine nu are portofelul plin si inima larga -mai bine se apuca de sah !
-Trebuie sa intelegi ca simplul fapt ca depui o cerere sau ca faci stagiatura la o asociatie nu iti garanteaza faptul ca vei fi introdus in cadrul acesteia (poate nu corespunzi ) -
Daca mai este cazul mai citez a o suta oara _"VANATOR NU TE FACI -TE NASTI !!!! "
Referitor la vanatoarea cu strainii -Toti intreaba de ce vin in tarisoara noastra (si eu ma intreb -la ce mai vin -cand toate serviciile nostre sunt de rahat -legea de rahat -si preturi nesimtite ) -Raspunsul este unul singur -aia sunt VANATORI -toti au harta migratiei pasarilor in portofel si ca sa dau un exemplu -urmaresc sitarul -rata -ciocarlia tot timpul anului si vad unde poposeste -daca au timp in luna respectiva pleaca iute sa isi satisfaca pasiunea (fie ca este in honolulu fie ca este la amarati din deal ) -Capisci ?
La noi in Romania (asa cum spune colegul nostru @Jon2004) sunt fonduri care de ani. multi ani -avem o "frumoasa" cota de recolta de 1 tap -2 porci si 60 de iepuri asta raportat la 30 de vanatori -pai la ce se mai practica vanatoare pe acel fond ? Normal ar fi ca in anul urmator cota sa fie zero la toate speciile enumerate dar...apare din nou copy/paste 1 tap-2 porci...... :evil:
Toata lumea asteapta o minune de la Dumnezeu (sa fie iarna blanda ,braconieri bolnavi ) ca sa creasca progresiv numarul vanatului in teren -calea cea mai simpla ar fi fost popularea-repopularea cu specii de vanat -dar noi nu ...mergem sa pupam niscai moaste si zicem in gand evavliosi ,da Doamne sa fie sezonul bun si bogat :lol:
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde NightSirc pe 28 Oct 2014, 21:43

Dragan scrie:Pentru "Night Sirc"trebuie sa repet cat am platit pentru un sezon de vanatoare, ca omul nu se oboseste sa citeasca tot ce sa scris in celelalte postari,dar na ,asa-i romanul cand se-n veseleste.
Sezonul de vanatoare la mistreti si caprior la goana :prima dumineca din august 2013-ultima dumineca martie 2014 Taxa de membru al grupei 400 euro,licenta de vanatoare provincia Catalunya 25,80 euro,licenta de vanatoare provincia Aragon 33,82euro,asigurare obligatorie 14,50euro.Total 474,12 euro/sezon.
Se vaneaza sambata ,dumineca si in sarbatori in mai multe terenuri,in terenurile cu abundenta de animale se fac doua-trei vanatori pe sezon,in rest una,unde se vede ca nu este vanat un an nu se vaneaza, dar se inchiriaza altul.
Si ca sa fie completa treaba poti sa ne spui de ce ai pus ghilimele la "cat a costat"?

Merci pentru efort si "intelegere", eu imi asum greseala de a nu grupa cele doua postari anterioare (pe care le-am citit dar nu stiu cum am facut de am ramas cu impresia ca sunt de la useri diferiti...) motiv pentru care imi cer scuze.

Revenind, consider ca e mult prea scumpa vanatoarea in romania raportata la veniturile romanilor si nu ofera pe masura!
NightSirc
Veteran

Mesajde jon2004 pe 28 Oct 2014, 21:58

NightSirc scrie:
Revenind, consider ca e mult prea scumpa vanatoarea in romania raportata la veniturile romanilor si nu ofera pe masura!

Daca esti membru al unui ajvps si ai curiozitatea sa citesti statutul , vei avea surpriza sa afli ca grupa , in frunte cu seful de grupa , raspunde de gestionarea fondului de vanatoare , de promovarea si educarea membrilor sai .....
Asa ca intreb : cine este vinovat ca oferta nu este pe masura pretului ?
Prea ne-am obisnuit sa cerem fara sa dam . Vrem sa avem parte de vanatori frumoase , fara sa ne implicam in gospodarirea fondului unde suntem repartizati , dar sa platim tarife "sociale" .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde NightSirc pe 28 Oct 2014, 22:20

jon2004 scrie:
NightSirc scrie:

Daca esti membru al unui ajvps si ai curiozitatea sa citesti statutul , vei avea surpriza sa afli ca grupa , in frunte cu seful de grupa , raspunde de gestionarea fondului de vanatoare , de promovarea si educarea membrilor sai .....
Prea ne-am obisnuit sa cerem fara sa dam . Vrem sa avem parte de vanatori frumoase , fara sa ne implicam in gospodarirea fondului unde suntem repartizati , dar sa platim tarife "sociale" .

Nu sunt membru AJVPS, am citit statutul, a trebuit sa ma mut din judet datorita serviciului ...etc

Sunt membru la privat din dorinta de mai mai bine(chiar daca ma costa suplimentar) dar se pare ca am ramas cu dorinta in continuare si cam atat, aici este mai bine dar "pe portiuni" adica tot un drac daca tragi linie...
NightSirc
Veteran

Mesajde tehărău pe 28 Oct 2014, 22:34

<em>jon2004</em> scrie:
NightSirc scrie:

În sfârşit postari logice! Încerc să explic asta până am ajuns să fiu catalogat greşit. Ăsta ne e stadiul actual. Problema e ce facem şi cum ne implicam să schimbăm în bine situaţia. E uşor să critici şi să argumentezi că nu e bine. Dar când e să arăţi o cale, e naşpa! Am pledat pentru schimbarea şefului de grupă şi după două săptămâni a schimbat grupa si ne-a lăsat balta! Dorim să avem drepturi şi să ne găsim ispăşitori pentru eşecuri. Cu soluţii trebuie sa vină tehnocraţii angajaţi de noi. Dar pe care să nu-i controlăm, ca se supără şi nu ne mai dau autorizaţiile alea ieftine... În timp ce cotizaţia e scumpă... Dar gospodărire nu face nimeni cu adevărat. O putem ţine aşa până la ziuă...
Ori se implică persoanele potente, ori trebuie privatizat totul. Varianta câştigătoare o vom vedea. Dar vânătoarea ieftină sau comodă nu au cum să supravieţuiască...
Ps. Tocmai am trimis un material la revista VPR. Sper ca va fi publicat. E un cumul din topicurile de pe forum.
tehărău
Veteran

Mesajde NightSirc pe 29 Oct 2014, 01:42

jon2004 scrie:Asa ca intreb : cine este vinovat ca oferta nu este pe masura pretului ?

Uite initial nu am vrut sa intru in detalii dar hai sa vedem cum vezi tu problema, ce ar trebui sa fi facut eu si nu am facut? Avand in vedere ca nu sunt genul care sa "ma trag pe fese" cand e vorba de tras cartuse la vulpi/caini/cotofene atat la organizate cat si la combatere sau sa efectuez munca in folosul vanatului de cate ori sunt organizate astfel de activitati am pretentia sa primesc in schimb vanatoare adegvata...din pacate nu prea am avut parte.

Sunt curios ce ar trebui sa fi facut in plus ca membru vanator atat la AJVPS(4 ani) sau AVPS(3 ani)?
NightSirc
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale