Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Metode de vânătoare
6 mesaje • Pagina 1 din 1
Metode de vânătoareDeschid acest topic în speranța să aflu mai multe experiențe și "secrete", despre cum vânăm căpriorul, de la colegii care vânează regulat această specie. Pândă, dibuit, cu chemătoare, fără. Eu am vânat până acum doar 1 singur căprior mascul(țap) la dibuit și vreau cât de curând să vânez iar .
12, 16, 9mm, .30-06
Re: Metode de vânătoareDepinde și de terenul de vânătoare! La unii merge la dibuit, la alții nu prea, mai mult la pândă. Eu sunt cu pânda, fără chemătoare, că nu m-am priceput niciodată să suflu în muștiucurile acelea.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Metode de vânătoareȘi mie îmi place pânda. Următorul căprior 100% va fi pândit Păcat că în România nu este posibil de unul singur.
12, 16, 9mm, .30-06
Re: Metode de vânătoarePentru dibuit iti trebuie fond cu bonitate buna, altfel mergi ca prostu' toata ziua. In fonduri bune este chiar foarte frumos, ai parte de intalniri neasteptate, vezi multe animale, nu ai asa de accentuata "febra capriorului", iti permiti chiar si sa alegi. In plus, poti combina dibuitul cu panda ... faci o panda dimineata, apoi colinzi un pic, vii mai repede seara in teren si mai colinzi un pic apoi mai stai la o panda. Nu te grabesti sa tragi la primul vazut, mai vii o zi, doua, trei.
Sezonul acesta am debutat cu un dibuit frumos, pe seara, urmarind pas cu pas prin padure, un tapusor care se tot ascundea de mine, l-am pacalit la ultima geana de lumina si am tremurat un pic, ca l-am cautat pe intuneric, in iarba pana la brau, unde nici termalul nu vede nimic, desi cazuse in foc. Din pacate e greu sa gasesti locul potrivit - unde sint putini tapi nu iese frumos iar unde sint multi tapi sint si multi vanatori, uzual vanatoarea este cam comerciala, paznicii sint foarte ocupati si trag de tine sa termini repede, etc. Da' si cand gasesti locul potrivit, merita cu varf si indesat! Nici eu nu vanez multi pentru ca mi se pare prea usoara vanatoarea la tap. In copilarie, adolescenta n-am avut acces la glont iar cu lisa era greu tare. Odata cu prima carabina a devenit prea simplu si vreo 10 ani nici n-am vanat. Acum fac 2-3/an in sezonul de tap si cel de selectie din toamna. Nu prea trag la capra asa ca toamna tot "tineret de selectie" caut. Mai mult la panda pentru ca imi place sa stau pe intuneric in padure, mai ales de cand cu termalul. Si pentru ca sint 90% carnivor, spre deosebire de colegul @sly rar caut trofeu. Nu zic nu daca-mi iese in cale o malformatie mai ciudata, un sulitar batran dar evit capriorii "de trofeu". Le admir la altii ... Am incercat si la chematoare ... cu tapul la 150 m, cand am suflat a taiat-o ca din pusca, nici daca trageam dupa el nu pleca asa. Ce nu am trait inca si tot zic in fiecare an sa fac cumva da' nu-mi iese ... alergatul tapilor. Mai mereu m-am nimerit dupa si n-am vazut decat tapi obositi, raniti, etc. Poate anul acesta imi iese. Una peste alta, nu conteaza cum il vanezi, important este sa iesi cat mai mult, chiar daca nu tragi ... pana la urma tot iti faci un prieten pe un fond bun, "convingi" un paznic ca merita sa piarda timpul cu tine. Mi se pare mult mai frumos sa-i urmaresti in elementul lor, cat mai mult posibil.
Re: Metode de vânătoareTotal de acord,cu carabina la pândă e prea ușor la orice vânat...adică omul are un avantaj prea mare daca știe cât de cât să tragă...cu lisa e altceva.
Din acest motiv eu prefer vânătoarea la goană,animalul conștientizează pericolul și se comportă ca atare...
Re: Metode de vânătoare
Poate ca de la suflat e problema... ar trebui apasat nu suflat. Eu am avut rezultate foarte bune cu Buttolo si la asta se apasa Pentru mine vanatoarea la caprior inseamna, in ultimii ani, doar vanatoare in perioada alergatului si "spectacolul" e aproape garantat mai ales cand il poti aduce la chematoare pana la distanta optima. Din pacate mai sunt si ani (ca si anul trecut) cu alergat destul de slab (ma refer la zona mea). 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
6 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanatoare de caprior Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 42 vizitatori |
Publicitate
|