Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 26 Feb 2025, 07:37

Curs arme si munitii

Topic pur informativ, destinat celor care vor sa imbratiseze aceasta nobila arta si nu stiu care sunt etapele de parcurs.

Curs arme si munitii

Mesajde piratu pe 29 Mai 2018, 08:06

Salutare,

Tocmai am contactat poligonul autorizat cel mai aproape din zona mea si i-am intrebat cum se procedeaza in legatura cu acest curs. Mi s-a spus, printre altele, ca am nevoie de fisa medicala si de avizul psihologic la inscrierea la curs, documente pe care le pot folosi ulterior la examenul pentru permis de vanator.

Chestia e ca eu mai am pana pe 11 septembrie stagiatura dupa care urmeaza examenul, in cazul in care sunt norocos si se organizeaza.

Cum credeti ca ar trebui sa procedez ca sa nu fiu nevoit sa fac medicalul si psihologicul din nou?

Se merita sa fac cursul acuma sau sa mai astept?

Va multumesc
Beretta 12x76
O neagră și urâtă, milităroasă în .223R/Vortex Spitfire 3x
WUM!
piratu
Membru important

Locaţie: Romania

Re: Curs arme si munitii

Mesajde yoghi pe 29 Mai 2018, 09:28

Fisa Med este valabila 6 luni si avizul psih. valabil un an.
Cursul in schimb este fara numar...de ani!

trehuie sa iei in considerare si cele 20..25 zile de la examen pina la eliberarea permisului de vanatoare.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Mesajde piratu pe 29 Mai 2018, 11:31

Ma gandeam daca ar fi posibil ca acele acte, in special medicalul, sa imi ajunga inclusiv la dosarul pentru prima autorizatie de cumparare arma la politie.
Beretta 12x76
WUM!
piratu
Membru important

Mesajde Adrian Spinu pe 29 Mai 2018, 16:05

La cursul de arme si munitii va trebuie o adeverinta medicala de la medicul de familie, care e gratis, si un aviz psihologic de 30 de lei. Cu astea va puteti inscrie la cursul de arme si dati examen. Abia apoi, cand aveti tot dosarul complet, stagiatura minim un an, probata cu cazier vechi de 1 an, diploma de absolvire curs arme, un alt cazier nou, va scoateti alt aviz psihologic si mergeti si faceti fisa medicala pentru permis de arma. Asta costa ceva, si pierdeti destul timp( cu prostii nu prea mai merge, nu mai pune nici un medic parafa pentru permis de arma fara sa vada ca esti apt).
Abia cu fisa asta este ceva problema, ca trebuie facuta cat mai tarziu, exact pana sa depuneti dosarul pt examen. Dupa examen, o sa treaca ceva timp pana va elibereaza permisul de vanatoare permanent. Apoi inscrierea in asociatie se face repede(aici nu e problema sa va ia banii repede), si la dosarul pentru prima autorizatie de cumparare arma, fisa medicala trebuie sa fie nu mai veche de 6 luni, altfel trebuie facuta alta.
Deci, pentru cursul de arme e destul de usor cu medicalul si psihologicul. Sau cel putin asa era anul trecut, cand am facut eu. Daca s-a schimbat intre timp si e altfel, imi cer scuze pentru dezinformare.
Adrian Spinu
Membru activ

Locaţie: Buzau

Mesajde yoghi pe 29 Mai 2018, 17:05

esti in eroare de doua ori.
-anul trecut nu era obligatoriu fisa m. si avizul dar unele scoli cereau si altceva pe linga cazier.
-acum se cere fisa si pshologicul alea pt permis arma.

art.25Norme

alin 2.
Pot urma cursul prevăzut la alin. (1) numai persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani şi îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c) şi d) din Lege şi sunt apte din punct de vedere medical şi psihologic.
alin 3.
În vederea verificării îndeplinirii condiţiilor prevăzute la alin. (2), solicitantul trebuie să prezinte, cu ocazia depunerii cererii de admitere la curs, documentele prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. b)-d); documentele originale se restituie pe loc, după confruntarea copiilor cu acestea.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Mesajde piratu pe 29 Mai 2018, 18:07

Exact asta e motivul pentru care intreb, deoarecece am vazut cat de stufoasa e fisa aia medicala si mi-am dat seama ca dureaza ceva pana o ai gata, si vreau sa fac tot posibilul sa nu trebuiasca sa o fac de doua ori.

Cat despre care documente trebuie, n-am nici in dubiu, m-au informat cei de la poligon.
Beretta 12x76
WUM!
piratu
Membru important

Mesajde Adrian Spinu pe 29 Mai 2018, 21:06

Asa cum am scris mai sus, imi cer scuze pentru informatiile date, au fost valabile anul trecut, cand am dat eu examenul, si anul asta cand mi-am luat eu prima pusca.
Deci, daca trebuie fisa medicala completa, e ceva de lucru, si e putin probabil sa va incadrati in termenul de 6 luni cu curs arme, examen vanator si prima autorizare.
Mai calculati si ca e vorba de un examen, care se ia sau nu. O eventuala reexaminare lungeste si mai mult treaba.
Adrian Spinu
Membru activ

Locaţie: Buzau

Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi!