Abur79 scrie:Intrebare? sacalul asta de la noi nu cumva e corcitura intre lup si vulpe ca are cu totul alt aspect fata de ala american!
nu, nu e corcitura...si nu vine din america ci din asia... si da-le moarte cand ii vezi !!
SHACALULRe: SHACALUL
nu, nu e corcitura...si nu vine din america ci din asia... si da-le moarte cand ii vezi !!
Re: SHACALULDa omule da iti vine sa strici goana la mistret pentru un sacal?....avand in vedere ca ei si vulpile ies primele? Eu inca nu am fost la o vanatoare special dedicata ,,starpirii'' acestor animale.Da daca aud de una promit ca ma duc....
Nu exista pe lume placere mai mare...decat:
Pusca si cureaua lata....
Re: SHACALULLa vulpe trag numa atunci cand iese tarziu, cand probabilitatea de a mai iesi porci e aproape 0 dar la sacal trage mai toata lumea pe la noi oricand il vede si fara niciun fel de suparare "c-a stricat goana". Politica e sa-i rarim cat mai mult numa ca ei nu vor sa priceapa si pace.
Re: SHACALULeu am vazut cu ochii mei cum de pe aceeasi carare la 10-15 minute dupa 1 vulpe a iesit si mistreata cu 4 godaci...asa ca nu stiu daca chiar strica goana sacalul sau vulpea. Multi trag la sacal in goana de mistret doar ca se gandesc ca sigur nu le iese mistretul si cred ca de fapt asa se strica goana la mistret.
Re: SHACALULDaca mai raresti un pic din sacali poate prinde bine la goanele viitoare
de obicei, se stabileste inainte de a ne insira daca se trage la vulpe sau sacal sau asteptam numai mistreti. Oricum, n-am auzit inca sa se planga lumea pe la noi c-ai fi stricat goana daca ai tras la sacal. Da' si se intampla rar ca ziua nici nu zici ca exista pe fond.
Re: SHACALULCel mai bine e sa ii raresti. eu i-am auzit din padurea de la Caraorman pana la Drobete Turnu Severin( nu glumesc). Dar in extra sezon daca s-ar organiza vanatori la sacal ar fi extraordinar. cred ca toata lumea ar merge. Am sa ii starpesc cu ,,placere pe toti mai ales cand nu e goana la mistret. Prfer sa trag la mistret sau sa nu trag deloc. cu cumatra vulpe e altceva mai am 2-3 blanite pana la o scurta.(pentru nevasta-mea bineinteles.)
Re: SHACALULNu am vazut niciodata, nici macar impuscat, dar am auzit deja trei persoane (2 ne-vanatori si 1 vanator) ca sunt din ce in ce mai multi intr-o padure de pe malul Timisului, la cativa kilometri de Timisoara.
Ar fi nasol ca nevasta sa-ti vanda armele la pretul la care i-ai spus tu ca le-ai cumparat !!!
Re: SHACALULAu ajuns la cativa km de Bucuresti (fond Jilava). Daca tot nu-i putem starpi, poate ca se ocupa ei de cainii hoinari.
Re: SHACALULcorb la corb nu-si scot ochii. Mai degraba s-ar putea sa se incruciseze si cine draq stie ce o iesii. mergi la ei cu carabina dupa aia....
Re: SHACALULTreaba cu sacalul e cat se poate de urata,nu are cine sa l elimine in natura iar de boli sa l termine....povesti
Un prieten venit de cateva zile din Delta si mi a spus ca a vazut in miezul zilei haite de cite 6 - 7 pe grinduri,nu aveau nici un stres,au facut prapad peste tot de la iepuri si capre si pana la vitei....cred ca singura varianta de de a scapa de el o sa fie(desi e ilegal)latu si capcana ,acu 8 ani aveai ce vedea pe acolo....acum sacalii s la ei acasa.....
Re: SHACALULNu stiu ce zice literatura referitor la marimea sacalului, dar asta era foarte mare. Am estimat ca avea 25-30 de kg.
By marius_quack, shot with SP590UZ at 2009-12-11
Re: SHACALULPe Nea Traian nu l-ai mai prins in cadru
Se vede doar barba inalbita de atatea vanatori
Re: SHACALULdespre asta ce credeti este sacal sau vulpe?
http://i1096.photobucket.com/albums/g32 ... C00488.jpg http://i1096.photobucket.com/albums/g32 ... C00487.jpg
Re: SHACALULPare a fi o vulpe carbunareasa.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: SHACALULSingura nepotrivire ar fi coada, prea subtire pentru o vulpe, in rest are coloritul si dimensiunea unei carbunarese.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: SHACALULNu prea corespunde la culoare si dimensiune cu un sacal matur, insa nu este exclus sa fie un exemplar tanar de Canis aureus. Una este sa privim animalul pe viu si alta sa privim o fotografie. Fotografiile facute din anumite unghiuri pot ,,pacalii'' chiar si un naturalist.
Re: SHACALULsi eu sunt de aceeasi parere cu tine sly,din pacate pe viu nu se mai poate...a mai ramas decat poza din el
Re: SHACALULSambata ce a trecut,am fost invitat la o vanatoare la Calarasi de prietenul @Katalin.El a reusit isprava sa doboare un sacal.Are niste dinti remarcabili, saracia de sacal si era extrem de vivace,pana si-a luat o incarcatura de alice in cap. Probabil ca a fost salvata astfel o gramada de pui de iepure,fazani,prepelite,potarnichii,etc.Am postat doua poze mai neutre,ca sa nu deranjam stomacuri sensibile,pentru ca alicele i-au cam desfiintat "dovleacul".Totodata,am remarcat, ca in continuare fondurile de vanatoare din judet sunt populate destul de bine cu o varietate bogata de vanat.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Re: SHACALULBravo voua!
Catalin, vad ca bock-ul " meu " face treaba buna ...
Re: SHACALUL
Sa-l vezi la prepelita.... wild wild...est
Re: SHACALULBaieti, craniul constituie trofeu! In rest ma bucur, eu nu l-am vazut pana acum decat pe post de blana!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
O sa-l vezi curand. A ajuns in marginea Bucurestiului.
Re: SHACALULEste Marius. La Branesti de cativa ani buni face parte din cota de recolta.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: SHACALULCe bine ii sta in poza. Este si fudul, tine coada ridicata.
Re: SHACALULUn exemplar frumos, peste 15 kile. Dupa ce in prima bataie s-a batut cu un caine si l-a dovedit de urla sracu' caine de ti-era mai mare dragul, a doua oara a vut ghinionul sa treaca pe la mine. A murit in foc.
Tin sa spun ca, din pacate, sunt din ce in ce mai multi.
Re: SHACALULAs dori sa gasesc cranii de sacal si caine enot, ma poate ajuta cineva? 0769094967
la toamna te pot servi cu siguranta...
Re: SHACALULImi pare rau, n-am citit dorinta ta pana acum....unul "proaspat":
In goana la mistreti. Mistretii n-au vrut s-apara da' mi-am incercat mana pe el - undeva la 40 m, printre copaci, la trap intins, tras "la interceptie" cu arma oprita pe un mic culuar intre 3 copaci. ARGO + JPoint si Sako TwinHead (Nossler Partition) Proiectilul a prins putin coloana in dreptul ultimelor coaste si ne-am cam chinuit sa bagam la loc totul pentru poza