Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 26 Feb 2025, 07:59

Autorizatie Prepelita

Topic pur informativ, destinat celor care vor sa imbratiseze aceasta nobila arta si nu stiu care sunt etapele de parcurs.

Autorizatie Prepelita

Mesajde sparcky01 pe 24 Aug 2015, 09:52

Salutare, am si eu o intrebare, sunt incepator in domeniu si am vazut ca s-a dat drumu la prepelita. Intrebarea mea este daca autorizatia ep care trebuie sa o iau costa ceva? si cat e valabila? si cum ar trebui sa iau pe grup restrans sau cum? nu stiu exact cum se procedeaza. Si cam ce cartuse imi recomandati pentru pasari? Multumesc! o zi buna va doresc!
sparcky01

Re: Autorizatie Prepelita

Mesajde iliealexandruionut pe 24 Aug 2015, 13:27

sparcky01 scrie:Salutare, am si eu o intrebare, sunt incepator in domeniu si am vazut ca s-a dat drumu la prepelita. Intrebarea mea este daca autorizatia ep care trebuie sa o iau costa ceva? si cat e valabila? si cum ar trebui sa iau pe grup restrans sau cum? nu stiu exact cum se procedeaza. Si cam ce cartuse imi recomandati pentru pasari? Multumesc! o zi buna va doresc!

Salut si tie,

In primul rand da un ochi pe la reguli de utilizare..ne prezentam....si mai apoi..
1.Daca esti membru cotizant de obicei autorizatia nu se plateste...intreaba la asociatia ta.
2.Da ,se ia autorizatie colectiva..pot merge de la 2 la X vanatori....(atentie minim 2 la pplx!!)
3.Cartuse pt pasari..hmm aici e greu tare.....dalea negre..si mai rar dalea galbene...cand e frig rau clar rosii.... :lol: :lol: :lol: :lol:

ACUM ATENTIE!
intrebarea trebuia adresata altfel...(se deduce ca pt prepelita dar nu e formularea corecta..!!!)....pt prepelita intre 1.7 si maxim 2 dupa parerea mea...
Spor .
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran

Mesajde pipabh pe 24 Aug 2015, 22:17

sparcky01 scrie:Salutare, am si eu o intrebare, sunt incepator in domeniu si am vazut ca s-a dat drumu la prepelita. Intrebarea mea este daca autorizatia ep care trebuie sa o iau costa ceva? si cat e valabila? si cum ar trebui sa iau pe grup restrans sau cum? nu stiu exact cum se procedeaza. Si cam ce cartuse imi recomandati pentru pasari? Multumesc! o zi buna va doresc!

Probabil ca o sa o iau din nou dar nu ma pot abtine!!
Cand si cum ai luat examenul? Unde si cat ai facut stagiatura? Care vrea sa mearga cu tine la vanatoare dupa ce intrebari ai pus pe forum, ca eu unul poate ca si gonas dar si acolo m-as gandi de doua ori!!!?
Greu , foarte greu cu vanatoarea!
pipabh
Veteran

Mesajde alexbanulescu pe 25 Aug 2015, 08:36

@pipabh +1
alexbanulescu
Membru activ

Locaţie: Popesti-Leordeni, Ilfov

Mesajde salus pe 25 Aug 2015, 09:05

Cauta-l pe seful grupei din care faci parte si te va lumina! Asociatiile se feresc sa elibereze autorizatii incepatorilor!
In rest........, cardul plin si cu siguranta va fi si catarea.
salus
Veteran

Mesajde sparcky01 pe 25 Aug 2015, 09:30

Multumesc frumos pentru raspunsuri. Am scris mesajul la repezeala, imi cer scuze. Cat despre prezentare, eu imi amintesc ca m-am prezentat odata aici cand mi-am facut contul, nu mai stiu exact sigur.
@pipabh nu stiam ca viata virtuala, spre exemplu o postare pe forum influenteaza ceea ce faci in realitate, daca pentru tine ceea ce am postat pe forum e de ajuns ca sa ma cunosti inseamna ca deja nu prea suntem pe aceiasi lungime de unda.
sparcky01

Mesajde pipabh pe 25 Aug 2015, 13:52

sparcky01 scrie:Multumesc frumos pentru raspunsuri. Am scris mesajul la repezeala, imi cer scuze. Cat despre prezentare, eu imi amintesc ca m-am prezentat odata aici cand mi-am facut contul, nu mai stiu exact sigur.
@pipabh nu stiam ca viata virtuala, spre exemplu o postare pe forum influenteaza ceea ce faci in realitate, daca pentru tine ceea ce am postat pe forum e de ajuns ca sa ma cunosti inseamna ca deja nu prea suntem pe aceiasi lungime de unda.

Cu respectul cuvenit iti spun ca este o vorba: "primele 10 cuvinte sunt mai importante ca si urmatoarele 10.000!". Ale tale nu iti fac cinste aici in domeniul vanatorii. Poti fii, si asta nu contest ca nu te cunosc, cel mai "adevarat" om din lume si imi doresc din tot sufletul ca aceste randuri scrise aici nu te caracterizeze. Dar "prima impresie conteaza", cum spuneam si mai sus, si pentru mine nu a fost una pozitiva. Sper ca pe viitor sa schimbi impresia. Vanatoarea e ceva magic. Descopera magia!!
pipabh
Veteran

Mesajde violiv pe 25 Aug 2015, 20:35

Mai tanar, mai in viteza, iute orice ... are vreme sa invete ca la vanatoare rabdarea e cel mai bun atu.
Bine ai venit printre noi!
Cu timpul o sa realizezi cat de aiurea a sunat prima ta intrebare aici. Nu-i un bai asa mare, nimeni nu s-a nascut invatat.
Ca sa revenim la subiect, pasiunea asta nu prea se poate invata nici din carti, nici din programe TV. Ar fi foarte bine daca ai incerca sa te lipesti de un echipaj mai cu experienta. Dincolo de faptul ca la noi e ilegal sa vanezi singur, vanatoarea intre amici face ziua mai frumoasa, in special cand se vaneaza ceva ca prepelita.
Singur va fi foarte greu si sa le gasesti in teren, nu numa sa le impusti iar paznicul n-o sa te duca de manuta pana unde sunt ... deja are ceva amicitii formate si daca stie de ele pastreaza locul pentru cei mai vechi.
Asa ca, un pic de ucenicie si dupa dobandirea permisului e cea mai buna solutie ca sa nu te lasi de vanatoare imediat dupa ce-ai inceput sau sa ajungi sa vanezi numa din cusca sau la tarc.

Da o sfoara-n tara in zona ta. Ofera ceva la schimb ... gen "dau eu berea de dupa sau benzina sau curat scaietii din blana cainilor sau cate o cutie de cartuse, etc." Numa grabeste-te incet ... ca batranilor nu le place viteza.
Eventual incearca un inceput mai timid .... la gugustiuci, cam cum am inceput mai toti :wink: , grauri, poate chiar ciori si vrabii (si astea din urma sunt bune de mancat).
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde von BRAUN pe 26 Aug 2015, 06:51

Sa-l completez pe voliv, la inceput sunt bune si pet-urile, ca pe camp le gasesti mai usor decat prepelitele !
C...t in traista !

von BRAUN
Decat sarac si in puscarie, mai bine liber si bogat !
von BRAUN
Membru important

Mesajde iliealexandruionut pe 26 Aug 2015, 07:23

vonBraun ai o bere de la mine!!!..deci daca ar veni omul la treaba cu pet-urile imi fac tricou cu el... :lol: :lol: :lol: ..
(scuze de off..)
cu respect.
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran

Mesajde sparcky01 pe 26 Aug 2015, 09:24

Multumesc pentru cuvintele frumoase violiv .
sparcky01

Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi!