Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 21 Dec 2024, 00:40
|
|
|
Haine, rucsaci, echipamente de camping, atrape, chematoare ..etc
Moderator: the_mav
de dr_fani2000 pe 30 Dec 2016, 09:32
Bună ziua, am nevoie de câteva sfaturi cu privire la achiziționarea unei arme cu țeavă ghintuită. De curând am luat decizia de a-mi achiziționa o armă basculantă cu țeavă gintuită (cu un singur foc). Am consultat ofertele celor doi mari importatori Arrow și HunterShop dar nu sunt pe deplin edificat. Piața SH din România pentru acest tip de armă este aproape inexistentă. Fac precizarea că exclud din start marca Baikal. Bugetul nu este foarte generos aprox. 5000 lei . La acest buget am văzut la cei de HunterShop- BRNO EFFECT. Ce părere aveți de această armă, este cineva din colegi care vânează sau a vânat cu acestă armă? Sunt interesat și de o armă SH, fac mențiunea că doresc să fie calibrul peste 243 win. În acest moment vânez cu o armă CZ 557 Luxus cal 7x64 de care sunt foarte mulțumit, am montat pe această armă un dispozitiv de ochire HITPOINT PRO și doresc să folosesc această armă exclusiv la goană. Arma care doresc să o achiziționez o voi folosi pentru căprior, mistreț(la pândă), cerb.
-
dr_fani2000
- Nou membru
-
de Remo pe 30 Dec 2016, 20:22
Ai putea sa întrebi la elite hunting dacă ar aduce haenel 9, vad ca nu au arma pe stoc dar sigur o aduc la cerere. Mie îmi place mai mult decât efectul, deși și asta e o varianta interesanta. Și pe mine m-a tentat o arma cu un singur foc, dar am cam renunțat la ideea kipplaufului, as prefera un falling block gen ruger no 1 sau Browning high wall. Chiar am văzut un ruger no 1 la un magazin din Oradea, doar ca este într un calibru mare, 338 win mag parca. Evident, liniile sunt diferite de cele ale unui kipplauf dar asta e o chestiune de gust.
-
Remo
- Veteran
-
de soimu` pe 31 Dec 2016, 08:50
243win este un calibru superb pentru vanatoare la panda si dibuit la caprior, lopatar ( deja interzisa dupa decret) si mistreti mici ( din nou, interzisa legal, dar poate face fata). La goana... niet. nu tragi precis in zona vitala ca si la panda ( si acolo poti rata), si o sa ranesti vant care se pierde. Oricum, am vazut una superba in Austria, pe la 1000 euro, un fullstoc cred ca Mouser, desigur, bolt. Prima mea carabina tot in 243 a fost si pot spune ca la lopatar a fost fantastica si la distanta medie si la distanta mare.
-
soimu`
- Veteran
-
de violiv pe 31 Dec 2016, 09:14
In mod nu prea justificat arunci IJ-ul din start. In 30-06 sau 270, calibre legale pentru destinatia dorita, trag foarte bine iar in bugetul propus iti ajung bani si de o lunetica. Nu foarte multi fac astfel de arme. BRNO mi se pare cam scumpa pentru ce ofera. Haenel e super-usoara, finuta, ca o jucarie dar depaseste bugetul. Sabatti mai face si au importator dar iar sint scumpute. De ceva ani au aparut spaniolii de la Bergara cu oferte foarte bune. Arma este inspirata de Contender americana, o arma deja de traditie. Spaniolii au facut ani buni tevi pentru armele americane si s-au decis sa scoata si ei arma intreaga. Gama mare de modele, preturi intre 500-1000 E, trag bine si nici n-arata rau. Ai putea-o importa personal din Italia sau Germania.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de dr_fani2000 pe 31 Dec 2016, 12:19
violiv scrie:In mod nu prea justificat arunci IJ-ul din start. In 30-06 sau 270, calibre legale pentru destinatia dorita, trag foarte bine iar in bugetul propus iti ajung bani si de o lunetica. Nu foarte multi fac astfel de arme. BRNO mi se pare cam scumpa pentru ce ofera. Haenel e super-usoara, finuta, ca o jucarie dar depaseste bugetul. Sabatti mai face si au importator dar iar sint scumpute. De ceva ani au aparut spaniolii de la Bergara cu oferte foarte bune. Arma este inspirata de Contender americana, o arma deja de traditie. Spaniolii au facut ani buni tevi pentru armele americane si s-au decis sa scoata si ei arma intreaga. Gama mare de modele, preturi intre 500-1000 E, trag bine si nici n-arata rau. Ai putea-o importa personal din Italia sau Germania.
Exclud IJ-ul pentru ca am avut cateva experiente neplacute cu o astfel de armă , cal 270 nu se gaseste în România sau cel puţin unde am întrebat eu nu se găsea.Românii sunt înnebuniţi după 30.06 Lunetă deja am, luneta ce am avut-o iniţial pe CZ. Mulţumesc de sfaturi. An Nou Fericit tuturor.
-
dr_fani2000
- Nou membru
-
de laurul pe 31 Dec 2016, 13:00
dr_fani2000 scrie:Românii sunt înnebuniţi după 30.06
Stiu ei de ce.....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de dr_fani2000 pe 01 Ian 2017, 18:00
laurul scrie:dr_fani2000 scrie:Românii sunt înnebuniţi după 30.06
Stiu ei de ce.....
Crezi ca stiu, sau este un trend pe care îl urmează nu neapărat în cunoştinţă de cauză, în speranţa găsirii (existenţei) unui calibru "universal". Va trece mult timp până vânătorii............... , vor alege în cunoştinţă de cauză. Nu spun că nu sunt vânători foarte,foarte, foarte informaţi şi armurieri foarte buni, dar........ foarte, foarte puţini. Eu sunt secretar de asociaţie de vânătoare de vreo 6 ani, avem destule fonduri 17, mă crucesc câte aşa zise sfaturi bune aud pe la asociaţie. Legat de calibru la ghintuită 30.06 sau 300 win, obligatoriu semiautomată dacă se poate. Motivul pentru care am întrebat pe forum este acela de agăsi o armă, sau pentru a identifica nişte variante unde pot căuta.
-
dr_fani2000
- Nou membru
-
de OVI762 pe 01 Ian 2017, 20:16
Semi,bolt,basculanta sau alte neamuri e chestie de gust si de buget,pana la urma.De ce nu 30.06,ce are sau ce n-are calibrul asta pentru vanatoarea din tara noastra?
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
-
Înapoi la Vanzari echipamente, haine, accesorii
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori