Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 20 Ian 2025, 13:58
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de COObra pe 13 Ian 2025, 15:53
La multi ani!!! Dragilor, intraram in spatiul minunat Schengen. Cum facem acum daca mergem la vecini la vanatoare? Aveti idee? Adica ne oprim la Nadlac si cautam sa declaram arma, glontu, laba de rata sau .......... Intreb pt toata lumea nu ca voi merge eu in curand.
-
COObra
- Nou membru
-
de aghiuta pe 13 Ian 2025, 16:47
Salut. Nu stiu cum o sa fie acum dar, pana acum, cu pasaportul international pentru arma si cu permisele atat suedez cat si romanesc la purtator eu am calatorit din Se pana in Ro cu arma si unde a fost frontiera (Ungaria-Romania) nu am declarat nimic. Si nimeni nu m-a intrebat nimic.
-
aghiuta
- Veteran
-
- Locaţie: Suedia
-
de violiv pe 13 Ian 2025, 19:41
Nu s-a schimbat nimic in regimul armelor in tranzit prin UE. Iti trebuie exact aceleasi acte doar ca trebuie sa le arati doar "prin sondaj"! Regimul armelor si munitiilor este reglementat relativ unitar in UE si nu prea este legat de Sp. Sh.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de Septimiu pe 14 Ian 2025, 08:18
Eu am cumparat munitie din Ungaria atat inainte cat si dupa intrarea in Schengen dar niciodata nu am declarat-o la vama. Daca ma intreba vamesul sau politistul de frontiera daca am ceva de de declarat, evident ca spuneam. Cand mi-a fost eliberat pasaportul european am intrebat la SAESP si raspunsul a fost ca nu trebuie declarat atata timp cat am pasaportul european pe baza caruia a fost cumparata si bonul fiscal. Cu armele nu stiu cum este dar chiar sunt curios daca la cumpararea unei arme din strainatate (dupa care ma duc personal) mai este necesara stampila de la vama.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
-
Septimiu
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj-Napoca
de yoghi pe 15 Ian 2025, 21:51
Anexa de transfer intracomunitar functioneaza inca. Magazinul occidental nu iti elibereaza arma.
Armele Esti obligat sa le declari voluntar. "Nedeclarea se considera infractiune....""
Acum ca vamesii sau politisti de frontiera nu cunosc legea ..e ghidusia lor, dar""ghidusia"" ta era sa te intrebe ce ai in portbagaj, dupa punctual de control.
Oricum acum cu schenden , ramane doar anexa de transfer si factura
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-
yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
de COObra pe 16 Ian 2025, 12:09
Esti obligat sa le declari voluntar.
asta era de fapt puctul pe care voiam sa il ating. declar, decar, dar unde. Ca e gol. Si daca o sa fie si la noi ca intre alte tari, doar o dunga pe asfalt....nici nu iti dai seama unde e granita daca nu esti atent. Nu se aplica cu Bulgaria pentru ca....Dunarea. Ca sa simplificam.. Avem: - pasaport - autorizatie achizitie - diferenta fara de romania este ca poate magazinul are alte proceduri decat stim aici in functie de tara. - vin cu factura la Arme dar nu va mai fi stampilata la vama pentru ca ....nu vama. am uitat ceva? La munitie, ai pasaportul, ai calibrul trecut in pasaport si permis, cumperi ca de la arrow de la gara.
-
COObra
- Nou membru
-
de CCM pe 16 Ian 2025, 15:10
in punct trecere frontiera exista birou vamal, Schengen; controlul nu se mai face, dar optional, dupa cum decide fiecare punct de frontiera din tot Schengen-ul, se poate face! birou exista, macar un ofiter doi gasesti; opresti inainte sau dupa si cauti, declari, etc. Cauti si pe net punctul de frontiera in cauza si suni, te informezi inainte, ca sint totusi arme/munitii, nu salam de Sibiu.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
-
CCM
- Veteran
-
de Croco pe 16 Ian 2025, 20:30
Analfabetismul funcțional reprezintă incapacitatea unei persoane de a înțelege și utiliza informațiile dintr-un text scris, chiar dacă aceasta poate citi și scrie la un nivel de bază.
În România, acest fenomen este îngrijorător de prevalent.
Conform unui raport din 2023, doar 11% dintre elevii din clasele I-VIII sunt considerați complet funcționali în ceea ce privește literația, în timp ce 42% sunt clasificați ca analfabeți funcțional, iar aproximativ 47% se încadrează în categoria “minim funcțional”. 
De asemenea, un studiu din 2024 indică faptul că rata analfabetismului funcțional a crescut semnificativ față de anul 1994, afectând între 40% și 50% dintre elevii care termină gimnaziul, ceea ce reprezintă o creștere de 400-500%. 
Aceste date subliniază necesitatea unor intervenții urgente și eficiente în sistemul educațional românesc pentru a combate analfabetismul funcțional și a îmbunătăți competențele de literație ale elevilor.
-
Croco
- Veteran
-
- Locaţie: Ilfov
de Sly_Fox pe 16 Ian 2025, 23:04
Da, statisticile europene asta au arătat, ce spui tu. Au fost prezentate și pe larg, în presa din România. Este trist! Dar care este legătura cu subiectul topicului?
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-
Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de yoghi pe 16 Ian 2025, 23:19
yoghi scrie: Anexa de transfer intracomunitar functioneaza inca. Magazinul occidental nu iti elibereaza arma.
Armele Esti obligat sa le declari voluntar. "Nedeclarea se considera infractiune....""
Acum ca vamesii sau politisti de frontiera nu cunosc legea ..e ghidusia lor, dar""ghidusia"" ta era sa te intrebe ce ai in portbagaj, dupa punctual de control.
Oricum acum cu schenden , ramane doar anexa de transfer si factura
Nu va Mai fi nevoie de declarare caaare era obligatorie inainte. Singura conditie cred ca va trebui sa dovedesti forma de transport
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-
yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori