Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
tehărău
39 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
tehărăuVa salut pe toti! Si chiar imi scot palaria (de vanator) in fata celor care au pierdut timpul lor pretios si au scris minunatele referate de pe acest site, din care m-am infruptat din plin de vreo 3 ani incoace! Omul cat traieste invata, iar de la voi chiar am avut ce! Felicitari si celor cu abilitari administrativ-moderatoare pentru decenta si calitatea postarilor! Bravo si la mai mare!
Ma numesc Liviu si locuiesc in Constanta. (Imi aduc aminte de o istorioara nostima pe care nu ma abtin sa nu v-o relatez: pe vremea lui "Nae" eram cu vaporul prin Africa, noi numai romani la bord, bastinasii negrii "ca priza" cum ii numea un hatru marinar. Si din grupul asta opac se desprinde unul, vine direct la noi si zice: "Ma cheama Viorel si sunt din Iasi!". Si asta cu accent 100% moldovenesc : fiu de student strain crescut pana la 10 ani de bunicii din Iasi!). Intamplari... Dar tocmai o astfel de intamplare m-a facut sa trec din postura de "profitor de site" in cea de om cu macar putin bun simt care bare-mi se prezinta si multumeste pentru ce a primit gratis. Politetea omului: parfumul florii! Decid ca a sosit vremea carabinei! Si nu pentru ca batrana mea de16 nu mi-ar mai placea. Trage la fel de bine cum tragea demult cand era noua si macar de-as fi vrednic sa dobor mistreti cu ea pe sfert cat au facut-o nea Selaru (tatal-paznicul de vanatoare, nu fiul-inginerul) si nea Rotarescu care au purtat-o pe rand pana cand "si-or trimite numai dorul", vorba cantecului. Si daca tot i-am pomenit, Sa le fie tarana usoara!, ca i-am cunoscut si mi-au fost dragi! Deci moda e sa ai si carabina, altfel te claseaza snobii la "si altii" si te simti in plus . Cine zice ca numai cu carabina se ating satisfactii vanatoresti, sa contabilizeze cat au impuscat vanatori vechi cu ij-urile lor! Eu stiu cativa si cred ca farmecul povestilor s-ar pierde expuse pe forum, asa ca va invit sa-i cunoasteti! Si cum spuneam... scot autorizatie, ma iau cu treaba (plec din tara), vine vremea achizitiei. Bani ar fi ceva, da' "acu-i acu"! Ce iau? Ca sunt crescut intre vanatori cu lise..., da faini! Pai d'aia s-a inventat internetul si am invatat eu cararea spre forumul "Vanatorul": ca sa trag cu ochiu' si urechea la cunoscatori! Si ia-o nene pe urma lui... ba si pe-a lui... (v-as enumera, da'i pacat sa omit vreunul; multam la toti!). Noapte de noapte. Si ziua prin magazine! Telefoane peste telefoane! Da' e greu nene!...De ce afli mai multe despre calibre, marci , munitii, reguli, de aceea iti dai seama ca nu stii ce vrei! Adica stiu: sa fie semiautomata spre mitraliera dar sa nu se blocheze niciodata, sa fie "da firma" dar ieftina spre gratis, frumoasa dar solida si nedistructibila (adica sa nu se zgarie, ca altceva ma da in depresie! ), munitie sa gasesti ca la 12, sa fie noua dar cu patina unor vremi cad exista Made in RFG. Si as putea s-o tin tot asa vreo doua pagini, dar risc sa nu mai citeasca nimeni. Si pana la urma raman cam la acelasi pret: s.a. Benneli Argo 30.06, noua dar cu pat din lemn; Mannlicher Schoenauer 7x64 cu luneta Zeiss dar fabricata cu cativa ani inaintea mea (si am 42) si inca cateva dar mai departe (astea la Bucale, eu la Cta). Bunnn... Telefoane! La 30.06 e simplu: omul stie bine cu armele si in plus e netrasa, in cutie. O iei, ai lucru nou si "universal", te linistesti repede! Da' parca poti?! Pai ce-o fi aia cu numele ala de nu pot sa-l citesc? O fi var cu Schopenhauer ala de vana cu Eminescu la goana? Pai ar merita vazuta ca poate a lasat omu' vreun citat pe teava si te mai cultivi in observator pana apare dihania... Sun. Omul pare de treaba dar imi zice ca-i pentru colectionari, ca n-a tras cu ea... Nu-i bine, are vreo buba si vrea sa se disocieze! Pai sunt eu anticar? Nu, dar am carat din Montevideo vreo 