Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Domnilor din pacate Sly Fox are dreptate,daca noi purtatori de pusca santem de acord cu aceste restrictii ce sa mai asteptam de la alti concetateni,nu doresc raul nimanui dar as vrea sa vad reactia unora vis a vis de armele ptr. autoaparare dupa ce primesc vizita unor infractori care le ameninta familia si ei privesc neputinciosi ca nu au cu ce riposta.Ganditiva ca o situatie economica precara care se indreapta spre desaztru economic va da nastere la tot mai multi infractori,si cum la noi smecherul cu bani obtinuti usor este idolul adolescentilor ,,intre blocuri santem noi,care te facem pe tine'' veti realiza ca singurul lucru care-i poate tine la distanta este frica de a calca proprietatea unuia care se poate apara cu arma,deoarece frica de politie lipseste cu desavarsire,cred ca multi dintre noi am vazut politisti care se fac ca nu vad cand un mare smecher incalca legea,dar amendeaza imediat,sau aresteaza un gainar.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)olimpiusorin ai mare dreptate..si dragi colegi situatia din romania este dezastroasa iar eu,in cazul in care in curtea/casa mea am sa fiu in pericol(sau mai rau familia mea!!)am sa zbor creierii oricarui infractor de pe lumea asta!si sincer nu consider destul de aspre legile pt obtinerea armelor de foc letale.daca as dori un pistol cu glont?? BINEINTELES!si sotiei i as cumpara nu wesson pt geanta!sunt un om pasnic,nu umblu in cercuri dubioase..nu incalc legea dar la nevoie sa planga masa decat mama!
......e grav daca nenea garcea o sa aibe pistol inca 10 ani dupa retragere...la asta sa reflectam mult mai mult! citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)pro si contra.
hai sa facem un rezumat la discutiile acestea. la ce ne folosesc pistoalele? cat de necesare ne sunt? aveti curaj sa le folositi?
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Da as folosii arma pentru a-mi apara familia acasa,dar m-as gandi de 10 ori inainte de a face uz de arma,nu este simplu sa ridici arma asupra unui om indiferent de ce hram poarta si mai ales nu as putea sa iau viata cuiva,de aceea as trage la picioare ca sa zic asa sau mai degraba pe langa ele,consider ca asta ar fi de ajuns sa opreasca majoritatea infractorilor.
In concluzie iubesc vanatoarea si nu as face nimic care sa ma lase fara arma,intotdeauna caut sa respect toate regulile scrise si nescrise ale acestui sport nobil prin trairile pe care ni le ofera.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)incerc sa privesc dincolo de ambitia personala de a beneficia de aceleasi "drepturi" cu alesii neamului. ma gandesc cum ar fi daca ar veni cu pistolul tatalui la scoala unul din colegii copilului meu. eu nu am nevoie de asa ceva. voi?
eu am un hobby, mie nu-mi place istoria.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Apropo de armele scurte. Eu am o boală pe arme. Sunt dispus să plătesc oricât pentru a avea acces la arme interzise pentru „prostime”, proprietate personală, cumpărate cu acte în regulă bineînțeles, ( pistoale, 50BMG...,) și să merg în poligon, să stau 12 ore să trag în cartoane, doar pentru plăcerea unui muritor de rând! Dar legislația actuală ne consideră insuficient de „prețioși sau responsabili” pentru a avea acces la acest gen de arme!
Și în legătură cu cel cu care dai nas în nas la 3 dimineața în sufragerie! Sunt pe proprietatea mea, mi se pare mai mult decât logic să îl „îmbolnăvesc de saturnism”! Poate mai multe cazuri de uz legal de armă în legitimă apărare, dar să fie în legitimă apărare în adevăratul sens al cuvântului, ar reduce cu un procent serios cazurile de furturi, atacuri șamd.!
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)
Dar copilul tau se poate duce la scoala cu arma ta de vanatoare? Corruptissima re publica plurimae leges
Normal ar fi ca toti cetatenii unui stat sa aiba aceleasi drepturi si sa fie tratati in mod egal dar se pare unii sunt mai "egali" decat restu' si asta nu tine nicidecum de ambitie personala, mai degraba de bun simt. Iar daca juniorul poate sa puna mana asa de usor pe pistol, la fel de usor poate sa dea fuga cu carabina la scoala.Parca se cerea un dulap/cutie metalica la procurarea primei arme.Da cum parintii din ziua de azi nu mai au timp in a-si educa copiii e oarecum mai comod in a saluta o interdictie care afecteaza si pe ceilalti detinatori de arme. Toate pleaca de la educatie respectiv aia 7 ani de-acasa si pe la mine mere vorba "cum il cresti asa il ai". “Blaming guns for murder is like blaming forks for obesity" Spuneau altii mai deschisi la minte decat noi...
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Am fost prea multi ani sub comunistisi nu ne dam seama ce inseamna un drept
![]() ![]()
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)pro si contra...sunt PRO si imi asum asta si tot ce vine de aici..educatie copii..mod de utilizare..costuri samd...oameni buni avem nevoie sa FIM TOTI EGALI IN FATA LEGII!
cu respect ! citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)hunt25, nu ma voi lansa intr-o polemica. eu nu cred in armele a caror destinatie e sa ne apere de alti oameni. va respect dorinta de a purta pistoale la brau. mult succes.
eu am un hobby, mie nu-mi place istoria.
Sunt de acord ca un procuror, un judecator,un politist de la judiciar sa aiba dreptul la un pistol, DAR senatorul,ministrul,primarul ,prefectul, sau soferul ,medicul si secretara politistului de la judiciar pt. ce au nevoie de arme,sau Tanchistul, tunarul,sau un colonel de armata, ?? ...ultimii stiu sa uble cu arma se zice ; si ? Sa le dea arma de serviciu. De ce pistolul cu glont este numit "pt aparare si paza" dar este folosit in viata privata. Cei din a doua categorie se tem de colegi sau de talharii strazii. tot de talharii straziii vor sa se apere si Vasile,Ion sau Marin muncitori la uzina "23 august''. Deci avem toti dreptul de a purta arme sccurte cu glont sau sa ramana doar cei din prima categorie. Nu conteaza daca le folosesti sau nu! Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Imi vine sa vomit! O sa caut, daca se va putea, sa ma fac cetatean intr-o tara normala, care sa imi recunoasca dreptul la viata!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Da. Dar faptul că noi scriem aici şi oamenii Statului citesc nu ne ajută cu nimic. Singura formă în care ne putem susţine drepturile este să ne adresăm direct autorităţii legislative, adică atunci când proiectul de lege intră în dezbaterea comisiei de specialitate de la Camera Deputaţilor (pentru Senat nu mai avem timp, nu ne-am mişcat cu o lună în urmă, când era necesar), ceea ce vom afla de pe site, să venim imediat cu o petiţie către comisie, în care să explicăm detaliat motivele legale pentru care nu trebuie adoptate anumite prevederi din proiect. Strict motivele legale, fără artificii retorice de "Ceauşescu la tribună". Cel mai bine e ca petiţia să fie făcută de un avocat. De obicei, când te adresezi autorităţilor în limbajul juridic şi cu toate formele legale, ai şanse foarte mari să ai câştig de cauză.
SUBSCRIU!!!!!!!! "Through Performance to Type"
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Cu mana pe inima va spun ca am propus sa dispara acest subiect. Ma oripileaza sa vad ca vanatori se opun accesului la arme fie ele lungi sau scurte
Membru ANDA
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Pai si eu ce am zis Madaline?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Mi-e scarba sa mai comentez acest topic. De fapt nici nu stiu ce cauta in sectiunea mea. O sa-l mut la Legislatie si de acolo sper sa ajunga la arhiva.
Cu astfel de gandire nu mai dam inainte. Pe Lorki nu-l cunosc dar m-am obisnuit cu el sa fie gica contra. Dar la Zahei nu ma asteptam la o astfel de mentalitate. Daca nu ma inseala memoria cred ca are si un copil mic. Oare daca i-ar intra unu' in casa noaptea, peste familia lui, ar mai avea aceeasi gandire despre armele scurte? Sau ar fi mai in legitima aparare s-ar apara cu pusca de vanatoare decat cu pistolul?? Cand vad astfel de ineptii ma revolt. Adica am dreptul sa am un numar nelimitat de arme de vanatoare dar nu am voie sa am o scurta ca fac macel. Hai mah, ce dracu' nu ganditi... Membru ANDA
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)aici e un punct de vedere foarte clar si pertinent al faimosului vikkktor, asupra acestor modificari, mai ales, de ce nu sunt combatute
![]() http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=3484
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)nu ma gandesc ca ar putea sa intre cineva peste mine. in primul rand nu are de ce sa intre, pentru ca nu are ce sa gaseasca la mine in casa, iar in al doilea rand nici dusmani nu am. pentru hotii ocazionali am o yala pe care o incui in fiecare noapte. eu personal nu sunt capabil sa omor pe nimeni, mie nu imi trebuie arme de autoaparare. pentru asta am o bata de baseball la capul patului.
repet, daca fiul meu nu ar putea avea acces la armele mele de foc, pentru ca eu sunt maniac in ce priveste siguranta acestora, nimic nu ma poate convinge ca toti parintii posesori de arme de foc le pazesc la fel de strasnic. si n-am chef sa vina vreun pistolar la scoala la fi-miu, asa cum se intampla in statele unite. asta e opinia mea si sunt foarte dezamagit sa vad ca nu acceptati alte opinii in afara opiniilor voastre personale. faptul ca nu-mi plac armele de foc scurte nu ma face nici mai putin vanator, nici mai putin inteligent si nici mai putin bine crescut. sper ca am fost suficient de explicit. eu am un hobby, mie nu-mi place istoria.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Madaline, asa cum am scris in postarea anterioara, am ramas cu un gust amar citind acest topic, parca m-a lovit traznetul. Timp de cateva minute m-am gandit serios daca mai are rost sa bantui pe aici. Este extrem de dezagreabil sa simti ca persoanele pe care te bazezi intr-o comunitate, fie ea si on-line, sunt total dezinteresate, ba mai mult tin partea celor care vor sa ne dea la fund.
Pai pentru cine ne mai agitam, pentru ce ne mai zbatem? In timp ce unii isi pun la bataie toate resursele pentru a obtine respectarea drepturilor vanatorilor, altii le dau cu tifla, ca de, la ce naiba ne mai trebuie drepturi. Duca-se pe pustiu. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Atunci muta-te intr-un buncar blindat, sau in Coreea de Nord, ca sa nu te supui unor astfel de riscuri... Dar ia in calcul ca la scoala la fi-tu pot sa vina si o gasca de rromi cu sabii, sau niste baieti cu bate de baseball si sa genereze acelasi efect. Asta e un mod de a gandi gaunos total, nu vreau ca oamenii sa aiba drepturi pentru ca si le pot exercita??!!! Pai ce-l opreste pe respectivul sa ia bocul lu ta-su frant intr-o husa si sa dea cu alice de 5 mm la gramada in colegii de clasa? Sau sa impuste invatatoarea cu Sauvestre?? Ce facem, interzicem TOATE ARMELE DE FOC? M-ai lasat cu gura cascata...
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)fiecare e liber sa creada in ceva. eu cred ca as mai bea un pahar.
![]() Ultima oară modificat de gomm pe 04 Noi 2013, 18:50, modificat 1 dată în total.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Initiatorii proiectului ne baga sula in coaste iar unii dintre noi pare ca saluta respectos decizia.Nu-i nimic nou sub soare, fenomenul e recunoscut ca"Sindromul Stockholm".
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Aici sunt o parte din motivele pentru care se saluta respectuos decizia.
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=3484 Am ajuns o tara primitva, in care tiganii fac legea, CU VIOLENTA, politia este nevolnica desi primeste rectificari de buget de fiecare data iar mai nou, vor sa ne lase usor, usor si fara arme, ca asa s0au gandit ei. Parerea mea, este ca au luat spaga de la infractori si asta e motivul pentru care vor sa ne dezarmeze pe noi prin aceasta lege.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Nu plecarea din tara este solutia decat pentru salvarea individuala. Salvarea insa se face cu pretul unei amputari.
Solutia este sa fim uniti, ca sa-i facem sa inteleaga cu cine au de-a face. De exemplu se pare ca cu Rosia Montana o sa o dea in bara, in fiecare duminica este show mare. La fel cu sisturile bituminoase. Exista un topic despre un proiect de lege de afiliere completa la AGVPS se numeste "Boratura AGVPS", cine vrea sa-l citeasca, este instructiv. Pentru ca si acolo se poate vedea cum se dezvolta sindromul Stockholm, adica simpatizarea cu calaul. Rezultatul topicului a fost ca vreo 500 de vanatori au semnat o petitie impotriva proiectului de lege iar proiectul de lege este pe cale sa cada, daca nu a si cazut, nu sunt chiar la zi. In cazul de fata ar trebui sa facem acelasi lucru. Sunt convins ca cele doua asociatii de colectionari de arme vor lupta sa nu piarda drepturi castigate greu. Fiind memebru intr-una dine ele o sa ma interesez instant ce se poate face. Desi pentru detinere de arma cu teava scurta sunt de parere ca ar trebui sa fie interesati nu numai colectionarii ci si vanatorii. Asta in eventualitatea ca ti se ridica in fata ursul ranit in alt stand de vreun destept care l-a confundat cu mistretul si tu ai pusca descarcata de la tras la mistreti. Nu demult s-a intamplat si asta, noroc ca ursul era doar speriat, nu ranit, iar vanatorul a avut un racnet mai puternic decat al ursului. Deci daca nu vrem sa facem vizita medicala, avizul psihologic etc, tot la trei ani sau cand spune vecinul ca ai tulburari de caracter,eu ma gandesc sa repetam o petitie si in acest sens.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Apropos, pentru carnetul de sofer se face viza medicala si psihologica o data in viata, desi cu masina se omoara mult, mult mai des decat cu arma.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Daca in ultimii 9 ani, legea a capatat un aspect cat de cat democrat si a facut pasi timizi in a capata o forma liberala, acum asistam la o inchidere a ei fara precedent si la o intoarcere in trecut, prin propunerile facute de catre initiator, care este Politia Romana, FARA O JUSTIFICARE LOGICA, lucru ce creaza o vulnerabilitate viitoare asupra tuturor proprietarilor de arme, indiferent de statutul lor si nu numai. Acesta este inceputul si prin asta se testeaza probabil reactia societatii, care daca intarzie sa apara, va da loc la abuzuri si restrictii in domenii mult mai variate.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)De acord cu Tomi si propun ca stringeri de semnaturi sa fie puse in prima pagina.Nu trebuie sa fim de acord cu toate ingradirile astea ca astia luni f--t vinatori si colectionarii zic nu e treaba noastra iar marti f--t colectionarii si vinatori zic nu e treaba noastra si tot asa.Nu se poate sta ca boul tot aplecat la biciul nedreptatii.Asa peste citiva ani ni se dau pustile doar in stand si doar 3 cartuse la care trebuie justificare scrisa la sfirsitul vinatorii
![]()
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)aveti aici un punct de vedere ce are o oarecare legatura cu ceea ce traim noi acum,
http://www.politisti.ro/topic/4134-prot ... tul-perla/
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 32 vizitatori |
Publicitate
|