Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
RaduCR
28 mesaje • Pagina 1 din 1
RaduCRBuna ziua,
Sunt nou pe forum doresc să ma prezint. Mă numesc Radu Cosmin-Robert, sunt din Constanța, sunt inginer electromecanic naval și lucrez ca șef mecanic pe tancuri chimice. Până de curând nu credeam că am inclinații spre vânătoare dar niciodată nu e prea târziu să descoperi lucruri noi. De fapt, dacă ar fi să urmez tradiția familiei, bunicul a fost pădurar, tatăl tehnician silvic, eu ar fi trebuit să fiu inginer silvic. Cine știe poate că o fi "chemarea sângelui", sau doar mi-am ratat vocația. Oricum, până să devin vânător, trebuie să trec printr-un adevărat "test de inițiere" numit pregătirea dosarului, și asta începe cu invitația unui vânător mai vechi, vânător pe care încă nu îl cunosc, de unde și asemănare cu "inițierea". Unde poți să cunoști vânători? Poate în locul unde se întâlnesc atunci când nu sunt la vânătoare. Așa că am început cu spațiul virtual, poate dacă sunt acceptat virtual, coborâm în spațiul real/fizic, și poate chiar ajung să ne întâlnim și la vânătoare, alt traseu "inițiatic". Așa că accept botezul forumului (săpuneala inițiala pentru că am greșit prima postare), și poate cine știe, dacă supraviețuiesc, aștept și botezul "focului", dacă reușesc să-mi creez prieteni cu care să ies la vânătoare. Cătare plină, Radu C-R Cal 12, 9,3x62, 30-06
Re: RaduCRBine ai venit !!!
Cu siguranta ,se va gasi un coleg din Constanta care sa faca lumina in dilemele pe care le ai. cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: RaduCRSucces Cosmine, si poate nu ar fi rau sa incepi cu o vizita la magazinul Elitehunting Constanta. Acolo cu siguranta se aduna vanatorii la "shopping" sau la o poveste. Aici pe forum domnul Violiv e un veteran recunoscut si apreciat de toata lumea, nu pot sa cred ca nu te-ar ajuta sau sfaturi in ce directie sa o apuci cu demersul tau.
Toate bune iti doresc, Cosmin.
Re: RaduCRBine ai venit pe forum!
Re: RaduCR
Mulțumesc pentru direcționare. Mă gândeam să intru și în magazin, dar până când va trebui să-mi cumpăr armă mai este, am ezitat. Cred că voi trece pe la asociație zilele acestea și voi intra și în magazin, nu cred că mușcă. O bună ocazie să cunosc oameni noi. Cătare plină. Cal 12, 9,3x62, 30-06
Re: RaduCRBine ai venit!DinConstanta sunt multi oameni de toata isprava pe aici,musai sa te lipesti de vreunul,ba avem chiar si navigatori,Teharau si Nautilus si vreo cativa altii care imi scapa asa ca esti in familie.La cat ma imulte postari si nu te ferii sa intrebi,
chiar daca ti se pare ca dai cu bata in balta sau ...ocean,dupa caz.Salutari din Oltenia. este in noi
Re: RaduCRBine ai venit pe forum, Robert!
Pune un nr de tel (sau da un mp) și te contactez peste câteva zile . Sfatul meu de pe acum : Ia-ți lansete! PS. Vezi și dacă @ ulise pro e pe acasă. Și citește tot forumul ăsta. Abia apoi vezi dacă îți mai arde de vânătoare și de lumea ei...
Re: RaduCRBuna venit pe forum, spor la postat si sper sa aduci un plus acestei comunitati odata intrat in ea!
Mulțumesc! Și eu sper să nu dezamăgesc, și să am suficient timp de postări. Cal 12, 9,3x62, 30-06
Am încercat și cu lansete. Cred că eu și peștii nu ne prea atragem. Odată, după o zi întreaga, am prins trei guvizi dintre care doi i-am scăpat în apă și am căzut și eu după ei. Am abandonat ideea. Cal 12, 9,3x62, 30-06
Re: RaduCRDacă vrei sa vânezi alături de colegi constănțeni, tre' sa depui adeziunea la Buzău. Acolo vânează majoritatea . Glumeam... puțin. .. Mai vânează și prin Vâlcea .... Sigur vei găsi pe cineva pe aici sa te poată îndruma. Succes în demersuri!
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: RaduCRBine ai venit. Unde poti sa cunosti vanatori Constanteni, la Singapore, Hong Kong, pe unde mai ajung vapoarele
Ajung cam peste o luna acasa, dau un semnal si povestim si de lansete si de flinte, si de vapoare! Numai bine. R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Salut, Pe acolo am început să-i cunosc. Urmăresc activitatea forumului de două luni când eram în zona Singapore-Hong Kong. Acum am ajuns acasă și vreau să mai înscriu la asociația din Constanța pentru stagiu de practică și examen. Poate reușim să ne vedem, eu probabil voi pleca din nou în voiaj în Iulie. Voiaj ușor. Cal 12, 9,3x62, 30-06
Pot să încerc și pe acolo. Nu vroiam să apelez la "neamuri" din prima încercare. Cătare plină Cal 12, 9,3x62, 30-06
Re: RaduCRApeleaza bre,ca de aia "ie" neamuri,Vanatorul de multe ori trebuie sa imprumute comportamentul vanatului,printre care se regaseste la loc de mare cinste porcul,mistret de multe ori,al vecinului cand esti beat,depinde...vezi tu,porcul asta,pe langa sorici,carne si guitat mai are o calitate:insista.Si acum facem un mic salt de la sus scrofa la dama dama:bagi coarnele in pamant si cu tupeu inainte.
Pana pleci,scoate-ti un cazier"pentru inscriere aspciatie vanatoare,examen vanatoare,plm,ceva cu vanatoare". este in noi
Re: RaduCRsau fara vanatoare, doar cu inscriere asociatie.
si scoate cate unul pe luna, daca tot e dreptul tau... -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: RaduCRAm rezolvat înscrierea, urmează cursul de arme și stagiatura. Aseară am făcut un test online, am obținut 26 de puncte din 30. Mai repet de câteva ori, altă treabă nu am în voiaj. Partea dificilă este cine mă primește în grupă. Oricum asta era a doua treaptă a "inițierii" mele. Oricum, vă mulțumesc mult pentru suport și încurajări.
Cal 12, 9,3x62, 30-06
Poti lua in calcul si la Ialomita! E mult mai convenabil. Prietenii stiu de ce!
Re: RaduCRhttp://agvps.ro/despre/pregatire-si-ins ... atoreasca/
Condiţiile pe care un solicitant trebuie să le îndeplinească cumulativ pentru a putea dobândi „permisul de vânătoare” sunt stipulate la art. 28 alin (3) din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, completată și modificată prin Legea 149/2015, şi anume: 1. Vârsta minimă de 18 ani; 2. Să fi efectuat un an de stagiatură sub îndrumarea organizaţiei vânătoreşti care gestionează cel puţin un fond cinegetic, la care solicită să fie înscris; 3. Să fi luat parte la minimum o instruire practică într-un poligon de tir; 4. Să fi fost declarat admis la examenul organizat pentru obţinerea permisului de vânătoare permanent, susţinut în faţa unei comisii mixte, constituită din reprezentanţii autorităţii publice centrale care răspunde de vânătoare şi ai asociaţiilor, uniunilor sau federaţiilor naţionale de profil recunoscute la nivel naţional şi internaţional şi înfiinţate prin lege; 5. în ultimii 5 ani să nu fi săvârşit fapte care sunt încadrate ca infracţiuni de prezenta lege; 6. să fie apt din punct de vedere fizic şi psihologic, la data examenului, pentru a deţine şi folosi o armă letală. Dosarul de candidatură, întocmit de fiecare candidat în conformitate cu „ Regulamentul pentru obţinerea permiselor de vânătoare” aprobat prin ordinul de ministru nr. 539 din 25 august 2009 „pentru aprobarea regimului permiselor de vânătoare” modificat și completat prin ordinul nr. 302 din 2 aprilie 2014, trebuie să conțină următoarele documente: 1. Cererea (formulat tipizat) adresată unei asociații gestionară a minim un fond cinegetic (în original), la care se anexează o copie după actul de identitate, cazierul judiciar (în original) şi o recomandare de la un membru al asociaţiei căreia îi adresează cererea (în original), documente valabile la data înregistrării cererii;. 2. Hotărârea conducerii asociației, comunicată în scris solicitantului odată cu transmiterea formularului tipizat al fișei de stagiatură, cu menționarea grupei de vânători la care a fost repartizat pentru efectuarea perioadei de stagiatură; 3. Recomandarea de absolvire a stagiaturii din partea organizaţiei vânătorești la care s-a înscris (în original); 4. Fișa de stagiatură însuşită de candidat, de organizatorul activităţilor practice, verificată şi avizată de conducerea executivă a organizaţiei vânătoreşti la care a efectuat stagiatura (în original); 5. Actul de identitate, iar în cazul cetăţenilor cu domiciliul în străinătate şi documente de rezidență în România, valabile pe perioada stagiaturii (în copie); 6. Fişa medicală, întocmită conform modelului prevăzut de reglementările în domeniu, din care să rezulte că este apt fizic şi psihic să deţină şi să folosească arma de foc de vânătoare ( original); 7. Comunicare de la organele de poliţie (certificat de cazier judiciar) din care să rezulte că are dreptul să deţină şi să folosească arma de foc de vânătoare (în original); 8. Declaraţie pe propria răspundere (formular tipizat) din care să reiasă faptul că în ultimii 3 ani nu a săvârşit fapte care sunt încadrate ca infracţiuni de Legea nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare; 9. Actul care atestă că este apt psihologic să deţină şi să folosească arme şi muniţii de vânătoare (aviz psihologic), (în original); 10. Actul care atestă că a absolvit un curs de instruire teoretică şi practică privind portul, mânuirea şi folosirea armelor de vânătoare cu ţevi ghintuite şi cu ţevi lise şi că a efectuat cel puţin o şedinţă de tragere cu arma de vânătoare la punct fix şi la talere, emis de o persoană juridică autorizată pentru acţiunile menţionate, (în original); Date suplimentare referitoare la pregătirea şi instruirea în domeniul cinegetic, materialele bibliografice, precum și lista asociațiilor afiliate la A.G.V.P.S., le puteți consulta în continuare. Dosarul de candidat se depune la asociaţia care organizează examenul pentru dobândirea permisului de vânătoare cu cel puţin 10 zile înainte de data susţinerii examenului.
Septimiule, daca tot te bagi in discutie, analizeaza tot: nu sunt obligati sa iti comunice prin e-mail, telefon, personal. Candidatul este obligat sa puna la dosar hartia de la asociatie, in care i se hotaraste grupa. Adica TU, candidat, te zbati! Nu EA, asociatie (prin salariat) iti face hatarul. Poate ar fi normal sa te caute ei, poate ca nu. Dar un vanator trebuie sa stie sa nu amestece dreptul cu dorinta, zvonul cu realitatea. Iar cand i se atrage atentia, sa puna mana sa citeasca, sa zica "Da ma, am zis ceva neadevarat" si nu sa intinda "ca gaia, matul" de dragul de a ne ocupa timpul. Citeste tanarul candidat "ce e scris pe forum" si se duce direct si se cearta cu aia de la asociatie pe motiv ca dosarul lui e uitat si ca nu l-a sunat nimeni. Pierde si candidatul timpul, perde si asociatia banii. Dar, deopotriva, injura forumul. Culmea, e ca si pe forum, tot cine vrea sa tina nivelul la cote acceptabile este injurat. Gresesc cumva?? Am facut curatenie..... a durat fix 18 min. @septimiu, yoghi, ventura, teharau si mai ales blackcrotal - nu am obligatia sa pierd timpul dand cu matura dupa voi. va rog sa postati strict la subiect si sa nu-mi irositi vremea. Nu e corect! Recidivistii, stiu ei care, pot considera asta warn Daca zburda hormonii in voi, va fac un topic de contre sa va razboiti si balacariti cat vreti. Sau faceti-l voi....
Re: RaduCRAm întrebat Asociația, au spus că mă contactează ei după ce procesează dosarul meu.
Marți, 2 Mai, încep cursul de arme. Baftă! Cal 12, 9,3x62, 30-06
Re: RaduCRBine domn @moderator rosu tu esti sefu
am inteles sa respectam topicul ps Cum ramane totusi cu sfaturile si "invatamintele" strambe ,postate aiurea in orice topic. Ma indoiesc ca moderatorul poate/stie /are timp sa corecteze tot. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Am terminat și cursul de arme. În august, când încep vânătorile colective, încep practica. Sănătate! Cal 12, 9,3x62, 30-06
Re: RaduCRLista cu cheltuielile pentru examenul de vânător în Constanța
caziere judiciare 0 întocmire dosar de examen 1000 curs de arme și muniții 500 tragere în poligon 260 aviz psihologic 40 fișa medicală permis port-armă 150 declarație pe proprie răspundere 48 taxă examinare 400 În total 2398 RON plus o poză 3/4 cm Cal 12, 9,3x62, 30-06
Cal 12, 9,3x62, 30-06
Re: RaduCRSi cand dai examenul ...inca putin si faci 2ani de stagiatura.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Examenul l-am dat pe 20 Octombrie (l-am luat). Acum aștept autorizația pentru prima armă. Cal 12, 9,3x62, 30-06
28 mesaje • Pagina 1 din 1