Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 26 Feb 2025, 07:43

vanator din anglia

Topic pur informativ, destinat celor care vor sa imbratiseze aceasta nobila arta si nu stiu care sunt etapele de parcurs.

vanator din anglia

Mesajde miha pe 20 Iun 2016, 18:52

buna ziua,
am un prieten englez care este vanator.
ca sa vina sa vaneze aici la noi in romania, in luna octombrie, cum se procedeaza ?
de ce acte are nevoie adica pentru inchiriere arma si asigurare si cu cat timp inainte trebuie facute demersurile.
multumesc.
.45/5.56/12
miha
Membru activ

Locaţie: bucuresti

Re: vanator din anglia

Mesajde yoghi pe 20 Iun 2016, 19:53

In functie de specia pe care vrea sa o vaneze i-a legatura cu asociatia ta si ati explica ei ce hartii are nevoie si mai ales costurile vanatorii
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde proteam pe 22 Iun 2016, 08:53

Salut
Sunt 2 situatii: daca vine cu arma lui sau daca inchiriaza arma din Romania.
Daca inchiriaza arma are nevoie de:
- pasaport/CI
- asig medicala pt vanatoare valabila
- licenta/ permis vanator UK
Procedura daca vine fara arma: face cerere la Asociatie, depune copii dupa doc de mai sus, i se face un permis de vanator temporar, merge la vanatoare, acolo vede el ce face, plateste. Pentru a pleca din tara cu trofeele de vanat (cu exceptia celor din sp strict protejate : urs, lup si pisica) de la asociatie i se mai elibereaza o "Adeverinta pentru trofee" cu valoare vamala "0 lei" sa nu mai plateasca omul o data trofeele. Pt trofeele din sp strict protejate trebuie sa obtina mai intai CITES-ul de la Ministerul Mediului, abia apoi pot fi scose trofeele din tara.
Vine cu arma lui:
- invitatie nominala din partea Asociatiei unde NEAPARAT sa i se treaca arma cu serie si nr. de gloante/cartuse.
- pasaport/CI
- asig medicala pt vanatoare valabila
- licenta/ permis vanator UK
Procedura: este similara cu cea de sus. In plus , la plecare mai trebuie "Adeverinta munitie" necesara la vama unde sa se justijice numarul de gloante/cartuse diferite fata de cele de la intrare.
Nu cred ca am uitat ninic (asa sper).
Mare grija sa nu uite vreun glont/cartus de un alt calibru sau peste nr declarat ca isi pelungeste sejurul in Romania. La vama sunt foarte "catolici" cu chestiile astea.
Ca o sugestie: daca vine cu avionul sa foloseasca Otopeniul. Acolo baietii au mai vazut arme si sunt mai relaxati.
proteam
Membru activ

Mesajde yoghi pe 24 Iun 2016, 22:20

Vezi preturi!
-trimite englezului lista si vezi tu dupa ....daca mai vrea

http://www.rosilva.ro/files/content/buc ... _08_01.pdf
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi!