Cred că cutia de RWS din poză e plinăclaudiu tinca scrie:@amis, rws subsonic ai?
Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Calibrul .22Moderator: liviur Postez si eu abia acum,poza unei cutii de cartuse Lapua, cal.22LR- pe care am cumparat-o din Ungaria de la expozitia FeHoVa.Am platit pentru ea cca. 105 ron . Si acum pozele cu "conserva" :
[albumimg]2824[/albumimg][albumimg]2825[/albumimg] Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
am si eu un plici umc ... si sincer sa va zic nu mia placut de la inceput finisajul si culoarea patului.... asa ca am luat masuri!
[albumimg]2833[/albumimg] [albumimg]2834[/albumimg] [albumimg]2835[/albumimg] ..mi-a luat ceva nervi ...dar a meritat ... acum am si eu o intrebare... credeti ca se poate skimba teava? m-ar interesa un walther si a doua intrebare ... am primit acum 2 zile de la socru 2 cutii de S&B HV 2,33g 36grs (.22lr) .... si nu stiu cum se comporta acestea ... de aceea va intreb pe voi daca merita sa le tin sau sa merg sa le skimb (am si aceasta optiune) poate unii dintre voi ati folosit asa ceva si stiti cum is ... precizez ca pana acum foloseam ceva de la whincester Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte!
Aici in portugalia avem aceiashi problemă....e interzisă vinătoarea cu .22, cu părere de rău.
Eu am o armă Savage mod.64, cal .22LR, semiautomatică, incărcător de 10 cartushe. Utilizez cartushele Winchester, CCI shi remington. http://www.vinatorul.ro/forum/album_sho ... er_id=2112
Mai trebuie sa ai un Armurier care sa-ti demonteze vechea teava si apoi sa o puna pe cealalta.
Nu iti trebuie nici un armurier pentru treaba asta pentru ca se demonteaza extrem de simplu,teava fiind prinsa cu doar doua suruburi.Deci o surubelnita si treaba-i gata! Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
sincer ... umc`u asta care il am l-am luat mai mult pt modificari .... din curiozitatea de a vedea pana unde pot ajunge cu modificarile ... normal ca multi se gandesc ca mai bine imi iau un walther G22 si am tot ce "vrea" de la un 22lr ... dar tot ceea ce vreau este sai mai schimb teava si sai ajustez tragaciul .. de aceea v-am intrebat pe voi ... credeam ca poate cineva a incercat sa faca asa ceva
Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte!
torro asta e indemn la ilegalitate
foarte frumos, oare la noi de ce nu se poate? legal vorbind.... 22 e perfect pt asa ceva, interesant faptul ca epurasii aia is cam prostuti si se expun la distante mici...dar cel mai fain e ca is multi...potop de ei... is curios cum incarcau baietii atata amar de incarcatoare, ca nu s-au zgarcit deloc sa faca treaba frumoasa:lol: dupa urechea mea prea putin muzicala...suieratul ala frumos era facut de proiectile HV (high velocity)???
Interesant ! Erau cumva la o crescatorie de iepuri ? Am mai citit ca sunt tari unde se cresc iepurii acasa apoi li se da drumul pe camp (proprietate) si sunt vanati.
Nu mi se pare etic sa tragi la iepurele care sta. Daca ar vedea braconierii nostri care impusca iepurii seara la panda cu Geco ....
deci lr intra la mine in cmera
cu tot cu rama nu am incercat si nu aveam un lr ca sa masor, dar niste atotcunoscatori spuneau ca la distractie de aproape trag cu lr in arma wmr, dar nu i-am crezut, mi se parea si mie la ochi ca sunt mai mici in diametru. Unde gasesc niste munitie 22 wmr 30grain, un cci ceva? Vanatoarea......arta si pasiune
acum vreo 6 ani am gasit cateva (5-6 bucati) intr-o cutiuta, in lada cu scule si componente pt munitie...care deocamdata sta inchisa pana se da unda verde la reincarcat cartuse acasa
Later Edit: acuma mi-am adus aminte ca erau de pe vremea lu bunicul...el folosea asa ceva
stii pe undeva ceva poze si specificatii, firme care au produs, ani de fabricatie etc ; cu arme Flobert....din pacate nu am apucat sa tin asa ceva in mana
Vezi aici
http://www.vinatorul.ro/forum/viewtopic.php?t=918 Armele se produc si folosesc mai peste tot , in afara de Romania, bineinteles. Munitia dezvolta sub 7,5 J , mai putin decat multe arme cu aer comprimat http://www.gunshop.cz/eshop/default.php ... anguage=en sau pistoale http://www.gunshop.cz/eshop/default.php?cPath=86 Am putea sa-l intrebam pe 8x57 care este regimul armelor Flobert in Ungaria , de exemplu, alaturi de cele cu pulbere neagra? http://www.gunshop.cz/eshop/default.php?cPath=35_198 http://www.gunshop.cz/eshop/product_inf ... cts_id=991
Imi confirmi ce am auzit . In Ungaria ,la pulbere neagra (incarcare pe la gura tevii- pusti, pistoale si revolvere) nu trebuie autorizatie
Poti traduce ce scrie aici? Am gasit-o pe net Klorat-cukor elegy mint lopor ; A most kovetkezo keverek aranylag ismert azonban egy erdekes felhasznalasi terulete kovetkezik. Ha Kalium-Kloratot (KClO3) cukorral keverunk 70-30 tomegszazalekos aranyban (persze a keveres elott mindket komponenst KULON-KULON el kell poritani) , akkor igen eros loporhoz jutunk. Ha ezzel toltunk egy .22LR loszert akkor az majdnem olyan eros lesz mint egy .22 Magnum , hasonloan lehet .38 Specialbol .357 Magnumot csinalni. Termeszetesen legfokeppen az engedely nelkul tarthato flobert fegyverek tunningolasat ajanlom ezzel a technikaval , hiszen a fegyer torvenybe utkozo modositasa szuksegtelenne valik, es a teljesitmenye az eszkoznek 2-4-szeresere no. SZIGORUAN TILOS : ezzel a technikaval keszult loszert ontolto fegyverbol kiloni , vagy palack alaku huvelybe tolteni a port. Kizarolag aceltokos , kivalo allapotu revolverrel , vagy ismetlopuskaval probalkozzunk , mert kulonben a fegyver felrobbanhat. (ez ertelemszeruen flobert fegyverre nem igaz) .
In Italia nu era decat limita de 7,5 J atat pentru AC cat si pentru armele de foc. Flobert la liber in toate calibrele (4-9 mm). Pulbere neagra la liber sau pe permis in functie de model. De ex., un pistol cu cremene de la 1800 era la liber dar o replica Pedersoli a unei arme ceva mai 'moderne' (sau originalul), atat arme lungi cat si scurte, cu incarcare pe la gura tevii este permisa numai avand permis de port arma ca si AC cu peste 7,5 J. In cazul armelor vechi, despre care nu existau cunostinte exacte in ceea ce priveste energia dezvoltata, armele erau testate la Bancul de Proba si li se elibera o incadrare in una din cele doua categorii.
Chiar daca e o pulbere periculoasa, nu inseamna ca nu avem dreptul la informatie, pentru ca nu e secret de stat,presupun. Deci ,stimati cititori , va sfatuim sa nu incercati sa fabricati sau sa folositi pulberi fabricate dupa aceasta reteta, sau altele, pentru ca va expuneti la riscuri majore viata, sanatatea ,si ,eventual, libertatea.Deci, 8x57,nu o traduce, sa nu ne injure nimeni( pe romaneste) ca au iesit cartusele prea tari!
probabil unii dintre voi cunosc mai bine ca mine tragaciul unui cugir 22lr ... si de aceea cer si eu un sfat pt ca vreau sa modific umpic acest sistem ... cred ca multi dintre voi au observat ca este destul de tare la atingere ... de aceea vreau sa il fac mai usor ....daca stiti careva cam unde ar fi mai bine sa umblu la tragaci rog sa ma ajute si pe mine cu cateva sfaturi ... multumesc anticipat
Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte!
cal 22Va salut stimati colegi intre ale tirului si vinatorii
Pt ca aici vorbim de cal 22 vin si eu cu o intrebare.Cite cartuse 22lr ,22WRM are dreptul sa detina un membru vinator posesor al unei arme de tir
Re: cal 22
Eu am trecute in permis 500 buc.
cal22La noi militienii pretind ca nu ai voie sa deti doar 10 cartuse ,confunda vinatorii cu clectionarii,ridicind cartusele de tir gasite la control si amenintind cu dosar penal pt detinere ilegala de cartuse
cal22@nanuk
Fi mai explicit si spune cui sa-i ridicam PROBLEMA Legea 295are atitea lacune incit organele de militie o interpreteaza cum vor muschi lor asa ca lumineaza-ne sau macar incearca
Re: cal 22
Si eu am trecute tot 500 buc desi in prima faza nea "cumsecade" de la politie mi-a trecut 100,apoi cand am vazut ce a trecut in permis, m-am intors din drum spunandu-i ca am dreptul la 500 de buc. Nu a protestat deloc ,ba chiar a fost usor amuzat si dupa ce a anulat cu stampila cele 100,mi-a trecut cat trebuie.Deci...500. Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Pentru orice decizie cu care nu sunteti de acord si sunteti siguri ca este in afara legii sau viciu de interpretare, cereti-le sa va dea o comunicare scrisa. Dupa aia feceti un memoriu catre AEST ul IGP si anexati o copie.
Daca sunteti absolut siguri ca este vorba de o ilegalitate sau un abuz, adaugati si propozitia: "prezenta constituie act premergator plangerii penale pe care o voi depune la ....". Deasemenea, deciziile pot fi atacate in contencios administrativ la judecatorie. Daca nu ma insel pentru astea nu se percepe taxa de timbru (asa era anul trecut). Te costa doar onorariul avocatului care sa o formuleze frumos cu trimitere la legi si articole. Incercati astea ca functioneaza.
Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori |
Publicitate
|