Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 19 Apr 2025, 06:24

Viza permis de arma !!!

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Viza permis de arma !!!

Mesajde laurul pe 05 Dec 2018, 08:15

adileafu scrie:@alinboboc - omul a pus o intrebare , unde , in regulament, scrie ca nu poti pune o intrebare daca nu te-ai prezentat ? Poate forumul are cod de operator si noi nu stiam ?!!!!
@Teharau,@ Laurul ,@ Sly , cu tot respectul , cu politica asta a voastra forumul va ramane ''afacere de familie'' si daca nu are trafic nu are nici un rost......acum e in moarte clinica si daca nu va schimbati optica , va muri .

@adileafu, in cazul de fata esti prin plopi....nu s-a pus problema prezentarii ci a salutului.
Omul a intrat fara sa dea buna ziua si la incercarea unui coleg de a-l lamuri a devenit impertinent.
Ti se pare normal?!
Politica a forumului e veche si nu se va schimba pentru a nu deveni facebook. Toleranta zero pentru agramati si pentru mitocani este ceea ce a facut ca acest forum sa fie singurul care inca mai merge.
Cu acelasi respect, nu-ti plac regulile unui hotel ca nu poti scuipa seminte pe jos si nu poti da drumul tare la manele......nu te cazezi acolo.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde laurul pe 05 Dec 2018, 08:22

yoghi scrie:La lunetistul canadian eu i-am luat partea pt ca singura lui vina era gramatica-fonetica limbii romane ,iar observatiile despre acest lucru au venit la ""un an "" de la prima postare.

Nu la tine faceam vorbire, Ursuletule.
Observatiile au venit la un an pentru ca au existat fraieri care i-au corectat mesajele canadianului. Zeci!
Dar sa ajungem ca la orice tragere de maneca, civilizata de altfel, sa se gaseasca unul-doi care sa ia partea inculpatului, nu e ok.
Pentru ce?! ....pentru un "Buna ziua" si un "Sunt cutare si vanez in zona cutare preponderent sitari."
Las-o dracu ca nu e munca de sisif sa dai binete si sa te prezinti minimal....ca nu ti se cere CNP-ul si numarul de la pantofi...
laurul
Veteran

Mesajde adileafu pe 05 Dec 2018, 09:45

@All, nu trebuie sa va suparati , a fost doar o parere.
Ce incercam eu sa va spun e ca facebook ''educa'' oamenii de ani buni si nu o face in directia politetei sau a bunului simt exacerbat, deci puteti dojeni oamenii, dar mai cu blandete .
@Laurul, cu plopii nu m-ai ghicit, evoluez la 100+ si nici cu privirea nu ma catar mai sus de 2 m metri.
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
adileafu
Membru important

Locaţie: Targoviste

Mesajde laurul pe 05 Dec 2018, 10:03

110 si ceva si m-am catarat in prun sa scutur niste tuica. Rezultat==> 2 coaste rupte, sezon bulit etc.
Nu mi-ai raspuns la intrebare..Ti se pare normal?!
Cat despre "mai cu blandete"....n-a saltat nimeni cristosi, si nici nu au banat pe nimeni...
Inchei discutia aici. Politica asta ramane pe veci. ca a fost trasata de un om drag mie.
Sa vedeti bine!
laurul
Veteran

Mesajde adileafu pe 05 Dec 2018, 10:47

Inchei si eu discutia cu raspunsul la intrebarea ta : NU.(da' io-s mai bland din fire si parca le-as mai da o sansa :D )
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
adileafu
Membru important

Locaţie: Targoviste

Mesajde tehărău pe 05 Dec 2018, 17:51

Am remarcat o parte nostima a ceea ce se petrece uneori pe aici.
În timp ce unii încearcă sa corecteze în mod tradițional vânătoresc, cu bășcălie și voie bună, niște derapaje mai mult sau mai puțin dovedite ale unor necunoscuți, colegi cu state vechi pe forum sar fățiș în apărarea necunoscutului ce de multe ori e rău intenționat, atacând colegi cu care se știe, cel puțin virtual, de ani de zile.
Am avut un câine tăiat de mistreț dintr-o situație asemănătoare. Acasă se maraisera puțin când i-am urcat în mașină. În goană, când mistrețul a atacat unul din ei, celalalt câine l-a muscat, facilitând atacul mistrețului...
Nu fac referire directă la nimeni. Mi-a stârnit imaginația un seminar cu tema
Răbdarea, un atribut al unui bun manager
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde Andi Bria pe 01 Feb 2019, 23:06

Va salut cu respect!
O mica dilema pe care as vrea sa o dezbat cu dumneavoastra cu referire la subiectu topicului.
Pe perioada in care ai permisul la vizat, se pot folosi la vanatoare armele din permis?
Andi Bria
Nou membru

Mesajde pipabh pe 01 Feb 2019, 23:47

Andi Bria scrie:Va salut cu respect!
O mica dilema pe care as vrea sa o dezbat cu dumneavoastra cu referire la subiectu topicului.
Pe perioada in care ai permisul la vizat, se pot folosi la vanatoare armele din permis?

Nu!
pipabh
Veteran

Mesajde Andi Bria pe 02 Feb 2019, 00:24

Ok, mi-aș permite sa întreb și de ce? Armele sunt deținute legal, sunt trecute în permis, permisul este încă valabil. Doar ca nu este asupra ta. Nu l-ai uitat acasă sau în alta parte, este la vizat. De ce nu ai putea folosi armele în acest timp?
Andi Bria
Nou membru

Mesajde aghiuta pe 02 Feb 2019, 02:28

Andi Bria scrie:Ok, mi-aș permite sa întreb și de ce?

Fiindca nu vrea @pipabh. Na! :lol:
Fiindca nu il ai la tine in teren cand te controleaza organu' si nimeni n-o sa te creada pe cuvant ca este la vizat.
Fiindca n-ai cerut hartie de la BAESP ca ai lasat permisul la ei.
Daca ai cerut si ti s-a dat,spor la vanatoare.
Corolar.
De ce ai lasat permisul la BAESP daca era inca in valabilitate ??
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde yoghi pe 02 Feb 2019, 03:08

Nu e vina lui.Multe "servicii arme" opresc permisul adata cu cererea de prelungire.

Teoretic poti vana dar practic e posibil sa fi refuzat de organizator ce trebuie sa verifice documentele in timpul instructajului de protectie a muncii .
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde pipabh pe 02 Feb 2019, 06:37

D-lor , discutia e luuunnnga si tare neprietenoasa dupa cum stiti!
Acum, pt colegul proaspat intrat "cu picioarele, cum zicem celor care nu-si fac o biografie de macar un rand.
Conform modificarlior din 2018 cei de la arme nu mai trebuie sa-ti retina permisul de port arma, daca e in perioada de valabilitate, pe durata perioadei in care ei fac verificarlie pentru reautorizare si sa te cheme pt viza intr-o zi si sa-ti vizeze carnetul pe loc! Asa spune legea dar.... cate judete are tara atatea feluri de a trata problema!

"SECȚIUNEA a 8-aProcedura de prelungire a valabilității permisului de armă
Art. 40. -
(1) Titularii permiselor de armă tip A și tip B au obligația ca, până la expirarea valabilității acestor documente, să depună la organul de poliție competent din cadrul inspectoratelor de poliție județene sau Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în a căror rază teritorială domiciliază sau își au reședința ori locul de rezidență, un dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente:
a) cerere-tip, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 12;
b) actul de identitate al solicitantului, în original și în copie;
c) permisele de armă, în original și în copie, precum și să prezinte armele înscrise în acestea;
d) certificatul medical prevăzut la art. 5 alin. (1) lit. c), în original și în copie;
e) aviz psihologic, în original și în copie, din care să rezulte că solicitantul este apt să dețină, să poarte și să folosească arme și muniții letale sau neletale supuse autorizării, eliberat, cu cel mult 6 luni înaintea depunerii cererii, de un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de teste, atestat în condițiile legii;
f) documentele prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. f), după caz, care atestă calitatea ce i-a conferit dreptul de a deține sau, după caz, de a purta și folosi arma respectivă.
g) dovada efectuării tragerii experimentale, după caz;
h) dovada efectuării tragerii anuale în poligon, după caz;
(2) Instructorul în poligonul de tragere are obligația de a prezenta pe lângă documentele prevăzute la alin. (1), o adeverință eliberată de persoana juridică deținătoare a poligonului de tragere autorizat, care să ateste faptul că a desfășurat efectiv activități de instruire, îndrumare și supraveghere a tragerilor efectuate.
(3) În situația în care la data expirării valabilității permiselor de armă, titularul se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 28 alin. (2), respectiv la art. 44 din Lege, acesta este obligat ca, în termen de 3 luni de la data încetării măsurii de suspendare a dreptului de deținere sau de port și folosire a armelor, să depună la organul de poliție competent documentele prevăzute la alin. (1).
(4) Perioada de suspendare a dreptului de deținere, respectiv, de port și folosire a armelor și munițiilor nu se ia în considerare la calculul perioadei de valabilitate a permisului de armă; perioada de suspendare se calculează de la data luării la cunoștință și până la data încetării măsurii de suspendare.
(5) Documentele originale prevăzute la alin. (1) lit. b) și c), împreună cu armele înscrise în acestea se restituie pe loc, după confruntarea copiilor cu acestea, respectiv verificarea caracteristicilor și seriilor înscrise pe armă și documente."""

Repet:"cate bordee atatea obicee!"
pipabh
Veteran

Mesajde aghiuta pe 02 Feb 2019, 07:25

pipabh scrie:Acum, pt colegul proaspat intrat "cu picioarele, cum zicem celor care nu-si fac o biografie de macar un rand.

Esti rau. ;)
Omul ne-a salutat cu respect.
Biografia mai incolo, cand s-o mai antrena putin in discutii.
pipabh scrie:.....Asa spune legea dar.... cate judete are tara atatea feluri de a trata problema!
Repet:"cate bordee atatea obicee!"

Da,dar legea e unica pe tara SI pentru ei nu doar pentru noi.
aghiuta
Veteran

Mesajde aghiuta pe 02 Feb 2019, 07:28

yoghi scrie:Nu e vina lui.Multe "servicii arme" opresc permisul adata cu cererea de prelungire.

Daca ii lasi sa ti-l retina.
aghiuta
Veteran

Mesajde laurul pe 02 Feb 2019, 07:40

aghiuta scrie:Da,dar legea e unica pe tara SI pentru ei nu doar pentru noi.

E o lae.... Legea pentru căței, nu pentru dulăi!
laurul
Veteran

Mesajde violiv pe 02 Feb 2019, 12:54

Ai dreptate.
Si la CT inca il retin, pe motive puerile.

Asa e, n-ai voie cu arme si fara permis. Pe undeva legea zice ca arma nu poate circula decat insotita de permis. Si daca-l ai si-l uiti acasa e nasol.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Sly_Fox pe 03 Feb 2019, 07:38

În cazul permiselor oprite la momentul prelungirii valabilității cred că s-ar impune cererea unui răspuns oficial dat de către Serviciul Arme de la Centru. Să lămurească ei ce și cum, de ce permise oprite, o motivație ceva. În cazul în care vor răspunde că permisele pot fi returnate pe loc după depunerea dosarului de prelungire, atunci se impune anunțarea serviciilor județene să nu mai rețină permisele pe perioada procedurii acordării prelungirii. Este simplu, cine pune întrebarea la SAESP? Merge o persoană fizică sau mai bine AGVPS sau altă instituție cu personalitate juridică, FCIR de exemplu?
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde alinboboc pe 03 Feb 2019, 08:38

