Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Reviw Beretta Silver Pigeon 1Moderator: liviur
11 mesaje • Pagina 1 din 1
Re: Reviw Beretta Silver Pigeon 1Multumesc pentru review. Imi este foarte util acum cand incep si eu sa imi caut prima arma.
Banuiesc ca are camera de 76 dar nu stiu ce lungime are teava. Ai tras unice cu ea? Referitor la instructiuni in romana, eu stiu ca orice produs care se vinde in Romania trebuie sa aiba instructiuni traduse in limba romana. Daca acest lucru nu il asigura producatorul, trebuie asigurat de catre distribuitor. 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Reviw Beretta Silver Pigeon 1Septimiu ,armele lise sunt fabricate sa traga cu alice si ca extraoptiune sa traga cu proectile unice .Arme lise dedicate sa traga cu proectil unic au tevi ghintuite sau in unele cazuri o teava lisa si una paradox .Astea din urma reprezinta o combinatie folosita si la vanatoare de mistret si la vanatoare de sitar sau becatina
Re: Reviw Beretta Silver Pigeon 1@septimiu am eu silver p. I sporting cu tevi optimabore si am tras cu proiectil unic (la cartoane) : bp rosu, bp negru, rottweil exact si chedite dar nu mai tin minte modelul. Dintre toate cel mai bine a mers rottweil exact, cu proiectil palla, nu brenneke !
Silver p. Standard nu are tevi optimabore. Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: Reviw Beretta Silver Pigeon 1@radubichis, Multumesc pentru precizari! Stiu ce zici de armele lise dar eu intrebam tocmai de aceasta situatie, sa ii spunem ocazionala pentru ca nu o sa imi permit sa cumpar din prima 2 arme - una pentru alice si una pentru proiectil unic. O sa imi cumpar o lisa pe care o sa o folosesc cel mai mult cu alice si, ocazional si cate un unic pana o sa vina a doua arma...
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Reviw Beretta Silver Pigeon 1Aceasta denumire de ''piesa a treia" este o reminiscenta a vocabularului comunist, care din pacate inca se mai pastreaza si este preluata de catre tinerii vanatori. Comunistii, in ,,nemarginita lor cunoastere proletara", au dat aceasta denumire datorita neinspiratiei sau poate dorintei de a schimba vechile denumiri. Astfel ''pana'' armei s-a transformat peste noapte in ''piesa a treia''. Bine ca nu stiau pe atunci de socurile mobile, ca astazi am fii vorbit despre ele ca despre piesele patru, cinci, sase s.a.m.d.
Daca tot esti vanator tanar si pasionat de acest domeniu al cinegeticii, iti recomand sa ii spui pana, asa cum este normal, si nu piesa a treia. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Reviw Beretta Silver Pigeon 1coleguu
vezi ca "pana" e denumirea ce vine de la forma lemnului folosit la armele clasice. La boc si semi nu mai are forma de pana. "pai ce facusi mai nene măăă" ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Reviw Beretta Silver Pigeon 1Nici mie nu imi place cum suna "piesa a treia". Oare uluc e mai corect?
![]() 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Reviw Beretta Silver Pigeon 1
Pana este denumirea generala, indiferent in ce plan sunt dispuse tevile. Mai nene maaa, cum vrei tu sa o dai din vanatoare in geometrie. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Reviw Beretta Silver Pigeon 1io-mi iau floricele de pe acum, ca se prefigureaza ceva frumos, ceva deosebit
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps: peste cateva pagini de dezbateri, va propun sa-l intrebam pe Nea Mircea, eu cred ca mergem "la sigur" cu el ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Reviw Beretta Silver Pigeon 1Numa in limba romana se foloseste denumirea "pana". Anglo-saxonii, francezii, italienii ii spun cu totul altfel.
Si numele romanesc nu vine de la forma ci de la functie: "pana" sau "ic" este o piesa folosita ca sa tina alte doua la un loc, gen pana din coada toporului ca sa stea lama pe lemn, pana care fixeaza o roata dintata de axul ei, etc. Cum "piesa a treia" asta face - leaga celelalte doua piese mari ca sa nu se desfaca, termenul se poate folosi si la juxtapuse si la bocuri ba chiar si la semi-automate.
11 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 42 vizitatori |
Publicitate
|