Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 30 Dec 2024, 02:31
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de mialxx pe 21 Ian 2021, 17:28
laurul scrie:Asa i a fost cresterea.... Guvernanta frantuzoaica, pedagog neamț , doica de la Rio... Era cat pe aci sa fie il presidente...
De ce nu!? Nu il cunosc personal, asa sa nu apara careva cu presupusuri. Cred ca ar fi o alegere buna pentru vinatorime.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de ventura pe 21 Ian 2021, 23:13
De ce sa nu înființeze o Asociație care sa reprezinte vânătorii? Vânătorii, nu asociațiile. AGVPS "păstorește" 30% din nr de fonduri de vânătoare. "Privații" au cam 50% din fonduri.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
-
ventura
- Veteran
-
- Mesaje: 1272
- Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
- Locaţie: Focsani
de mialxx pe 22 Ian 2021, 11:10
Si asta e o idee buna. Ce zici @Ghinda, te bagi?
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de Ghinda pe 22 Ian 2021, 12:27
Am mai incercat odata, fara sanse evident. A fost si un pic de bascalie si un pic de sustinere, dar atat. Am incercat sa obitn si in instanta anularea interzicerii vanatorii. Nici macar ce a fost mai sus, chiar mi s-a reprosat ca ce ma dau erou! Deci, pentru mine oralul practicat de vanatorimea romaneasca este meritat. In alta ordine de idei, lopatar rezolvam, dar sa fii in tara in perioada de pac-pac. Varianta doi, daca fac eu pac-pac acum, opresc o bucata, doua de carne, videz si te asteapta. Diseara bag cerb comun la gatit!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Mesaje: 7832
- Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
- Locaţie: Bucuresti
de mialxx pe 22 Ian 2021, 13:14
Problema e ca vinatorii nu sunt uniti in jurul problemei. Cred ca-i fiecare pentru el, de ce ar vrea schimbare cind e bine si asa.
Pentru Lopatar o sa vin special in Tara, dar cind se va termina cu criza asta. Astept Feedback cu carnea de Cerb.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de ventura pe 22 Ian 2021, 13:19
Ghinda scrie:=)) Am mai incercat odata, fara sanse evident. A fost si un pic de bascalie si un pic de sustinere, dar atat. Am incercat sa obitn si in instanta anularea interzicerii vanatorii. Nici macar ce a fost mai sus, chiar mi s-a reprosat ca ce ma dau erou!
Esti prea sensibilos. Eu m-as mai gandi la treaba asta. Cand ai candidat stiai ce sanse ai si ti-ai asumat. N-o lasa balta, ca-i pacat. Macar pentru spritul pe care l-am baut impreuna in seara de dinaintea Congresului, si tot e buna o intalneala de asta... Dar, cum spuneam: Reprezentant al vanatorilor, nu al asociatiilor.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
-
ventura
- Veteran
-
- Mesaje: 1272
- Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
- Locaţie: Focsani
de Ghinda pe 22 Ian 2021, 13:45
Nu sunt sensibilos. Cred ca este problema romanesca, la ce sa ma agit? Speram ca se va mai colaiza lumea, ca hai sa pornim un val, cu schimbarea N. Selaru, acum potential braconier ca doar asa crede despre noi, eram in clar ca nu, dar am vrut sa dau un semn, ca daca vrei te poti baga, dar la actiunea in instanta, la activitate zero, nu ma asteptam. Si da, daca se porneste un proiect sustenabil, de ce nu? Si daca ne uitam in curtea vecinului, de ce nu am pune o taxa, 300 lei sa zicem de vanator, anuala, care sa iti genereze o asigurare si dreptul de a vana, fara mizeria de carnet de mebru. Asta cu membru sa fie ciubucul tau, libertatea de a fi sau nu asociat conform legii si constitutiei, nu moftul fostului presedinte al agvps din Romania, de a te asocia cu forta, calcand in picioare cu buna stiinta dreptul tau.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Mesaje: 7832
- Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
- Locaţie: Bucuresti
de Ghinda pe 22 Ian 2021, 14:51
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Mesaje: 7832
- Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
- Locaţie: Bucuresti
de mialxx pe 22 Ian 2021, 16:43
Ei, uitati ca @Ghinda inca nu a renuntat total. Eu cred ca se poate, daca se doreste cu adevarat.
