Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Ian 2025, 13:58

Plati asociatie vanatori

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: Plati asociatie vanatori

Mesajde liviur pe 08 Ian 2025, 10:45

zeb stump scrie:@liviur:
Din pacate, aşa se întâmplă şi prin alte părţi, la alte asociaţii, nu se dau autorizaţii grup restrâns la fazan şi iepure, dar se dadeau la discreţie la raţe, şi a apărut un fenomen ciudat, cred ca fazanii şi iepurii sunt cumva legaţi de prezenţa raţelor, pentru ca pe măsură ce se vânau raţe, pe lunca dispăreau fazanii şi iepurii :lol: Sigur tuburile de 4 mm pe care le gaseam pe brazde cand ne plimbam a paguba la colectivă nu aveau legătură cu fenomenul...Apoi nu s-au mai emis autorizatii la rate, a mai fost si suspendat ordinul cu cotele la migratoare, etc, şi culmea, s-au înmultit iar fazanii si iepurii :D

Cam asa este, am mai spus-o si o mai spun, braconajul este principala cauza de scadere (pe unele fonduri, pentru disparitia iepurelui).
Am vanat si vanez pe mai multe fonduri private, din Ialomita si culmea, unul cu orezarii, unde eu am vazut ca se ierbicida din elicopter, dar cu super paza din partea celor ce lucrau terenurile si ce sa vezi, iepuri cu duiumul. E adevarat ca nu se vana cu grupa weekend de weekend, dar se faceau 2-3 pe sezon si la ora 11.00 erau vanati aproximativ 40 de iepuri.
Si nu este singurul fond unde exista asa ceva.
In opinia mea, braconajul din partea vanatorilor este pricipalul factor de declin al iepurelui, asta cu agricultura intensiva este praf in ochi.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran

Locaţie: Buc-Branesti

Re: Plati asociatie vanatori

Mesajde zeb stump pe 10 Ian 2025, 09:38

As mai adauga, pentru unele zone, si turmele de oi, balastierele care apar pe unde vrei si unde nu vrei, etc, şi careaduc după ele un numar imens de caini lasati liberi care zi/noapte bat terenul. Cel puţin în Judetul Vâlcea, nu am auzit macar o singura dată să fi fost făcut control daca cei cu stani amplasate unde vor ei respecta regulile (evident că de reguli nu mai pot ei).
zeb stump
Veteran

Locaţie: Rm.Vilcea

Anterior

Înapoi la Vanatoare discutii generale