Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 04 Mar 2025, 01:18

Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?

Mesajde bogdanm pe 26 Feb 2013, 14:00

Fratilor,
EMIGRAM sau IESIM IN STRADA?
Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Mesajde aghiuta pe 26 Feb 2013, 15:22

Pana una,alta,mai votati si distribuiti si altora:
http://www.petitieonline.com/sa_ne_past ... _castigate
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Frantz pe 26 Feb 2013, 17:42

Nu ma dau batut usor, dar nu ma mai ocup de poliloghie si politica, vad ca s-a priceput destul de bine ideea, asadar luptati voi cu petitii acuma.
Eu (dupa cum probabil unii cunoasteti) am terminat anul trecut “Ecologia si managementul fazanului si potarnichii” si am inceput sa adun materialul (saditor :lol: ) pentru “iepure.”
In alta ordine de idei, m-am gandit ca idea cu o reprezentanta nationala de vanatoare nu ar fi rea. Atata doar cam banuiesc ca AGVPS-ul nu este forma ideala, mai ales in structura veche si cu cadrele vechi incadrate :lol: . Nu am sesizat (scuze, poate mi-a scapat din greseala :lol: ) nici o initiativa de rezolvare a problemelor din domeniu, din partea cadrelor, vreau sa spun. Uite spre exemplu, in Anglia s-a observat scadere ingrijoratoare a pop de fazan, iepure, potarniche (ca de altfel prin toata Evropa, de fapt). Aia de acolo s-au alarmat, au facut niste planuri nationale de conservare, au inceput sa bata toba, au mobilizat fermierii si ii invata sa faca protectie ecologica. Nu stiu cum s-a ajuns sa se faca legislatie (protectie, plati de compensare, subventii) care ajuta propagarea vanatului mic. Nu mai vorbim de dropie, asta-i alt subiect.

Ei, asta zic eu ca este reprezentanta nationala care sprijina interesele vanatorilor. AGVPS-ul nu stiu ce are de gand sa sprijine sau probabil inca n-a sesizat ce anume se clatina cu adevarat :lol: .

Catalin Vrabie, (apropo vreau sa spun ca este unul dintre putinii care au prezentat interes pentru materialul intocmit de mine, de la altii am auzit comentarii de genul “aaaaa, pai asta la noi nu se poate” sau n-am auzit nimic), pacat ca esti asa departe, drum la Focsani imi vine cam peste mana sa fac, dar poate ca totusi ma incumet si vom sta de povesti la toamna.

Daca tot am “deschis gura” sa va spun ca am vorbit cu bossul asociatiei din satul meu, zice ca pe APIA (asta fiind parca Agentia de plati pentru investitii in agricultura) a aparut un program nou incepand cu 2013-2014, nu stiu ce subventii pentru agricultura ecologica. N-am fost sa vad inca, acuma ma voi duce pe site-ul lor sa cercetez, dar aviz amatorilor, faceti si voi la fel.
Frantz
Membru important

Locaţie: Florida

Mesajde catalin.vrabie pe 26 Feb 2013, 18:04

Franz, iti spun eu cum e cu APIA.
In primulrand trebuie sa lucrezi, cu acte, o suprafata de teren. Pentru fiecare tip de cultura ai o subventie de la APIA pe suprafata cultivata. Adica declari in martie ca ai cultivat 5ha cu sorg, inmultit cu x €/ha si da suma pe care o primesti ca subventie. Exista la APIA mai multe "pachete" de subventie, adica seturi predefinite de obligatii in sarcina fermierului care corespund unei valori de subventie. Unul dintre ele se numeste "pachetul verde" si presupune ca fermierul sa declare timp de 5 ani o anumita suprafata de teren, sa zicem 5ha, cu obligatia ca in fiecare an pana la 15 septembrie sa are terenul si sa-l cultive cu cultura de toamna, cultura pe care anul urmator, pana in data de 15 martie, trebuie sa o intoarca (adica sa are) si sa planteze alta cultura de primavara, pe aceasta din urma fiind obligat sa o are, din nou, pana in 15 septembrie. Pentru faptul ca fermierul nu recolteaza cultura de toamna (fiind nevoit, conform pachetului, sa o intoarca in primavara, inainte de a ajunge la maturitate), APIA acorda pentru suprafata respectiva un supliment la subventie. Asa se face ca vei lua subventia de baza conform culturii declarate si, in plus, subventia pentru "pachetul verde", la care se mai poate adauga subventie pentru zona defavorizata, daca terenul cultivat este intr-o asemnea zona.
Pentru noi, asociatie de vanatoare, asta este ca o manusa, intrucat toamna insamantezi rapita, primavara o intorci si pui porumb sau sorg, sau ce vrei, apoi toamna din nou rapita sau altceva, si tot asa.
catalin.vrabie
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde catalin.vrabie pe 26 Feb 2013, 18:44

aghiuta scrie:Pana una,alta,mai votati si distribuiti si altora:

Revenind la subiect, propun tuturor reprezentantilor gestionarilor care sunt impotriva acestei modificari legislative, (si oricarui vanator care doreste sa-si apere dreptul si liberatea de a vana oriunde doreste) sa ne intalnim saptamana viitoare, miercuri sau joi, (intrucat vineri este 8 Martie) fie la Brasov fie la Sibiu (undeva in mijlocul tarii, nu e important unde, ci doar sa avem la dispozitie o sala unde sa neintalnim si sa putem lucra) ca sa discutam concret pe text si sa stabilim daca facem ceva in mod unitar pentru apararea drepturilor noastre sau daca ramanem fiecare pe turta lui. Fiecare isi plateste partea. Pana la urma e interesul nostru comun. Nu ne trebuie decat o persoana care sa ne ofere, contra cost daca nu se poate altfel, o sala de sedinte.
Precizez de la inceput ca scopul acestei intalniri nu va avea nimic de-a face cu constituirea vreunei federatii sau asocieri la nivel national. Vreau doar sa elaboram un document care sa poarte semnaturile si stampilele cat mai multor asociatii, ca sa putem sa-i dam valoare.
Pana atunci avem la dispozitie 10 zile sa studiem textul, sa-l analizam, in asa fel incat acolo sa venim cu lectiile facute, intr-o oarecare masura. Si, in functie de ce se va decide acolo, vom stabili si pasii de urmat pana la finalizarea acestei probleme.
Daca nu gasim o solutie in zona Brasov, rezolv eu la Focsani, numai ca trebuie sa veniti pana aici.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde soimu` pe 26 Feb 2013, 18:59

catalin.vrabie scrie:
aghiuta scrie:Pana una,alta,mai votati si distribuiti si altora:

Revenind la subiect, propun tuturor reprezentantilor gestionarilor care sunt impotriva acestei modificari legislative, (si oricarui vanator care doreste sa-si apere dreptul si liberatea de a vana oriunde doreste) sa ne intalnim saptamana viitoare, miercuri sau joi, (intrucat vineri este 8 Martie) fie la Brasov fie la Sibiu (undeva in mijlocul tarii, nu e important unde, ci doar sa avem la dispozitie o sala unde sa neintalnim si sa putem lucra) ca sa discutam concret pe text si sa stabilim daca facem ceva in mod unitar pentru apararea drepturilor noastre sau daca ramanem fiecare pe turta lui. Fiecare isi plateste partea. Pana la urma e interesul nostru comun. Nu ne trebuie decat o persoana care sa ne ofere, contra cost daca nu se poate altfel, o sala de sedinte.
Precizez de la inceput ca scopul acestei intalniri nu va avea nimic de-a face cu constituirea vreunei federatii sau asocieri la nivel national. Vreau doar sa elaboram un document care sa poarte semnaturile si stampilele cat mai multor asociatii, ca sa putem sa-i dam valoare.
Pana atunci avem la dispozitie 10 zile sa studiem textul, sa-l analizam, in asa fel incat acolo sa venim cu lectiile facute, intr-o oarecare masura. Si, in functie de ce se va decide acolo, vom stabili si pasii de urmat pana la finalizarea acestei probleme.
Daca nu gasim o solutie in zona Brasov, rezolv eu la Focsani, numai ca trebuie sa veniti pana aici.

EXCEPTIONAL

mult mult succes si sper din toata inima ca se va gasi interes din partea gestionarilor
BRAVO BRAVO BRAVO
soimu`
Veteran

Mesajde aghiuta pe 26 Feb 2013, 19:39

Eu vin.
Si cu stampila. :wink:
aghiuta
Veteran

Mesajde Ghinda pe 27 Feb 2013, 16:28

Pe la ce ora si unde? Si cam cati?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde aghiuta pe 27 Feb 2013, 19:37

Ghinda scrie:Pe la ce ora si unde? Si cam cati?

In principiu eu am vorbit cu cineva din Sibiu care ne poate pune la dispozitie o sala.E mai moka.
Comandam si noi un suc,o bere,un fursec si se rezolva.
Zilele ar fi miercuri sau joi in saptamana viitoare,inainte de 08 Martie.
Ar fi bine sa ne intalnim ziua, in asa fel incat unii ca mine de la 500 de km, sa poata ajunge.Probabil dupa-amiaza.
Daca cineva are o alta propunere mai aproape de centrul tarii(Brasov),e ok.
aghiuta
Veteran

Mesajde Ghinda pe 27 Feb 2013, 20:41

pai incerc sa iau un sofer si sa dau o fuga. Ar fi bine mai spre dupa amiaza.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde aghiuta pe 27 Feb 2013, 21:20

Ghinda scrie:pai incerc sa iau un sofer si sa dau o fuga. Ar fi bine mai spre dupa amiaza.

Ok.Da sa vedem daca suntem ceva mai multi decat noi trei(tu,Catalin si cu mine).
Ca daca ramane sa ne intalnim doar noi,mai bine ne vedem la tine.
Sau la mine in curte. :wink: Facem si un gratar. :lol: :lol:
aghiuta
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 27 Feb 2013, 21:23

Adevar grait-ai, doctore!
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde baned pe 28 Feb 2013, 23:44

Legea asta e facuta pt a taia privatizarea vanatori , din sursele mele va fi un scandal urat in toamna cand Ajvps-urile vor majora un pic tarifele pt ca vor fi foarte multi vanatori care vor fi prinsi pe picior gresit de aceasta lege , si sa vedeti voi , cate arme ieftine disponibile vor fi
Si sa nu mai vb de cita inghesuiala va fi in grupele Ajvps , cand majoritatea privatilor(liberi) vor inghesui cum pot prieteni , ca sa-i scape de necazul produs de lege
Eu unul sigur ma pregatesc pt o autorizatie de procurare a armei (pe sistem urgenta) ca sa ajut un prieten sa nu-isi vanda arma rapid si fortat la pret derizoriu
Apropo incep deja verificarile la arme fara motiv da la arme munitii si explozibili doar ca deranjeaza pe uni patroni de Ajvps

Parerea mea e simpla vreti sa destabilizati Ajvps faceti-o din interior, concurati pt posturile de conducere care se schimba din 4 in 4 ani daca nu gresesc
baned
Membru activ

Locaţie: Oradea

Mesajde aghiuta pe 01 Mar 2013, 01:03

baned scrie:Legea asta e facuta pt a taia privatizarea vanatori , din sursele mele va fi un scandal urat in toamna cand Ajvps-urile vor majora un pic tarifele pt ca vor fi foarte multi vanatori care vor fi prinsi pe picior gresit de aceasta lege , si sa vedeti voi , cate arme ieftine disponibile vor fi

Iarta-ma daca sunt putin confuz,dar ce legatura are legea 407 si majorarea tarifelor la AJVPS cu prinderea "pe picior grestit" a vanatorilor?
Si cum de vor fi asa multe arme disponibile daca se maresc tarifele la AJVPS?
baned scrie:Si sa nu mai vb de cita inghesuiala va fi in grupele Ajvps ,

Si acum e inghesuiala prin comasarea grupelor la AJVSP-urile care au pierdut fonduri.
baned scrie:cand majoritatea privatilor(liberi) vor inghesui cum pot prieteni , ca sa-i scape de necazul produs de lege

Pai asta nu inteleg.
Care-i necazul?
baned scrie:Eu unul sigur ma pregatesc pt o autorizatie de procurare a armei (pe sistem urgenta) ca sa ajut un prieten sa nu-isi vanda arma rapid si fortat la pret derizoriu

De ce ar face-o?
aghiuta
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 01 Mar 2013, 01:58

Pai nu vezi dom' doctor ca fiecare intelege ce vrea si se exprima cum poate. :D
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde aghiuta pe 02 Mar 2013, 13:40

aghiuta
Veteran

Mesajde tomi pe 02 Mar 2013, 14:23

Scria unul in comentariile la petitie ca actiunea ar trebui sustinuta prin lobby, era un comentariu de fapt ironic, dar care contine un adevar mare.
Cine este angajat politic dintre cei interesati de aceasta modificare de lege ar trebui sa faca lobby impotriva ei, indiferent ce partid reprezinta.
Asa s-ar putea bloca aceasta initiativa a catorva.
Altfel cu petitia asta nu facem mare lucru.
In schimb in cadrul unui lobby petitia poate sa confirme ca sunt destule persoane interesate sa nu apara aceasta noua modificare "originala" la legea vanatorii.
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 02 Mar 2013, 14:28

Iar pe de alta parte stiu ca deja se face lobby impotriva ei.
Asa ca ceea ce sugerez eu este sa intre mai multi in acest lobby, ca altfel cred ca nu e de bine.
tomi
Veteran

Mesajde aghiuta pe 02 Mar 2013, 16:08

tomi scrie:Iar pe de alta parte stiu ca deja se face lobby impotriva ei.

Se face,se face. :wink:
Partea proasta este ca unor sefi de asociatii private le convine.
aghiuta
Veteran

Mesajde baned pe 03 Mar 2013, 00:40

aghiuta scrie:
baned scrie:Legea asta e facuta pt a taia privatizarea vanatori , din sursele mele va fi un scandal urat in toamna cand Ajvps-urile vor majora un pic tarifele pt ca vor fi foarte multi vanatori care vor fi prinsi pe picior gresit de aceasta lege , si sa vedeti voi , cate arme ieftine disponibile vor fi

Iarta-ma daca sunt putin confuz,dar ce legatura are legea 407 si majorarea tarifelor la AJVPS cu prinderea "pe picior grestit" a vanatorilor?
Si cum de vor fi asa multe arme disponibile daca se maresc tarifele la AJVPS?
baned scrie:Si sa nu mai vb de cita inghesuiala va fi in grupele Ajvps ,

Si acum e inghesuiala prin comasarea grupelor la AJVSP-urile care au pierdut fonduri.
baned scrie:cand majoritatea privatilor(liberi) vor inghesui cum pot prieteni , ca sa-i scape de necazul produs de lege

Pai asta nu inteleg.
Care-i necazul?
baned scrie:Eu unul sigur ma pregatesc pt o autorizatie de procurare a armei (pe sistem urgenta) ca sa ajut un prieten sa nu-isi vanda arma rapid si fortat la pret derizoriu

De ce ar face-o?

1 din cate am vazut mesajul lui Selaru asa ma inteles ca ne taie dreptul la arme de tir
2 tot in aceeasi ordine de idei am inteles ca daca nu vei fi afiliat vor sa taie de la dreptul de detinere arma de vanatoare
3 multi vanatori nu sunt afiliati in acest moment , printre care si niste amici de ai mei
4 corect ca e inghesuiala in Ajvps de la astia noi de anu asta ,dar sigur mai gaseste Ajvps niste locuri daca vin niste bani nu , iar cu restrangerea de fondui va fi si invers daca este necesara 65%din suprafete ma refer la detinere si asociere
Oricum privati au sa aiba clienti lor si prieteni si pot inchide oricand vor pt restul , dar nu inainte de asi face bilantul
baned
Membru activ

