Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Eliberare autorizatie
29 mesaje • Pagina 1 din 1
Eliberare autorizatieBună seara, îmi puteți spune termenul de eliberare al autorizației de procurare a primei arme și a permisului de port arma și dacă exista în regim de urgență?
Mulțumesc anticipat
Re: Eliberare autorizatieSalut.
Durează cam 45 de zile de când ai dat examenul. După 15 zile, termen de contestatie, se tipărește permisul care atesta ca ești vanator. Vezi ca trebuie sa le duci 3 poze tip 3/4 celor de la asociație. Dar te vor suna ei... Acest permis se trimite la asociație. Asociația te cheamă sa plătești cotizația anuala, după care îți fac carnetul de membru. Cu cele doua mergi la politie și ei iti eliberează autorizația de cumpărare, după ce te-au verificat dulapul, vecini.. Autorizația e valabila 90 de zile, dar se poate extinde dacă nu ti-ai procurat arma. Dacă ai găsit arma, mergi cu ea în maximum 3 zile la politia sa ti-o înscrie în permis. La prima arma, nu este taxa de urgenta. Sper ca am fost destul de coerent-e cam dimineață ![]() Incearca si tu http://www.smart-hosting.ro
Re: Eliberare autorizatieAi fost aproape coerent, dar il lamuresc eu pe colegul Denis:
Dupa ce primesti carnetul de vanator (card de plastic) si permisul de membru vanator in asociatie, trebuie sa-ti faci un dosarel (de obicei ti-l fac cei de la asociatie). Dosarul cuprinde: - cazier in original (din dosarul de examen) - curs de arme in original + copie (originalul ramane la titular) - fisa medicala in original (din dosarul de examen) - aviz psihologic in original (din dosarul de examen) - copie dupa permisul de vanator si de membru vanator - copie dupa buletin - copie dupa factura de cumparare a dulapului de arme (daca ai) - declaratie pe propria raspundere ca nu ai avut infractiuni la legea vanatorii si a armelor in ultimii 5 ani (de la dosarul de examen) - chitanta de plata a sumei de 100 lei ptr. cerere autorizare procurare arma (trezorerie) - cerere de autorizare procurare prima arma , completata + 2 poze) - formularul il gasesti la politie. Toate astea intr-un dosar si depus la biroul de arme din judetul tau. Apoi in termen de 30 zile (lucratoare) ti se va elibera autorizatia de cumparare care e valabila 90 zile. In aceste 30 zile lucratoare vei primi acasa minim 2 vizite: una de la sectoristul/seful de post/ politistul de proximitate de care apartii (vede daca ai problem cu vecinii, daca ai reclamtii de tulburare a ordinii publice, etc) . A2a vizita va fi de la biroul de arme, care va verifica dulapul de arme, si tot asa va pune diferite intrebari despre relatia cu vecinii, membrii familiei etc. Apoi cand se apropie termenul de 30 zile, trebuie sa suni la birou sa intrebi daca autorizatia e gata (ei NU te anunta). Deci, in principiu, autorizatia se elibereaza in max. 30 zile lucratoare de la depunerea cererii. Bafta! Bafta! focu' si cartusu'!
MP 153 12/76 Axis II SR 30-06 IJ54 12/70
Re: Eliminare autorizateVezi ca ai scris gresit titlu .
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Eliberare autorizatieMulțumesc frumos pentru răspuns
Nu am scris greșit titlul, ma interesa în special dacă exista taxa de urgență la prima arma
Re: Eliberare autorizatiecolegi Denis26 - ai gresit titlul.
Eventual ai vrut sa intrebi de expirare a autorizatiei. Conform https://dexonline.ro/definitie/eliminare inseamna altceva. Eu am dat examen in data de 30 octombrie 2016 si abia ieri mi-au cerut de la asoc. cele 3 poze. Probabil azi le trimit spre Suceava sa poata tipari "plasticul", care probabil va ajunge la asoc. pe saptamana viitoare.... Incearca si tu http://www.smart-hosting.ro
Re: Eliminare autorizate
A gresi e omeneste, dar a persista in greseala este diabolic. ![]() ![]() In mod normal ne-am astepata ca titlul topicului sa sune "Eliberare autorizatie" si nu "eliminare autorizate". Fie folosesti un autocorect setat prost ![]() ![]()
Re: Eliberare autorizatieScuze colegii acum am văzut ca am greșit titlul
![]()
Re: Eliberare autorizatieLa eliberarea autorizației ma refeream
Re: Eliberare autorizatieSalutare, Eu de cand am vazut titlul m-am excitat tot, am zis ca nu mai trebuie autorizatie la a 2-a, a 3-a etc. arma
![]() ![]() ![]()
Re: Eliberare autorizatie
@bulake: ![]() ![]() ![]() ps: inspirat nick-name ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Eliberare autorizatie![]() ![]() ![]()
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
![]() ![]() ![]() Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Re: Eliberare autorizatie"Eliminare autorizate" a devenit "Eliberare autorizatie".
Nu mi-a facut placere, trebuie modificata postare cu postare. Colegule, cu eliminarea am inteles, dar ce ai avut de ai slutit si "autorizate"?!?
Re: Eliberare autorizatiedin cauza tastaturii de la telefon
![]()
Re: Eliberare autorizatieTelefonul este pentru convorbiri, adica pentru dat din limba, pentru dat din degete incearca un computer.
![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Si pentru dat din ambele???
Re: Eliberare autorizatieBună seara,astăzi am vorbit cu domnii de la arme și au spus ca se poate elibera autorizația în regim de urgență(300 de lei în 10 zile) sau în regim normal(100 de lei în 30 de zile),interesant este ca mulți colegi spuneau ca nu se poate scoate la urgenta
Re: Eliberare autorizatievezi ca sunt Minim 10 maxim 30 si
Minim 30 maxim.... Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Eliberare autorizatieS-a schimbat ceva din noiembrie de cand mi-am luat ultima autorizatie si nu stiu? Nu de alta dar cel putin pana atunci nu existau decat 2 regimuri, urgenta 100lei si normal 50 lei.
...iar legat de urgenta poti sa o uiti la prima arma, acolo nu exista sau ma rog poti sa o platesti ca tot in maxim iti vine Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
La prima arma este urgenta este 300 si normal 100 Werk Haenel Suhl cal 16
CZ 557 Sporter 7x64
Re: Eliberare autorizatiePai tocmai asta intreb, de cand aceste modificari de tarife la politia romana, acum 3 sptamani era 100/50 indiferent ca era prima sau ultima
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Eliberare autorizatiePe site-ul poliției române nu se regăsește " declarația pe propria răspundere ca nu ai avut infracțiuni la legea vânătorii și a armelor în ultimii 5 ani (de la dosarul de examen)".
A fost cineva de curând? Se mai cere sau nu?
Re: Eliberare autorizatieși nici "copie dupa factura de cumparare a dulapului de arme" nu se regăsește acolo...
Re: Eliberare autorizatieEu am depus in august 2016 si s-a "cerut" declaratia pe proprie raspundere...
Factura ptr. dulap nu e obligatorie, (e optionala), dar ajuta.... (in Brasov). focu' si cartusu'!
MP 153 12/76 Axis II SR 30-06 IJ54 12/70
Eu mi-am luat autorizatia ieri si nu mi s-a cerut asa ceva.
Re: Eliberare autorizatiese poate plătii și în alta parte taxa de pentru autorizație de cumpărare arma? e cineva din sibiu care știe cât durează sau dacă la Sibiu se plătește taxa de urgență?
Am platit la SB taxa normala de 50 lei la Trezorerie si mi-a iesit autorizatia in 3 saptamani.
Re: Eliberare autorizatieMultumesc de raspuns.
29 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori |
Publicitate
|