Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Digitalizare Politia Romana/ SAESP
67 mesaje • Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPEu am depus o cerere, initial am gresit, am primit raspuns, am incarcat ce au vrut sa mai vada. Acum cererea de procurare arma este in stadiul de procesare si se va solutiona in termenul legal.
Anul acesta imi expira viza, se poate depune on-line dosarul, voi depune online. Singura chestie este ca nu am primit niciun e-mail despre modificarea starii cererii, daca nu intram, nu stiam de problema. In cazul cererii de procurare arma, te scuteste de un drum. Banuiesc, ca pentru autorizatie trebuie sa ma duc, ca trebuie original, cred. Sau descarc si tiparesc? Nu stiu. CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESP@zforis, trebuie sa mergi personal pentru ridicarea aurtorizatiei de cumparare si atunci trebuie dusa si chitanta cu plata taxei (nu stiu cum este in alta parte dar la Cluj se retine originalul chitantei).
Am folosit si eu saptamana trecuta aplicatia pentru doua cereri (una de inscriere arma in permisul de tip B si alta pentru inscriere in pasaportul european). Pentru prima am gasit formular dedicat dar pentru a doua nu era si am folosit formularul de cerere generala. Totul a functionat conform asteptarilor si cand am mers cu arma la Politie au listat cererile si au verificat seriile de pe arma si asta a fost tot. Dupa reactia doamnei de la ghiseu cred ca am fost primul care a folosit aplicatia pentru astfel de cereri si a spus ca si pentru ei este mai usor asa deoarce anumite campuri (care in trecut se completau manual de catre ei) sunt acum completate automat. Ce nu imi place la aplicatie este faptul ca nu au nicio adresa de mail sau nr. de tel unde sa se poata sesiza problemele sau formularele care lipsesc. 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESP@ Zforis:
În legatura cu expirarea vizei, depunerea on-line e foarte ok, pentru că pe toată durata verificărilor, ai permisul asupra ta şi poti vâna, iar după efectuarea verificărilor, cand te cheamă cu armele si actele in original, se aplica pe loc viza si gata, astfel că nu vor mai exista situaţiile din anii trecuti, cand in unele judete sau in Bucuresti au stat vanatorii fara permise cu lunile si nu au putut sa vaneze.
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPDin punctul meu de vedere este o frecție la piciorul de lemn. Nu mă avantajează cu nimic digitalizarea lor din moment ce nu se încadrează în cele 30 de zile cât spune legea. Pentru mine nu este important că fac un drum sau două până la ei, ori depun on-line, pe mine mă interesează să se respecte legea și să se dea răspunsuri la cereri în termenele legale. Îmi fac planuri și îmi stabilesc luna de concediu atunci când este de prelungit permisul de conducere, și mă țin două luni sau mai mult până pun ei o ștampilă pe o bucată de hârtie. Că nu a venit răspunsul de la Securitate, că nu a venit polițistul de sector să vadă dulapul din cine știe ce cauză. Pierd și concediul și banii dați pe biletul de avion, dacă trebuia să fiu în altă parte la o anumită dată. Mai bine să prelungească permisele și să elibereze autorizațiile pe loc, în momentul depunerii cererilor, așa cum a fost odată. Mare brânză ce au făcut! Permisul l-am lăsat doar dacă expira curând sau nu aveam nevoie de el pentru că nu era sezon, dar de obicei depun cerere de prelungire cu 3-4 luni înainte de a expira și îl iau cu mine, nu îl las dacă știu că în acea perioadă merg la vânătoare. Este în termen, legea spune că nu trebuie depus permisul la dosarul de prelungire, îl bag în buzunar și gata.