25 de Kg de vechituri de care-s tare mandru! (Erau acolo niste pistoale cu cocoase pe care le visez si ziua!). Revin. Dau s-o scurtez si zic ca nu ma pricep, bla, bla, ca sa imi vad de treaba. Ma pricep eu, zice si se prezinta omu'. Hopa, om cunoscut intre vanatori! "Astia nu se joaca cu reputatia" imi zic, dar imi aduc aminte ca un coleg si-a vandut masina cu problene la turbina altui coleg si n-a avut nicio remuscare! Si zice omu": mergem si-o probam si daca nu-i buna iti dau banii pe transport! "Hait încaile" zicea bunica in situatii deastea! Nu stiu ce inseamna si de unde provine vorba, da avea dreptate! Pai asa e bine: parca suna a garantie. Si daca nu-i pe plac, iau 30.06 si gata! Hai la Bucale! Fac si talente: ia-ma nene si pe mine prin oras ca-s provincial si nu stiu nici cu GPS-ul sa nimeresc la poligon! Omu' zice ca am dreptate si ma asteapta.Si ca ia el gloante, aranjeaza la poligon, tinte, etc... Mai sa fie! Poate e sa fie! Ne intanlim: parolist, nu intarzie, are si masina dedicata vanatorii, zice ca a pregatit tot. E ceva mai tanar ca mine dar imi place felul tipului asa ca trecem imediat la persoana I si ne apucam de trancanit: despre arma, bineinteles. Ca-i buna, ca se desparte greu, ca ar vrea macar sa stie ca a intrat pe mana cuiva care sa aiba grija... Pai parca voi nu stiti cum e cu armele astea, noroc cu ele ca mai avem si noi sentimente ca dupa 20 de ani cu (aceeasi) nevasta... Nu zice el rau ce zice da' parca trebuie sa zic si eu ceva ca-i pare rau omului ca s-a incurcat arma lui c-un parvenit cu bani! Ce sa-i spun, ce sa-i spun... sa-i spun ceva despre care sa nu stie, ca si el mi-a impuiat mie capul despre arme! Apelez la un truc vechi de-al meu, si-i zic: eu sunt de la Pătîrlagele! Numele la localitatea asta nu-l nimereste nimeni sa-l pronunte din prima, asa ca succesul e garantat! Raposatul A.Paleologu il folosea cand vroia sa nu utilizeze prea cunoscutele Caracal sau Cuca Macaii. Pai de aici v-am luat si v-am plimbat prin istorisirea asta a mea ca sugubetii care ne-au tot plimbat prin padure fara sa vedem vanat (nu dau nume ca s-o mai ia si altii): cateodata asa e sa fie! "Eu cunosc pe acolo zice amicul meu!" Mai las-o! Nu cred, dar omul incepe sa insiruie nume. Fratilor, nu-i vanatoreasca: ii stia pe toti! Acolo se facuse vanator, despre vecinul meu de la fantana caruia luam apa cand eram copil si cu care am mers la primele vanatori, "Iubi" cum bine l-a botezat, scrisese articole pe site, cunostea oamenii mai bine ca mine! Si na, cireasa de pe tort: suntem in acceasi grupa! Eu mai mult pe mare, plecat. El, om cu stare, vaneaza pe unde vrea pusca lui, ca-n bancul ala cu condorul. Si nu ne-am intanlit decat prin intermediul unei pusti... Asa e cand e sa fie! De aici in colo povestea e simpla si nu-i gasesc un sfarsit cu talc. Poate ca nici nu are! (Sfarsit). Am mers in poligon,am vazut arma: dragoste la prima vedere! In realitate arata mai bine ca-n poze! Si ca dimensiuni imi vine ca pe comanda! A tras el 10 focuri si le-a tras bine, am fost atent la ce face si am cerut sa dau si eu cu ea. La linia de100 m. Am actionat acceleratorul, am inceput sa ochesc, am ciupit tragaciul si...primul foc il vad ca prinde deasupra cercului negru . M-am prins: cum il atingi, cum pleaca! Ochesc ceva mai jos si-l vad prin luneta ca se duce chiar unde l-am trimis!Apoi din ce in ce mai bine... Grupajul s-a mentinut si dupa ce teava s-a incalzit. 7,8,9 si10! Multumit tare,nu asa! Batut palma, facut actele, baut spritul de rigoare (ca s-o ud), povestit, baut spritul de rigoare (ca sa traga mult), continuarea o s-o vedem la urmatoarele vanatori unde cu siguranta ca ne vom reintalni! P.S. Stie cineva o carabina ieftina si buna care traga bine dar de care sa nu-mi pese, ca de asta deja mi-e mila s-o scot din casa! Multumesc pentru rabdarea celor care au citit macar pe sarite! Dau o tuica buna sa ma tina arma!
