Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 04 Mar 2025, 01:30

Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?

Mesajde OVI762 pe 24 Feb 2013, 14:38

Semnat si un sincer'' lua-v-ar dracu de jigodii bolsevice''.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde romaniac pe 24 Feb 2013, 16:19

aghiuta scrie:Intre postari pe forum,poate va faceti timp sa semnati si petitia.
http://www.petitieonline.com/signatures ... castigate/

Semnat. Spre surprinderea mea, sunt doar al 58-lea semnatar...
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde aghiuta pe 24 Feb 2013, 16:43

I-as trimite domnului senator link-ul cu petitia online,dar mi-e cam rusine, doar cu 60 de semnatari.
P.S.
Dintre care multi nici nu-s vanatori.Doar colegi de-ai mei de pe lista de discutii medicale.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde don pedro pe 24 Feb 2013, 19:21

las ca semnam noi tot mai multi, si sar semna si mai mult dar sunt foarte multi colegi de vanatoare care nu au saraci acces la internet
don pedro
Nou membru

Locaţie: caransebes

Mesajde adigeo pe 24 Feb 2013, 19:41

don pedro scrie:las ca semnam noi tot mai multi, si sar semna si mai mult dar sunt foarte multi colegi de vanatoare care nu au saraci acces la internet

Si totusi forumul are 5000 de membri , poate sunt 2000 cei care il citesc si sa zicem ca jumatate sunt de acord cu petitia , deci ar trebui sa se sinchiseasca sa scrie cateva litere , sunt curios daca se vor strange 1000 de semnaturi . Eu am semnat .
adigeo
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Feb 2013, 20:30

Oameni buni,
Propunerea asta trebuie citita cu atentie si analizata rand cu rand. Ati vazut ca se elimina atribuirea directa de catre proprietarul terenului daca acesta are peste 50% din suprafata FV? Dar ca se introduce atribuirea directa catre "gestionarul consacrat" a 66% din fondurile pe care le detine, in loc de 50% cum este acum?
Haideti sa citim toti cu atentie cateva zile documentul, apoi, care putem, sa venim cu amendamente justificate. Le adunam pe toate si vedem cum sau cine ni le poate sustine.
Desi mi-as dori sa pot fi optimist, cred ca sansele noastre sunt mici. Si la fel si sansele de a vana vreodata asa cum o fac altii prin lume.
catalin.vrabie
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Feb 2013, 20:32

Inca ceva. Am vazut ca multi dintre semnatarii petitiei nu si-au dat numele. Asta spune multe despre libera exprimare despre care tot vorbim.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde tomi pe 24 Feb 2013, 22:05

@Catalin Vrabie - multumesc, am citit in diagonala propunerea, mi-au scapat f. multe- ai dreptate.
Cred si eu ca am pus-o grav de tot daca se aproba.
Sunt inca unele fonduri la care urmeaza sa expire termenul de arendare si baietii vor sa se asigure ca nu le scapa. Probabil ca destule, daca eu stiu cateva.
Mi se pare ca incepe sa se confirme proverbul cu schimabarea stapanilor, bucuria nebunilor.
Macar daca ar face-o mai voalat, daca s-ar respecta pasii inainte castigati prin legile deja votate, dar vad ca nu, se vrea revenirea la statusul initial, fara macar sa se verifice daca a fost bine sau nu ce s-a facut in ultimii doi ani.
Spre bucuria mea malitioasa problema lor acum este ca vor pierde f.multe voturi daca o iau asa- si asta deja in mai multe domenii, nu numai in vanatoare.
Cand vad cat de flexibil si interesat este modul de a se propune amendamente "de modernizare", ma apuca greata.
Cred ca ceea ce propun @aghiuta si Cristi ar fi un mod eficient sa ne impotrivim.
tomi
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Feb 2013, 22:21

Singurul mod eficient sa ne aparam interesele este sa avem reprezentare la nivel national. Nu cred ca se va intampla asta prea curand. Vom vedea. Pana una-alta fiecare dintre noi trebuie sa se gandeasca ce ar face el, personal, daca printr-o asemenea propunere ar fi vizat in mod direct el sau familia lui. Daca asteptam toti ca "cineva" sa scrie o scrisoare, sa interpeleze parlamentarii, etc. nu rezolvam nimic.
In fine, maine eu voi vorbi cu toti cei pe care ii cunosc si care cred eu ca ar avea un cuvant de spus, apoi mai vedem.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde soimu` pe 24 Feb 2013, 22:55

in final cineva intentioneaza (si sunt sigur ca o va pun si in practica) sa faca mai mult decat cateva posturi pe forum si semnarea unei petitii on line.
totusi, referitor la semnarea petitiei cu nume ascuns...nu inseamna ca nu sa dat numele, cine solicita oficial lista o va primi, dar ca si semnatar ai dreptul sa nu iti afiseze numele sa il vada toata lumea.
Motive sunt si de o parte si de alta, dar daca ne referim la sustinerea petitiei... ese la fel de valabila semnarea on line si cu o casuta bifata si cu cealalta...
Despre atribuirea directa, va spun ca, luata pe cazuri izolate, sunt exemple si de o parte si de alta.
Ma duce cu gandul direct la un caz "sumbru", in fondul privat unde anul trecut "agricultorul regional" a pus 2 tone (doua tone) de otrava si a omorat intregul efectiv de caprioare pentru ca ii mancau culturile.... iar anul asta, administratorul de fond a cumparat caprioare din Ungaria, si la costat mai mult actele decat animalele vii (inclusiv analize genetice)....iar "agricultorul" a declarat in presa ca e o "invazie " de caprioare si a organizat echipe mixte de oameni si caini sa le goneasca... POATE LUA EL FONDUL prin atribuire directa.
Cred ca stim cu totii ce o sa iasa din asemenea varianta.
Nici sa ai teren mult cumparat si sa fi localnic din zona si sa iti ia altcineva (cu "nume greu") terenul... iarasi nu e ok.
Totusi, eu vad partea buna a lucrurilor... sunt persoane care privesc problema serios si cred ca se vor rezolva multe... dar la nivel inalt, nu cu petitii on line.
soimu`
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Feb 2013, 23:16

Soimule,
Intotdeauna vor exista si cazuri "de exceptie". Insa important este sa vedem imaginea in ansamblu. Eu, dupa aproape 3 ani de cand sunt implicat in gestionarea a 3 FV-uri, pot sa afirm cu tarie ca o gestionare corecta nu se poate face decat cu implicarea proprietarului de teren. Mai mult, rezultatele vor fi spectaculoase daca cel care gestioneaza fauna este si proprietarul terenului, si vrea sa faca ceva.
Pe tema asta sunt multe de discutat, insa acum urgenta e alta. Prin modificarile propuse de cei 8 sau cati sunt, practic AGVPS se va substitui Ministerului in foarte multe probleme legate de gestionarea FV-urilor. Ei vor acorda intervalul de serii pentru emiterea permisului de vanatoare (adica daca eu, asociatie privata mica, vreau sa fac 10 permise de vanatoare membrilor mei, trebuie sa cer AGVPS-ului sa-mi acorde seriile), ei vor stabili formatul autorizatiilor de vanatoare si ei le vor tipari (adica in loc sa ma duc la Imprimeria Nationala ca acum, ma duc la AGVPS, si le fac cand vor ei si la pretul la care vor ei). Practic aceasta initiativa statueaza controlul absolut al AGVPS asupra tot ce inseamna vanatoare in tara asta, iar, conform unei zicale vechi care spune: "cine nu e cu noi, inseamna ca e impotriva noastra", toti cei care vor gandi si altceva decat AGVPS vor fi in afara legii. ASTA NE ASTEAPTA, DOMNILOR!
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde aghiuta pe 24 Feb 2013, 23:26

Incarcam toti pe ce cai putem da' pana una alta,mai mobilizati si pe altii sa semneze, ca nu stiu cat mai sta petitia pe site.
aghiuta
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Feb 2013, 23:35

Mai sta cel putin 20 de zile peste termenul gratis. Le-am cumparat eu.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde aghiuta pe 24 Feb 2013, 23:50

Multumesc Cataline.
Am incercat si eu dar imi zicea ceva de PayPal si n-am asa ceva iar cand am vrut sa cumpar cu cardul din nu stiu ce motiv nu mi l-a acceptat.
aghiuta
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 25 Feb 2013, 00:03

Nu ti l-acceptat pentru ca era deja platit, probabil. In fine, mai sta 20 de zile extra. Asta e important.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 25 Feb 2013, 01:16

tomi scrie:Spre bucuria mea malitioasa problema lor acum este ca vor pierde f.multe voturi daca o iau asa- si asta deja in mai multe domenii, nu numai in vanatoare.

Pai ai impresia ca pe la noi conteaza cine si cum voteaza? Conteaza cine numara voturile. Vorba lui Ponta, atunci cand alde portocala au castigat alegerile: ''Sistemul lor de frauda a functionat mai bine decat al nostru''. :shock:
In plus cam 80% dintre cei care voteaza habar nu au ce voteaza, ce fel de om voteaza, ce doctrina politica voteaza. Pana la urma nici nu conteaza, ca tot o apa si-un pamant sunt.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Nautilus pe 25 Feb 2013, 08:59

Eu am fost nr. 119 :)

Când apare petiţia şi pe hârtie, ca să o depunem în mod oficial, cu număr de înregistrare, vom semna toţi cu numele adevărate şi datele personale.

