Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cutitul de vanatoareModeratori: liviur, george_ciprian86 Re: Cutitul de vanatoareUltimul meu cuțitaș din colecția pentru vânătoare
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Cutitul de vanatoaresehr fein! cat costa asa ceva?
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: Cutitul de vanatoareDaca vorbim despre.damascus, trebuie sa vorbim si cum si de unde a inceput acest otel damascus.
Damascus steel a fost fabricat din otel WOOTZ, care a fost fabricat in sud India si SriLanka in anii 600 AD. Un mix de oteluri diferite, compozitia nu e cunoscuta cu adevarat deoarece "reteta originala" nu poate fi replicata in totalitate dar otelul avea undeva intre 1.2-2% carbon...si duritatea otelului Wootz era undeva intre 64 si 66 RH... superioara la edge retention si hardness peste otelul damasc Daca arabii nu duceau WOOTZ steel (ingots) in Damasc, adevaratul damasc steel nu ar fi existat niciodata.[/quote] Asa este. Am aflat asta acum cativa ani, spre surprinderea mea dealtfel, de la un vanzator de sabii exotice din Franta. Cautam o sabie in plus la colectie, una de maharajah... si am gasit. Facuta in India, mi-a spus si unde dar am uitat. Calitatea, absolut stupefianta, pretul nu chiar mic, insa mic pt ceea ce era; am ezitat un pic din cauza banilor si mi-a suflat-o altcineva. Si acum imi pare rau... Se pare ca se fac in continuare in India dupa metoda traditionala, dar, sigur, e o info neverificata; daca mai gasesc cumva o poza cu sabia aia o pun aici, asa, pt placerea ochiului. Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: Cutitul de vanatoare
Danke! Kleine aber feine !180€ parcă am dat pe el. Dar din păcate nefolosit...Sper să îl folosesc în mai când se deschide la căprior. Ar fi interesant să vedem niște poze cu sabia 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Cutitul de vanatoareasa arata lama
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: Cutitul de vanatoarerestul, adica manerul - sau garda- nu pot sa pun, pt ca e personalizat si nu e al meu
Re: Cutitul de vanatoaree o iluzie optica datorita umbrei pe care o lasa lama pe suport, de la blitz; nu e groasa deloc, e mai degraba fina; nu cred ca are mai mult de 4mm grosime in mijlocul lamei, ceea ce pt o sabie nu e deloc mult; poza e slaba
Re: Cutitul de vanatoareeroare din partea mea, in partea aia de sus are cca 3-4mm grosime; inima lamei, core in engleza, are vreo 6-7 mm
Înapoi la Echipamente pentru vanatoare Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 41 vizitatori |
Publicitate
|