Re: tehărăuFrumos sa ascult, pardon, citesc varianta ta ca pe a parvenitului de "patarlagean" am ascultat-o! Bine ai venit!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: tehărăuFrumos.Ai har de povestitor.Pana la urma ce arma ti-ai luat?Poate pui si niste poze.
Cu stima.
Re: tehărăuBine ai venit pe forum Liviu si inca odata : sa ai parte de arma si sa te bucuri de ea. Macar a ramas " in familie". Mai exact in grupa. Vorba maestrului Gheorge Dinica: " Lumea e mica domne', cateva mese! ". Abia astept sa vad cum da " vechitura" de Mannlicher mistretii peste cap " La Colti " !
Re: tehărăuBine ai venit!
Ai intrat cu dreptul! Se pare ca ai destule de zis, asa ca te asteptam pe forum.
Re: tehărăubun venit Liviu..., dupa cum povestesti,pari mai degraba moldovean decit constantean,ai har omule.....
nu este pe lume placere mai mare.........
Re: tehărău....il fac eu vanator de camp ca sa-si uite SCHOENAUER-ul
Frumoasa intrare si cu suflet ,felicitari !
Re: tehărăuLiviu e vanator de munte- nascut nu facut - ca sa zic asa. Are mistretii in sange si prima dragoste se uita mai greu. In plus e baiat subtire si se tzine tzapan la spritz.
Re: tehărăuMultumesc tuturor de primire! Am intarziat cu raspunsurile dar am fost tare ocupat si mai sunt o perioada. Promit ca mai pun si ceva poze si cand mai am vreo idee mai scriu.
Am multe de spus dar si mai multe de tacut! Glumesc. Dar am batut globul pamantesc aproape tot, din Antarctica pana in Groenlanda, asa ca poate o mai fi cate ceva interesant de povestit.
Vin si cu poze cand pot. Cea de la avatar e de langa scheletul unei balene esuate pe o coasta din Antarctica.
Ne vom cunoaste cu prima ocazie! Abia astept!
Din Patarlagele de fel. Un fel de struto-camila!
De camp, de munte, sprit sa fie dupa vanatoare! De la motorina in sus!
Poate si la un tap, mai devreme. Pana atunci forumim!
Re: tehărăuPrimul meu sentiment imi spune ca o sa-mi placa de tine. Ma bucur ca ai intrat pe forum ca nu numai sa profiti de noi dar sa profitam si noi de tine.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: tehărăuAici a inceput povestea. M-am trezit in mijlocul unui roman furtunos. Drama, poezie, intriga si mult, mult umor de calitate. Istorisirea m-a prins, si m-am trezit, si m-am culcat cu forumul. Am intreactionat cu personajele si ne-am imprietenit. Cum nu suntem toti la fel, ne-am si contazis. Cu unii chiar tare. Acestora, le datorez scuze! A fost degeaba! Am vrut sa indemn vanatorii sa coaguleze si prin cei ce ar putea, sa conteze. S-a dovedit a fi utopic. Vag, am reusit ceva. Prea putin insa.