~Nautilus
Nautilus
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde vanatorul dibaci pe 25 Feb 2013, 10:35

Fratilor-problema este cat se poate de serioasa si beneficiaza de sprijin politic-marea majoritate a vechilor AJVPS -cand au tras linia la sfarsit de an nu le-a venit sa creada cati bani au incasat si cu cati membri au mai ramas -asa ca au trecut la represali.Am spus de atatea ori diferenta dintre AJVPS vechi si AV noi -este ca prima fura bani -si cei din urma aduc de acasa.
Ca sa putem stopa acest fenomen vrem nu vrem tot politic se poate,dar fara a trimite petitia la persoanele de mai sus pentru ca daca va uitati cu atentie toti detin functii in AGVPS-credeti ca vor lua in seama?
Singura modalitate este sa se faca loby pe langa cei care sunt la putere,aducand in prim plan chiar divergentele politice,mangaind un pic orgoliul partidului la putere +multe alte artifici pe care de altfel le fac si cei care au initiat acest proiect.
Dupa atatia ani in care au detinut monopolul,si au vanat ca pe feuda lu tacsu li se pare ciudat ca nu mai merg cu elicopterul la capre negre.
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde timexim pe 25 Feb 2013, 12:01

supozitie:
un nr important al asociatiilor private se descurca financiar cu "3 membri" si nu vor sa mai ia membri noi. nimeni nu ii poate obliga.
ce se intampla la nivel national daca nr vanatorilor depaseste nr locurilor disponibile pe fondurile de vanatoare ,si raman pe dinafara?
vor fi obligati sa cotizeze maxim la AGVPS ?
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde mandy pe 25 Feb 2013, 17:24

catalin.vrabie scrie:Inca ceva. Am vazut ca multi dintre semnatarii petitiei nu si-au dat numele. Asta spune multe despre libera exprimare despre care tot vorbim.

Ce anume spune? Eu de exemplu am bifat casuta cu ascunderea numelui. Asta nu inseamna ca nu mi-am dat numele. Singura diferenta este ca nu acesta nu apare public, dar la destinatar sunt toate numele semnatarilor vizibile. Important este ca numele pe care il scrii acolo sa fie cel real si nu unul inventat dar vizibil.
mandy
Membru important

Mesajde tomi pe 25 Feb 2013, 17:37

@timexim
Pai exact asta s-a si intamplat.
Vanatorii care au ramas fara fond ajvps, s-au deplasat in ceea mai mare parte la celelalte fonduri ajvps care nu au fost pierdute si au fost comasati la grupele de vanatoare ramase pe pozitie.
In felul asta a rezultat un mare haloimes, cu grupe foarte mari ca numar de oameni, cu vanatori care nu se cunosc intre ei si care nu vor decat sa impuste si nu mai au ce. Asa ca se impusca mai des ca de obicei intre ei, ca sunt indisciplinati si sefii de grupa ii stapanesc greu.
Dupa un sezon, o parte dintre ei nu au mai platit cotizatia catre ajvps ca nu se mai renta la asa mare bulibaseala, dar nici nu au cautat sa se inscrie la fonduri nou infiintate.
Asa ajvps-ul a inceput sa piarda tot mai multi bani, iar despre bonitate si management cinegetic pas, ca acum chiar nu ai cu cine, cei care mai sunt platitori in grupe sunt in majoritate nemultumiti si necooperanti, iar fenomenele pe care le cunoastem cu totii, inclusiv cei din AGVPS s-au amplificat exponential. Adica vreo cativa cu bani multi, dar zgarciti, ca vaneaza tot pe fondurile "comunitare" ajvps, impusca intr-un sezon mai mult decat toata grupa ajvps de acolo. Asa nemultumitii se inmultesc si nu mai platesc cotizatia si banii scad in continuare la casieria ajvps.
Bine.
Atunci dam o lege sa-i adunam pe toti cu forta inapoi la AGVPS, cascavalul creste la loc, ca si asociatiile noi vor trebui sa cotizeze ceva , poate chiar substantial, deci malaiul este iar la loc, sacii plini si vechii vulpoi fericiti si multumiti ca de obicei - acum ei avand de fapt doar o usoara indispozitie, oricum malaiul la varf ramane tot consistent.
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 25 Feb 2013, 17:49

Si ce-i mai amuzant, comunism pur ca si cristalul, este ca aceasta miscare vicleana a catorva se face zice-se in interesul poporului vanatoresc.
Eu zic ca asta-i boratura totusi, in evul mediu erau niste caste consacrate, daca erai boier - erai boier de ceva zeci/ sute de ani, iar daca erai palmas, ghinion, tot de ceva zeci /sute de ani erai, cu tot neamul si lumea isi cunostea clar pozitia.
tomi
Veteran

