Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 07 Apr 2025, 06:18

surubul din patul IJ 27 MP intepenit

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

surubul din patul IJ 27 MP intepenit

Mesajde dragosbahnea pe 21 Feb 2018, 20:07

Salut.
De cateva zile sunt posesorul unui Baikal 27 mp, un tragaci, ejectoare, socuri mobile, bascula nichelata, cal.12. Am scos-o in teren, am tras cu alica, am verificat ejectarea, schimbarea ordinii tzevilor, toate merg bine. Inainte de a iesi in teren, citind pe aici, am dedus ca opinia generala este sa ajungi la cutia mecanismelor sa poti sa cureti vaselina originala, gunoaie, spanuri, etc., s-o gresezi fin, ca sa-ti mearga brici. N-am putut neam sa desurubez kkatul ala de surub lung din pat, de nici o culoare, ba chiar cred ca i-am afectat nitzel capul. Are cineva vreo sugestie, cum dracuț sa-l desurubez, fara a fi in pericol sa-l rup, ca la un moment dat scotea niste sunete ca si cum scoteam o pana de lemn intepenita. Repet, arma a functionat corect, deocamdata, dar mi-a ramas pe creier sa ajung la mecanism sa fiu sigur ca-i curat.
Multam de orice sugestie (pertinenta) si mult vinat in catare.
dragosbahnea
Veteran

Re: surubul din patul IJ 27 MP intepenit

Mesajde laurul pe 22 Feb 2018, 08:41

Pentru surubul ala iti trebuie o surubelnita speciala....
Lunga , zdravana si cu un maner cel putin inca o data mai gros decat un maner normal. Ca sa ai un moment al fortei mare.
Dupa ce te asiguri ca gura surubelnitei se potriveste la fix pe fanta capului de surub- parca era lat, nu cruce- , prinzi bascula in menghina, asezi gura surubelnitei pe fanta surubului si lovesti ferm cu un ciocan in coada ei astfel incat sa se pasuiasca perfect.
Prinde bascula in mengina in pozitie verticala si foloseste doua falci false din lemn tare ca sa nu ramana urme.
Apoi, cu doua maini si apasat pe surub, rotesti si desfaci!
In mod normal ar trebui sa mearga.

Inainte sa montezi la loc, rectifica capul de surub si fa-i o fanta zdravana ca pe viitor sa nu mai ai probleme.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde dragosbahnea pe 22 Feb 2018, 09:23

Multam fain, am sa incerc asa, da' la un doctor, ca nu am ce-mi trebuie acasa...
dragosbahnea
Veteran

Mesajde Genaaiden pe 22 Feb 2018, 09:27

L-am avut eu destrans si am rezolvat foarte simplu cu o surubelnita normala nu foarte lunga dar care sa ajunga atat cat trebuie in capul surubului acela. Am rezolvat treaba in cateva secunde....
Genaaiden

Mesajde adrian1123 pe 24 Feb 2018, 21:18

daca nu aveti sculele si priceperea necesara incercand totusi ca poate merge mai rau faceti,mai bine rugati pe cineva priceput si care are cu ce.Zic si eu.
adrian1123
Veteran

Mesajde yoghi pe 25 Feb 2018, 00:26

Desfaci surubul, e simplu.Cureti tot dai cu vaselina , unii pun ulei de masline ca e natural altii doar floriol ...si mult ,sa fie acolo pt doi trei ani.
Cand pui surubul la loc trebuie strans tare .Daca nu strangi bine cu timpul dupa 100 de focuri se desface si ori iti crapa patul ori desfaci talpa si mai stangi un pic .Dar poti strange de la inceput cat poti de tare ,si apoi dupa douazeci de focuri consecutive ,iar se crapa patul ...nu mult ,doar in spatele mecanismului . sau poti sa nu strangi asa tare...!

ps. bafta! **==

ps2. Vezi ca vaselina aia trebuie sa nu se topeasca vara la +35grade dar nici sa inghete iarna la -10
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Blue16 pe 26 Feb 2018, 12:50

Pentru șuruburi blocate sunt șurubelnițe speciale. Au în interior un arc care se armează și la apăsare declanșează brusc și deblochează șurubul. Unior, Facom, cred că și alte firme produc. Întreabă un mecanic!
Blue16
Nou membru

Înapoi la Arme de vanatoare lise