Locaţie: Oradea

Mesajde tomi pe 03 Mar 2013, 15:19

@aghiuta Partea proasta este ca unor sefi de asociatii private le convine.
Mare este gradina lui D-zeu, domul coleg.
Greu de inteles orientarea asta, mai ales la o asociatie nou infintata.
Probabil interese de grup restrans, ceva gen schimbat fonduri de vanatoare intre ele, blocat fond vecin inca zece ani la ajvps, ca e bine asa, vine marfa de la ei la noi ca nu pot sa si-o tina,sau mai stiu eu ce, poate - lasa ca am prins eu - restul sa mai stea pana la loc comanda ca sa nu-mi faca vreo concurenta, naiba-i stie si intelege.
Ce este acum evident pentru mine e ca eliberarea tuturor fondurilor catre noi asociatii ar fi reteta cea mai buna pentru vanatoarea in Ro.
Chiar daca unii fac sau ar face nu prea bine pe fondurile lor preluate, majoritatea fac dupa carte si lege si protejeaza clar vanatul. Pentru ca intr-o asociatie nou infiintata nu prea se pot aplica vechile obiceiuri, adica eu am drepturi egale dar mai mari, sau eu vanez pana dupa mine potopul, ca nu te lasa ceilalti si patronul.
Controlul la o asociatie nou infiintata este clar mai mare si mai eficient.
Si investitiile in fond sunt clar mai mari si deja vizibile de la distanta.
Eu cunosc direct doar exemple pozitive in acest sens, este adevarat insa ca am auzit ( nu am vazut) si despre fonduri de vanatoare nou preluate cu probleme.
Dar probleme mari sunt si la ajvps, mai ales acum, asa ca schimbarea ar echilibra balanta iar rezultatul ar fi spre bine, daca s-ar trece in ritmul care s-a propus initial la schimbarea gestionarilor.
Asa cum lucrurile pentru mine sunt evident bune in prezent cu rearondarea, cum s-a facut ea in ultimii trei ani, tot la fel este evident ca vechii gestionari nu vor sa-si piarda fondurile, ori cat de rau ar merge ele si asta e toata problema cu initiativa asta de schimabare a legii.
tomi
Veteran

Mesajde aghiuta pe 03 Mar 2013, 16:41

tomi scrie:@aghiuta Partea proasta este ca unor sefi de asociatii private le convine.
Mare este gradina lui D-zeu, domul coleg.
Greu de inteles orientarea asta, mai ales la o asociatie nou infintata.

Zici?
Hai sa gandim cum gandesc unii sefi de asociatie.Legea ma obliga sa am intr-un an de la preluarea fondului,minim jumatate din numarul maxim pe care-l poate primi fondul.La un fond de campie de 15.000 ha imi trebuie 50 de inscrisi ca altfel pierd fondul.
Cum ii fac, atata vreme cat vanatorii nu-s obligati la asociere?
Cati prieteni sa am si ce sa le ofer ca sa se inscrie benevol la mine?
Apoi,eu ca asociatie,platesc un procent din cotizatii pentru faptul ca sunt afiliat la AGVPS.Nu vin cu bani de acasa;dau tot din ce-mi dau inscrisii.
Tot ti se mai pare mare gradina?
P.S.
Acum trec cu vederea faptul ca m-ai categorisit drept nebun,desi nu ma cunosti,domnul coleg.
tomi scrie:Ce este acum evident pentru mine e ca eliberarea tuturor fondurilor catre noi asociatii ar fi reteta cea mai buna pentru vanatoarea in Ro.

Nicio reteta nu este garantata 100% dupa cum nici adevar absolut nu exista.Nici macar filozofic.
tomi scrie:Eu cunosc direct doar exemple pozitive in acest sens, este adevarat insa ca am auzit ( nu am vazut) si despre fonduri de vanatoare nou preluate cu probleme.

Si eu conosc exemple pozitive si am auzit de cele negative.
Inca odata se vadeste ca reteta nu e un succes 100%,cum spuneam mai devreme.
tomi scrie:tot la fel este evident ca vechii gestionari nu vor sa-si piarda fondurile, ori cat de rau ar merge ele si asta e toata problema cu initiativa asta de schimabare a legii.

Aici ai mare dreptate.
Rare sunt AJVPS-urile care chiar s-au preocupat de toate fondurile pe care le detineau.Mai frecventa este situatia cand s-au interesat de anumite fonduri din patrimoniu,unde accesul era conditionat de PCR(pile,cunostinte,relatii).
aghiuta
Veteran

Mesajde tomi pe 03 Mar 2013, 19:26

@aghiuta. Scuza-ma, dar m-ai inteles gresit, nu ma refeream la tine. Ma refer la faptul ca mare-i gradina cu cei care au preluat deja fonduri si vor asa o lege cum este proiectul asta de lege. Inseamna ca nu ma fac foarte bine inteles cand scriu, ceea ce nu-i bine.
Dinpotriva suntem pe aceeasi parte a baricadei si te felicit pentru initiativa petitiei si pentru faptul ca incerci ca si mine sa tii topicul asta deschis cat mai mult.
tomi
Veteran

Mesajde aghiuta pe 03 Mar 2013, 19:46

Ok @tomi.
Poate ca si eu am fost cam susceptibil si nu e bine.
Da' ce-i bine e ca vorbim aceeasi limba.
Si totusi,ma asteptam ca la invitaia de a participa la acea intalnire sa zica "prezent" mai multi vanatori sau directori de asociatie decat "cei trei care au speriat vestu".
aghiuta
Veteran

Mesajde tomi pe 03 Mar 2013, 19:49

Aha, stai sa-ti mai spun ceva amical.
Treaba cu nr. de vanatori intr-o asociatie noua,nu cred ca este valabila asa cum o gandesti.
Pentru ca fie sunt preluati o parte din cei care au fost acolo la ajvps si atunci pui taxe rezonabile, cum platesc eu in doua locuri.
Fie ii faci repede pe hartie, nu-ti trebuie mare bataie de cap pt asta, copii dupa actele de vanatoare a mai multor vanatori care vor sa ajute si gata. Si pui o taxa modica pe care o achiti integral tu ca nou gestionar. Si poate ii inviti odata si pe aia la vanatoare, nu-i nici o suparare.
De aia nu cred ca trebuie afiliere fortata pt asta, noi membrii intr-o asociatie noua se fac fie prin oferta buna si taxa rezonabila, ceea ce-i normal si asa ar trebui sa mearga, fie ii faci pe hartie.
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 03 Mar 2013, 19:51

Da, Catalin Vrabie a propus o treaba desteapta, dar suntem prea comozi sa percutam.
Tot asteptam sa ne rezolve altii problemele acute.
Totusi eu mai am sperante ca iese ceva din topicul asta.
tomi
Veteran

Mesajde bogdanm pe 03 Mar 2013, 20:42

Bai fratilor,
Daca tot va intalniti sa formati o oarece unitate, luati in calcul, pe langa atitudinea contra acestei tampenii, si eliminarea anumitor interdictii din legea vanatorii, asa cum e ea.
Multe, putine, mici, mari, nu conteaza. Numai sa castigati un capat de ata, acolo.
Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Mesajde soimu` pe 03 Mar 2013, 23:02

tomi scrie:Da, Catalin Vrabie a propus o treaba desteapta, dar suntem prea comozi sa percutam.
Tot asteptam sa ne rezolve altii problemele acute.
Totusi eu mai am sperante ca iese ceva din topicul asta.

pai o sa o rezolve
dar in interesul lor, nu al nostru
numai stai linisiti si o sa vedem noi toti ce se poate face de o mana de oameni cu interese mari
totul secretul este sa stam noi toti linisiti
soimu`
Veteran

Mesajde Cristi pe 04 Mar 2013, 12:40

Art 39 lit. t (tz) Se interzice... fabricarea , comercializarea, detinerea,sau utilizarea alicelor cu diametrul mai mare de 5 mm
Cum ramane cu acei colectionari de arme, care sunt si vanatori, si au dreptul conform legii 295 sa iasa cu armele cu pulbere neagra in poligon? Gloantele folosite de ei la aceste arme sunt alice de plumb mai mari de 5 mm, si se confectioneaza cu un cleste-matrita...
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde midu pe 04 Mar 2013, 16:59

Vin si eu la intalnire daca se organizeaza (tinand cont ca sunt din Sibiu). Pot sa mai"mobilizez" cativa reprezentanti de asociatii private.
Problema este ca e un pic cam tarziu pentru intalniri. Singura solutie este lobby-ul facut la parlamentarii pe care ii cunoastem fiecare, in asa fel incat initiativa sa nu treaca. Asta ca tel pe termen foarte scurt.
Pe termen mediu insa, ar trebui sa constituim, sau sa aderam, la acea Uniune a Asociatiilor (sau federatie,sau cum se va numi ea), care sa contrabalanseze AGVPS-ul, si care sa indeplineasca rol principal de reprezentare.
midu
Nou membru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!