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPExemplu de la ultima prelungire a permisului. Am sunat cu câteva luni înainte la Arme, le-am explicat situația, le-am spus că nu am la dispoziție mai mult de 30 de zile pentru acest proces de prelungire și că o să vin în data la care au spus ei că sunt mai liberi. Am ajuns, am depus, le-am mai spus o dată că am nevoie de un răspuns la cerere în termen de 30 de zile, au spus da. După 20 de zile am sunat, că nu a venit polițistul de sector. Au spus că nu au venit nici rezultatele la verificări. După o lună am sunat din nou, nimic, nu știau de ce nu a venit polițistul să facă procesul verbal la domiciliu. M-am resemnat, am pierdut zborul, m-am dus prin țară să mă plimb. Într-o zi primesc telefon de la sectorist, că unde sunt, el se află la poartă să verifice dulapul și să facă procesul verbal. Da, da, vin acum de la 300 și ceva de kilometri. Trebuie musai să stai acasă, pentru că nu știi exact în ce zi va veni sectoristul. Am venit a treia zi acasă și l-am sunat, iar el a spus că are ceva treabă, vine ziua următoare. În fine, a venit, a făcut, și după am mai așteptat încă vreo 10 zile până am primit telefon de la Arme că am răspuns pozitiv la cerere și că îmi vor prelungi valabilitatea permisului. Acum, degeaba pun eu on-line, dacă tot trebuie să aștept să se schimbe anotimpul pentru a primi răspuns.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPElegant. Aproape.Joia trecuta era gata (insa nu am avut eu timp). Era in termenul legal (30 de zile), azi am ridicat autorizatia (prezentand actele in original). Am cumparat arma azi dimineata, arma a fost inscrisa in permisul de arma tot azi, dupa masa. Adica mai rapid nu se putea. Bravo IPJ/Serviciul de arme Timis!
De ce spun "aproape"? Pentru ca asteptam un e-mail. Insa agentul mia atras atentia , ca platforma nu trimite automat e-mail, starea cererii trebuie verificata intrand in cont (SPV-ul armelor ![]() - depun cererea online (incarc documentele necesare) - se fac verificarile standard de catre politie - verific starea cererii, cand primesc mesaj, atunci: - ma prezint cu armele si documentele (in original) dimineata - cel tarziu (depinde de aglomeratie) dupa masa (acceasi zi) am viza in permis Avand in vedere legislatia actuala, e ok. BIne, eu nu sunt de acord cu aceasta viza... Ar trebui sa fie fara viza, adica cineva, care nu mai doreste sa foloseasca arme sa se duca, si sa spuna si gata, dar asta e alta poveste. Eu zic, ca aceasta aplicatie este un pas inainte. CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPPrezentarea armelor la SAESP atunci cand se prelungeste valabilitatea permisului mi se pare o tampenie.
Ce rost are sa mai cari armele la Politie tinand cont ca seriile acestora au fost verificate la inscrierea aremelor in permis si de politistul care vine in control atunci cand se solicita prelungirea permisului? 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPBanuiesc ca are rolul de a verifica din nou corectitudinea datelor inscrise. Plus ca poate fi vorba si de persoane ce "au pierdut" arma si nu au declarat (nu stiu cat de des se intampla asa ceva
![]() La treaba cu inregistrat chestii aiurea eu sunt patit. A venit politistul la vizita acasa si ma trezesc ca ma intreaba si de un Blaser in .243W desi eu nu am avut niciodata. In lista primita de el de la judet figura ca am. Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPLa mine de fiecare data cand au venit in control au verificat datele din permis cu datele de pe listele lor si apoi toate seriile de pe arme. Consider ca cei de la SAESP ar putea sa aiba incredere in colegii lor de pe teren si sa nu mai solicite prezentarea armelor la ghiseu. Dar, daca nu se poate, ne conformam
![]() In privinta corectitunii seriilor, am patit chiar acum o luna sa imi greseasca o serie in permis dar am mers inapoi dupa o saptamana si au corectat. Probabil ca daca nu verificam acasa seriile inscrise in permis, greseala se iesea la iveala doar la urmatorul control. 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESP
Este o reminiscenta din vremurile foarte de-demult! Inafara de model-calibru-serii politistul verifica si starea tehnica a armelor. Sint inca in circulatie nenumarate gioarse complet nesigure, chestie constatabila de orice novice ... cu ocazia controlului se mai retrag din circulatie astfel de nenorociri. Nu e perfect, nici pe departe. Politia incearca sa scape de chestia asta mai mult decat noi da' nu prea iese. Au tot existat proiecte de modificare a legii armelor ce prevedeau ca verificarea sa fie facuta de un armurier autorizat, un fel de ITP, acesta sa-ti dea o hartie si la politie sa duci doar hartiile. Cand sa aprobe modificarea au constatat ca situatia in teren e departe de ce sperau. Din motive care tin de mintea legiuitorilor, e usor sa te autorizezi ca armurier care face operatiuni comerciale cu arme dar foarte greu (in multe judete) sa te autorizezi pentru reparatii arme ... pentru ca in lege apare o formulare legata de scule/unelte/dispozitive necesare/omologate da' nu stie nimeni care-s alea. Ori armurierul care trebuia sa faca inspectia ar fi trebuit sa fie autorizat pentru "reparatii" ... si din astia or fi 3-4 in toata tara. In plus, asa cum se intampla in Ungaria, de ex., unde aceasta verificare tehnica se face la 10 ani si se emite un cartonas plastifiat cum ca esti in regula .... se plateste. Si la noi armurierii ar face verificarea tot contra cost. Ori la politie e gratis! ![]()
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPAm si eu nevoie de ajutor va rog!Doar ce am devenit vanator in dambovita si vreau sa mi iau prima arma,m au pus sa mi fac cont pe e-arm,l am facut,l am validat si am trimis documentele necesare in sectiunea”autorizare pentru prima arma”sau cum se numeste mai exact,si acum ce ar trebui sa fac sa mi verifice rastelul de la domiciliu?Sau trebuie sa trimit altceva?Cum sa procedez?
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPAi sărit niște pași. Încearcă sa scrii intai aici și abia apoi întreabă. Altfel nu cred ca primești răspuns.
viewforum.php?f=110
1. Saluți când intri undeva și te recomanzi. După mai vorbim. De altfel scria mare când deschizi forumul: Reguli de urmat! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPDeci pe earmpolitiaromana se intră, se completează ce se cere pentru cont, o să vină mail că trebuie să te duci la ei, fizic să valideze cont
![]() Deci se poate, chiar dacă mai târâș-grăpiș. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPpe 12 am primit parola pentru acces.
contul si cererea de acces a fost facuta pe 19.01.2024.
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPInainte sa ajungi sa inregistrezi o cerere prin Earm, va trebui sa incarci in aplicatie toate documentele "specifice" pe care le ai.
RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPVineri 28.02.2025 am vândut o arma si am făcut actele la armurier. La cateva ore am înregistrat cererea de radiere pe platforma E-arm si am atașat și actele solicitate. Astazi am mers fizic la serviciul arme Cluj pentru stergerea din permis. În aproximativ 7-8 minute de când am întrat în birou am plecat acasă cu arma radiata si fara sa las permisul la politie. Mi s-a explicat ca in mod normal ar dura 30 de zile dar ei incearca sa rezolve pe loc tot ceea ce se poate rezolva. Lăudabil mod de lucru. Am întrebat de un pasaport european pentru arme si mi-au spus ca procedura este aceiasi dar ca poate sa dureze câteva zile pentru ca au comandat formulare pentru pașapoarte si inca nu au ajuns. Tot acum am aflat ca la serviciul arme Cluj nu mai exista nici un fel de formular în format fizic. Totul se face doar online. Niciodata nu m-am plans de operativitatea celor de la arme din Cluj dar acum chiar a fost super rapid și ușor.
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPLaudabil ca au imbratisat o modalitate de lucru moderna.
Intrebarea mea este daca si cumparatorul a fost tot din Cluj si daca si el a procedat in acelasi mod, adica sa completeze cererea generala din platforma si sa ataseze factura si autorizatia, fara sa mai mearga cu arma la politie, mizand tot pe procedura online? Intreb intrucat sunt oarecum in aceeasi situatie, adica va trebui saptamana asta sa ridic o arma iar cei de la politie spun ca nu mai trebuie sa te prezinti cu ea acolo in 3 zile (asa cum spune legea de altfel) ci sa incarci in platforma factura, autorizatia si certificatul de conformitate in cazul in care arma este noua, urmand ca ei sa aiba 10 zile termen de procesare si cand statusul cererii este "aprobat" in platforma EArm, atunci doar sa mergi cu arma sa o inscrie in permis. Am inteles ca au mai procedat si altii asa la Cluj; laudabil modul de lucru si de apreciat deschiderea celor de la serviciul arme, in acelasi timp insa in practica azi este legea 295 care la art 22. pc. 1 spune ca "persoana care a procurat,in conditiile legii, arme letale are obligatia ca, in termen de 3 zile lucratoare de la data procurarii, sa se PREZINTE la organul de politie care a eliberat autorizatia de procurare....." RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPCumpărătorul era din Timișoara. A plecat din Cluj la ora 11 aproximativ si seara mi-a scris ca deja reușise sa înscrie arma. Mie pentru pașaportul european mi-au spus ca trebuie sa ma duc fizic cu armele acolo sa verifice seriile daca sunt marcate conform normelor europene pentru ca doar cele care au marcaje corespunzătoare se pot înscrie în pasaport.
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPAm fost eu in situatia, de a inregistra o arma, saptamana trecuta.
Actiunea a decurs cam in felul urmator: In jur de ora 12:00 s-a facut operatiunea de cumparare la armurier, in jur de 12:30, am incarcat, online, pe platforma, cererea de inregistrare, scan autorizatia de procurare si factura. Ulterior, in aceasi zi, fara a astepta, sa vad ca cererea de inregistrare, a fost aprobatata, m-am dus la AESP, cu arma la mine. Am ajuns in jur de ora 14:00, singura intrebare a fost daca am incarcat in aplicatie cererea, la raspunsul meu afirmativ, cu amabilitate, au verificat existenta cererii pe platforma, dupa care, listat cererea, semnat cererea, verificat corespondenta seriilor, …, pe loc s-a completat in permis si semnat … in jur de 14:15, ieseam cu problema rezolvata. Intamplarea a facut ca la momentul cand am ajuns eu, nu era aglomerat, era doar o singura persoana in fata mea, care tocmai isi termina problema. Pe de alta parte, cei de la AESP Cluj, din cate stiu eu, au fost dintotdeauna receptivi, comunicativi, amabili. Referitor la obligatia legala de a te prezenta, sa inregistrezi arma, cred ca intrepretarea, este ca depunerea online, a cerererii de inregistrare si a documentelor conexe, este ca obligatia a fost indeplinita. 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPUite ca ajungem sa ne bucuram ca facem mai putine drumuri .... Da' chiar asa o fi?
Acu' 2 saptamani am trecut pe la politie sa ridic doua autorizatii ... ca astea e musai sa le ai tiparite si stampilate. Inainte mai trecusem o data pe la ei ... cu tot dosarul incarcat si cererea completata, au vrut chitanta de plata in original. Saptamana trecuta am trecut iar pe la ei, cu armele, autorizatiile si permisul. Permisul a ramas la completat si semnat asa ca ieri m-am dus dupa permis. Sa zicem ca inca nu a devenit maxim eficienta treaba cu on-line ... inca. Dar chiar de-ar deveni tot trebuie sa faci cel putin 2 drumuri la ei. In conditiile in care in cele mai multe tari UE nu exista "autorizatie pentru a n-a arma", permisul e suficient ca sa-ti cumperi ce doresti, cand doresti. Din cand in cand imi amintesc ca acum 12 ani am vazut luni o arma in Italia si miercurea urmatoare o aveam importata si inscrisa in permis, cu 100 € costuri ... in aceeasi UE si tot in zilele noastre. Nu-i bai, hai sa ne bucuram in continuare!
Mie mi-au eliberat pasaportul european in 2023 si mi-au trecut in el toate armele (chiar si cele care au fost cumparate inainte de directiva cu seriile) si fara a fi nevoie sa ma prezint cu ele la Politie.
Si mie mi s-a parut foarte ciudat sa ceara chitanta in original si i-am intrebat care este motivul. Raspunsul a fost ca vor sa fie siguri ca nu se foloseste aceeasi chitanta de mai multe ori. ![]() Ultima oară modificat de Septimiu pe 04 Mar 2025, 07:29, modificat 1 dată în total.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPProbabil ca practicile si metehnele diferitelor servicii sa fie încă diferite. La Constanța se poate sa mai ceara inca dosar cu acte în timp ce la Cluj nu mai este cazul. Deși legea zice sa ai copii de pe permis și buletin cand depui actele pentru pasaport european, la Cluj mi-au spus sa nu duc copii doar sa încarc actele pe platforma și sa merg apoi cu armele și actele la verificat. Da! Uneori este absolut necesar sa mergi la ei pentru ca trebuie sa vada daca o arma este conforma in ce privește seriile dar oricum lucrurile s-au simplificat mult.
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPDoamne ajută!
La chitanță nu pot vedea seria? Cam pueril motivul cu "folosită de mai multe ori". Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESP"folosită de mai multe ori"
![]() Direcția îi bună. Cutuma cu chitanța o să treacă. Momentan nu le place să plătești online.
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPDin ce in ce mai bine.La radiere ma gandesc nu ar putea dupa ce trimit on line toate cele sa-mi trimita si ei un abtibild pe care sa-l lipesc pe permis??
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPPe care îl lipești sau nu și apoi poți face rost de o alta arma sau/si măcar sa cumperi munitie in acel calibru. Totuși sa nu exageram!
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPDin pacate, cred ca mai dureaza putin, pana cand va fi cu adevarat online, …,pana cand se sistematizeaza o procedura, deocamdata este “online la ghiseu”
![]() Cat despre plata online, nemultumirea este a celor de la trezorerie, de ce, nu stiu … Acum ceva timp, am platit si eu online, intr-un cont colector de trezorerie, IBAN primit chiar de la AESP. Insa, ulterior, cunoscuti de ai mei, dupa efectuarea platii, s-au trezit cu banii returnati in cont, de catre trezorerie. Ultima data, am intrebat la trez, ca de ce nu se poate plati online, ca anul trecut, iar raspunsul a fost ceva de genul … deoarece nu se poate identifica sigur ca persoana care plateste este beneficiarul platii, … raspuns care m-a lasat fara replica. 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Multumesc pentru Informatii. Asa voi face si eu, inscriu arma in platforma si apoi fac act de prezenta la ghiseu
Legea e clara: Trebuie sa te prezinti; si din punctul meu de vedere nu e loc de interpretare si nu as miza pe "cred ca interpretarea e..." Desi sunt convins ca ei au toata deschiderea si abordeaza modul acesta de lucru cu buna credinta. F bine si e de apreciat ca ei considera ca ti-ai indeplinit obligatia odata cu inscrierea documentelor in aplicatie, (este de ajutor si de natura sa simplifice si sa iuteasca fluxul), dar legea prevede expres ca trebuie sa te prezinti, motiv ptr care eu unul nu as fi dispus sa risc avand in vedere consecintele nerespectarii legii. Pana una alta cred ca varianta ta e cea mai buna, inscrii in platforma si te si prezinti ca sa respecti si legea. Si DA intr-adevar interactiune cu cei de la Cluj e una f decenta de bun simt si sunt de apreciat pentru asta. Probabil ca or mai fi si unii care au alte pareri, vorba aceea: "cheia esecului este sa incerci sa -i multumesti pe toti" ![]() Dar pana una alta BRAVO lor celor de la Cluj ![]() RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
Re: Digitalizare Politia Romana/ SAESPSa nu ma intelegeti gresit - si la Constanta interactiunea cu cei de la arme este OK, chiar e mai multa deschidere decat ce aud de prin alte judete.
Problema este "sus", acolo unde persista vechi racile mai rele decat alea comuniste.
67 mesaje • Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori |
Publicitate
|