Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 17 Feb 2025, 09:06

CZ USA DRAKE sau FAIR LINCOLN GAME

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

CZ USA DRAKE sau FAIR LINCOLN GAME

Mesajde Adrian_Dumitru pe 06 Mai 2024, 16:35

Hristos a Înviat!

Dacă ar fi să alegeți dintre armele din titlu: CZ USA DRAKE sau FAIR LINCOLN GAME ce ați face? Se justifica diferența de peste 2000 lei dintre ele pentru o armă entry level?
Cu CZ USA am tras vreo 2 focuri la talere, era OK, cu FAIR LINCOLN nu am experiență, doar am epolat-o în magazin și îmi venea bine în umăr.
Arme lise am mai avut dar niciuna care să îmi vină perfect și să am încredere că odată ce apăs tragaciul pică piesa, fie că e taler sau vânat.
P.S.: încerc să mă feresc de armele fabricate in Turcia și am înțeles că ambele sunt de acolo, de asta vă cer părerea.

https://www.arw.ro/arme-cu-tevi-suprapu ... 6-71-3soc/
https://www.huntershop.ro/cz-usa-drake-cal-1276
CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win
SADU 7,62X39 MAGPUL
CZ SHADOW 2 9x19
Adrian_Dumitru
Membru important

Re: CZ USA DRAKE sau FAIR LINCOLN GAME

Mesajde Sly_Fox pe 06 Mai 2024, 18:38

Eu știam că armele F.A.I.R, inclusiv gama Lincoln, sunt produse de Fabbrica Armi Isidoro Rizzini în Marcheno, (Brescia) Italia. De când sunt produse în Turcia? FAIR aș alege între cele două, dacă FAIR mai este fabricată în Italia. CZ-urile, de când s-a mutat producția în Turcia, nu mai sunt CZ-uri. Nicio legătură cu celebrele CZ-uri și ZB-uri fabricate în Cehia pe timpuri.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde DAnc pe 07 Mai 2024, 13:49

FAIR.
DAnc
Nou membru

Mesajde yoghi pe 07 Mai 2024, 22:42

Din datele fabricii rezulta ca italianca cu sine laterale are 3kg iar turceasca cu tevii ventilate ,FARA sine laterale are 3,3kg
Ma face sa cred ca bascula Este din metal iar la italianca din aliaj

Asta ar fi singura diferenta tehnica.

Deci carevasazica ai de ales intre o italianca bruneta ,pasionata de fitness si cu cizme peste genuchi
Si
o turcoaica emancipata imbracata cu blugi si fara turban

:lol:
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Adrian_Dumitru pe 08 Mai 2024, 12:30

yoghi scrie:Din datele fabricii rezulta ca italianca cu sine laterale are 3kg iar turceasca cu tevii ventilate ,FARA sine laterale are 3,3kg
Ma face sa cred ca bascula Este din metal iar la italianca din aliaj

Asta ar fi singura diferenta tehnica.

Deci carevasazica ai de ales intre o italianca bruneta ,pasionata de fitness si cu cizme peste genuchi
Si
o turcoaica emancipata imbracata cu blugi si fara turban

:lol:

Dacă italianca are sânge latin 100% și pe lângă manopera mai scumpă plătesc și materiale mai de calitate nu e problemă. Îmi era frică să nu fie vreo cioară vopsită, mai ales că modelul de care am întrebat face parte din gama de buget, nu are ejectoare sau alte brizbrizuri moderne.
CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win
SADU 7,62X39 MAGPUL
CZ SHADOW 2 9x19
Adrian_Dumitru
Membru important

Mesajde drflorea pe 09 Mai 2024, 08:08

Sly_Fox scrie:Eu știam că armele F.A.I.R, inclusiv gama Lincoln, sunt produse de Fabbrica Armi Isidoro Rizzini în Marcheno, (Brescia) Italia

Se pare ca nu este chiar asa:
Uite ce apare in descriere: "Au fost proiectate și realizate cu ajutorul partenerilor FAIR și sunt prezentate în două variante: Lincoln Game și Lincoln Game Lady."

Adrian, eu zic sa te interesezi cine sunt "partenerii", pentru ca este posibil sa ai dreptate si sa fie facute in Turcia. Ca sa raspund strict la intrebarea ta, eu nu cred ca se justifica diferenta de 2000 lei, iar daca vrei sa cheltui peste 6000 lei, ai optiuni mai bune.
Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
drflorea
Membru important

Mesajde Sly_Fox pe 09 Mai 2024, 18:19

drflorea scrie:
Sly_Fox scrie:Eu știam că armele F.A.I.R, inclusiv gama Lincoln, sunt produse de Fabbrica Armi Isidoro Rizzini în Marcheno, (Brescia) Italia

Se pare ca nu este chiar asa:
Uite ce apare in descriere: "Au fost proiectate și realizate cu ajutorul partenerilor FAIR și sunt prezentate în două variante: Lincoln Game și Lincoln Game Lady."

They have been studied, designed and realized with our dealer help and they are set up in two variations: Lincoln Game and Lincoln Game Lady.
Dealer are un alt înțeles, nu se referă neapărat la parteneri implicați în producție. Pe țevi scrie Marcheno și ITALIAN MADE. Să se intereseze totuși, poate află unde sunt făcute, eventual să scrie sau să sune direct la FAIR.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Înapoi la Arme de vanatoare lise