Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Ian 2025, 05:13

Legea pentru maidanezi trebuie schimbata

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Legea pentru maidanezi trebuie schimbata

Mesajde cios29 pe 30 Sep 2010, 21:32

Salut la toti vanatori...Ma numesc Anton Cosmin ...vanator pe constanta ... am impuscat 2 caini maidanezi pe 29 septembrie si acum mi-au deschis dosar penal pt. asta...vi se pare logic ca la organizate putem impusca caini hoinari si in restul timpului cand iesim la vanatoare sa fim pedepsiti chiar si cu inchisoare daca ii impuscam...ciudat cum lumea se gandeste numai la ''saracii caini'' si nu si la victimele care acestia le fac...cred ca multi alti vanatori au avut probleme de genul asta si ar trebuii sa luam atitudine si sa facem ceva...nu pentru mine si pentru cei ce se vor lovi de problema asta pe viitor....catare plina si nu iertati daunatorii!!!!!
tinta localizata
cios29
Membru activ

Locaţie: Navodari

Re: Legea pentru maidanezi trebuie schimbata

Mesajde yoghi pe 30 Sep 2010, 23:44

si cine te acuza ''propietarul'' cainelui sau vreun ecologist?
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde timexim pe 01 Oct 2010, 07:19

Unde ai faptuit? Pe fondul de vanatoare?sau ... :)
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde dragosbahnea pe 01 Oct 2010, 07:57

cios29 scrie:Salut la toti vanatori...Ma numesc Anton Cosmin ...vanator pe constanta ... am impuscat 2 caini maidanezi pe 29 septembrie si acum mi-au deschis dosar penal pt. asta...vi se pare logic ca la organizate putem impusca caini hoinari si in restul timpului cand iesim la vanatoare sa fim pedepsiti chiar si cu inchisoare daca ii impuscam...ciudat cum lumea se gandeste numai la ''saracii caini'' si nu si la victimele care acestia le fac...cred ca multi alti vanatori au avut probleme de genul asta si ar trebuii sa luam atitudine si sa facem ceva...nu pentru mine si pentru cei ce se vor lovi de problema asta pe viitor....catare plina si nu iertati daunatorii!!!!!

Salut Cosmin. Imi pare rau pentru necazul tau, insa nu inteleg, detaliaza un pic. Aici sunt doua acte normative ce stabilesc cum vine chestia asta cu cainii si pisicile salbaticite/hoinare. Astfel, Ordinul 353/2008 spune "Art. 17
(1) Pisicile si cainii salbaticiti sau hoinari se pot impusca fara autorizatie de vanatoare de catre personalul cu atributii de paza si ocrotire a vanatului de pe fondul de vanatoare respectiv ori de personalul tehnic de specialitate imputernicit al gestionarului fondurilor de vanatoare, in baza atributiilor de serviciu.
(2) Pisicile si cainii salbaticiti sau hoinari se pot impusca de catre vanatori cu ocazia actiunilor de vanatoare organizate la diferite specii de fauna de interes cinegetic".
Legea 407/2006, art.19 alin.3) si 4), spune " (3)Pisicile si cainii salbaticiti sau hoinari gasiti pe suprafetele fondurilor cinegetice se impusca fara restrictii si fara obligarea la despagubiri, iar fapta nu constituie infractiune.
(4) Pisicile si cainii care sunt in situatia prevazuta la alin. (3) se impusca de catre personalul de specialitate al gestionarului fondului de vanatoare sau de vanatori, cu ocazia actiunilor organizate in acest scop, la care participa si personal de specialitate al gestionarului sau cu ocazia vanatorilor organizate."
Ca urmare, daca te aflai la o vanatoare organizata ori daca te aflai la o actiune organizata de combatere la care participa si personal al gestionarului, nu ai cum sa fi savarsit o infractiune. Pe de alta parte, conditia esentiala este ca respectivul caine sa fie salbaticit/hoinar........ ei si aici incep discutiile........ stai sa vezi ca era aproape de stana, tocmai sarise din caruta sa se "dezmorteasca" si multe altele. Da si tu mai multe amanunte, sa ne dumirim si noi, mai ales ca astfel de situatii sunt frecvente, iar eu unul am o boala pe hoinarii astia :twisted: . Insa chiar si asa impatimit cum sunt, incerc pe cat posibil sa-i dau focul in conditii cat mai "low profile" si sa parasesc locul faptei rapid. Chiar daca exprimarea din lege, din p.meu d.v., este clara, mai bine sa nu dau explicatii.
Inca o data, te rog da mai multe amanunte si bafta multa.
dragosbahnea
Veteran

