Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
ce mai vezi pe netModeratori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox Re: ce mai vezi pe netSalut,
Si eu vroiam sa te intreb, unde sint facute pozele? Stim ca undeva pe continentul Nord American dar unde mai exact? Si spune-mi te rog, care este in general atitudinea acestei specii fata de om? Pastreaza o distanta mare sau accepta apropierea omului la o distanta oarecum mica? Exemplarul fotografiat de tine este foarte frumos... Mi-as fi dorit sa am si eu o asemenea ocazie... "Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Re: ce mai vezi pe netDe acord cu nisus, este vorba de porumbar american, sau chiar femela de cooper's
Re: ce mai vezi pe netPozele sunt facute in statul Idaho la o altitudine de peste 2000m.
Aproximez ca poza a fost facuta cam de la 30m. Initial a vrut sa zboare dar apoi s-a razgandit si a inceput sa manance. Pot sa spun ca ii vad destul de des dar niciodata nu am avut ocazia sa fac poza.
Re: ce mai vezi pe netIa neamuleeee, mulaje pentru taxidermie : uliu, sorecari de toate natiile !
![]() ![]() ![]() http://www.anuntulvanatorului.ro/index. ... bi2Id=2639 MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: ce mai vezi pe netBuna Ursus2006 ,
ce sa mai spun , daca sint in tara indivizi care au ajuns sa produca in serie mare astfel de mulaje speciale imi pot usor da seama la ce scara se impaiaza pasarile de prada in tara ! Andrei .
Re: ce mai vezi pe netEu chiar nu-i inteleg pe cei ce au " trofee " de pasari de prada in casa si care sunt vanatori! Nu sunt specii de vanat, sunt specii protejate, nu se puncteaza CIC , majoritatea pasarilor sunt naturalizate intr-un mod gretos, adica rastignite ( cu aripile desfacute, stand pe o cloamba ) . Nu face cinste niciunui vanator asemenea " trofee " ! La noi acum sunt multi huhurezi uralenzi, spre lauda va spun ca nu s-a impuscat niciunul ! Si sunt mai " blanzi" decat sorecarii, adica vreau sa spun ca suporta mai mult apropierea omului decat un sorecar.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: ce mai vezi pe net"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Re: ce mai vezi pe netBuna Alin ,
da , de soimii dresati cu care se rezolva in mod rezonabill problema aceasta in toata lumea asta n-au prea auzit domnii de la Otopeni , dar in schimb se pricep cel mai bine sa scoata la licitatie aceste servicii unde de obicei , lucru destul de curios in ultimii ani , se gaseste intotdeauna doar cite un singur ofertant - de necrezut ! Andrei .
Re: ce mai vezi pe netBuna
Oare nu putem si noi sa mergem la licitatie?? ![]()
Re: ce mai vezi pe netSalut
Despre otopeni se cunoaste situatia, si mi-e sila sa mi-o reamintesc: anu trecut in toamna, Dani a venit in tara cu o "echipa" de soimi sacri, un harris si un porumbar , plus un ciine foarte bun din rasa spaniel breton, perfect dresat-cu tinta speciala de a merge noi pina la Otopeni sa le facem o demonstratie live. in acest sens am vb cu directorul de acolo, si au parut interesati, am stabilit o data, apoi....pauza. Pur si simplu indivizii nu au mai raspuns la telefoanele noastre. Dedesubturile situatiei se cam stiu din lecturi pe net : respectiv fiul unuia din sus-pusi ar fi terminat "veterinara", si tatuca s-a grabit sa il bage "in pita", gasind-ui odraslei un post cald si bine platit (chiar daca perfect inutil ): acela de a speria pasarile din preajma aeroportului cu ciini dresati "special". S-a dovedit ca nu functioneaza afacerea, dar atita timp cit in joc sunt banuti usor de cistigat, siguranta pasagerilor care folosesc respectivul aeroport cade inevitabil pe locul 15. accipiter gentilis gallinarum
Re: ce mai vezi pe netasa e dorine. asa merg la noi toate. daca ai "NOROC" in viata merg toate
![]()
Re: ce mai vezi pe netBuna Dorin ,
stii ce m-i se pare curios ? Cum este posibil ca de fiecare data cind acest aeroport are nevoie de astfel de servicii speciale , sa se prezinte de fiecare data doar un singur ofertant ? Cum s-a putut nimeri chiar acuma in ajunul privatizarii fondurilor de vinatoare , ca singurul ofertant sa fie o asociatie de vanatori din zona ? De protectia aeroporturilor cu ajutorul soimilor , cum se face in toata lumea , domnii de la un aeroport international se pare ca n-au prea auzit pina acuma si daca totusi au auzit cauza pentru care n-au apelat la serviciile oferite de noi sa fie oare soimaritul inca ilegal actualmente in tara ? Foarte curios ... si dubios de asemenea . Andrei .
Re: ce mai vezi pe netandrei, e foarte simplu. nu se prezinta un singur ofertant pt ca nu se poate. se prezinta mai multi ofertanti dar sunt fictivi si depun dosare incomplecte asa ca oferta nu e valabila si ramane doar cel cu dosarul complect. asa se face si e cat se poate de legal.
Re: ce mai vezi pe netBuna seara . Probabil ca daca cineva de acolo de la aeroport , ar fi avut vreo cunostinta care era soimar , cu siguranta '' puneau bazele '' unei adevarate afaceri . S-a constatat de multa vreme ca acele alarme nu pot imprastia pasarile , de prin jurul aeroporturilor . De fapt alarmele vor imprastia pasrile insa nu pentru multa vreme. Cu cainii , cum parca s-a si propus la un moment dat ? Nici o sansa . Acolo este vorba clar de o afacere in '' familie '' . Ma intreb daca nu cumva , ar trebui incercat din nou , insa de data aceasta la o companie aeriana mai putin cunoscuta ? Posibil ca acestia sa se arate interesati fata de aceasta metoda de prevenire a accidentelor aviatice ( atat de mult cunoscuta si aplicata in lume ) , fiind o companie aviatica mai nou infintata .
Re: ce mai vezi pe netAici trebuie sa postez musai raspunsul pe care l-a primit George cind a intrebat si el la aeroportul din zona lui de soimi care alunga pasarile si soimari:
"CEEE? Sa mai aduca si alte pasari pe aeroport, nu ne ajung astea care le avem?" No comment accipiter gentilis gallinarum
Re: ce mai vezi pe net
![]() "Dacă vrei să te avânţi pe culmi înalte cu vulturii, nu poţi scurma cu găinile..."
![]() "Dacă vrei să te avânţi pe culmi înalte cu vulturii, nu poţi scurma cu găinile..."
Mai fratilor voi va dati seama cat avem de tras cu educarea si informarea romanilor fata de pasari in general si de rapitoare in particular? Ma doareeeee deja capuuuuuul ![]() Romani ! Nu-i uitati !
http://www.experimentulpitesti.org/publ ... o-clipuri/
Re: ce mai vezi pe netNu prea avem ce sa facem decat sa explicam romanilor si oamenilor in general cum sta treaba si despre ce este vorba in soimarit
Re: ce mai vezi pe netExact !
De dorit insa si practic alfel nu rezolvam nimic ! Propuneri ? Andrei .
Re: ce mai vezi pe netBuna ,
alaturat va postez un Link cu trei filme facute in Germania cu ocazia intilnirii soimarilor din cadrul DFO in 2008 - Sögel / Emsland : http://www.falkenorden.de/niedersachsen ... zjagd.html Daca va uitati cu atentie la ele puteti invata multe lucruri , probabil noi pentru unii dintre voi din parctica soimaritului . Andrei .
Re: ce mai vezi pe netBuna UlissePro ,
foarte interesant filmuletul , natura poate sa ne rezerva inca multe surprize in general si din viata pasarilor si al animalelor in special ! Andrei .
Re: ce mai vezi pe netBuna ziua.
Asa este cu mama natura, ochi sa avem si timp sa iesim sa admiram minunile ei. Cel mai frumos spoectacol, l am vazut in Japonia, cand am asistat la o adevarata demostratie de maiestrie de zbor intre 3 masculi de Soim Pelerin care "se duelau" pt o femela, a fost fantastic, fara cuvinte. Aici este inca un filmulet cu Golden Eagle Vs Lupi! Numai bine http://www.youtube.com/watch?v=Re644qgnCtw R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Re: ce mai vezi pe netBuna UlissePro ,
foarte interesante filmuletele - multumim !!! Andrei .
Re: ce mai vezi pe netNomazi mongoli la vanatoare.
http://www.youtube.com/watch?v=5wwvPLPn ... re=related Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: ce mai vezi pe netBuna Sly_Fox ,
da, intr-adevar foarte frumos si interesant filmuletul , mai ales daca se intelege limba - multumim ! Andrei .
Re: ce mai vezi pe netSalut ,
Ce se mai aude cu legislatia in materie de soimarit ? Mai sunt ceva sanse sa se legalizeze ? Cu stima
Re: ce mai vezi pe netBuna Wlad81 ,
nici o noutate / schimbare din 2006 incoace ! Andrei .
Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori |
Publicitate
|