Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
turtureleModerator: Sly_Fox
150 mesaje • Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
turtureleAm fost ieri dimineata la turturele(streptopelia turtur).
Am fost undeva intre jud Ialomita si Braila cu doi prieteni. La ora 6.30 eram in lanul de floarea soarelui indicat de paznicul de vanatoare. Au am tras cam 20 de cartuse, am avut la ciorchinar 5 buc., una negasita si una la care am tras deodata cu unul din prieteni. Am tras ca o cizma sparta. Ceilalti doi colegi au avut unul 7 buc si altul 4. Dupa aceea am mers la gugustiuci unde am tras la fel de grozav ca si la turturele, doar ca mai mult.
Re: ...si ratze
Hopa!... Ai un loc unde ies ratele la miriste? Se vede ca mai am de umblat, eu doar o data am gasit asa ceva.
Am fost Duminica la turturele. Din pacate experinta mea la acest gen de vanat si-a spus cuvantul. Doar patru si inca una din pacate nerecuperata(si doua cotofene). Insa a fost foarte frumos chiar nu ma asteptam sa vad si sa mai si inpusc.
Am tras la inceput cu 2,5-32g C, dar m-am suparat si am schimbat pe 3,5-36g BP si a si aparut rezultatele . Nu am scris pana acum deoarece ma asteptam sa aiba primele interventii cei cu mai multa experienta. Sau sa inteleg ca preferati mai mult pasaricile umede. . Cel putin Marius vad ca nu mai intervine deloc. Oare isi lustruieste atrapele si face reglajele la chematorile de rata si gasca undeva pe un brat pustiu al Deltei numai de batrani stiut si de internet necunoscut Stafie Ionut
Am fost si eu la porumbei , simbata linga Sinesti - in grup restrins de 5 vinatori . Trecind peste ploaia de dimineata , care ne-a udat binisor , ne-am distrat frumos .
S-a luat si o rata , pentru ca e o balta chiar linga sat care tine rate destul de multe . Din pacate tragi numai odata ca dupa aia nu le mai vezi ! La porumbei a mers bine - pasajul intre 12-14.00 . Am tras cu RC K1 de 24 grame , marimea 71/2 dar nu am fost multumit , mai ales ca trebuia sa ma intind ceva in inaltime . Am schimbat pe RC de 32 grame , marimea 7 si s-a rezolvat problema . Am si ceva poze dar nu le-am descarcat inca din aparat .
totusi 7 nu e prea mare? eu trag cu 10 si sunt foarte multumit, cad si cele dupa care ma intind mai mult.
Eu ma inteleg bine cu alica intre 2.2 - 2.6 mm la turturele . Incarcatura mica de 24 grame iti creaza probleme cind vrei sa te intinzi dupa ele - dar in rest merge .
Asa-i, da cand ploua! Si pe aici n-a mai plouat de vreo 3 ani daca nu luam in considerare aversele si inundatiile. Cerealele s-au strans demult, floarea e sub genunchi, cu palaria de max. 10 cm diametru si semintele seci. E cald si mai la nord si inca n-au plecat, cred.
am incheiat prima iesire la gugustiuc dupa 2 saptamani de nerabdare...
o zi foarte calduroasa, in apropierea bazei de colectare a cerealelor din apropiere cer senin si pliiiin de pasari din 30 de focuri au cazut 10 pasari...destul de bine pentru prima iesire si avand in vedere ca au zburat destul de sus ca MIG-urile munitia folosita Fiocchi Top Trap 24g ...multi o lauda insa eu nu sunt tocmai impacat cu ea seniorul a incercat mai multe sortimente si din 20 de focuri a dat jos 8 pasari... concluzia fiind "sa ma f** pe ele de Magnum", din 4 cartuse nu a cazut nimic da sa rosit umarul
modificati topicul TURTURELE si GUGUSTIUCI pt ca turturelele sunt foarte rare (cel putin la noi). deschidere la gugustiuci pe 15, super. pasari multe, multe cartuse, grupa faina. SUPER CIAUN dupa vanatoare. asta da deschidere.
tir la zbor in filmul....."Pasarile"
as fi curios cati vanatori romani fac diferenta intre turturele si gugustiuci...un coleg mi-a zis ca a puscat turturele gramada...unde?...la un siloz de cereale....alea erau gugustiuci...tembelule!....militian
fac supraveghere operativa mai intai...si apoi...i-au mandat..dupa care...action!
problema la noi e ca pt. turturele este cota dar n-am vazut nici una...in schimb la porumbei nu este cota si avem sute....ajvps...lasa-ne...etc....
la noi, adica nu foarte departe si coincidenta acelasi AJVPS a vomitat ceva de genu pt sezonul de iarna 2007, avem cota de 2 gaste. (cred ca nu am ratat nici un 0) noi, adica grupa suntem vreo 25 activi, avem frumusetea de mures avem pescarii, balti si canaluri si vreo 10.000 hectare de aratura... oo da 2 gaste... (oare egiptene?)
Cea mai idioata treaba legata de turturele este sezonul de vanatoare=1 septembrie ...dupa mine se numeste schimbarea modificarii ,modificate Cine a cautat turturica stie ca se poate gasi pina cel tirziu 6-8 septembrie,uneori chiar 2 septembrie...deci practic sezonul ei este de max o sapt. din care pierzi ca sa o cauti3-4 zile deci iti ramin hai ,generos vorbind, inca 3-4 zile....bravo legiuitorului
Eu am citit in lege si sezonul incepe pe 15 august !
Mai sunt intrebari ce merita a fi retoric puse: cum se stabileste o cota de recolta la speciile de pasaj? De ce se cere din minister AGVPS-ului sa prezinte asa ceva la specii care acum apar in nordul tarii, peste o saptamana trec Carpatii pe caile de migratie, apar in sud unde poate ca nici nu stau din cauza secetei....caz ipotetic. In afara de cei de la SOR (poate) si de cativa vanatori pasionati si care au si timp, nimeni nu stie cate exemplare sunt in pasaj pe la noi. Deci.....
....perfect de acord
150 mesaje • Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Înapoi la Fazan , potarniche , turturica , in general vanat mic cu pene cu sau fara pasaj Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori |
Publicitate
|