Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Prepelița sezon 2024Moderator: Sly_Fox
31 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Prepelița sezon 2024Mai este un pic până în 15. Azi m-am ocupat să rezerv miriște, adică să nu se are/discuie, etc.
Pe seceta care se anunță lungă, credeți că o să avem pasăre autohtonă? Nu de alta, dar nu le mai aud, deși stau lângă un lan capabil. Și le-am tot auzit. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Prepelița sezon 2024Ești nerăbdător după câte se pare!
În meteorologie situația se schimbă rapid! Din acest motiv se dă situația meteo probabilă și nu cea exactă. Posibil să se schimbe treaba, deja aici în sudul Europei răpăie ploaia după canicula care a trecut. La final de săptămână anunță iar caniculă, iar după, din nou instabilitate. Ajung și în România câțiva stropi! Prepelițele vin sigur, nu uită ele miriștea de Bărăgan. Doar să ai grijă să se țină de cuvânt creștinul cu miriștea! De obicei când se anunță un an prost eu mă aștept la un an bun. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Prepelița sezon 2024Se ține. Este și vânător. Nu este prima dată!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Prepelița sezon 2024Te cam grabesti . Ideie buna cu rezervatul miristei. Unde vanez eu, acolo graul este pe picioare inca, dar am vazut zone faine... Grau, floare, porumb, grau, floare...
Am auzit de cateva ori, seara... Dar mult mai rar decat anul trecut. @slyfox, sper ca veti avea dreptate, si chiar daca se anunta un an prost, va fi un an bun! CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Re: Prepelița sezon 2024Păi la noi se recoltează în plin. Și cam toți bagă ghera după, este consum mai mic și se face treabă mai iute decât să lași pe toamnă.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Prepelița sezon 2024Și pentru un minigrup ajung 10-15 hectare.
Re: Prepelița sezon 2024Ar fi bine sa nu o lase si ar fi si mai bine sa nu o ierbicideze.
De obicei, daca le lasa, arata a peisaj selenar Anul trecut au fost ceva pasari, mai bine cel putin decat cu un an in urma. Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: Prepelița sezon 2024Nuuu! Este treaba cum trebuie!
Dacă erau ploi, nici nu mai conta gheara. Că se îmbrăcau până la prepe! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Prepelița sezon 2024După ploile astea o să se îmbrace miriștea! Și poate ține în loc pasărea.
Re: Prepelița sezon 2024Pe aici e jale, canicula si seceta mare...nu stiu zau cum va fi la deschidere...
Re: Prepelița sezon 2024Și la noi cald, dar cu ploile astea om mai vedea. Oricum pe 14 seara pe câmp.
Re: Prepelița sezon 2024Am fost aseara in teren, pe langa Bucuresti, dupa vulpi si sacali. De la ploile astea (chiar daca prea putine si de scurta durata) a inceput sa iasa vegetatia spontana din miriste, asa ca astept si eu cu nerabdare...atat deschiderea cat si botezul la benelli-ul meu cal 28
is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
Re: Prepelița sezon 2024Mai sunt 7 zile și tropăi. De la ploi a crescut și bălăria pe câmp. Unde aveam vorbit să nu discuie, este costreiul de la brâu în sus. Nici vorbă să mai vezi câinele sau să recuperezi ceva. Reconfigurez de zor!
Re: Prepelița sezon 2024Parca anul acesta au lasat-o mai moale cu aratul imediat dupa treierat. S-or fi prins si ei ca asa pierd mai putina apa din sol?
Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Prepelița sezon 2024Habar nu am. Dar mobilizarea solului, de tipul frezei, discului, rupe capilaritatea terenului și reduce pierderea apei. Deci, nu cred că ăsta este motivul.
Re: Prepelița sezon 2024Peste tot pe la TV am vazut tot felul de ingineri agronomi ce explica cum stratul de paie si vegetatie mentine umiditatea cumva si ca sa nu se mai intre imediat dupa treierat si sa lase masa verde. Cred ca noua ne convine indemnul lor
Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Prepelița sezon 2024Din ce am citit in normele GAC ( parca asa le zice), masura vizeaza sa previna levigarea azotului. Daca ari imediat dupa treierat, azotul rezultat din descompunerea materiei vegetale va fi antrenat de apa din ploi si dus tot mai adanc, unde radacinile viitoarei culturi nu il ajunge. Pastrand masa vegetala sau punand imediat alta cultura,sau permitand sa creasca costree si mohor,acestea vor absorbi azotul si il vor stoca,iar cand ari chiar inainte de noua cultura, pe masura ce acestea ( costreea,mohorul) se descompun si elibereaza azotul, noua cultura il va absorbi.
@Ghinda: acum 2 sezoane am vanat in costree pana la brau, a fost super, am impuscat si recuperat gramada, roua pastrata de costree racorea cainii si “ tinea “ mirosul… Peste o sapatamana,costreea a ajuns pana la piept sau chiar cat omul, atunci a fost fiasco …
Re: Prepelița sezon 2024Până!
Pe alocuri sărea, iar acum este sărită peste tot. Nu ai ce mai intra. Dar se mai găsește holdă. Eu sunt în blockstart! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Prepelița sezon 2024Daca e asa mare,clar nu e de intrat,chinui cainele degeaba …
Re: Prepelița sezon 2024Ceva rezultate, tablouri, de la cei care au iesit?
Re: Prepelița sezon 2024Am iesit azi…Uscaciune maxima, in zona nu a mai plouat de nu mai stiu cand,noroc cu un vanticel de dimineata,care a mai racorit putin…Trei vanatori si doi caini,din care unul cam novice la prepelite. Areturi putine,la prima ora doar,in rest,preplitele au sarit de la caini din miscare sau chiar de la vanatori. Au fost ceva prepe, nu ca sezonul trecut,dar e explicabil cu seceta asta,nu a fost picatura de roua macar.Una peste alta,17 buc recuperate plus vreo 5 pierdute in porumb plin de balarii…Au mai si scapat,mai cate o ratare,mai cate un stolisor de 4-5 din care ciupeam una -doua doar…A fost o iesire frumoasa,daca era ceva roua era perfect…
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Prepelița sezon 2024Si inca ceva…Nu canta…Sezonul trecut cantau pe vremea asta, azi deloc…O fi din cauza caldurii excesive ?
Re: Prepelița sezon 2024Am descoperit si noua munitie preferata pt. Prepelite: B&P Alodolla, 1,7 mm…Super au mers,inclusiv la ceva distanta. Sezonul trecut am folosit Fiocchi PL 30 de 1,9, foarte multumit de ele,dar parca imi plac mai mult astea de 1,7 B&P .
Re: Prepelița sezon 2024Frumos este la prepeliță, cu oameni dragi și vânători!!!!!! Și câini pe măsură!
Re: Prepelița sezon 2024Azi o noua iesire,doi vanatori si un caine, a plouat foarte putin zilele trecute asa ca a fost tot uscaciune si prafuiala,dar s-a mai miscat putin costreea,a mai crescut. 16 bucati pe tablou, plus 5 nerecuperate din porumb plin de balarii. Fojgaiala de oameni in jur, fix duminica i-a apucat culesul de porumb,vinete,etc. La multe in am tras,ca am fi tras spre lan de porumb unde se culegea, sau zburau pe deasupra porumbulii inalt si plin de balarii,decat sa nu le gasim,ne-am abtinut si nu am tras…Ina peste alta,iesire frumoasa …
Re: Prepelița sezon 2024Ieşire şi ieri. Greu pentru caini, in zona respectiva nu a mai plouat nu e mai stie de cand, deci uscaciune maxima. In plus, s-a mai recoltat mecanic din porumb, cu tot cu tocat cocenii, asa ca peisajul era schimbat tare.
Tarlalele care dadusera cele mai bune rezultate, nu au mai mers, desi una ramasese inconjurata de porumb. Cu toate astea, 14 bucati pe tablou si 4 nerecuperate, plus un gugustiuc şi un gulerat. In prima tarla au zburat multe cam in acelasi timp, aşa ca abia am reusit sa luam 3 din ele. Avand in vedere ca urmatoarele 2 week-enduri voi fi plecat, posibil sa se fi terminat sezonul pentru mine, cel putin pe zona aia, ca nu stiu daca vor mai sta şi nici nu stiu daca e zona de pasaj. Si tocmai cand imi intrasem in mana, 0 ratari, toate luate cu primul foc...
Re: Prepelița sezon 2024Am fost două zile în sud cu încă 4 prieteni. Prepeliță suficientă, sărea civilizat, nu la grămadă. Praful și uscăciunea marea problemă, abia câteva areturi amețite. Dar ne-au scutit de multe recuperări câinii.
Rezultate foarte bune. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Prepelița sezon 2024Am prins zilele astea două ieșiri grozave. Rouă, areturi, prepeliță căzută peste noapte. Azi am rămas fără muniție. Că nu ne așteptăm să fie ca lumea.
Re: Prepelița sezon 2024Pune o poză la Rețete culinare, să le vedem în farfurie.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Prepelița sezon 2024A fost un sezon bun, cu variatiuni in ceea ce priveste densitatea pasarilor, dar e explicabil datorita miristilor putine si alea care sunt sunt, sunt ierbicidate.
@zed stump e firesc sa fie mai bune cele de 1,7mm, au mai multe alice decat cele de 1,9mm. Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
31 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Prepelita , sitarul si becatina Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori |
Publicitate
|