Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 06 Apr 2025, 20:39

Sfat alegere lisă semiautomata cal. 12

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Re: Sfat alegere lisă semiautomata cal. 12

Mesajde adrian1123 pe 17 Sep 2022, 22:45

Sa nu vina vremea sa cumparam la licitatie IJ ul 58 atat de blamat astazi....Aproape ca nici cartuse nu mai sunt darmite arme pe gustul tuturor.
adrian1123
Veteran

Mesajde violiv pe 18 Sep 2022, 09:58

Am mai trecut noi si prin epoca "acciza 100%" si ne-am "descurcat". Armurierii din vest inca mai traiesc, transportul si actele sint mai anevoioase si mai de durata ... dar nu imposibil. Iar piata vestica inca e supra-saturata de arme de vanatoare, mai ales cu tevi lise ... si s-h dar si noi.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde DanCo pe 18 Sep 2022, 12:18

Violiv are dreptate. Cine ne oprește sa mergem intr-un weekend la Viena sau Budapesta și sa venim cu câte 500 de cartuse pentru fiecare calibru pe care îl avem? Încă nu este cazul dar problema este la noi nu la munitie sau arme. Și acuma ni se pare greu sa facem 150-200 km si sa ne facem stoc de munitie pentru ca încă avem de unde. Toti ne-am obișnuit sa merge la 3 străzi distanta și sa luam 1-2 cutii. Ba unii s-ar mulțumi și cu câte o jumătate de cutie de cartuse dacă ar putea. Revenind la topic, eu consider ca mai bine stau încă câteva luni și mai strâng bani de o arma recunoscuta ca fiabila decât sa iau una doar pentru a avea ceva în dulap și pentru ca este ieftina. Si personal mai am și un alt principiu. Ma feresc cât pot de lucruri chinezești, dar aici nu este chiar ușor și îmi mai calc pe inima, de lucruri rusești și mai nou turcești. Nu vreau ca banii mei sa ajute niște dictatori. Cred ca nu mai este mult pana sa trec și Ungaria pe lista. Ma rog! Fiecare cu demonii lui!
DanCo
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Sly_Fox pe 19 Sep 2022, 10:22

DanCo scrie:Cine ne oprește sa mergem intr-un weekend la Viena sau Budapesta și sa venim cu câte 500 de cartuse pentru fiecare calibru pe care îl avem? Încă nu este cazul dar problema este la noi nu la munitie sau arme.

Dar de ce să mergem în alte țări pentru a cumpăra muniție? De ce să nu găsim la noi în țară muniție și arme? De ce să mă duc la Viena după muniție când, în mod normal, ar trebui să o găsesc la Constanța la Arrow, ori în oricare alt oraș românesc, la diferite magazine de profil? Dacă este să luăm în considerare acest principiu enunțat de tine aș putea să întreb și eu: Ce ne oprește să plecăm cu toții prin marile orașe europene, nu doar în weekend, ci definitiv? Păi dacă la noi tot nu mai găsești nimic și s-a dus pe gârlă totul, de ce să mai stăm aici? Nu este abordarea corectă să plecăm la Budapesta după cartușe, trebuie să le găsim aici, la noi în țară.
De câțiva ani mi-am făcut și alt bârlog, în altă țară europeană, iar aici se găsesc din belșug și arme și muniții. Iar dacă aici se găsește, musai să se găsească și la noi acasă, nu suntem cu nimic mai prejos de alții!
DanCo scrie: Și acuma ni se pare greu sa facem 150-200 km si sa ne facem stoc de munitie pentru ca încă avem de unde. Toti ne-am obișnuit sa merge la 3 străzi distanta și sa luam 1-2 cutii.

Acesta este normalul, să merg în colțul străzii să cumpăr cartușe, nu să fac 200 de kilometri pentru acest lucru. Ce, România este țară bananieră, este țară de mâna a treia? Nu, este țară europeană, membră a unor organizații internaționale de maximă importanță iar noi, românii, trebuie să avem pretenția de a trăi într-o societate modernă europeană. Trebuie să dispară acest sentiment de inferioritate al românilor, să dispară sentimentul de resemnare, să dispară gândul că trebuie să mergem la Viena după cartușe. Nu, nu, nu, trebuie să avem ce au și alții, iar dacă cineva se pune contra și ne spune că nu se poate, atunci acel cineva trebuie dat la o parte și mers înainte pe drumul corect.
DanCo scrie:Nu vreau ca banii mei sa ajute niște dictatori. Cred ca nu mai este mult pana sa trec și Ungaria pe lista. Ma rog! Fiecare cu demonii lui!

Aici ai vorbit pe inima mea! Nu mai aștepta, pune și Ungaria pe listă, aceasta este realitatea! Orban este un mic Putin, iar dacă ar fi avut resursele dictatorului roșu, ar fi făcut exact ce face acesta.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde DanCo pe 19 Sep 2022, 11:37

La noi știm de ce nu sunt arme și munitii. Actele pentru import care sunt complicat de obținut și durează, importatori care vor doar bani si nu putini, comoditate și nepăsare. Eu nu zic ca este normal sa umbli sute sau mii de kilometri dupa o arma sau după munitie dar în situația actuala măcar atata efort putem face. Dar noi ne mulțumim sa ne plângem și sa găsim vinovați. Nici armurierii nu se prea zbat sa aducă munitie în magazine de la importatori pentru ca vânătorii se plâng de prețul tot mai mare, nu mai cumpara și muniția ramane în magazin pe raft.
DanCo
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde violiv pe 19 Sep 2022, 19:17

E simplu: ai cerere, ai oferta.
Cererea e tot mai mica, marfa tot mai scumpa si mai rara pe afara ... de ce sa-ti mai bati capul? Mai ales ca "beneficiile" sint minime.
Si uite asa ajungi la 2-3 importatori.
Mai pui la socoteala si 2 ani de interdictii la pasari, unde se trage 75% din munitia cu alice folosita la vanatoare ... reteta dezastrului. Ca sa nu mai amintim ca intr-un an bun, "normal", se vindeau in Ro cam 1/20-1/50 din cat se vindea intr-o tara prietenoasa cu armele.

P.S. cu multi ani in urma mi-am propus sa determin macar un om pe an sa devina vanator sau colectionar. Pana acum vreo 5 ani mi-a iesit, chiar bine de tot in unele cazuri. Din pacate, in ultimii 3 ani, 3 vanatori cu experienta am reusit sa atragem in tagma un singur novice. Acum, cu preturile astea care au explodat ... am ajuns sa incercam sa-i convingem sa n-o faca pe cei care vor sa renunte. Asta-i situatia, am ajuns cei mai pacifisti si ecologisti din lume.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Almajica pe 02 Noi 2022, 12:52

În cam aceeași zona de preț ar fi și Franchi Afinity 3 cu lemn. Credeți că ar fi de preferat asta?
Almajica
Nou membru

Mesajde yoghi pe 02 Noi 2022, 16:49

Hai colega...tot nu ai reusit sa te hotaresti. ?!

Am vandut intre timp doua Benelli ""vechi "" .aveau fiecare maxim 50 cartuse trase .
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Almajica pe 02 Noi 2022, 18:30

(-|

Gata. Am plătit Belmonte. Vedem ce o fi cu ea.
Almajica
Nou membru

Anterior

Înapoi la Arme de vanatoare lise