Sa facem un topic separat, altfel pierdem gustul fripturii.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de mialxx pe 23 Ian 2021, 20:04
Cotlete de berbecut, in mijloc muschiulet de mistret pentru nevasta.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de mialxx pe 24 Ian 2021, 12:24
Am mai avut un rest de muschi de caprior, si am facut un Tartar.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de mialxx pe 24 Ian 2021, 20:22
Ceafa de mistret.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de Ghinda pe 25 Ian 2021, 09:00
Aseara a fost seara sushi cu kinderii. Sper ca diseara sa faca cerbul, daca nu maine sigur.
Ce este chestie alba de langa friptura? Cea rosie banuiesc ca ar fi varza. O sa caut si o sfecla murata. Rosie, trebuie sa se combine gustul la precizie.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Mesaje: 7832
- Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
- Locaţie: Bucuresti
de laurul pe 25 Ian 2021, 12:25
Par un fel de paste locale.....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Mesaje: 3089
- Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de Skyler pe 25 Ian 2021, 16:04
Cred ca Spaetzle se numesc, cu asta mi se pare mie ca seamana, cel putin.
Beretta 686 Silver Pigeon I 12/76 Sako 85 Bavarian 7x64
-
Skyler
- Membru activ
-
- Mesaje: 101
- Membru din: 10 Ian 2019, 14:41
de mialxx pe 25 Ian 2021, 19:08
Ce este chestie alba de langa friptura? Cea rosie banuiesc ca ar fi varza. O sa caut si o sfecla murata. Rosie, trebuie sa se combine gustul la precizie.[/quote]
Spätzle, este ceva din faina alba, oua, apa, lapte si ceva sare, muscat. E o garnitura superba, nu-ti trebuie pita deloc. Varza rosie. Nevasta o gateste, adica ea gateste garnitura. Eu sunt cu carnea si cu sosul, si vinul.
Ultima oară modificat de mialxx pe 25 Ian 2021, 19:17, modificat 1 dată în total.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de mialxx pe 25 Ian 2021, 19:11
laurul scrie:Par un fel de paste locale.....
Sa zicem. Spätzle se numesc. Tot din faina alba, oua si apa sunt facute. La vinat aici nu primesti altceva.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de mialxx pe 25 Ian 2021, 19:12
Skyler scrie:Cred ca Spaetzle se numesc, cu asta mi se pare mie ca seamana, cel putin.
Exact!
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de Septimiu pe 27 Ian 2021, 09:05
mialxx scrie:Ginda. Poti sa o faci si la cuptor daca nu ai gratar. Acelasi procedeu, bucata mare de carne prajita in ulei sau grasime incins bine bine, aproape sa ia foc. Prajesti carnea pe toate partile bine, circa 30-45 secunde pe fiecare parte. (asa se inchid porii la carne si zeama ramine in interior). Cuptorul sa fie incins la 160-180 grade. Bagi carnea pe gratarul din mijloc 15-20 min. Daca ai un termometru il infingi in carne, si cind ajunge la 50 grade scoti carnea si o invelesti in folie de Aluminiu, o mai lasi 10 min. sa se odihneasca. Dupa care o tai felii de 2 cm grosime ( atentie! farfuriile sa fie bine incinse sa nu se raceasca carnea cind o pui in ele). Secretul e sa nu dai sare la carne cu mult inainte, pentru ca sarea scoate apa din carne si atunci iese uscata.
M-ati innebunit cu reteta asta si a fost musai sa o incerc. Rezultatul? Cel mai bun caprior pe care l-am mancat vreodata. Bonusul a fost ca sotia mea a inceput sa manance caprior (pana acum nu i-a placut indiferent ce reteta am folosit). Fiica mea manca si pana acum dar aseara a zis ca de acum inainte numai asa o sa facem capriorul (exceptand partile cu mai multe oase care se preteaza la ceaun). Poze? ...data viitoare ca acum nu am mai apucat... @mialxx @Ghinda va multumesc pentru detaliile postate. Poate ca de nu erati asa de insistenti nu incercam reteta. Daca vom avea vreodata ocazia sa ne intalnim, "jinarsul" de prune curat de la Cluj o sa fie din partea mea
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
-
Septimiu
- Veteran
-
- Mesaje: 699
- Membru din: 05 Ian 2009, 09:51
- Locaţie: Cluj-Napoca
de mialxx pe 27 Ian 2021, 10:21
Septimiu scrie:mialxx scrie:Ginda. Poti sa o faci si la cuptor daca nu ai gratar. Acelasi procedeu, bucata mare de carne prajita in ulei sau grasime incins bine bine, aproape sa ia foc. Prajesti carnea pe toate partile bine, circa 30-45 secunde pe fiecare parte. (asa se inchid porii la carne si zeama ramine in interior). Cuptorul sa fie incins la 160-180 grade. Bagi carnea pe gratarul din mijloc 15-20 min. Daca ai un termometru il infingi in carne, si cind ajunge la 50 grade scoti carnea si o invelesti in folie de Aluminiu, o mai lasi 10 min. sa se odihneasca. Dupa care o tai felii de 2 cm grosime ( atentie! farfuriile sa fie bine incinse sa nu se raceasca carnea cind o pui in ele). Secretul e sa nu dai sare la carne cu mult inainte, pentru ca sarea scoate apa din carne si atunci iese uscata.
M-ati innebunit cu reteta asta si a fost musai sa o incerc. Rezultatul? Cel mai bun caprior pe care l-am mancat vreodata. Bonusul a fost ca sotia mea a inceput sa manance caprior (pana acum nu i-a placut indiferent ce reteta am folosit). Fiica mea manca si pana acum dar aseara a zis ca de acum inainte numai asa o sa facem capriorul (exceptand partile cu mai multe oase care se preteaza la ceaun). Poze? ...data viitoare ca acum nu am mai apucat... Super! Si sotia mea a inceput sa manince caprior tot de cind am facut odata reteta asta. Ardelencele sunt mai pretentioase la mincare.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de Ghinda pe 28 Ian 2021, 08:38
Aseara eram pe gata cu cerbul. Aopare vecina cu o tocana, fii-meu gata, nu mai vreau cerb. Am injurat si am inchis cuptorul. Atat apucasem, sa il dau la incins Dar in seara asta nu scapa! A terminat tocana iar ciorba, chiar daca este de caprior, este pe locul 2.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Mesaje: 7832
- Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
- Locaţie: Bucuresti
de ventura pe 28 Ian 2021, 12:14
O poza, se poate? Cu vecina. Sunt curios de ce ai manca tocana, in loc de friptura...
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
-
ventura
- Veteran
-
- Mesaje: 1272
- Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
- Locaţie: Focsani
de Ghinda pe 28 Ian 2021, 13:46
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Mesaje: 7832
- Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
- Locaţie: Bucuresti
de mialxx pe 14 Feb 2021, 19:58
Muschiulet de porc invelit in varza creata si sunca.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de mialxx pe 01 Feb 2024, 21:19
Mușchi de mistreț la cuptor cu usturoi și Spätzle.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de mialxx pe 01 Feb 2024, 21:21
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de mialxx pe 07 Feb 2024, 21:28
Fazan dezosat, umplut cu spanac și măduva de vită.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|