Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Porumbei popești - rețetă
10 mesaje • Pagina 1 din 1
Porumbei popești - rețetăVă rog, ceva rețete de popești aveți? Parcă nu i-aș ciulamiza.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Porumbei popești - rețetăÎi dezbrac de fulgi încercând să nu rup pielea, îi scobesc fără să separ spatele de piept. Îi prăjesc în baie de untură, o mămăligă mare și un mujdei lângă un alb rece ca gheața. Curcubeu pe cerul gurii!
Re: Porumbei popești - rețetăUntura am, ceaun am, mălai am, mujdei fac.
Mai auzisem o vorbă că ar fi buni așa, dar știind cum este guguștiucul, m-am gandit să nu prepar ceva talpă de mâncat. Mulțumesc! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Porumbei popești - rețetăAcuma am văzut albul. Nu am, cumpăr. Fetească neagră nu o fi bună? Din asta am. Sau un frizante?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Porumbei popești - rețetăMerge! De ce să nu meargă?!
Re: Porumbei popești - rețetăA mers frizante. Buni porumbeii, dar cred că mai buni ar fi fost ciulama sau cu sos la cuptor. Așa am avut comentarii. Data viitoare fac doar pentru mine la ceaun.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Porumbei popești - rețetăRețeta începe în felul următor. Toamna, după ce a plouat bine cu câteva ore înainte, îți iei catrafusele, arma, cartușiera și mergi în teren. Preferabil Balta Ialomiței, cu noroiul proaspăt și moale după ploaie. Începi să bați la picior toate parcelele din Baltă, uneori târâș prin canalele de irigații, cu câte 5 kg de noroi pe fiecare bocanc sau cizmă. Te apropii, tragi, aduni porumbeii, îi bagi în raniță, apoi din nou te apropii, tragi, băgat la raniță și tot așa, cărați de colo colo pe măsură ce se umple ranița. Dacă începi de dimineață, până pe la 1-2 după amiaza este ca și când ai fi parcurs toate rutele celui de-al doilea război mondial într-o singură ieșire. Tragi pe malul Borcei, la marginea pădurii, cureți vreo câțiva porumbei, îi dai cu sare, faci un foc de tabără, apoi înfigi porumbeii în țăcălie. Poți să îi speli în apa Borcei sau să îi lași așa, nu contează, oricum la câtă oboseală și foame ai mănânci și porumbeii și ranița. Pe pariu că o să ți se pară cei mai buni porumbei pe care i-ai mâncat vreodată.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Porumbei popești - rețetăApropo de ce povestește Sly, mi-am adus aminte de una dintre ultimele ieșiri din sezonul trecut.
Am plecat doi din București și ne-am întâlnit cu alți doi în Călărași pe la 04:00. Până am băgat barca la apă, până am băut cafeluța, s-a făcut vreo 05:30 când am plecat pe apă. Eram pregătiți până în dinți pt zeci de rațe. Am puscat vreo 3-4 rațe până pe la 09:30 când am hotărât să tragem la mal pt un Borviz. Având la noi autorizație și pt fazan, am colindat încă vreo două ore pt doi fazani(fără câine ești orfan), și ne-am întors la barca și cu vreo 5-6 porumbei. Ajunși la fratele meu în curte, l-am băgat în priză pe fratele Ploieșteanu, am curățat la înaripate ajutat de un pahar de un taninos de ne-a rujat pe toți. Domnilor, a ieșit un ceaun…nu există destule cuvinte pt a descrie gustul. Probabil ca și foamea a avut un cuvânt de spus.
Re: Porumbei popești - rețetăLa mine reteta pentru gugustiuc si porumbel este urmatoarea.. dupa jumulire sau jupuire pasarile merg la fiert, asa pot fi mancate si cele mai batrane, si apoi ajung pe gratar unde capata gustul specific de gratar, iar mujdeiul se face neaparat cu zeama in care au fiert pasarile.
O alta delicatesa pe care bunica o facea erau sarmalele din piept de gugustiuc in amestec cu slanina de porc, cand nu avea slanina folosea o bucata de sunca afumata de tataie la craciun. Pofta buna!
Re: Porumbei popești - rețetăServus Ghinda, vad ca tot bucataresti asa cand te apuca, te felicit, si mie imi place bucatareala. Ce te rog eu, fa si poze la retetele alea faine si arata-ne si noua sa ne minunam
9mm-12/76-222 Rem-30.06
10 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Retete culinare vanatoresti Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori |
Publicitate
|