Scuze le datorez si celor ce nu le voi mai citi postarile. O sa-mi fie greu sa nu mai beau cafeaua cu VOI... Sa ma iertati, prieteni dragi! Ambitiile, orgoliile, defectele , strans intortochiate cu bunele intentii și calitatile noastre au ajuns sa duca postarile intr-un stadiu care ma fac sa inchid cartea. Ma opresc la capitolul asta si las alte personaje sa intre in rol. Show must go on! Ce voi face in continuare? Daca Nimic ar reprezenta punctul de referinta al universului inclus in timp, in care ma misc; atunci coordonatele de referinta se pot exprima: - Sa vand echipamentul (acum, cat inca mai valoreaza jumatate din pret). Sa opresc doar binoclul. - Sa incep un proiect pe cont propriu. De vicii se scapa, sau nu se scapa. - Sa ma alatur unei organizatii deja existente. Sa incerc sa imi continui calea ca parte a unui sistem deja verificat. Unde intre aceste coordonate ne vom regasi, nu am de unde sa stiu. Cert e ca nu aici. Cei (putini, e drept) ce vor vrea sa comunicam, ma pot contacta pe telefon sau mail. Ne-om intalni poate si in viata reala. Daca nu, cu siguranta, va fi loc pentru toata lumea pe nesfarsitele plaiuri ale vanatorii! Al vostru si pentru voi, cu nostalgie, Tehărău. Cunoscut de unii si ca Liviu MIRCEA.
Re: tehărăuNoi nu suntem prieteni, dar nu pot sa nu regret ca ai luat aceasta decizie.
Sper sa revii asupra ei. Poate esti orgolios si-ti vine greu sa o faci, dar am observat ca esti deasemenea "deschis la minte" si cu siguranta vei trece peste. Nu-i rusine sa retragi ce ai spus, mai ales daca sunt oameni care-ti cer sfatul in anumite probleme. Toate cele bune! Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: tehărăuEu sunt de-a dreptul consternat de hotararea luata.
Refuz sa cred ca este asa de grav incat sa iei o decizie asa radicala. Tot ce pot face este sa sper ca nu este una definitiva,ca vei cugeta mai adanc,si in final vei reveni asupra ei,luand in calcul ca sunt o multime de oameni care te pretuiesc si te admira. Pentru acestia chiar contezi. Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Re: tehărăuNici sa nu te gandesti sa faci asta,orice motiv ai avea.I-ati cateva zile de pauza fara forum,numara albatrosi,bate 15 pinguini,fugareste niste foci,da cu levierul dupa rechini,in functie de locatie,dar nici sa nu te gandesti sa dispari de pe aici,mai ales acum cand o puneam de oaie(la protap,cu nasu' violiv si finul Don,proaspat botezat Dac).Nu stiu inca ce motiv ai si sunt sigur ca e unul cat se poate de serios,insa NICI SA NU TE GANDESTI
este in noi
Re: tehărău
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: tehărăuovi, nu era rezumat, ci era intrebare (" ")
-------------------------------------
Re: tehărăuSa- i stearga careva postarea lui @teharau.....ce naiba e asta????
Teha, am aflat despre ce e vb..dracul nu e asa de negru! Mare dreptate avea Craciunescu cu "pozitia nefireasca" si "forta disproportionata" ....§§§§ Revino-ti prietene , te rog! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Am inteles,mai bine.Subscriu la inlaturarea postarii,e un moment dificil si haideti sa trecem peste el. este in noi
Re: tehărăuE o bomba,sper sa fie o decizie repede retrasa!!!
Daca postarile lui Vio,Alin,Ovidiu,Dart la astept cu nerabdare si le citesc cu bucurie,ale lui Teha imi fac ziua mai buna,am ajuns sa deschid pagina forumului in momentele grele sau tensionate cu speranta ca gasesc vreo postare de a lui si chiar ma simt mai bine cand gasesc cate ceva scris de el,sincer mi-a fost,fara sa stie,sprijin in momentele rele...ma bucuram cand venea din voiaje ca si cand as fi fost din familia lui,fara ca macar sa-l fi vazut vreodata... Va' sa zica,chiar asa,iti iei palaria si pleci? Ia mai bine sa purceada Alin la barbieritul postarilor de la cea cu pacat la vale si sa uitam toti,incepand cu Teha, ca s-a si vanturat pe aici asemenea idee...
Re: tehărău@teharau, sti care e ironia? TU ai fost tot impul cel care ne-a incurajat sa nu renuntam; ne-ai avertizat de furtuna ce o sa vina, ne-ai atentionat ca vor incerca sa ne dezbine; ne-ai spus toate astea si am incercat sa ramnem uniti. Acum, tu esti cel care pleaca? Tu, optimistul grupului, cedezi primul? Sa nu mai vorbesc ca EU nu stiu un motiv real pentru deciza ta.
Nu-mi iau ramas bun de la tine; refuz sa fac asta. Te astept sa revi prin topicuri; voi cauta in fiecare dimineata o postare de-a ta; Forumul asta a pierdut prea multi oameni de valoare datorita unor cretinni. Oamenii cu cap au preferat sa se retraga, lasand prea mult loc liber. Nu putem tolera asta. Nu ii putem lasa sa castige. Membru ANDA
Re: tehărăuLiviu, tocmai aveam de gand ca scriu si eu o pagina, cat imi mai aduc aminte de prima vanatoare cand aveam 8 sau 10 ani? .
Acu nu imi mai vine si parca ma gandesc daca nu cumva decizia ta este atat de inteleapta incat sa o urmez si eu. Si scap si de compunerea de mai sus. Si toti pseudovanatorii din spatele tastelor, care vor doar sa im,puste si atat! Si vorba la un prieten si daca se poate si de la 2 kilometrii si eventual sa primeasca cotizatie nu sa dea! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
alooo...domnu'... se pare ca arshita din ultima vreme va afecteaza pe toti NU MOR CAII CAND VOR CAINII asa ca luati cu un pahar de apa rece, ziceti-le de tot neamul lor si hai mai departe. si tu ghindare, scrie povestea aia ca si eu parca m-as apuca sa mai umplu cateva pagini când oi gasi o fereastra de timp. cat despre pseudovanatori: lasa-i la selectia naturala + selectia timpului. rabdare sa ai si sa NU intri in jocul lor -------------------------------------
Re: tehărăuNu intru Mavule. Este doar asa o intrebare retorica!
Scuze Teharau ca iti poluam pagina! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: tehărăuAm fost cooptat în Comisia de promovare a imaginii AGVPS. De fapt am încercat să vitalizez această comisie și prin ea să fie promovată imaginea vânătorului român. Cred că în această situație calitatea mea de moderator al acestui forum poate fi interpretată greșit și forumul poate fi acuzat că nu e echidistant.
Așadar, las ca un alt moderator să preia activitatea iar eu o să mă loghez cu nume și prenume.
Re: tehărăuDoar ne cunosti pe toti, cum am putea noi sa insinuam ca... alea,alea. Nici vorba. Cei care ar sugera asa ceva cred ca sunt cu capul sau au rea intentie.
Dupa biriuck acum si tu? Cred ca si el si tu trebuia sa ramaneti moderatori, nu de alta dar ati facut treaba buna si sincer sunt putini care au experienta necesara in administrarea unui forum. Calitatea de membru intr-o comisie nu este un impediment de netrecut, ba chiar este un avantaj pentru toata lumea. Asa mai avem si noi informatii direct de la sursa si putem comunica mai bine si mai eficient. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: tehărăuNu suntem la D.N.A.
Da.o dracu de functie.Poti fi jigodie cu o functie sau corect cu cinci functii. Conteaza "numele" ..calitatea omului .important pt noi e sa stie poporul ca informatiile vin de la centru si parerile vanatorilor ajung inapoi nealterate de ""partid" Si in alta ordine m-am plimbat si eu prin multe tari dar pt voiajul tau linga ghetari te invidiez tare. ai ceva foto acolo in ger? Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: tehărăuGata, am cont nou.
Cu informarea, rămâne la fel. Ăsta e forum comercial, are nevoie de fonduri. Și cei cărora nu le place nimic ce are oarece legătură cu AGVPS acuză "că forumul e vândut". Cum eu o țin pe-a mea, cred că e mai bine așa. Antarctica, Groenlanda, Fiordurile Norvegiene și Chiliene? Am poze și filme de super clasă. După congresul din primăvară am zis că mă liniștesc, trecem pe activități recreative
39 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2