Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 13 Noi 2024, 08:17

Propunere modificare lg.295

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Propunere modificare lg.295

Mesajde DanCo pe 15 Oct 2024, 15:38

Am găsit azi în social media o chestie interesanta. Sa înțeleg ca omul a câștigat în instanta dreptul de a avea arma letala pentru autoapărare și paza prin faptul ca a efectuat stagiul militar în termen? Poate greșesc eu.
https://portal.just.ro/2/SitePages/Dosa ... &id_inst=2
DanCo
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde violiv pe 15 Oct 2024, 21:12

Exista o veche raca intre politie si fostii militari ... dupa lege, cei angajati pot cere permis pentru arma scurta cu glont cu destinatia aparare si paza iar politia-biroul de arme nu vor sa le dea, invocand diverse motive. Probabil a fost o speta de acest gen si omul s-a ambitionat.
Nu inseamna ca daca ai facut armata ca soldat in termen ai voie cu pistol la purtator.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde DanCo pe 16 Oct 2024, 07:24

Eu am înțeles ca omul doar a făcut armata la termen și pe acest motiv a cerut în instanta dreptul la arma letala pentru paza și autoapărare. Mai așteptăm și vedem ca sigur o sa fie reacții. Oricum încă este cale lunga pana când sa se modifice și legea armelor în urma unei sentințe definitive.
DanCo
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde alinboboc pe 17 Oct 2024, 09:10

Da, este adevarat. In speta respectiva, petentul a fost militar in termen, ca oricare dintre noi, care am facut armata. Nu a fost angajat , pur si simplu a fost un simplu cetatean, care a facut armata si dupa a fost lasat la vatra. Procesul a durat din martie 2022 pana in octombrie 2024. Petentul, militar in termen, a fost considerat ca fiind militar, in sensul Legii295/2004.
Acum, dupa ce va aparea motivarea CAB, vor mai fi doritori, dar in proportie de 99% tot in instanta se va ajunge intrucat AESP-urile, cu siguranta va da reject solicitantilor, iar solutiile vor fi diferite de la instanta la instanta, intrucat in Romania, o hotarare nu reprezinta un precedent in cadrul altui proces.
alinboboc
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Ghinda pe 18 Oct 2024, 07:11

De ținut minte!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde jhonny pe 18 Oct 2024, 09:34

alinboboc scrie:Da, este adevarat. In speta respectiva, petentul a fost militar in termen, ca oricare dintre noi, care am facut armata. Nu a fost angajat , pur si simplu a fost un simplu cetatean, care a facut armata si dupa a fost lasat la vatra. Procesul a durat din martie 2022 pana in octombrie 2024. Petentul, militar in termen, a fost considerat ca fiind militar, in sensul Legii295/2004.
Acum, dupa ce va aparea motivarea CAB, vor mai fi doritori, dar in proportie de 99% tot in instanta se va ajunge intrucat AESP-urile, cu siguranta va da reject solicitantilor, iar solutiile vor fi diferite de la instanta la instanta, intrucat in Romania, o hotarare nu reprezinta un precedent in cadrul altui proces.

+1
jhonny
Membru important

Locaţie: Tg. Mures

Anterior

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!