Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
piper bayardModerator: liviur
24 mesaje • Pagina 1 din 1
piper bayardBuna ziua,
Piper Bayard.....cine cunoaste acest brand de arme si daca ma puteti ajuta cu detalii. Va multumesc
Re: piper bayardO fi vreun sortiment de piper?
![]() Acum serios vorbind, firma este una belegiana si se numeste Pieper Bayard, a fost infiintata prin anii 1900 de catre Nicolas Pieper. Pe la noi sunt putine arme ale acestui fabricant care au supravietuit, majoritatea de colectie( parca Nastase avea una in stare excelenta in colectia lui). Fabrica a scos mai multe modele de arme destinate vanatorii, acum depinde ce model te intereseaza. Sunt pe forum persoane care te pot ajuta si iti pot furniza detalii cu privire la aceste arme, insa ar trebui sa precizezi despre ce fel de model este vorba, ceva poze cu arma in ansamblu, marcaje etc. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: piper bayardThe golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: piper bayardVa multumesc domnilor pt informatii.Treaba e ca urmeaza sa procur aceasta arma,este calibru 16 e ceva mai deosebita si nam stiut nimic despre acest brand.Intentia este sa o pastrez dar nu ezit sa o si vand daca primesc o oferta buna.O sa revin cu poze.
Re: piper bayardColeguuu
Bayard este o marca cunoscuta in toata lumea .Arme bune si elegante...DAR pt ca au multi ani se impart in doua mari categorii. Mecanism impecabil si tevi fara rugina mai ales pe interior si atunci merita multi bani sau una mai...asa cu tevi ciupite pe interior si atunci ramane doar valoarea sentimentala sau nostalgia. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: piper bayardIntradevar e cam muncita pe interior fiind a unui comandant si de ceva ani nu a fost folosita, a fost tecuta doar pt detinere nu si pt folosinta,avea unu percutor blocat,am rezolvat problema si am inceput sa trag cu ea si merge excelent,am tras aprox 80 de cartuse si alice si brk sa vad daca cedeaza ceva la ea,dar din fericire a ramas intacta si merge incontinuare.
Re: piper bayardLuni o sa fac cateva poze sa ma ajutati cu o parere despre dansa
Re: piper bayardCam aceasta este arma
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: piper bayard
![]() ![]() ![]() ce fel de cartuse cu alice si respective brk ai tras cu ea? -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: piper bayardB&P,Rotweill,Sauvestre....si alice de mai multe feluri
Re: piper bayardNumai din poze si aceasta arma nu mai prezinta siguranta pentru a fi folosita.
Daca si la noi ar fi functionat real inspectia tehnica periodica a armelor de mult ar fi fost pensionata.
Colegule, tu ce parere ai despre arma asta?
Re: piper bayardArma e de la cineva din Iasi? Cu ani in urma mi s-a propus sa cumpar asa ceva si n-am vrut.
Re: piper bayardDomnilor eu am gasit aceasta arma in camera de armament a unui magazin,abandonata de ani de zile,in care nimeni nici macar nu a mutato din rastelul in care a fost pusa de prin '95 inainte de asta a fost pe mainile a unor oameni mai putini pasionati de vanatoare care o foloseau probabil cine stie in ce scopuri si o aruncau pe unde apucau.Cum va asteptati sa fie?Ca noua?Eu vreau sa o iau pentru ca imi plac armele clasice,mai ales cele vechi.Nu intentionez sa o folosesc la vanatoare,doar sa o adug in colectie,si am tras cu ea si merge ft bine asa in halul asta.Arma va fi reconditionata asa cum trebuie.Cand am desfacuto vaselina din ea era pietrificata,eu incerc sa o pun la punct si o voi pastra asa cum trebuie.Nu ma invinovatiti pentru nepasarea altora....
Nu ne intereseaza nepasarea altora in masura in care nu ne afecteaza, dar, poate, vreodata, acel om o sa stea in standul vecin! Pai fratie, NU CU ARMA AIA!!!! Daca suntem vanatori nu inseamna ca suntem nebuni, asculta-l pe Vio, puscociul e, realmente, un jaf cu care poti face usor belele, se vede numai din poze! Aia cu colectia (ca sa evit cacofonia) e cam trasa de par, atata timp cat nu are camerele gaurite cu burghiul! ALICE! Who the f... is Alice?
Re: piper bayardSa realiniezi tevile cu bascula, sa i refaci patul,sa schimbi cheia si ce o mai trbui pe acolo cred ca o sa te coste ceva parale,chiar mult peste valoarea reala a armei,e doar o parere personala nu te supara.
no offense, dar nici actiunile tale de acum cu B&P si Sauvestre nu cred ca ajuta arma respectiva! +1@bowmadness & vio. -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Pentru colectie nu este necesar ca armele sa fie dezactivate. Alea sunt pentru panoplie. In plus, pentru dezactivare nu mai sunt necesare doar gaurile ci inactivarea tutror componentelor esentiale. Zavorul Greener este excelent, aproape cel mai bun pentru o juxtapusa. Dar are aceasta belea - cand s-a dus e extrem de greu sa-l faci la loc.
Re: piper bayardMultumesc de sfaturi.....totusi eu cred ca va da arata bine reconditionata in vitrina..DOAR CA ARMA DE COLECTIE!!!
Re: piper bayardCa arma de colectie nu o poti pune in vitrina. Trebe sa stea in dulap cu celelalte.
Re: piper bayardVezi tu, lumea inca mai face confuzie intre armele de colectie, care sunt perfect functionale si se poate trage cu ele si armele de panoplie, care sunt dezactivate. Armele din prima categorie trebuiesc tinute in dulap metalic, asigurate in acelasi fel ca armele trecute in B, cele din a doua categorie pot fi tinute si in vitrina.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: piper bayardNormal ca o gauresc ca altfel nu o pot expune,si ce rost ar mai avea sa o tin intr-un dulap metalic.Am o mica vitrina cu sticla securizata si folie antiefractie si tot felul de incuietori in care tin modele de arme clasice mai vechi care imi sunt dragi.Legile la noi sunt cum sunt si nu cred ca as putea sa risc sa pierd tot.
Re: piper bayardNici asta cu gauritul nu mai e asa usoara. Pe vremuri era suficient sa faci niste gauri in teava. De ceva vreme legea s-a schimbat dupa "indicatiile comunitare" si acum prevede dezactivarea tuturor componentelor esentiale. Din pacate, norme inca nu sunt asa ca nimeni nu stie oficial ce inseamna practic asta. La nemti, de acolo de unde au preluat ideea, dezactivarea unei basculante presupune si gaurele in teava dar si sectionarea finuta si ascunsa, partiala a basculei si ceva pilit din percutoare. Functie de judet, unele birouri accepta dezactivarea in stil vechi, altele nu.
Pentru armele dezactivate, de panoplie, nu-ti trebuie niciun fel de pastrare asigurata. Pot sta si doar agatate pe perete. Vitrina e buna doar ca sa nu se puna praful pe ele.
Re: piper bayardCelelalte le am doar gaurite si in urma controalelor nu am avut probleme,dar treaba cu percutoarele chiar nu stiam...
24 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 36 vizitatori |
Publicitate
|