Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cătare șinăModerator: liviur
5 mesaje • Pagina 1 din 1
Cătare șinăBună ziua. Cătarea de la arma lisă e cumva înșurubată în șină? Dacă e înșurubată și aș dori să o schimb, cu ce unealtă s-ar putea desfileta?
Re: Cătare șinăTeoretic sunt infiletate in sina.
Practic depinde cat de bine a fost infiletata si daca s-a folosit locktite sau alt blocator pe filet. Inainte de a pune patentul incalzeste putin zona. Daca a avut blocator isi va da drumul mai usor. La doua arme am schimbat catarile originale, la una a iesit cu patentul, destul de greu, la una a iesit singura dupa trei cutii de cartuse trase repejor. 4.5mm
9mm 16 12 .270win ex. kama3
Re: Cătare șinăCel putin la armele facute in ultimii 40 de ani sint infiletate 90%.
Doar ca filetul nu este acelasi la toate. Daca vrei sa inlocuiesti catarea, intai demonteaza ce ai pe arma si mergi cu catarea la magazin, sa gasesti una cu acelasi filet.
Re: Cătare șinăNu e chiar simplu ,marimea catarii,daca este de plastic ,culoarea ei,filetul,lungimea filetului si or mai fi si altele care nu mi vin acum in minte influenteaza oarecum trasul cu pusca respectiva indicat ar fi (cred eu )sa mergeti la poligon,sau la un armurier sa i spuneti de ce credeti (vreti)sa schimbati catarea si poate va da o solutie tehnica (armurierul)sau de epolat instructorul si lasati catarea la locul ei.Daca rupeti filetul in interior schimbatul catarii va fi mai costisitor,aveti grija,merge cu incalzitul local,daca depasiti cu cateva secunde timpul de incalzire aveti ocazia sa deslipiti siuna....iar costisitor.Spor.
5 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori |
Publicitate
|