SHACALULRe: SHACALULAvem si LEI, dar niste ,,,risi".
Re: SHACALUL
Unde e lup nu prea mai e loc de sacal... Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: SHACALULE, isi impart ei arealul cum stiu mai bine.Ce daca e sacal nu e si vulpe?este.
Re: SHACALULda dar vulpea nu e in meniul sacalului, pe cand sacalul este in cel al lupului
![]() ![]() ![]() wild wild...est
Re: SHACALULunde-i lup>> nu prea mai este nimic.caini, sacali.. ioc
sacalul in schimb este toleret de caini, vulpi samd. in lantul trofic lupul nu are pradator natural. decat omul il vaneaza si atat. respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: SHACALULDa, corect, aveti dreptate, cu lantul trofic, numai ca eu as prefera sa nu mai vad urma de shacal si nici de lup pe plaiurile noastre.
Cu sacalul, de acord cu tine. Cu lupul, nu.
Cand zici asta, te gandesti la zona ta sau la RO?
Daca te referi la intreaga tara, asa cum am inteles eu, e o discutie prea lunga.
Re: SHACALULDa lunga ar fi discutia, si, dealtfel pe forum s-a tot comentat pro si contra despre lup.
Eu imi sustin parerea, poate ca mi-o impartasesc si altii, precum sunt si altii care sustin echilibrul,si, prin urmare si necesitatea lupului.dar daca cum necum de lup hai treaca de la mine, as accepta, de sacal. m-apuca dracii numai cind ma gindesc ca misuna mai ceva ca iepurii prin paduri de-au ajuns pina la marginea localitatilor.
Re: SHACALULMa scuzati ca pun o intrebare prosteasca: sacalul se poate vana oricand? adica e considerat daunator? eu nu am vazut niciodata in libertate un sacal, ca la noi in zona nu sunt, deci nu am impuscat niciunul (prin deductie !).
Poate raspunsul la intrebarea mea exista pe undeva pe forumul asta sau pe altul, dar nu mai am rabdare sa-l caut... iertare ! Multzam'. 8 x 68 e tata lor ...
Re: SHACALULLegea 407/09.11.2006 asa cum a fost modificata prin Legea 197/2007 , Legea 215/2008 -Mon of 757din 10.11.2008 si OUG 154-Mon of 787 din 25.11.2008 prevede in Anexa 1:
-perioada legala de vanare a sacalului (Canis aureus )este 15 Mai-31 Martie -perioada legala de vanare a vulpii :tot anul Luminatii conducatori alesi de noi democratic , in marea lor intelepciune au considerat ca perioada de vanare a sacalului- animal foarte recent aparut pe plaiurile noastru si care nu-si are locul aici- sa fie limitata pentru ca nu cumva sa fie vanat excesiv si sa dispara aceasta minunata specie ![]() Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: SHACALULNu mai este nevoie sa spun ca Anexa contine si valoare de despagubire, daca impusti cumva un sacal la goana de porci fara sa fie scris in hartie...fapta care ev ident este infractiune de braconaj ce se pedepseste pana la 7 ani...doar daca fapta nu a fost savarsita de doua persoane , caz in care poate ajunge la 10 ani!
![]() ![]() Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: SHACALULMare timpenie, cu sacalul asta.Noi, insa stim ce este mai bine pentru fondul cinegetic,si, prin urmare vom actiona asa cum trebuie si nu cum, toti neavenitii(ca sa fim dulci in exprimare), reglementeaza cite ceva.
Re: SHACALULhttp://img149.imageshack.us/img149/1381/m5008139.jpg
http://img142.imageshack.us/img142/3608/s5001832.jpg http://img90.imageshack.us/img90/2606/imag004.jpg din ciclul "cum ii sta bine sacalului"... ![]()
Re: SHACALULGrasuti flacaii, in special ultimul, se vede ca au fost bine hraniti...
Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: SHACALULSa nu-mi spui ca tu i-ai doborit!daca da cum ai reusit?
Re: SHACALULBravo Cristi!
Cu o floare nu se face primavara, dar cu trei, parca se intrevede coltu' ierbii. ![]()
Multzam Tudore de lamuriri ! Iertare stapane de off-topic, da' asta-i ultima reglementare dpdv calendaristic referitoare la vulpe? Ca io stiam ca are sezon pana la 28.febr. ...si cre' ca mai multi stiau la fel ! 8 x 68 e tata lor ...
Re: SHACALULsacalul din prima poza nu stiu din ce motive a murit...pur si simplu l-am gasit mort langa o rapa in apropierea satului; nu prezenta semne de ranire.
al doilea sacal a fost luat la panda, iar ultimul la o vanatoare organizata, venea din goana. din pacate sunt extrem de multi, iar pt ca sunt extrem de vigilenti, am vaga banuiala ca numarul lor este in continua crestere. cei care au sacal pe fondurile unde vaneaza mai pot impusca daca fac panda la hoitul unui animal domestic, hoit plasat strategic ![]()
Vulpea - tot anul. Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: SHACALULCu putina vreme in urma am fost partas la o actiune cu tenta de combatere la daunatori "mancaciosi". Ca n-am reusit sa impuscam nimic cred c-a fost doar vina noastra pentru ca de auzit si vazut am tot vazut. De auzit a fost cel mai impresionant: exact la cateva minute dupa apus a inceput corul sacalilor - intai o voce undeva spre sud apoi 2-3 si muuulte altele, cel putin 25 de "voci" distincte au inconjurat zona impadurita in care ne aflam prin est pana spre nord vest. Au urlat pret de 2-3 minute iar dupa ce glasul lor s-a stins lupul s-a facut si el auzit - doar o singura voce, stingher si nu i-a raspuns nimeni. Peste zi, la cateva sute de metri distanta, in camp, vazusem si o familie de vulpi ce tocmai isi faceau curatenie in vizuina iar in cursul dupa-amiezii cea mai frumoasa priveliste a fost o turma impresionanta de ciute - peste 17 (atat am reusit sa numaram) femele de toate marimile care au stat linistite si ne-au tolerat pana spre 150 m distanta fata de ele. In drum spre casa, in lumina farurilor masinii au "dat din fund" grabiti si 3
![]() ![]() Stiti ce n-am vazut? Nici macar o urma de caine hoinar pe multi km. Iar ciobanii intalniti aveau maxim 2 caini la o turma si cel mai mare de talia unui teckel si chiar si ei purtau jujeu. Asta pentru ca grupa de acolo nu tolereaza nimic in aceasta privinta. Si uite asa, pe langa lup traiesc si sacali si vulpi si mistreti si capre si ciute si chiar cate un iepuras. Cu toate astea, pentru zona respectiva, chiar si cei cativa lupi prezenti sunt un pic prea mult, cel putin din punctul de vedere al concurentei directe pe care ne-o fac. Poate peste inca vreo 10 ani de "prohibitie" la cervide ar fi si pentru ei loc. P.S. dupa 15 aprilie nici la vulpe nu mai primim autorizatie ![]() ![]()
Da, intr-adevar sacalul devine o amenintare serioasa care nu prea este luata in seama. Tineti-mi pumnii ca sapt asta vrea sa ies la panda.
Re: SHACALULCe se mai aude cu sacalii?
In fondurile din Balta Ialomitei sunt puzderie, la fiecare iesire pentru combatere, organizata de asociatia Ialomita, se impusca 8-10 bucati. Sacalii astia sunt problematici pe timp de zi, nu ii vezi neam parca ar fi invizibili,in schimb noaptea apar din senin. Majoritatea sunt impuscati noaptea la panda sau la lumina proiectorului de catre paznicii de vanatoare organizati special in grupuri de cate 3-4. In vederea combaterii sacalului sunt organizate vanatori de catre asociatie pe cate un fond de vanatoare, pe timp de noapte, iar la vanatoare participa de obicei toti paznicii de vanatoare si cativa doritori din randul vanatorilor amatori. Cu toate ca acest lucru se intampla destul de des, numarul coltosilor nu pare sa scada deloc. Atunci ce este de facut? Cum naiba scapam de diavolii astia? Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: SHACALULToate asociatiile ar tebui sa procdeze precum cei de la |ialomita.Din pacate.............
Re: SHACALULWeekend-ul asta am aflat cu stupoare ca o pereche de sacali s-a instalat in plina zona submontana in judetul Buzau. Intr-o zona unde nu credeam sa aud de asa ceva. Btranul paznic povestea ca in 25 ani de serviciu n-a vazut asa ceva. Acum umbla dupa ei sa-i starpeasca.
Re: SHACALULMmmm, se pare ca diavolii astia au inceput sa isi extinda teritoriul.
Peste cativa ani o sa ne trezim ca lupul are un nou concurent in teren. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: SHACALULPrietene, lupul nu are concurent. Se ocupa nisa ramasa goala de catre un alt pradator! Asta este natura.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: SHACALULFratilor nu e vanatoreasca asta. dar eu am impuscat lup la Vedea Giurgiu, s-a dus pe picioare(l-au gasit altii dupa 3 zile si nu au vrut sa mi-l dea..aflu eu cine) si in urma lui din acelasi loc la 3 minute au iesit 2 sacali din care pe unul l-am facut cu breneke.asa ca nu cred ca lupul cu sacalul nu se inghit. Intrebare? sacalul asta de la noi nu cumva e corcitura intre lup si vulpe ca are cu totul alt aspect fata de ala american!
Nu exista pe lume placere mai mare...decat:
Pusca si cureaua lata....