Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 26 Feb 2025, 00:57

Sfat achizitie prima arma semiautomata lisa

Topic pur informativ, destinat celor care vor sa imbratiseze aceasta nobila arta si nu stiu care sunt etapele de parcurs.

Sfat achizitie prima arma semiautomata lisa

Mesajde vlad92bar pe 14 Oct 2024, 09:53

Buna ziua,

Urmeaza sa sustin in noiembrie examenul de vanator si in caz de promovare doresc sa achizitionez prima arma. Doresc o semiautomata lisa, calibru 12. Bugetul este intre 6000 si 8000 strict arma. Am nevoie de sfaturi cu privire la :

- arma inertiala sau cu imprumut de gaz ?
- curatarea la care din categoriile de mai sus este mai usoara ?
- imi place patul de lemn, dar ce dezavantaje are in timp fata de patul de polimer ?

Ca si arme am vazut : Benelli Belmonte 2 , Beretta A300. Va rog sa imi spuneti ce avantaje si ce dezavantaje au aceste arme si ce alte arme in bugetul de mai sus recomandati ?

Multumesc
vlad92bar

Re: Sfat achizitie prima arma semiautomata lisa

Mesajde violiv pe 14 Oct 2024, 21:19

Bine ai venit printre noi!
Spor la invatat si bafta la examen!

Intrebarile tale sint cele pe care si le pun mai toti cei care doresc o semi. Raspunsurile sint deja date, chiar de mai multe ori ... ca nu esti primul care vrea mura-n gura. Exista chiar topicuri dedicate. N-ar fi stricat un pic de efort din partea ta inainte de a intreba. Nu de alta, da' la vanatoare nimic nu este "pe tava".

Inertiala se curata mai usor, mult mai usor.
Si lemnul si plasticul se zgarie, lovesc, cojesc ... da' la lemn te doare inima mai mult. Lemnul se poate refinisa, se pricep multi. Si plasticul se poate refinisa dar mai greu.

Ai buget destul de generos, sint multe arme noi in banii astia. Ca sa nu mai zic de piata s-h. Ai gasit firmele cu numele cel mai popular si ai ales cele mai ieftine modele ale lor. Se poate si invers ... nume mai discret si model varf de gama.
Winchester, Browning, Franchi, Fabarm, Verney-Carron ... se gasesc toate noi, in magazine.

P.S. daca urmatoarea intrebare va fi despre lungimea tevii sau socuri trebuie sa te astepti la ceva besteleli mai serioase.
Winchester, Franchi
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Re: Sfat achizitie prima arma semiautomata lisa

Mesajde Ghinda pe 15 Oct 2024, 07:11

Buinețe ai dat. Reguli nu știi citi?
Ai casetă cu căutare, dai ce vrei și găsești o stivă de informație.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi!