Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)E foarte posibil, dar statul degeaba, fără a apela la vreun mijloc legal de a-ţi proteja situaţia, nu face decât să îi ajute pe ei.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)
Amin! ALICE! Who the f... is Alice?
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Maine ni se hotareste soarta.
Cel mai gretos e ca AGVPS trage sforile din culise sa ne arda, dar se bat in piep cu statute, juraminte si cantecele ca ne iubesc si ne sustin.
Pai ne iubesc.. alea 2 minute cand platim cotizatia pe un an! ALICE! Who the f... is Alice?
Pai socrul lui Ponta nu e fan AGVPS ?? MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Sa speram ca o sa fie bine.Vedem miine
![]()
La AGVPS se plateste, conform brosurii de la congresul 2013 : Art. 8. Modificarea prevederilor art. 25 lit. a) din Capitolul V al Statutului A.G.V.P.S. din România, în baza dispoziţiilor art.12 lit. s) din acest statut, după cum urmează: „cota anuală de participare a organizaţiilor afiliate la bugetul A.G.V.P.S. se calculează prin aplicarea procentului de 2,2% la valoarea cotizațiilor anuale încasate de la membrii acestora, cotă care nu poate să fie mai mică de 4 euro pentru fiecare membru adult, 2 euro pentru fiecare membru de 14 – 18 ani şi 1 euro pentru fiecare membru de până la 14 ani, înscris în organizaţie, cu cotizaţia anuală achitată”, Varianta de pana acum - cea veche 2009: Art. 25. - Mijloacele fixe şi mijloacele circulante ale A.G.V.P.S. se realizează din: a) cota anuală de participare a organizaţiilor afiliate la bugetul de venituri şi cheltuieli al A.G.V.P.S., este egală, începând cu anul fiscal 2010, cu contravaloarea a 2,2% din valoarea cotizaţiilor anuale de membru încasate; pentru anul fiscal 2009 rămân valabile prevederile art. 25, lit. a) din Statutul A.G.V.P.S. publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 750 din 18.08.2005; Cred ca o sa creasca si cotizatie de membru pescar sportiv. Stafie Ionut
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)http://www.senat.ro/ProgramLucruZi.aspx?Zi&ComisieID=9bb39321-e606-45ab-a850-15914107d59d
Propunerea L409/2013 facuta de Boghicevici Claudia – avea ca scop – Obligatia de notificare a titularului permisului de arma cu privire la exprirarea permisului de catre Directia generala de Politie, cu 30 de zile inante de expirare -problema de care s-au plans multi vanatori. Din pacate a primit aviz NEGATIV de la : Comisia juridică si Comisia pentru drepturile omului, vedem azi ce o sa fie... Iar punctul de vedere al guvernului, merita citit, este in totala contradictie cu ceealalta propunere legislativa care se discuta tot azi L 375/ 2013. Motiveaza cu nu au oameni si tip, dar propun legi, culmea se discuta in aceeasi zi, care ne cer sa venim din 3/3 ani .. adica mai des decat ca pana acum 5/5 ... dar ei nu au oameni si timp, dracu sa-i mai inteleaga. De ce nu din 10/10 ani ca la permis auto, profesionisti 5/5 ani, unde trebuie sa fii la fel de responsabil, sanatos si intreg la minte? Sunt oameni care nu scot arma la vanatoare intr-un an, de cate ori ma urc eu la volan intr-o zi. Stafie Ionut
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Impotriva modificarii legii minelor s-a iesit in strada luni intregi. Si iata ca proiectul a fost respins.
Noi asteptam insa ca doar cativa sa lupte in numele nostru impotriva modificarii legii armelor, desi proiectul de lege contine de la prima vedere greseli si inadvertente vizibile si de catre persoane fara studii juridice. Si cu toate inadvertentele alea, a trecut deja prin vreo trei comisii, primind aviz favorabil. Doar asta si te apuca lehamitea de profesionalismul celor pentru care platim sa ne conduca
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Se pare ca scapam.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Aşa au zis mulţi care s-au dus la cazinou sau la "păcănele": am pierdut de dimineaţă, am pierdut la prânz, am pierdut seara, acum e noapte şi se pare că o să câştig
![]() În siguranţă nu suntem decât atunci când senatorii şi deputaţii adoptă raportul de respingere, sau adoptă amendamente prin care propunerea să nu restricţioneze drepturile dobândite ale vânătorilor şi colecţionarilor. Ori până la ora asta nu văd să fi adoptat ceva.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)@Nautilus, daca citesti ce scriu la subiectul asta, o sa vezi ca suntem pe aceeasi parte a baricadei.
Adica folosesc facilitatea oferita de forum pentru a lua atitudine impotriva propunerii de modificare a legii armelor.Si argumentez aceasta atitudine. Ideea este sa fim solidari si sa ne sustinem solidari drepturile. Forumul este o parghie foarte importanta, ce scriem aici este citit de multa lume, care gandesc si pro si contra. De aceea , uneori, la subiecte pe care le consider importante pentru felul in care vad eu vanatoarea si ce este legat de ea, scriu mult si incerc sa mentin subiectul fierbinte si chiar daca investesc ceva timp in asta, consider insa ca merita. Daca am spus ca avem sanse sa scapam, o spun pentru ca m-am informat despre ce s-a intamplat ieri, lucru despre care sunt sigur ca l-au mai facut si altii care citesc ce scriem pe aici si sunt pro sau contra. Daca insa si noi, cei care suntem cam de aceeasi parere, nu facem lobby ci ne ironizam reciproc, ceva genul eu - impotriva tuturor, atunci chiar pierdem vremea pe aici.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Multumim @tomi, daca afli ceva noutati informeaza-ne si pe noi. Orice stire cu privire la subiect este binevenita.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Sa nu-l enervati pe @tomi, ca eu am vazut ce pistol adevarat are. Doctore, nu pui o poza cu pistolul ??
![]() ![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Nici nu intenţionam. Dar greaţa mea faţă de politicienii epocii moderne se traduce în ironie faţă de cei care au încredere în ei, în promisiunile lor şi în bunele lor intenţii
![]()
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Horica, nu le pun poze cu pistolul, desi ar merita, mi-e frica sa nu dea astia vreo lege speciala, doar pt.mine, sa-mi fac avizul psihologic tot la doua luni.
N-am vrut sa spun de pistol, ca ma cred baietii cine stie ce colectionar milionar. Nu domnilor, este vorba despre o noua propunere de lege care ne afecteaza pe toti purtatorii de arme, conceputa ca de obicei in dispretul total fata de cetateanul normal, responsabil si platitor de impozite. Si venita direct din putul gandirii comuniste. @Nautilus - sunt de la rezistenta nu de la asupritori. @Sly Fox - cu drag, sa stii ca-i real ce spun, ca poate scapam, ieri ne-au aparat doar colectionarii.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Si cred ca au fost ceva discutii, sau tind sa cred, avand in vedere ca din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională face parte si unul din initiatori L 375/ 2013 - M. Oprea
http://www.senat.ro/ComponentaComisii.aspx?Zi=&ComisieID=9bb39321-e606-45ab-a850-15914107d59d Stafie Ionut
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Intradevar propunerea L409/2013 facuta de Boghicevici Claudia are niste greseli la punctele 2 si 3.
Probabil s-a dorit ceva de genul: Punctul 2. Art. 44 Suspendarea dreptului de port şi folosire a armelor letale (5) nu se prezintă până la împlinirea termenului prevăzut la art. 25 alin. (1) pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă; Punctul 3. Art. 45 Anularea dreptului de port şi folosire a armelor letale d) nu se prezintă până la împlinirea termenului prevăzut la art. 25 alin. (1) pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă; – ABROGAT. Punctul 4. Art. 140: Nerespectarea unor obligaţii prevăzute de prezenta lege Nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. – ABROGAT. Punctul 5. Art. 129 Contravenţii 10. nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 22 alin. (3); art. 25 alin. (2) Guvernul spune ca sunt 160.000 de ditinatori de arme si 90 de functionari. Pare mult la o prima vedere - dar daca ii imparti la 5 ani cat este valabil o viza - nu mai pare asa mult - iar cu viza la 10 ani deja ii pot trimite si la ceva specializari afara ... cei drept ne spune pe fata ca suntem prea multi pentru ei. NU sunt bani ... ma ofer sa imi platesc, cand vin la viza si adresa de atentionare caci imi expira permisul de arma. Stafie Ionut
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)...............................
Modificat Stafie Ionut
lamureste pe larg te rog, ce sa modificat si cum a ramas la final multumim
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Mi-am modificat postarea doream sa spun ceva la Art.44 - (3) si m-am razgandit ... mai bine se completeaza Art 25 - (2) si face legatura si cu amenda.
Punctul 6. Art. 25 Valabilitatea permisului de armă (2) În vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului prevăzut la alin. (1) la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi. In caz de depasirea termenului prevăzut la alin. (1), titularul are obligatia sa depuna armele şi întreaga cantitate de muniţie deţinute la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă si sa faca dovata scrisa organul de poliţie care a dispus măsura. Stafie Ionut
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Mai oameni buni,nu suntem infractori.
Cu modul asta de abordare ,sa vezi daca faci o pneumonie de aia rea, exact in perioada de expirare a vizei, de nu mai stii de capul tau si nici ai tai de al lor, daca nu, dupa ce te vindeci nu mergi frumusel direct la bulau.
exceptional punct de vedere si cazul in speta poate fi extins la ORICE situatie urgenta in care nu poti sa iti faci timp sa iti faci viza deces in famile, plecat din tara, lipsa banilor (de ce nu, nu este gratuita, este doar obligatorie si NICI LA MAGAZIN NU LE TINE GRATUIT), etc orice necaz si esti bun de puscarie.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Viza a ramas tot la 5 ani
![]()
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Sedinta dezbaterii proiectului de modificare al legii 295 va continua luni la senat. Decizia senatului e consultativa, va urma camera deputatilor, care e cea decizionala, si unde se va lua hotararea ce se accepta si ce se respinge
Despre discutiile de la senat, detalii aici http://www.anca.com.ro/forum/viewtopic. ... &start=495 The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
În momentul de faţă, 25.11.2013, ora 10:15, Antena 3 face tămbălău cu privire la faptul că numărul deţinătorilor de arme români este de 250 000. După câte ştim din trecutul apropiat, de câte ori Antenele au făcut propagandă, indiferent pentru ce motiv, s-a făcut aşa cum au vrut ele, deci în viitorul apropiat e posibil orice, inclusiv un val de controale şi ridicări în masă ale armelor.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Ora 11:18 - Antena 3 reia chestiunea celor 250 000 de români înarmaţi, bineînţeles cu comentarii semi-isterice despre faptul că autorităţile nu fac nimic pentru a diminua fenomenul înarmării.
După cum vedem, propunerile legislative au apărut cam cu o lună în urmă, discuţiile s-au încins de vreo 2 săptămâni, e o coincidenţă destul de surprinzătoare faptul că şi Antena s-a găsit să se bage în problema asta... ![]()
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Aceste Antene TV,ar face mai bine sa-si axeze atentia si resursele pe fenomenul auto si rutier in aceasta tara! Acolo e drama! Si chiar e o problema cu mult mai serioasa!
O spun statisticile,nu eu! In EU, Romania este cu adevarat fruntasa la numarul mortilor pe sosele si numarul masinilor (rablelor pe roti) importate,creste fara nici o problema! E un adevat pericol social acest fenomen,mai ales ca in multe cazuri se adauga si factorul uman (iresponsabilitatea la volan) si vedem in fiecare seara la tv. aceste tragedii...ca a ajuns "normal" de constatat acest lucru! Insa,chiar nu trebuie ca aceasta sa fie firesc! Ideea e ca,exista subiecte cu adevarat fierbinti de lansat in discutii si dezbateri sociale...un prim exemplu ar putea fi acesta! Si nu regimul armelor,in privinta caruia romanii sunt pe ultimul loc in EU ca si numar de arme pe cap de locuitor! Tot statisticile,arata asta! Insa,deh...iar a mai fost zilele trecute vreun descreierat iresponsabil care a pocnit niste bilute de cauciuc pe plaiurile mioritice! Si asta creste audienta!
Ăsta nu e un argument. Şi în privinţa maşinilor suntem pe un loc codaş, un vehicul cu motor la 5 oameni. În statele mari europene raportul e can de un autoturism la 2 oameni, şi se adaugă şi celelalte vehicule cu motor.
Re: O noua modificare a legii 295/2004(regimul armelor)Eu ziceam de numarul mortilor pe sosele in Romania,ce apare in statisticile europene!
Si doar am mentionat faptul ca numarul autovehiculelor uzate creste ingrijorator! E ingrijorator pentru ca circula fiind de prea multe ori in stare tehnica jalnica! Sigur ca procentual,romanii sunt codasi ca numar de masini detinute pe cap de locuitor (nu suntem o tara bogata)! Dar uite ca asta ,nu ne fereste de tragedia de pe sosele! Si e doar un exemplu,nu vreau sa fiu off-topic!
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 40 vizitatori |
Publicitate
|