Intrebarea trebuie atent formulata indiferent de cine o formuleaza. Nu poti formula intrebarea de ce-mi opresti permisul la viza?
In lege scrie clar ca originalul se innapoiaza iar ei nu-si permit un raspuns din care reiese incalcarea legii. Sunt practici pe langa lege la fel ca si acea copie dupa aut de vanatoare.
alinboboc
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Sly_Fox pe 03 Feb 2019, 08:53

Așa este, corespondența trebuie realizată ca la carte. Din acest motiv cred că AGVPS-ul ar fi mai în măsură să ceară o lămurire, iar răspunsul primit să fie pus la dispoziția vânătorilor. Dacă SAESP nu-și permite un răspuns pe lângă lege, poate dă un răspuns pe lege, iar acel răspuns poate fi postat în PDF pe site-ul AGVPS.

Acum mă gândesc cum va justifica AGVPS-ul o asemenea cerere de răspuns, bănuiesc că vor trebui câteva cazuri concrete în care vânătorul X și vânătorul Y să scrie la AGVPS și să prezinte cazurile, cu date personale, numere de înregistrare la cererile de prelungire, astfel încât să existe niște exemple clare prezentate.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde tehărău pe 03 Feb 2019, 12:42

Nu te obliga nimeni sa lași permisul. De obicei ti-l opresc ei. Probabil din comoditate. Dacă îl ceri, ți-l restituie. DAR trebuie să te duci din nou sa îți treacă viza, când ești anunțat. De fapt să-l lași, pentru ca viza trebuie semnată de Comandant (cum zicea cineva). Care Comandant nu poate fi obligat sa semneze care cum vrea (și are dreptate, un manager are și alte probleme, nu doar sa semneze când vrea toată lumea). Deci îl lași la semnat. Și apoi te duci sa-l iei. Ca sa nu faci zece drumuri, dai telefon sa întrebi dacă e gata. Și cineva trebuie sa rascoleasca în permise sa vadă dacă e. Și abia apoi te duci pentru ultima data sa îți iei actul vizat.
Și DA, nu e scris în lege ca arma o poți folosi dacă ai adeverință ci numai cu permisul de port armă. Așa că adeverință nu îți dă nimeni pentru ca3e împotriva legii și nici nu poți scoate arma din casă chiar dacă ai o eventuală adeverință pentru ca legea spune așa și pentru ca legea trebuie cunoscută și respectată de utilizator.
Nu ne convine?!? Nu avem decât sa trimitem în parlament oameni deștepți, care sa facă legi bune. Sa facem reclamații la fiecare instituție din țara asta în mod pertinent și constructiv (ca nu numai la vize avem noi drumuri). Și, ca vânători, să conștientizăm că numai printr-o reprezentare comuna, solidă, dezinteresata și eficace putem să ne apărăm interesele.
Atât timp cât ne place să ne balacarim în orice discuție și sa cautam sa ne descurcam fie are cum poate, ne meritam soarta...

PS. @Sly_Fox, ai văzut ce a ieșit la ultima intervenție a AG către IGPR? Aia cu dulapurile dar și cu adeverința de la asociație (mai erau câteva puncte)? A plouat cu înjurături. Tu te-ai mai duce?!?
Te întreb retoric...
tehărău
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 03 Feb 2019, 12:51

Nu știu despre ce este vorba. Un link ceva la discuțiile cu pricina?
Sly_Fox
Veteran

Mesajde tehărău pe 03 Feb 2019, 13:22

Sly_Fox scrie:Nu știu despre ce este vorba. Un link ceva la discuțiile cu pricina?

Nu mai stiu pe unde au fost discutiile. Au fost multe si nu tocmai placute. Daca dau de ele pe undeva, pun link, daca nu... crede-ma si tu pe vorbe :)

Daca ceea ce imi aduc eu aminte a fost pe facebook, n-ai pierdut nimic. :mrgreen:
Si tind sa cred ca a fost acolo din moment ce tu nu iti amintesti si din moment ce aici se vorbeste serios si politicos (eu imi aduc aminte ca nu s-a discutat civilizat).

Uite ca am gasit ceva dar e deja moderat. Daca mai gasesc iti pun tot aici pentru ca nu face parte din subiect si denaturam topicul.

viewtopic.php?f=150&t=16260&start=60
http://agvps.ro/docs/COMUNICAT-ref-viza ... e-arme.pdf
http://agvps.ro/docs/preciz%C4%83ri%20p ... %C4%83.pdf
http://agvps.ro/docs/adresa-catre-IGPR- ... atoare.pdf
tehărău
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 03 Feb 2019, 15:42

Mulțumesc pentru link-uri, chiar nu știam nimic despre subiect și despre corespondența între AGVPS și IGPR. Oricum a fost lămurit un aspect, mai ales că a existat un coleg care a întrebat de curând pe forum despre problema dulapurilor omologate.
Lăsând la o parte veșnic nemulțumiții, cred că se poate face o chestie asemănătoare și pe problema permiselor oprite la poliție sau depășirea cu lunile a termenelor legale de soluționare a prelungirii valabilității permiselor. Este de maxim interes un eventual răspuns al IGPR-ului la o asemenea problemă ridicată de către AGVPS, însă cred că pentru acest lucru Stan Pățitul trebuie să urmeze o procedură. Adică să semnaleze AGVPS-ului cauza în modul: sunt X membru al asociației Y, cu permisul de vânătoare nr 000 și carnetul de mebru 111, am depus dosarul pentru prelungirea permisului de armă la care am primit nr de înregistrare 010101, ocazie în care AESP-ul a oprit permisul deși legea spune altfel. Deasemenea legea prevede că răspunsul la cererea de prelungire nu trebuie să depășească 30 de zile, pe când până în momentul de față au trecut 90 de zile fără să primesc vreun răspuns.
Ce zici, în cazuri din acestea s-ar putea implica AGVPS-ul, având și datele necesare pe care să le prezinte concret IGPR-ului? Când vei avea liste întregi cu Stani Pățiți din toate județele, eu cred că altfel vor sta treburile.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde tehărău pe 03 Feb 2019, 16:09

@Sly, +1

Daca s-ar proceda așa, am avea de câștigat.
Mai simplu e sa ne plângem pe forum, dacă se poate anonim. Și sa ne plângem de orice oricum.
Acum, revenind la topic, am explicat mai sus ce se întâmplă. Cel mai probabil, principiul vinovat este legislația care lasă loc de interpretări, lipsa unui soft transparent și meteahna românească. Las-o ma3ca merge așa!...
tehărău
Veteran

Mesajde Ghinda pe 04 Feb 2019, 08:20

Adica agvps sa functioneze doar la hartie scrisa? Sunteti convinsi ca nu stiu asta?
Cat timp va umfla banii si va lasati dusi de nas nu o sa faca nimic.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde alinboboc pe 04 Feb 2019, 12:10

IGPR-ul, nu are ce raspuns sa dea. In lege scrie clar ca originalul se innapoiaza si punct. Ce sa spuna IGPR-ul ca cel care-ti opreste permisul face abuz in serviciu? Legea e ff. clara si aici nu lasa loc de interpretari numai ca asa suntem noi, las ca merge, ma fac frate cu dracul pana trec puntea. Sunt ff multre cazuri cand termenul de 30 zile este depasit. Termenul de 30 zile, poate fi prelungit cu inca 15 zile pentru verificari suplimentare. Aici poti f usor sa-l prinzi pe nenea de la militie daca asa-i sau nu. Spune ca termenul este depasit, ok dar TU VANATORULE, nu taci. Mergi la DEPABD adica Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de date, depui o cerere si in baza Legii 677/2001, ti se pune la dispozitie inscrisul din care rezulta cine ti-a accesat datele. Acolo vezi ce si cum, iar daca nu apare si militia sau altii care au legatura cu speta ta, atunci se schimba foaia. Atat trebuie sa mentionezi daca se baga placa cu verificari suplimentare, ok fac cerere la DEPABD sa vedem daca este asa sau nu. Sa vezi schimbare de opinie dupa. Spun din experinta proprie.
Si inca ceva vis a vis de vestita copie dupa aut de vanatoare pentru prelungirea permisului. IGPR-ul a transmis punctul de vedere in ceea ce priveste vestita copie si anume ca NU TREBUIE. Vreau sa vad un singur exemplu, unul singur de respindere a prelungirii permisului de arma pe acest aspect, neprezentarea copiei dupa aut de vanatoare.
alinboboc
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde pado pe 07 Feb 2019, 20:37

Buna seara! N-am stiut unde sa scriu, asa ca intreb aici: imi poate spune si mie cineva daca pot obtine un permis port-arma si fara sa fiu nevoit sa devin vanator ? Pur si simplu vanatoare nu ma pasioneaza, vreau sa am o arma de vanatoare, chiar daca nu o s-o folosesc vreodata, doar pt ca asa am eu chef! Nu sunt magistrat, nici militar/politist , deci nu am o profesie care sa-mi permita sa detin o arma. Si nu vreau pistol, vreau o arma tip bock, cant mai galagioasa cand trage, una de pana in 5000 de lei. Inteleg ca trebuie sa fac niste cursuri, poate sa dau si vreun test, ceva, dar nu chestionare de vanator cu intrebari despre mistreti si fazani, ca nu ma intereseaza domeniul. Se poate asa ceva, ori ba? A, si inca ceva: daca trag inspre cer, doar ca sa fac galagie si sa sperii niste lighioane, e vreo problema? Locul unde e posibil sa fiu nevoit sa fac galagie e destul de izolat, o cabana undeva intr-o padure, unde cateodata ma aflu singur. Multumesc pt raspuns.
pado

Locaţie: Constanta/Calarasi

Mesajde Sly_Fox pe 07 Feb 2019, 21:36

Armă de vânătoare fără să ai una din calitățile prevăzute de către lege nu se poate. Chiar și pentru deținere, nu mai spun de port și folosire, trebuie să ai una din calitățile prevăzute în lege, adică vânător, sportiv de tir categoria I sau colecționar de arme. Cât despre trasul spre cer, nici cei cu drept de port și folosire nu o pot face deoarece acest lucru înseamnă infracțiune, deci dosar penal și posibil pușcărie. Ce vrei tu este imposibil în România.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde pado pe 07 Feb 2019, 21:42

Multumesc pt raspuns! In cazul asta imi voi lua cu mine niste petarde, clopotei, ceva de genul asta.
Alta intrebare : daca parcurg toate etapele alea pt a avea patalama de vanator, doar ca sa-mi pot cumpara o arma mare si galagioasa, e musai sa ma inscriu intr-un club de vanatori, sau e suficienta patalamaua? Exista si autorizatie de colectionar? Chiar daca "colectionez" o singura arma? Multumesc!
pado

Locaţie: Constanta/Calarasi

Mesajde Sly_Fox pe 07 Feb 2019, 22:07

Da, este musai să ai și calitatea de membru în cadrul unei asociații de vânătoare legal constituite. Nu asta este problema, mai greu cu patalamaua de care spui, trebuie înscriere într-o asociație și repartizare la o grupă de vânătoare, perioadă de stagiatură de un an și umblat pe coclauri, curs de arme, examen, dosar la poliție pentru autorizare și abia la sfârșit permis de port-armă de tip B. Cred că procedurile durează vreo doi ani.
Cât privește varianta de colecționar și aici trebuie să fii membru în cadrul unei asociații de colecționari, chiar și pentru o singură armă. Procedura de autorizare este aceeași, doar că trebuie să faci dovada că ești membru în cadrul unei asociații de colecționari și nu în cadrul unei asociații de vânători. Doar că în acest caz nu ai voie să deții muniție, practic arma pe care o ai va ține loc de bibelou, un bibelou pentru care trebuie să îndeplinești o grămadă de formalități, iar o dată la cinci ani să începi procedura de prelungire a valabilității permisului de port armă de tip A.
Sly_Fox
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!