Mesajde violiv pe 01 Oct 2010, 09:48

Vanatoare "organizata" este si cea in grup restrans, pe autorizatia respectiva. Conditia legala ca sa n-ai probleme este sa ai autorizatie la ceva vanat pe fondul respectiv si sa nu fii singur...este obligatorie prezenta a inca cel putin 1-2 din cei 4 inscrisi in autorizatie pe langa "organizator". Nu este necesara prezenta paznicului.
In plus, partea spinoasa cu definitia "hoinarului".
Daca ai fost singurel, "in spatele casei" , e cam naspa. La fel de naspa este daca ai facut-o cu martori...ei nu trebe sa dovedeasca cu nimic ca respectivul "hoinar" era, de fapt, un caine cu stapan, e suficient sa spuna ca era al lor.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde cios29 pe 01 Oct 2010, 10:02

Cainii i-am impuscat la vreo 400 500 de m de o unitate militara...cand ma duceam la rate singur.....stiu ca nu am voie singur...aia de la unitate au sunat la 112 si m-au asteptat sa ma intorc si m-au luat cu vrajeala ca au martorii ca eu am impuscat caini ....ca se face expertiza si ca dovedesc ca eu i-am impuscat...si le-am dat declaratie ca eu i-am impuscat....nu aveau jujeu ....nu zgarda....acum nu am arma pt nush cat timp sau chiar de tot...am aparut si in ziar cu poza cu tot...sunt un infractor in toata regula de acum...rugamintea mea este daca cineva a mai avut probleme de genul asta sa imi dea si mie ceva informatii...mi-am contactat avocata si ea ma asigura ca iau amenda si atat...dar daca cainii sunt ai unitatii pot sa-i dau in judecata ca erau pe fond de vanatoare si m-au atacat???
tinta localizata
cios29
Membru activ

Mesajde marcel_asd2004 pe 01 Oct 2010, 10:27

Declaratia in fata procurorului ai dat-o?
marcel_asd2004
Nou membru

Locaţie: Dr.Tr.-Severin

Mesajde dragosbahnea pe 01 Oct 2010, 11:12

Cand spun ca-i nevoie sa fie si un reprezentant autorizat al gestionarului fondului (paznic, secretar asociatie, etc) ma refer, adica legiuitorul se refera, la actiunile de combatere, nu la vanatoare.
Oricum Cosmin, o problema o ai deja pentru faptul ca erai singur pe fond la vanatoare (chiar daca aveai autorizatie, chiar daca erai organizatorul, asa cum spune si Violiv, trebuia sa mai fie prezent macar unul din cei trecuti pe autorizatie la rubrica "pot participa urmatorii vanatori"). Chestia ca-i dai tu pe ei in judecata ca si-au lasat cainii pe fond nu are nici o legatura cu beleaua ta.........ca te-au atacat, asta s-ar putea sa insemne ceva. Insa cum mama masii de treaba te-ai apucat sa declari politistului ca tu i-ai impuscat, mai frate :oops: ? ce expertiza sa faca? la alice :shock: ? Nu stiu dom'le, n-am auzit, n-am vazut, asta pana cand apucai si tu sa vezi care-i treaba, sa vorbesti in stanga'n dreapta, cu unul cu altul, stii cum e. Nu vreau sa te amarasc, insa spunei avocatei ca trebuie umblat la "cutia cu maimute", mai ales ca spui ca te-au dat aia si pe la ziar :twisted: , ca abia asteapta cacatii astia de ziaristi de doi lei sa manance rahat privind "marele criminal" care "vezi Doamne ce-a facut". Din ce-am mai auzit pe la noi (ca au fost cazuri de astea), vanatorul a dat-o la pace cu reclamantul si organul a musamalizat situatia, da' stii cum e... :wink:
dragosbahnea
Veteran

Mesajde Ghinda pe 01 Oct 2010, 12:38

Ai autorizatie? Ai dat-o la careva? Daca ai si nu ai dat da un pm. Declaratia a fost pe coltul masinii sau oficiala? Tot pm.

