Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 18 Feb 2025, 22:00

ZB cal. 12

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Re: ZB cal. 12

Mesajde clau223/1 pe 31 Dec 2012, 13:48

Va salut!am revenit cu ceva pareri dupa ce pana in momentul de fata am vanat fazani si rate exclusiv cu zb-ul!pentru inceput va spun ca am avut si zile bune dar si rele si sunt 99% sigur ca eu am fost de vina in zilele mai rele.dupa ceva cartuse trase am reusit sa ii gasesc cat de cat linia de ochire.am facut si ceva teste de grupaj.cu cheditte de 32g alica de 3,5mm distamta de 35 pasi(mari) teava dreapta a avut un procent de 64% grupaj iar stanga(full) 78%.am mai tras cu melior especial batida care a avut grupaj bun,dar totusi nu mi s-a parut chiar asa uniform cum mi-as fi dorit.
@sly-fox spune-mi te rog ce cartuse ti s-au parut ca se potrivesc cel mai bine cu arma?astept raspunsuri si de la alti posesori.per ansamblu nu ma pot plange de arma,am avut lovituri la care nu imi venea sa cred ca am reusit,piedica nu mai sare singura dupa primul foc,sunt multumit de ea,dar si acum mai sunt nostalgic dupa bock-ul meu zh.ma potriveam mai bine cu el.
Sa aveti un an nou cu cat mai mult vanat in catare! LA MULTI ANI!!!!
clau223/1
Membru activ

Mesajde Sly_Fox pe 31 Dec 2012, 18:14

clau223/1 scrie:@sly-fox spune-mi te rog ce cartuse ti s-au parut ca se potrivesc cel mai bine cu arma?

Am tras din ZB-ul meu tot felul de sortimente, insa cel mai bine s-a comportat cu doua tipuri de cartuse, de la doi producatori diferiti.
Acestea sunt:
-Bornaghi Deluxe, cele cu tub cafeniu, atat in varianta de 32 grame cat si in cea de 34 grame.
-RC 32 Caccia, cele cu tub verde. Excelente cartuse.
Au mai dat randament bun si alte cartuse incarcate cu 36 grame de alica, insa am tras doar de proba, cateva. Recomandarea mea este sa tragi numai incarcaturi de 32 grame, sunt cele mai potrivite pentru babute de genul ZB-urilor.

La polul opus sunt cartuse precum Fiocchi -32, Sellier Bellot - Buck Shot, Melior-32. De acestea nu am fost prea incantat, ba chiar dezamagit.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde clau223/1 pe 04 Ian 2013, 17:04

@sly_fox mersi mult de raspus.o sa fac un test mai riguros saptamana viitoare,o sa incerc si proiectil unic si o sa revin cu rezultatele + niste poze.
mersi inca odata!
clau223/1
Membru activ

Mesajde eti79ety pe 06 Ian 2013, 11:38

Eu la ZB-ul meu folosesc cartuse de 33grame Nobel Titan cu alica de 3,9 mm, dar nici cu JK6 de la cheddite 35 grame cu alica de 3,1mm si 3,9 mm nu-mi e rusine. Are dreptate colegul @sly-fox, pentru babutele noastre sunt mai blande cele de 32 de grame. Poiectile unice folosesc foarte rar, la cartoane si pet-uri, dar am tras cu Bp-uri si de la Fiocchi, parca din teava din dreapta merg ceva mai "precis".
Decat prieten mincinos, mai bine dusman!
Trateaza oamenii, asa cum vrei sa te trateze ei pe tine!
eti79ety
Membru activ

Locaţie: Olt

Mesajde Sly_Fox pe 08 Ian 2013, 10:28

eti79ety scrie:Eu la ZB-ul meu folosesc cartuse de 33grame Nobel Titan cu alica de 3,9 mm, dar nici cu JK6 de la cheddite 35 grame cu alica de 3,1mm si 3,9 mm nu-mi e rusine.

Am folosit si eu munitie Nobel in urma cu vreo doi ani, incarcatura de 34 grame, alica de 2,7 mm. Specia vizata a fost rata, pe la inceputul sezonului. Comportament bunisor al munitiei, reculul resimtit fiind unul moderat.
Cat despre munitia JK 6 in 35 grame, alica de 3,5 am folosit-o acum cateva zile la rata, trasa dintr-un bock greu. Cu toate ca nu are inscriptionata pe tub avertizare de presiune, eu m-as gandi de doua ori daca sa trag cu munitia asta din ZB. Prea ''tari'' aceste cartuse pentru niste arme asa plapande. :roll:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde bica pe 08 Noi 2015, 20:35

am si eu un zb din 67 luata de la un batranel.arata bine pt varsta ei numai ca am nevoie de gheara extractoare din dreapta pt ea.daca stiti vreuna pe undeva lasati un mail pe bica1102@yahoo.com
bica
Nou membru

Anterior

Înapoi la Arme de vanatoare lise