Mesajde aghiuta pe 25 Feb 2013, 18:31

aghiuta scrie:Intre postari pe forum,poate va faceti timp sa semnati si petitia.
http://www.petitieonline.com/signatures ... castigate/

Intre timp nu uitati petitia.
Incet,incet se aduna semnaturi.
aghiuta
Veteran

Mesajde ferenczi444 pe 25 Feb 2013, 18:39

Stimaţi Colegi !
Tare mă bucură faptul că a-ţi observat pînă la urmă de ce nu s-a schimbat nimic în 23 de ani ,ptr. că era bine ptr. uni, nu ptr.toţi . Nu vroiau schimbare şi nu cunosc meserie . De unde să cunoască ? La Ştefan Gheorghiu nu se învăţa aşa ceva . Dar unde sînt şi ei profesionişti, să vă mintă şi să vă fure ,în asta sînt de neîntrecuţi . Vă rog foarte frumos şi din toată inima şi foarte sincer, că doresc să aveţi succes şi să ajungeţi cel mai mare popor vînătoresc ,dar vă rog înainte de toate ,înainte de a decide citiţi articolul meu postat la Discuţi generale la Legi şi metode de vînătoare la vecini că sînt convins că vă ajută foarte mult . Mai studiaţi şi legile vînătorii în alte ţări ,o puteţi face că sîntem în Europa sau nu ? Nici nu vă daţi seama cît de simplu vă puteţi aduna într-o Ligă sau Camera vînătorilor unde să aveţi o reprezentanţă juridică . Dar mă miră faptul că între vînătorii de azi nu sînt jurişti şi avocaţi . Vă doresc succes ,în continuare . Se pare că primul pas a-ţi făcut .

Cu Stimă V.... Janoş
ferenczi444
Membru important

Mesajde aghiuta pe 25 Feb 2013, 19:03

Janos,multimim pentru apreciere.
Semantura ta (eventual si ale colegilor tai) pe petitia noastra n-ar fi lipsita de importanta.
Am prieten in Canada care a semnat petitia.
aghiuta
Veteran

Mesajde Frantz pe 25 Feb 2013, 19:30

Pai sigur si o sa zica astia: "Daca esti in Canada sau in America stai acolo si nu te amesteca."
Apropo de America, lasati-o naibii de petitie, fugiti in state, Obama va da amnistie si ati rezolvat problema.
AGVPS putem face si aici daca suntem destui. :lol: :lol:
Frantz
Membru important

Locaţie: Florida

Mesajde catalin.vrabie pe 25 Feb 2013, 20:24

Frantz,
Ma bucur sa te citesc din nou. Tare mi-as dori sa fii in Ro, si tu si altii care ati plecat scarbiti de sistemul asta idiot. Sa stii ca o parte din rezolvarea multor probleme este la voi, se regaseste in mentalitatea voastra. Cand mai vii pe acasa da un semn, sa stam un pic la povestit.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde ferenczi444 pe 25 Feb 2013, 23:27

Franz ,nu-i dezamăgi pe băieţi ,eu de 23 de ani aştept acest moment . Poate la aceste decizi nu-i putem ajuta dar din meserie poate ,dacă vor dori . Eu, cel puţin oricînd dacă mă vor solicita . Nu am auzit de mult de tine ,te dai bătut aşa uşor ? Nu pot să cred asta despre tine .
Cu Stimă V.... Janoş
ferenczi444
Membru important

Mesajde tomi pe 26 Feb 2013, 00:16

Ha, Feri prietene, tot timpul esti pe faza la chestii importante.
Astia iar vor sa ne foteze dupa obicei.
Insa eu, ca un bun Machiavelli stiu ca intre ajvps-uri si Agvps exista o fractura veche, sa-i zicem deja istorica, dar care s-a sudat stramb, calus vicios se numeste si functioneaza oarecum si asa - omul schioapata rau dar merge oarecum. Lucruri pe care tu le cunosti oricum mai bine ca mine.
Ca atare daca dam direct la cap, prietenii din ajvps-uri nu se vor resimti decat foarte modest, cred ca aproape deloc pana la urma.
Asa ca tare mi-ar placea sa-ti vad semnatura ta monumentala pe acest petition, ca oricum la pensie vom incerca sa vanam tot pe aici, ce-o mai ramane dupa toate isteriile astea.
tomi
Veteran

Mesajde adrian_ppp pe 26 Feb 2013, 08:46

Eu am trimis petitia catre toata lista mea de useri, cred ca la fel s-ar putea face si aici si pe restul site urilor de profil.
adrian_ppp
Veteran

Locaţie: Bucuresti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!