Cea mai buna solutie. Daca nu apare ceva pe autorizatie, nu ai poze, declaratia a fost pe colt, iti faci adeverinta de la firma ca ai fost plecat prin tara cu treaba, si ca nu ai habar ce si cum. Martor sunt eu ca ai fost pe la mine. Declaratia? Eram beat acu 2 saptamani si ne jucam de-a declaratia si dracu stie cum a ajuns hartia acolo.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde camby1 pe 01 Oct 2010, 16:35

in primul rand i-mi pare rau de problema ta
in al doilea rand:
- nu trebuia sa dai declaratie,
- nu se poate face expertiza la armele cu cartus cu alice,
in al treilea rand vino cu date mai exacte referitoare la :
- unde ai dat declaratia,
- cine ti-a luat declaratia,
- cine a asistat la declaratia ta,
- ce documente ti-au oprit cei de la politie,
- au fost martori asistenti in timp ce tu dadeai acea declaratie,
etc.
peste tot si nicaieri
camby1
Membru important

Locaţie: braila

Mesajde cios29 pe 01 Oct 2010, 16:41

Am dat declaratie la politie cu martori,cu cei de la arme si munitii...m-a prostit domnul de la arme si munitii cu expertiza si alte baliverne....dar cum am scris dupa dictare si nu am scris nici de ce am impuscat cainii...cred ca pot sa-mi schimb declaratia....oricum eu cred ca nu este normal sa poti impusca caini la colective si in restul timpului nu...daca un paznic de vanatoare ii poate impusca eu de ce nu am voie...paznicul are statut.....
tinta localizata
cios29
Membru activ

Mesajde adigeo pe 01 Oct 2010, 17:58

cios29 scrie:Am dat declaratie la politie cu martori,cu cei de la arme si munitii...m-a prostit domnul de la arme si munitii cu expertiza si alte baliverne....dar cum am scris dupa dictare si nu am scris nici de ce am impuscat cainii...cred ca pot sa-mi schimb declaratia....oricum eu cred ca nu este normal sa poti impusca caini la colective si in restul timpului nu...daca un paznic de vanatoare ii poate impusca eu de ce nu am voie...paznicul are statut.....

Totusi esti respectuos ,,, dupa ce ca te-a prostit ,,il mai faci si domn,,, ai scris dupa dictare ,,,,, nu puteai sa-ti formulezi propriile fraze ??? Ce expertiza ar fi putut face ei sa-ti arate ca alicele ,ALICELE , bobitele alea mici de plumb ,nu un proiectil unic [desi nici la astea nu cred ca se poate] au fost trase din arma ta ???Poate doar pe la laboratoarele FBI . Daca ti-au dictat ca ai atacat o banca cu arma ta ????
Ia-ti un avocat , bun, nu mai vorbi si nu mai scrie nimic decat in prezenta lui , ca cine stie ce-ti mai dicteaza "domnul" si te trezesti la bulau .
adigeo
Veteran

Mesajde cios29 pe 01 Oct 2010, 18:09

La naiba nu am scris nimic din cea ce nu am facut ...doar ca am scris cum a vrut el...ceea ce imi da un bun motiv sa-mi adaug cateva chestii la declaratie....ATENTIE mare pt. cei ce se vor intalni cu probleme de genul asta...daca impuscati caini...luati cadavrele si la revedere.....fara cadavru poate sa stea si in cap
tinta localizata
cios29
Membru activ

Mesajde vanatorul dibaci pe 01 Oct 2010, 18:53

cios29 scrie:La naiba nu am scris nimic din cea ce nu am facut ...doar ca am scris cum a vrut el...ceea ce imi da un bun motiv sa-mi adaug cateva chestii la declaratie....ATENTIE mare pt. cei ce se vor intalni cu probleme de genul asta...daca impuscati caini...luati cadavrele si la revedere.....fara cadavru poate sa stea si in cap

cred ca te-am vazut la stiri kanal d -care te-au prezentat mai ceva ca marele mafiot -sfatul meu avocat f bun -cauta si afla aici sau pe alte forumuri daca a mai patit careva asa si a scapat si roagal sa iti faca o copie dupa hotararea definitiva -cu precedent avut ai mult mai mari sanse-la procuror cel mai bine cand vei schimba declaratia sa spui ca ai fost atacat de caini si efectiv ai fost in legitima aparare -sau in stare de necesitate care te absolva de latura penala a faptei -ai multe portite folosestele-dar cu un avocat penalist ff bun
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde cios29 pe 01 Oct 2010, 19:03

Caini m-au atacat...avocatul este foarte bun..si despre mine a fost vorba la canal d...sper sa-mi iau arma sa merg la iepure ..nu sa merg la inchisoare pt. un daunator
tinta localizata
cios29
Membru activ

Mesajde scirocco pe 01 Oct 2010, 19:07

Din ce stiu eu,legea iti permite sa poti da o noua declaratie,care poate fi total in contradictoriu,in care poti spune eventual ca s-au facut presiuni asupra ta si mai mult decat atat ti s-a dictat(ceea ce nu este prea departe de adevar) si eventual motivatia pentru care dai aceasta noua declaratie.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Mesajde dragosbahnea pe 01 Oct 2010, 19:23

cios29 scrie:Caini m-au atacat...avocatul este foarte bun..si despre mine a fost vorba la canal d...sper sa-mi iau arma sa merg la iepure ..nu sa merg la inchisoare pt. un daunator

Stai linistit, de pedeapsa privativa de libertate nu poate fi vorba. Problema este cu arma si dreptul de a vana. Si asa cum spune scirocco, poti sa-ti schimbi declaratia in fata judecatorului, asta daca ajungi pana acolo. Oricum, vreau sa-ti spun ca-mi vine sa fac niste chestii groaznice cand aud chestii de genul asta, impusti hoinari care nenorocesc fondul cinegetic si vin niste netoti si-ti fac viata amara, in timp ce lucruri gen votul legii pensiilor raman fara nici o pedeapsa :twisted: , efectiv inebunesti si cine stie ce -ti mai vine sa faci :twisted:
dragosbahnea
Veteran

Mesajde mialxx pe 01 Oct 2010, 19:42

Srvus! Sucestete, spune ca te-au fortat sa dai declaratia dupa cum vroia "Domnul" de la arme, ca tu nici nu trecusesi pe acolo... sau cel mai bine incearca sa dai la pace cu ei, ca la criza asta pun botul la orice, mai ales ca sunt bugetari :lol:
mialxx
Veteran

Locaţie: Thurgau Elvetia

Mesajde delux111 pe 01 Oct 2010, 20:29

Sincer sa fiu - te gasesc vinovat intr-o singura problema - ai tras cu arma langa o unitate militara (chiar daca erau cateva sute de metri) - trebuia sa stii (nu cred ca ai facut armata) ca orice zgomot mai dubios (gen foc de arma) se raporteaza imediat ...
Daca trageai in alta parte (unde nu era o unitate militara) puteai sa omori 20 de caini vagabonzi fara probleme ...
Sper sa rezolvi situatia si sa nu-ti piezi dreptul de a fi vanator - eu chiar te rog cand definitivezi sa creezi un topic cu ... happy end (sa ne spui cum ai rezolvat).
Bafta multa !!!
delux111
Veteran

Mesajde cios29 pe 01 Oct 2010, 20:43

Am tras langa unitatea militara de zeci de ori....ma gandesc ca si ei folosesc caini pt. ceva anume...deoarece unitatea are un teritoriu cu multi mistreti...si anumite cadre sunt vanatori...imi pare rau ca m-am nascut roman cand vine vorba de legi
tinta localizata
cios29
Membru activ

