Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Mar 2025, 23:59

AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

Mesajde valeriub pe 16 Iul 2016, 09:24

yoghi scrie:Am intrebat azi pe cineva care stie una alta.
Candidatul are 5 iesiri/ activitati in primul an apoi asteapta inca un an si se constata ca dupa 2 nu mai intruneste conditiile.
Dar
NU impiedica cineva asociatia si candidatul sa faca si in al doilea sau al treilea an cate cinci iesiri.In felul asta perioada de practica nu mai expira.

Dar de ce ajunge in anul al doilea, al teilea... ? .
Acel " cineva care stie una alta " trebuie sa si semneze ce spune, iar semnatura lui sa fie acceptata de lege.
Vedeti, spuneam intr-un alt mesaj de "meandre" referindu-ma la aceste interpretari de pe margine. Si eu am exemplul unei asemenea interpretari care a eliminat, la un moment dat doi candidati din examen, prin simpla interpretare personala a comisiei de verificare a dosarelor a aspectului contestat. Ordinul privind examenul, cu adaugirile lui, contine multi termeni si cateva expresii, pe care, atunci cand trebuie sa le pui in practica, interpretarea ta nu corespunde cu a comisiei. Si cum comisia decide si uneori mai verifica si altii, care vin si ei cu propriipe interpretari, decizia celui care intocmeste dosarele, pentru aceste probleme e delicata si complicata. Daca vrei "sa nu calci pe bec". Cand toti isi dau cu parerea, cel mai sanatos e sa-ti conservi propria piele.
valeriub
Membru important

Mesajde valeriub pe 21 Iul 2016, 21:47

aghiuta scrie:
Johny Wolf scrie:Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006

Art. 28.
.......

(2) Permisele de vânătoare permanente se tipăresc şi se înseriază de către autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, eliberându-se prin asociaţiile de vânătoare în limita locurilor vacante cetăţenilor cu domiciliul sau rezidenţa în România.

Corolar.
Asociatia X mai are Y locuri vacante. Baga spre examinare Y + n candidati (nu-s rai banii luati). Reusesc TOTI sa promoveze. Rezulta ca Y candidati AU LOC iar ceilalti ( n ) au promovat FARA loc.
Ei,astia promovatii FARA loc,ce fac ?
P.S.
Chiar nimeni nu-si da seama ca legea in Romania e gandita cu partea din corp opusa capului ?

Buna seara,
Va multumesc pentru completare.
Din pacate, nu mai pot scrie pe forumul Agvps si poate pe un mesaj privat va pot spune mai multe aspecte pentru care s-a declansat atacul vehement impotriva mea. Am incercat azi sa va transmit un asemenea mesaj, dar nu stiu daca l-ati primit.
valeriub
Membru important

Mesajde aghiuta pe 21 Iul 2016, 22:14

valeriub scrie:Buna seara,
Va multumesc pentru completare.
Din pacate, nu mai pot scrie pe forumul Agvps si poate pe un mesaj privat va pot spune mai multe aspecte pentru care s-a declansat atacul vehement impotriva mea. Am incercat azi sa va transmit un asemenea mesaj, dar nu stiu daca l-ati primit.

Buna seara si dumneavoastra,daca mie imi este adresata postarea.
Sa nu va para rau ca nu mai puteti posta pe acel forum.Oricum,acolo,este dialogul surzilor.
N-am primit nici un mesaj privat de la dumneavoastra,inca.
Dar sa stiti ca,cel putin eu,pe acest forum nu am avut de ce sa ma ascund.
Ca de altfel nici pe forumul AGVPS unde am spus ce am avut de spus.Mai multe daca spuneam tot nu interesa pe nimeni,asa ca,chiar daca pot posta,nu prea am cu cine inchega un dialog.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde yoghi pe 22 Iul 2016, 21:18

valeriub scrie:

Domn sef ! Ati avut7 persoane care au platit si au stat cu sufletul la gura sa ajunga la examen DAR asociatia ce a facut ?? NIMIC tocmai ca erau 7 daca veneau mai multi fraieri asa 50-100 va agitati si insistati cu hartii la minister DAR (din dou DAR ) pt 7 pierduti in spatiu...dai incolo.
intreb inca o data ce se intampla cand erau 50 de candidati si 40 erau respinsi pe motiv de dosar. NU crezi ca va asteptau macar 10 cu lopata la colt ?

De ce al treilea ? pai nu v-a interesat nu merita agitatia pt 7 persoane,

valeriub scrie: Acel " cineva care stie una alta " trebuie sa si semneze ce spune, ........ Daca vrei "sa nu calci pe bec". Cand toti isi dau cu parerea, cel mai sanatos e sa-ti conservi propria piele.

asta ati facut atiu dat vina pe minister!
Cel mai sanatos este sa intrebi! Sa intrebi ministerul.!

si mai e o varianta mai barbateasca -Da-ti- va demisia (in semn de protest) :D
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde valeriub pe 22 Iul 2016, 23:19

yoghi scrie:
valeriub scrie:

Domn sef ! Ati avut7 persoane care au platit si au stat cu sufletul la gura sa ajunga la examen DAR asociatia ce a facut ?? NIMIC tocmai ca erau 7 daca veneau mai multi fraieri asa 50-100 va agitati si insistati cu hartii la minister DAR (din dou DAR ) pt 7 pierduti in spatiu...dai incolo.
intreb inca o data ce se intampla cand erau 50 de candidati si 40 erau respinsi pe motiv de dosar. NU crezi ca va asteptau macar 10 cu lopata la colt ?

valeriub scrie: Acel " cineva care stie una alta " trebuie sa si semneze ce spune, ........ Daca vrei "sa nu calci pe bec". Cand toti isi dau cu parerea, cel mai sanatos e sa-ti conservi propria piele.

Multumesc pentru sfaturi. Ma gandesc serios la acest fapt. Dar ma mai gandesc ca decat sa falsific documente, in complicitate cu candidatii, mai bine am face impreuna front comun impotriva acestor reguli absurde si am schimba ceva in aceste ordine de ministru care se bazeaza pe superficialitate si lipsa de profesionalism. Si ma mai gandesc ca registrele unice de corespondenta, la noi exista, sunt unice si nemodificate. Nu au ars, nu sunt inundate, nu sunt ratacite si nici pierdute.
valeriub
Membru important

Mesajde valeriub pe 22 Iul 2016, 23:23

yoghi scrie:
valeriub scrie:

O completare. Au fost opt dosare pentru ca unul dintre candidati si- a retras dosarul de la noi cu doua saptamani inainte de examen si a aparut ADMIS intr-alta asociatie, care a dat examen in aceeasi zi cu noi.
Fat Frumos si calul nazdravan.
valeriub
Membru important

Mesajde yoghi pe 23 Iul 2016, 12:00

sefuleee
parca esti frate cu Iliescu.cand era intrebat ce parere are despre ""situatia de la Ploiesti""" raspundea ca s_a rezolvat problema de la Pitesti.

In loc sa gasiti o solutie pt cei nedreptatiti de la voi din asociatie ,pe voi va deranjeaza ca unul a fost mai destept cu o secunda si a parasit barca voastra. ai pomenit de cinci ori ca a plecat...ca si -a permis sa plece . Pai a plecat pe banii lui pe timpul lui.

Domnule""Iliescu"" va doresc un serviciu placut si cu multi candidati !
yoghi
Veteran

Mesajde valeriub pe 24 Iul 2016, 14:51

yoghi scrie:sefuleee
parca esti frate cu Iliescu.cand era intrebat ce parere are despre ""situatia de la Ploiesti""" raspundea ca s_a rezolvat problema de la Pitesti.

In loc sa gasiti o solutie pt cei nedreptatiti de la voi din asociatie ,pe voi va deranjeaza ca unul a fost mai destept cu o secunda si a parasit barca voastra. ai pomenit de cinci ori ca a plecat...ca si -a permis sa plece . Pai a plecat pe banii lui pe timpul lui.

Domnule""Iliescu"" va doresc un serviciu placut si cu multi candidati !

Multumesc !
In sfârșit, ați pus punctul pe "i" de la Ploiesti sau ... Pitești !
valeriub
Membru important

Mesajde tehărău pe 05 Feb 2018, 05:56

S-a mai dus un sezon. S-au mai rezolvat niște probleme, altele nu au avut izbândă, au apărut altele noi.
Printre picături, mai vărsați aici năduful. Nu fac apel la calm. Nu înjurați, nu lăudați. (Pe alții, între noi e dezlegare). Dar ce credeți că s-ar mai putea îndrepta? Și, neapărat, ziceți și cum!
Hai, la discuții!

PS. Care sunteți mai aproape, dați-i un semn lui @Ghinda. Mugurele, începi tu, ca să ne meargă săptămâna voioasa! Dar bagă și ceva pe bune, că dacă ai chef, chiar le zici cu miez. Eu primele fraze le iau drept introducere :)
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde Ghinda pe 05 Feb 2018, 08:44

Despre ce Liviu? :roll:
Eu ma reprezint singur!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde laurul pe 05 Feb 2018, 12:40

tehărău scrie:Dar ce credeți că s-ar mai putea îndrepta? Și, neapărat, ziceți și cum!

Idei...bune sau rele, dar idei....
1.
Simplificarea procedurii de cumparare arma . Macar pentru cei aflati la a "n" a arma si cu "x" ani de port si folosire in spate. Concret, o vad in raft, imi place, o iau si ma prezint cu ea la AEST in termenul legal.
...personal, am "ratat" o arma doar pentru ca autorizatia a durat prea mult si vanzatorul era grabit.

2.
Modificarea formularului de autorizatie in grup restrans.- Concret, in loc ca participantii sa fie prestabiliti, organizatorul trece nominal participantii la vanatoare si isi asuma ca au actele in regula inclusiv asigurare. Nu de alta, dar daca titularii nu pot participa, de ce sa nu participe altii legal?! Ca la colective....

3.
Multi dintre noi, au si domiciliu si resedinta, uneori la distante considerabile unul fata de alta si probabil in directii opuse fondurilor pe care vanam. de ce sa nu putem pastra armele , in conditiile legii si colo si colo?!

4.
Posibilitatea reglarii armelor in teren, in anumite locuri, acceptate de gestionar si in conditii de siguranta. Pentru care motiv trebuie sa merg in poligon si sa cheltui sume importante din moment ce imi reglez arma singur?!

5.
Posibilitatea de a iesi singur insotit de caine autorizat in cazul vanatorii la picior.

Cam atat pe ziua de azi.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde radubichis pe 06 Feb 2018, 13:01

laurul scrie:
tehărău scrie:Dar ce credeți că s-ar mai putea îndrepta? Și, neapărat, ziceți și cum!

4.
Posibilitatea reglarii armelor in teren, in anumite locuri, acceptate de gestionar si in conditii de siguranta. Pentru care motiv trebuie sa merg in poligon si sa cheltui sume importante din moment ce imi reglez arma singur?!

5.
Posibilitatea de a iesi singur insotit de caine autorizat in cazul vanatorii la picior.

Cam atat pe ziua de azi.

In ce tara bananiera crezi ca traesti?Te crezi pe vremea comunistilor?
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde laurul pe 06 Feb 2018, 15:55

Nostalgic, deh.....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde yoghi pe 07 Feb 2018, 01:19

Nostalgie ..asa o fi dar pe vremea lui Ceausescu legea armelor avea 7 pagini.si vanatorii 10..12.
aveai voie cu componente, cartuse peste limita era amenda,arma trebuia doar franta si invelita, vanatoarea se termina cu o bere sau o tuica,la vanatoare mergeai cu copilul,nevasta sau cainele,trageai toate cartusele in copaci sau fluturi era treaba ta.!
Acum legea vanatorii are 70 pagini,normele 100 si oricum esti infractor (ati vazut ca in noile norme la L.295 primele doua pagini sunt cu pedepse)
Dar avem reprezentanti care "stau la masa" cu dusmanii.
yoghi
Veteran

Mesajde tehărău pe 07 Feb 2018, 02:03

yoghi scrie:Nostalgie ..asa o fi dar pe vremea lui Ceausescu legea armelor avea 7 pagini.si vanatorii 10..12.
aveai voie cu componente, cartuse peste limita era amenda,arma trebuia doar franta si invelita, vanatoarea se termina cu o bere sau o tuica,la vanatoare mergeai cu copilul,nevasta sau cainele,trageai toate cartusele in copaci sau fluturi era treaba ta.!
Acum legea vanatorii are 70 pagini,normele 100 si oricum esti
infractor (ati vazut ca in noile norme la L.295 primele doua pagini sunt cu pedepse)

+1

Cu două amendamente.
1. Schimbă lighioana după care zici că puteai să tragi liber și neîngrădit. E interpretabil și te trezești la gazeta de perete.
2. Zi ce lege s-a transformat în a fi mai liberală în comparație cu cele ale regimului la schimbarea căruia te-ai îmbătat de fericire.

PS. Definește reprezentanții și dușmanii. Masa o plătesc eu. Să știe lumea!
tehărău
Veteran

Mesajde aghiuta pe 07 Feb 2018, 07:24

tehărău scrie:
yoghi scrie:Acum legea vanatorii are 70 pagini,normele 100 si oricum esti infractor (ati vazut ca in noile norme la L.295 primele doua pagini sunt cu pedepse)

2. Zi ce lege s-a transformat în a fi mai liberală în comparație cu cele ale regimului la schimbarea căruia te-ai îmbătat de fericire.

Liviule,tinand cont de cele scrise mai sus,nu vrei sa definesti tu "reprezentantii" ? Mai ales ca ai postat in topicul despre AGVPS. ;) Pe "dusmani" ii stim.
@yoghi zice ca astia,reprezentantii, stau la masa cu ailalti. Mie mi se pare un pic mai parsiva situatia. E ca la sexul in grup in care "prietenul" din celalalt pat da din cur de zici ca fute iar dama de sub el geme de zici ca a atins-o la ficat.
Punctul 2 nu mi se pare argument. E ca si cum ai spune ca si asa totul merge rau, ce mai conteaza daca si aici merge la fel.
P.S.
Suedezii tot n-au auzit institutional de "reprezentanti",chit ca acum au site multilingv.
aghiuta
Veteran

Mesajde tehărău pe 07 Feb 2018, 11:08

Fix giratia coiului în căldare o avem. Facem ce facem și tot inamici a priori, tot după cireș ca știm noi ceva și cine, da nu spunem.
Băgați idei și lăsați gigiu migiu.
Adi, eram copil și eram la cules de zmeură pe la un canton. Seara mai mergeam la cooperativa să iau mâncare. Acolo, se strângeau ciobanii și silvicii la băut. Și, înainte de a se bate doi, dialogul premergător a fost cam asa:
- Ba, stai cuminte! N-ai auzit de ăsta?!?
- Ba am auzit! Da el n-a auzit de mine!!
tehărău
Veteran

Mesajde yoghi pe 07 Feb 2018, 18:47

tehărău scrie:
+1

Cu două amendamente.
1. Schimbă lighioana după care zici că puteai să tragi liber și neîngrădit. E interpretabil și te trezești la gazeta de perete.

lighioana = fluturi, o cutie goala,un carton pe post de tinta,tuburi de cartuse sau sapca incepatorului norocos(botezat)
dusmanul= politia pt care "romanul inca nu e pregatit sa aiba arme"";senatorii vanatori care nici macar nu citesc propunerile legii, si ONG urile care fac spectacol media.
reprezentanti=reprezentat (unul si bun) care in toate interviurile vrea ""sa stam la masa sa discutam""

pai daca tu esti facut praf in ochii tarii ce faci?
eu zic ca sunt doua variante
1.Daca esti smecher si treaba merge bine te doare in fund de ce zic altii
2. daca esti mic si doar corect ,te duci si tu si tipi(strigi) cat poti la TV la ziare sau la senatorii care ai ai pe lista.
Faptul ca un ONG striga la tv in ore de audienta iar Agv vrea sa discute sau publica mare raspuns pe propiul site este doar BAMBILICI.
Nu sunt bani....tai 10 deplasari , tai din cheltueli ,tai si din propiu salariu si protocoale si dai la Tv. Era pe undeva lista cu cheltueli prezentata in congres.
Pina mai de curand toti patronii media,toti directorii de banci erau vanatori .cu astia sa fi stat la masa sa discute.
yoghi
Veteran

Mesajde aghiuta pe 07 Feb 2018, 19:13

tehărău scrie:Fix giratia coiului în căldare o avem. Facem ce facem și tot inamici a priori, tot după cireș ca știm noi ceva și cine, da nu spunem.

Aci te-am pierdut. La cine sau la ce faci trimitere ?
Vad ca si tu o dai dupa cires si eviti sa definesti "reprezentantii" cum ii recomanzi lui @yoghi. Greu ?
tehărău scrie:Băgați idei și lăsați gigiu migiu.

Si daca bagam ce ? Se sinchi-sanchi cineva ? Poate doar de ideile care convin.
Din ideile lui @laurul de mai sus,ce nu-i convenabil ? Sau la alte idei care s-au tot postat pe diverse medii ??
aghiuta
Veteran

Mesajde tehărău pe 08 Feb 2018, 00:44

Yoghi +++
Adi, n-o dau după cireș. Adun ideile și poate le pune cineva pe mese. Nu cred că poate produce vreo pagubă cuiva. După sezon urmează balurile și apoi adunările generale, Congresul. Are lumea din ce se inspira, se duce, cere. Asta-i jocul democratic. Că nu degeaba am făcut comparația cu totalitarismul. Și da, dacă toate merg anapoda, greu de crezut că în vânătoare se va merge invers, că racul. Vorba unui prieten hâtru de pe aici: dacă-mi mai măresc ăștia salariul de două ori, rămân fără nici un ban...
tehărău
Veteran

Anterior

Înapoi la Vanatoare discutii generale