Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 19 Apr 2025, 12:22

Inscriptionare serii pe componentele esentiale ale armelor

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Inscriptionare serii pe componentele esentiale ale armelor

Mesajde sece4u20 pe 21 Dec 2021, 17:57

1. Confiscata in temeiul legal nu stiu care au scris ei pe acolo ce si cum!
Au recunoscut ca e o aberatie dar daca bucurestiu zice ei aplica. Am sanse sa o iau in urma plangerii apoi sa se judece si vedem ce va fi( se va solutiona cumva dar inca nu stim cum, probabil sa se adune mai multe plangeri si se va gasi parghia legala)

"Având
vedere
adresa
I.G.P.R.
L).A.E.S.r
in
nr.287438/SA/UB/15.11.2021 și procesul verbal de constatare a contravenției seria
PACY nr.00825 încheiat la data de 05.11.2021 de către lucrător din cadrul l.G.P.R.
- D.A.E.S.P.".....
armă fără serie pe toate componentele esențiale

Asta scrie in pv de confiscare( extras din el ) restul sunt date personale si faptul ca mi se aduce la cunostinta ca pot formula plangere impotriva pv respectiv.

2. Am cumparat-o de la un magazin local care la randul lui a luat-o de la importator. Cel de la magazin are vreo 6 ( erau pe stoc care au fost confiscate)

Treaba e ca sa-u facut mai multe plangeri si trebuie sa asteptam. Mai multe detalii cum imi parvin...
sece4u20
Nou membru

Locaţie: Brasov

Mesajde piratu pe 21 Dec 2021, 18:23

Deci sa inteleg ca aia care le-au pus pe piata au luat avertisment si pulimea isi ia paguba!
Daca ai scrie si articolul din lege pe care l-au invocat ti-as ramane vesnic indatorat!
Daca n-au scris nici un articol inseamna ca asa a vrut sula buhurestiului! Jos comunismul!

Plus ca de toate importurile se ocupa igpr in persoana, ei avizeaza tot! JEGOSILOR!
Beretta 12x76
O neagră și urâtă, milităroasă în .223R/Vortex Spitfire 3x
WUM!
piratu
Membru important

Locaţie: Romania

Mesajde sece4u20 pe 21 Dec 2021, 18:54

piratu scrie:Deci sa inteleg ca aia care le-au pus pe piata au luat avertisment si pulimea isi ia paguba!
Daca ai scrie si articolul din lege pe care l-au invocat ti-as ramane vesnic indatorat!
Daca n-au scris nici un articol inseamna ca asa a vrut sula buhurestiului! Jos comunismul!

Plus ca de toate importurile se ocupa igpr in persoana, ei avizeaza tot! JEGOSILOR!

Probabil scrie in adresa aia. Nu stiu sa iti spun... la chestii juridice nu prea ma pricep.
Savage Axis II 30-06
Baikal IJ 27 M
CZ 557 223rem
Fabarm XLR
sece4u20
Nou membru

Mesajde piratu pe 21 Dec 2021, 18:59

Nu te supara ca te intreb: nu te-a interesat deloc din ce motiv iti ia bunul personal??
Beretta 12x76
WUM!
piratu
Membru important

Mesajde zeb stump pe 21 Dec 2021, 19:28

@sece4u20:
Vezi cat astepti ,poate pierzi termenul de introducere a plangerii la procesul-verbal.
Faptul ca magazinul a facut plangere, nu te ajuta pe tine...Isi poate primi inapoi cele 6 arme ridicate, daca i se admite, dar tu ramai pe dinafara, procesul verbal intocmit pentru tine ramane valabil daca pierzi termenul...
zeb stump
Veteran

Locaţie: Rm.Vilcea

Mesajde piratu pe 21 Dec 2021, 20:14

Pai cum sa primeasca inapoi un bun pe care l-a vandut? Nu ar fi normal sa primeasca terta persoana bunul iar importatorul sa-si primeasca licenta? Pai ce importatorului i-au confiscat arma vanduta? Sau pagubitului?

Va rog sa nu dati cu parul, incerc si eu sa deduc logic ce se intampla....numa ca nu prea-mi iese!
Beretta 12x76
WUM!
piratu
Membru important

Mesajde sece4u20 pe 21 Dec 2021, 20:20

piratu scrie:Pai cum sa primeasca inapoi un bun pe care l-a vandut? Nu ar fi normal sa primeasca terta persoana bunul iar importatorul sa-si primeasca licenta? Pai ce importatorului i-au confiscat arma vanduta? Sau pagubitului?

Va rog sa nu dati cu parul, incerc si eu sa deduc logic ce se intampla....numa ca nu prea-mi iese!

Cred ca colegul se referea la magazinul local care i.au fost confiscate armele pe aceeasi chestie. Magazinul fiind veriga a doua. Parerea mea eate ca importatorul are toata vina. Nu trebuia sa le de.a mai departe daca stia care sunt legile iar magazinul local nu vindea catre pers fizice.
Oricum baietii de la arme de la mine toata stima si respectul , chiar le.a parut rau ca trebuie sa faca asta dar cum la bucuresti se imparte miezul......
Savage Axis II 30-06
Baikal IJ 27 M
CZ 557 223rem
Fabarm XLR
sece4u20
Nou membru

Mesajde piratu pe 21 Dec 2021, 20:24

Am citit eu pe langa, va rog sa ma scuzati! Sunt foarte tensionat pe subiect!
Beretta 12x76
WUM!
piratu
Membru important

Mesajde zeb stump pe 21 Dec 2021, 20:31

E clar ca importatorul e de vina...Magazinul probabil ca nu a verificat cand au fost introduse in tara, iar cumparatorul, nici atat, ca doar nu le-a luat de la colt de strada in ghetou...
Cumparatorul e de buna credinta, daca nu recupereaza arma, are dreptul sa fie despăgubit de magazin, care, la randul sau, se intoarce impotriva importatorului.
Am auzit ca si cu niste A-Bolt aduse de un importator ar fi ceva pb, tot cu lipsa seriei la inchizator...
zeb stump
Veteran

Mesajde sece4u20 pe 21 Dec 2021, 20:35

piratu scrie:Nu te supara ca te intreb: nu te-a interesat deloc din ce motiv iti ia bunul personal??

M.am interesat si am sunat pe administratorul magazinului local care imi e si amic. Mi.a explicat ca nu avem ce sa facem ca e legal. Singura solutie e plangerea pe baza ei la deschiderea dosarului iti iei arma inapoi apoi ramane de cautat o solutie agreata de ambele parti.
Cel mai ok ar fi sa ne lasa sa le inseriem sa cumparam o serie ceva si le pansonam la armurieri autorizati si asta este, insa cand la noi mor zeci de oameni prin spitale de neglijenta statului ce sa mai zicem de niscavai pulifrici????
Savage Axis II 30-06
Baikal IJ 27 M
CZ 557 223rem
Fabarm XLR
sece4u20
Nou membru

Mesajde piratu pe 21 Dec 2021, 20:47

Din ce am inteles nu exista armurier in tara care sa poate poansona serii pe arme care nu au fost produse de catre el, asa ca asta pica...cred ca ramane in picioare despagubirea de la armurierul de unde ai luat arma...daca nu vrea amiabil, atunci dat in judecata.
Beretta 12x76
WUM!
piratu
Membru important

Mesajde sece4u20 pe 21 Dec 2021, 21:03

piratu scrie:Din ce am inteles nu exista armurier in tara care sa poate poansona serii pe arme care nu au fost produse de catre el, asa ca asta pica...cred ca ramane in picioare despagubirea de la armurierul de unde ai luat arma...daca nu vrea amiabil, atunci dat in judecata.

Acum daca ne adunam 12 arme, 12 inchizatoarw colet la italia poansat serii si retur!! Solutii ar fi numai sa ai cu cine discuta!!!
Savage Axis II 30-06
Baikal IJ 27 M
CZ 557 223rem
Fabarm XLR
sece4u20
Nou membru

Mesajde piratu pe 21 Dec 2021, 21:51

Aici de acord cu tine! Sper sa iasa bine intr-un final!
Beretta 12x76
WUM!
piratu
Membru important

Mesajde pipabh pe 22 Dec 2021, 07:45

piratu scrie:Din ce am inteles nu exista armurier in tara care sa poate poansona serii pe arme care nu au fost produse de catre el, asa ca asta pica...cred ca ramane in picioare despagubirea de la armurierul de unde ai luat arma...daca nu vrea amiabil, atunci dat in judecata.

Aici nu inteleg.... nu sunt autorizati de IGPR sa pansoneze eventual nu ca nu sunt armurieri care sa poata face acest lucru! Sunt si fabrici de armament care ar putea sa faca acest lucru! In continuare suntem puerili si nu dorim sa ne responsabilizam(ma refer la igpr!)!
pipabh
Veteran

Mesajde piratu pe 22 Dec 2021, 07:53

Cel mai probabil asa e! Ca daca pot poansona armele produse de ei, sigur pot poansona si altele, cel mai probabil nu sunt autorizati!
Beretta 12x76
WUM!
piratu
Membru important

Mesajde pipabh pe 22 Dec 2021, 17:15

Scuzati la scriere! In textele mele trebuia sa scriu : ""poansonare"" si nu ""pansonare""!!
pipabh
Veteran

Mesajde Croco pe 22 Dec 2021, 17:41

Offf! Cand a fost poansonat inchizatorul, a intrebat cineva cine a inseriat? Ca e cu laser, ca e cu dornul, respecta legea!
A venit politia, a venit! Nu mai ai ce face!
Croco
Veteran

Locaţie: Ilfov

Mesajde tehărău pe 22 Dec 2021, 18:18

Apropos. Eu mi-am poansonat odată un cuțit, alta data o sticluță de inox, cu laser, într-un mall, pe loc. Laser frate, a ieșit ca de fabrică!
De aia va întreb, ca vreau sa mai fac o inscripție pe un medalion la cățel. Mai știe cineva pe unde mai sunt ateliere de acest gen?
Întreb pentru un prieten...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde yoghi pe 22 Dec 2021, 19:03

Scrisul pe metal cu laser e mai complicat.90% din aparate folosec laser rosu care nu are putere pe metal.daca dai cu un burete de vase se curata.
Trebuie gasit aparat cu laser albastru(alta frecventa/putere)

Iar daca te duci cu pusca sa""scrii"" seria cred ca ajunge la chiosc militianul inainte sa se termine procesul tehnologic.

Modelul nou de marcaj trebuie sa cuprinda tara,firmasi apoi seria propiuzisa. A mai zis si @adi mai sus. Cine stabileste noua serie?
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Mesajde zeb stump pe 22 Dec 2021, 19:08

E buna ideea cu poansonatul ...De ce sa iei sanctiunea contraventionala averstisment, si sa iti ridice o arma, plus sansa sa faci plangere si sa se anuleze procesul-verbal pentru lipsa de vinovatie, daca ai putin noroc, cand te poti alege cu un dosar penal si sa ramai fara toate armele, daca ai mai multe?
zeb stump
Veteran

Mesajde pipabh pe 22 Dec 2021, 19:35

zeb stump scrie:E buna ideea cu poansonatul ...De ce sa iei sanctiunea contraventionala averstisment, si sa iti ridice o arma, plus sansa sa faci plangere si sa se anuleze procesul-verbal pentru lipsa de vinovatie, daca ai putin noroc, cand te poti alege cu un dosar penal si sa ramai fara toate armele, daca ai mai multe?

Dar.... ideea nu e sa ti-o faci tu unde vrei si cand vrei ! Ideea sa-ti dea o anumita perioada de timp in care sa faci acest lucru si la armurierii autorizati de ei! Cat despre ce serie treci? Sa ti-o dea tot ei , IGPR, logic ar fi sa fie cea de pe arma!
pipabh
Veteran

Mesajde yoghi pe 22 Dec 2021, 19:47

pipabh scrie:.........., logic ar fi sa fie cea de pe arma!