Mesajde xeduard pe 02 Oct 2010, 00:28

In fata procurorului negi acuzatiile. Ai fost speriat, amenintat, fortat chiar sa semnezi declaratia respectiva.
Cum sa recunosti? Ce sa recunosti? Ce expertize?
Nici daca ar fi avut camere de luat vederi, nu ar fi putut sa dovedeasca nimic.
Mai ales de cand cu "pixelul albastru"... :wink:

Stai linistit, nu-ti face probleme...
xeduard
Nou membru

Locaţie: California

Mesajde marcel_asd2004 pe 02 Oct 2010, 08:22

Dupa cum ti-am scris pe MP si dupa cum vezi si dupa cum te invata toata lumea, nu ai decat sa iti schimbi declaratia in fata organului de cercetare penala sau procuror dupa caz! Este faza a procesului in care este admisa prezenta aparatorului(avocat). In faza de constatare care s-a incheiat iar "domnii" de la arme si cei de la post care ti-or fi facut procesul verbal de constatare, au profitat de emotiile tale, te-au coplesit prin numarul mare de participanti cum se intampla de obicei si era firesc ca pshihicul tau sa constientizeze ca ei te invata sa scrii oarecum in favoarea ta declaratia! Tocmai de aceea procurorul sau organul de cercetare penala mai ia o declaratie! Sper sa iti fie de ajutor sfaturile noastre si sa scapi cat mai repede si cu arma si cu sufletul impacat!
marcel_asd2004
Nou membru

Locaţie: Dr.Tr.-Severin

Mesajde camby1 pe 02 Oct 2010, 12:45

cand ajungi in fata procurorului schiba declaratia data in fata celor de la arme, si sustine tare ca ai fost aburit de cei de la arme etc,etc,etc.
de la procuror vei lua in cel mai rau caz o amenda destul de mare.
oricum dosarul tau va primi N.U.P. (neinceperea urmaririi penale)
vezi cum faci sa-ti recuperezi arma si dreptul de a vana in continuare.
procesul dureaza ceva timp si nu cred ca vei mai apuca sa mai vanezi sezonul acesta.
ORICUM SUCCES
peste tot si nicaieri
camby1
Membru important

Locaţie: braila

Mesajde Sly_Fox pe 02 Oct 2010, 20:12

Made in Romania. Tara condusa de betivi si de curve. Hotii si talharii sunt recunoscuti ca personalitati, persoane publice importante, iar unul care impusca un caine hoinar este infractor.
Toata tarasenia asta pleaca de la faptul ca ai iesit singur in terenul de vanatoare. Daca mai era macar un vanator cu tine, le bagai ,,bastonul'' in bot. Legea spune clar ca hoinarii se pot impusca fara restrictii cu ocazia vanatorilor organizate, deci si cu autorizatie de vanatoare colectiva de tip A.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Sly_Fox pe 02 Oct 2010, 21:19

Lagat de impuscarea cainilor hoinari.
Intrebarea nr 627, din lista intrebarilor pentru promovarea examenului de vanator:
-Vanatorul poate sa impuste caini si pisici salbaticiti sau caini hoinari?
a)Da, fara restrictie
b)Da, daca au fost atacati de acestia
c)Da, cu ocazia vanatorilor organizate
Dati voi raspunsul, insa aveti grija,este posibil ca in harababura romaneasca sa fiti surprinsi ca ,,organul'' va contrazice.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde cios29 pe 02 Oct 2010, 21:46

Daca nu mai vanez sezonul ar fi ceva normal...la cum se misca justitia la noi stiu prea bine...dar am sa tin cont la cati bani cheltuiesc pe bucuria asta si de aceasi suma cumpar cartuse cu dedicatie caini numai la colective...cand sunt legal...cata marsavie in tara asta...un telefon am vrut sa dau si eu de la post si nu sa putut...am uitat telefonul acasa in seara aia...zici ca si-a bagat dracul coada....asa ca anul asta care aveti nevoie de gonac cu experienta contactati-ma....am sa va anunt ce naiba se mai intampla ca sa stie lumea ce sa faca pe viitor.....
tinta localizata
cios29
Membru activ

Mesajde jon2004 pe 03 Oct 2010, 18:14

Pana la urma care sunt acuzatiile ?

Nimeni nu este condamnat pentru ca a impuscat un caine , pe un fond de vanatoare . Problema e ca in majoritatea cazurilor se sta "pe dreapta" vreo 6 luni , pana se va da un NUP .
Pe viitor , ochii mari atunci cand se impusca cainii , de preferat cat mai departe de localitati sau alte asezari .
Indiferent in ce circumstante s-ar fi intamplat incidentul, daca un idiot ti-ar fi facut plangere penala , pe durata anchetei tot ti-ar fi suspendat dreptul de a vana . Asa ca "ochii mari" .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde aghiuta pe 03 Oct 2010, 19:36

jon2004 scrie:Pana la urma care sunt acuzatiile ?

E cea mai buna intrebare.
Ce scrie in procesul verbal sau in motivarea deschiderii dosarului penal?
Si mai important,ce rezolutie a pus procurorul,daca a apucat sa aiba dosarul in mana.
jon2004 scrie: Problema e ca in majoritatea cazurilor se sta "pe dreapta" vreo 6 luni , pana se va da un NUP .

In mod legal,pana nu ai "calitatea" de invinuit(si asta o stabileste doar procurorul) nu exista temei legal sa-ti suspende dreptul de port arma sau de vanatoare.Cel putin eu n-am vazut in legea 295 sa se spuna ca daca ai o reclamatie facuta de indiferent cine si indiferent cum,sa se suspende ceva.
Poate am citit-o in diagonala :wink:
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde sturionu pe 03 Oct 2010, 19:50

Si eu iti doresc succes si minte limpede si sper sa nu mai pateasca nimeni, vreodata, asa ceva.
Dar, ca un titlu pe care l-am vazut undeva, zic si eu: situatie de rahat!
Va spun sincer, am exterminat trei bucati la ultima iesire ("specialisti", s-au tirat fiecare in alta directie!!!) si, desi eram in dreptul meu, nu stiu de ce, parca ma simteam cu musca pe caciula, vinovat, infractor...
Nu stiu de ce? Stiu foarte bine de ce: pentru ca, desi legea zice una (fiind la vanatoare - adica organizata, cu autorizatie etc; chiar, de ce trebuie sa mai spun si asta???), trebuie sa te uiti peste umar inainte sa tragi - sa nu fie careva pe-acolo etc...
Pai, nu-i aiurea??? N-ar trebui, dupa o chestie de-asta, sa te intorci impotriva lor? Sa-i dai in judecata (au numele in declaratie, neh?) pentru ca nu cunosc legea si te pun aiurea pe drumuri? Pentru timpul tau pierdut, pentru nervii consumati? Pentru vanatorile la care nu ai participat? Pentru ca te-au privat, fie si temporar, de arma -proprietatea ta? Ca ti-au suspendat fara rost un drept al tau?
Hai, ca ma enervez!
Stu
sturionu
Membru important

Mesajde violiv pe 04 Oct 2010, 08:40

aghiuta scrie: Problema e ca in majoritatea cazurilor se sta "pe dreapta" vreo 6 luni , pana se va da un NUP .

In mod legal,pana nu ai "calitatea" de invinuit (si asta o stabileste doar procurorul) nu exista temei legal sa-ti suspende dreptul de port arma sau de vanatoare.Cel putin eu n-am vazut in legea 295 sa se spuna ca daca ai o reclamatie facuta de indiferent cine si indiferent cum,sa se suspende ceva.
Poate am citit-o in diagonala :wink:

Daca s-a inceput cercetarea, primesti o hartioara cum ca-n termen de x zile (de obicei 10) esti obligat sa mergi sa depui arma in custodie la un magazin si sa vii la politie cu dovada. Spre deosebire de alte situatii in care o masura administrativa contestata in instanta se suspenda pana la verdict, in cazul impunerii predarii armei masura ramane activa pana se solutioneaza problema....este undeva un paragraf special in lege care exact asta subliniaza.
P.S. Nastase are armele depuse de ani multi, de cand a inceput cercetarea "termopanele" :mrgreen: :oops: oare cu ce mai vaneaza :?:
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Următorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale