Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Dec 2024, 15:59

Coarne de căprior lepădate

Vanatoarea de trofeu sau de selectie la caprior, la dibuit sau la panda, vanatoarea de caprioara iarna la selectie (subiect greu pentru cei care fac selectia!) Un vanat in principal de "trofeu". Discutii libere despre calibre, tehnici de vanatoare la caprior, cele mai bune chematoare de caprior, inceput de sezon versus perioada alergatului, panda la caprior si calitatea trofeelor.

Moderatori: Ghinda, CCM

Coarne de căprior lepădate

Mesajde Sly_Fox pe 17 Mai 2024, 15:17

Deschid acest topic mai mult din curiozitate și aș dori să cunosc și preferințele voastre cu privire la acest subiect. Eu am umblat mult la vânătoare pe terenurile din Bărăgan, astfel că nu de puține ori am găsit coarne de căprior lepădate. La un moment dat am avut o colecție frumușică de coarne lepădate, dar între timp am dat multe dintre ele celor care doreau să facă mânere la cuțite. Știu că unii vânători țin doar la trofeele vânate de ei, iar alții sunt interesați și de trofeele dobândite de către alți vânători. Dar de coarne lepădate este interesat cineva? Sunt colegi care au colecționat coarnele găsite prin terenurile de vânătoare, având în vedere că asociațiile de vânătoare nu sunt (de obicei) interesate de aceste coarne lepădate și le lasă vânătorilor care le găsesc ocazional? Când o să ajung pe acasă o să fac și o poză cu acele coarne pe care la mai am în colecție! Mulțumesc!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Coarne de căprior lepădate

Mesajde CCM pe 17 Mai 2024, 16:29

Pe mine m-ar interesa, poze PM?
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 17 Mai 2024, 17:50

Când ajung acasă le fotografiez și postez și aici. Să văd câte au mai rămas!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde mialxx pe 17 Mai 2024, 20:49

Da, într-adevăr eu sunt unul din ăia care adun doar trofeele vinate de mine. Ce găsesc le dau la câini să se joace cu ele, sau fac diferite lucruri din ele. Am găsit foarte puține.
mialxx
Veteran

Locaţie: Thurgau Elvetia

Mesajde Sly_Fox pe 18 Mai 2024, 17:58

Cele lepădate sunt bune pentru mânere la cuțite sau date unor artiști care pot face adevărate opere de artă sau accesorii pentru obiectele vestimentare. Coarnele bune, considerate trofee, cred că pot fi păstrate, pentru a ne face o părere ce căpriori au bântuit pe acele terenuri de-a lungul timpului.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde biriuck pe 24 Mai 2024, 10:53

Eu n-amgasit niciodata dar mi-a adus 3 bucati cateaua. Le pastrez in amintirea ei.
Ma gandeam la un moment data sa folosesc unul mai grosut drept maner de cutit mai mic dar am tot amanat
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde Septimiu pe 27 Mai 2024, 08:46

Eu am gasit doar doua coarne lepadate de cand sunt vanator, ambele cand eram la vanatoare "la picior" la fazan. Pe primul l-am gasit chiar in primul an si a fost intr-o stare excelenta (avea putin sange pe sub rozeta semn ca a fost lepdat cu maxim o zi inainte) iar pe al doilea l-am gasit abia in februarie anul acesta si era putin afectat de faptul ca a stat pe pamant si in ploaie mai mult de doua luni. Am mai gasit doua cranii cu coarne care erau destul de vechi si afectate de intemperii dar le-am taiat si le folosesc ca decor alaturi de celelalte. Cranii intregi pastrez doar la trofeele vanate de mine.
Pe langa asta mai cumpar daca le gasesc la pret acceptabil si le folosesc tot pentru decor. O sursa buna am gasit la un cioban din zona in care vanez dar majoritatea sunt gasite prin primavara - vara si deja sunt albite.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Septimiu
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde COObra pe 27 Mai 2024, 19:59

Am gasit si eu unul tot cand eram la picior la fazani.
Imi place sa o consider tot un fel de vanatoare si pe asta.
Il voi pastra.
COObra
Nou membru

Mesajde Sly_Fox pe 27 Mai 2024, 21:01

Așa cum am spus, am găsit multe de-a lungul timpului. Dar nu am păstrat tot ce am găsit! Însă sigur am păstrat o pereche de coarne frumoase. Când am ocazia o să le fac poze și le pun aici, eventual cu măsurile, poate faceți și un joc de imaginație cu privire la punctajul pe care l-ar fi avut acel căprior dacă ar fi fost vânat.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 19 Iun 2024, 20:28

Cam acestea sunt coarnele lepădate care au mai rămas!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde popaliviu pe 19 Iun 2024, 20:49

Cred că e foarte frumos sentimentul când găsești așa ceva. Mai ales dacă sunt pereche.
12, 16, 9mm, .30-06
popaliviu
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 20 Iun 2024, 19:44

Era frumos sentimentul! Sunt mulți ani de atunci! Terenurile nu erau atât de intens lucrate, efectivele de căprior erau mai mari, astfel că șansa găsirii unor coarne lepădate era mai mare. Acum terenurile se lucrează intens, cel puțin la câmpie, căpriori puțini, habitatele fiind afectate grav de factorul antropic. Șanse să mai găsești ceva sunt mici!
Sly_Fox
Veteran

Înapoi la Vanatoare de caprior