Logic...! Hai bre,e ceva logic in legile Romanesti.?
yoghi
Veteran

Mesajde Krieghoff pe 22 Dec 2021, 20:41

Cunoasteti pe cineva cu experienta in poansonare Dacii aduse din Ungaria in anii 90-95? :D

Acum serios, ar trebui sa existe 3 serii diferite? Teava, inchizator si cutia mecanismelor? Eu spre exemplu am 2 serii : una (aceeasi) pe teava si inchizator si una pe cutia mecanismelor.
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Krieghoff
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde zeb stump pe 22 Dec 2021, 20:56

E o problema, o scapare a legii, care nu a prevazut situatia asta, in care sa cumperi cu buna credinta o arma pe care importatorul a adus-o nelegal in tara.
Pe la art. 89 cred, nu am acum legea la indemana, zice ca producatorii sau armurierii romani pot marca doar armele/componentele pe care sunt autorizati sa le produca...
Pt armele de import, spune ca se marcheaza de producator.
Pentru a putea fi marcate in tara, ar tb modificata legea, astfel incat armurierii romani sa fie autorizati sa marcheze si alte arme/componente esentiale...
firesc asa ar fi, aceeasi serie pe toate componentele ...
Asta nu e inventie a legiuitorului roman, ci transpunerea unei directive europene, asa cred...
zeb stump
Veteran

Mesajde yoghi pe 22 Dec 2021, 21:12

Nici la masini nu ramane aceeasi serie.
Inventeaza RAR una o bate pe masina si trece in carte.
yoghi
Veteran

Mesajde zeb stump pe 22 Dec 2021, 21:46

Asta ar insemna la arme sa treaca 2 serii in permis..Ar fi posibil, nu zic nu..Oricum trebuie modificata legea, altfel nu e posibil...
Pana atunci, ramane sa te duci peste vanzator sa iti dea banii sau alta arma.
zeb stump
Veteran

Mesajde popaliviu pe 23 Dec 2021, 03:08

Deci la mine, situația este următoarea:
Arma din România (Franchi) are serii diferite pe componente :-? Este normal așa ceva? Nu prea înțeleg.....
Am două lise basculante și o carabină, toate înregistrate în Austria, toate au aceleași serii pe componente, cum cred că e normal.
Atașez poze cu arma din România. Ce este pe închizător nu pare a fi o serie, ci doar o stanță, iar pe țeavă are 2, adică o serie(litere și cifre) + încă 1 serie formată din cifre..Pe chitanță sunt toate seriile înșiruite! Aștept vreo părere de la cineva. Credeam că ajung în România și mă lămuresc, dar.... b-( Am intrat mai mult în ceață!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
12, 16, 9mm, .223, .30-06
popaliviu
Veteran

Mesajde piratu pe 23 Dec 2021, 04:58

Asa am si eu pe o semi Beretta, cred ca e normal.
Beretta 12x76
WUM!
piratu
Membru important

Mesajde zeb stump pe 23 Dec 2021, 09:41

Posibil sa fie produse inainte de introducerea directivei europene.
Art. 90 din lege:
Marcajul unic pentru arma asamblată trebuie să indice:
a) denumirea producătorului sau a mărcii;
b) ţara sau locul fabricării;
c) seria şi, după caz, anul de fabricaţie, dacă acesta nu face parte din numărul de serie, şi modelul, dacă este posibil.
(3) Marcajul prevăzut la alin. (2) se aplică pe toate componentele esenţiale ale armei de foc. În cazul în care o componentă esenţială este prea mică pentru a fi marcată în conformitate cu prezentul articol, aceasta este marcată cel puţin cu un număr de serie sau un cod alfanumeric sau digital.
Rezulta ca pentru arma cumpărată "întreaga", tb sa fie acelasi marcaj pe toate componentele esentiale, pt ca marcajul este "unic".
Pot fi diferite dacă schimbi una sau mai multe componente esentiale, atunci, e absolut nornmal sa fie diferite marcajele.
Fiind directivă europeana, producatorii europeni o vor respecta
zeb stump
Veteran

Mesajde piratu pe 23 Dec 2021, 10:42

Din informatiile pe care le am eu, directiva respectiva spune ca armele importate in uniunea europeana pana la 1 noimebrie 2019 nu intra sub incidenta legii cu seriile respective.
La noi, cand s-a transpus, s-a bagat ca armele importate in Romania pana la 1 noiembrie 2019.
O fi fost facuta intentionat, o fi fost transpusa gresit, habar n-am. Dar la cum merge clasa politica la noi, oricare varianta e plauzibila.
Beretta 12x76
WUM!
piratu
Membru important

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!