Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 22:07

Putina Combatere si miscare

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Putina Combatere si miscare

Mesajde Ady_TL pe 31 Mar 2015, 17:50

Buna ziua,

Azi, in ultima zi de sezon la Cioara, pe o vreme tocmai buna de putina miscare 8) (ploaie mocaneasca :lol: pana la pranz ), am iesit in teren.
Multa voie buna, cartusiere usurate :D , arme reglate si bibilite( ca trage sus, ca jos ca dupa colt :lol: ), masinile noroite :D , putina observare in teren, unde vom gasii iepurii, unde vom astepta gasca la iarna, unde avem prea multa cotofana, vizuinile de sacal etc...pe scurt o zi frumoasa de incheiere de sezon :D ...va salut
Ady_TL
Membru activ

Locaţie: Tulcea

Re: Putina Combatere si miscare

Mesajde Ady_TL pe 31 Mar 2015, 18:25

[img]http://imageshack.com/a/img538/5874/C2Du0X.jpg
http://imageshack.com/a/img540/1817/ERIagu.jpg[/img]
Ady_TL
Membru activ

Mesajde OVI762 pe 31 Mar 2015, 18:53

Bravo voua,meritati toata lauda;am vazut prea mult atitudini de genul''cum sa strici cartusele pe ciori,mai bine tragi in ...completati voi''.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Andrei0794 pe 31 Mar 2015, 20:55

OVI762 scrie:Bravo voua,meritati toata lauda;am vazut prea mult atitudini de genul''cum sa strici cartusele pe ciori,mai bine tragi in ...completati voi''.

Cate dreptate aveti!
Felicitari frumoasa iesire...si mie imi place sa merg si la ciori,vulpi si multe altele la care altii nu se duc,cum a zis si domnul Ovi, decat sa strice un cartus pe vulpe mai bine pusca un porc(cam asa au fost cativa la colectiva cand ieseau vulpi sau caini hionari)
Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Andrei0794
Membru important

Mesajde Vlad_tulcea pe 31 Mar 2015, 23:17

Intradevar a fost frumos Adi,daca strangeam la poza toate "victimele" se faceau sesizari la Protectia Animalelor sau a minoritatilor :lol:
Daca primim hartie si se mai usuca pe jos iesim si dupa ceva "blanosi".
P.S. Crixus a fost cusut de veterinar la anvelopa dreapta spate si isi revine in curand. :twisted:
Vlad_tulcea
Membru important

Mesajde Ghinda pe 01 Apr 2015, 07:48

Asa da.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Ady_TL pe 01 Apr 2015, 15:03

Va salut,

Multumim, sunt de parere ca vanatoare insemna ceva mai mult decat....cu ce vin in traista acasa...vanatoarea reprezinta iesirea in teren, placerea de a fi in natura, de a observa si apoi de a folosi arma...
Vlad sa stii ca trebuie sa iesim si la sacal, dar si " asta" are perioada de prohibitie si de reproducere ( frumos nu? :evil: :!: :?: )....trebuie sa facem rost de o chematoare de vulpe ( iepure ranit), am citi pe aici pe undeva, sunt cativa colegi care sunt artisti la sacal(tot respectul) si "cica vine" la chematoare...si noi cum avem din belsug ...sacal... cred ca putem vana toata vara :twisted:

P.S ... Gata l-ai peticit pe Crixus? :D
Ady_TL
Membru activ

Mesajde Marius pe 02 Apr 2015, 16:45

Ady_TL scrie:...trebuie sa facem rost de o chematoare de vulpe ( iepure ranit),

Am eu una in plus, o fac cadou.
Daca esti interesat, astept mesj privat.
Marius
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 02 Apr 2015, 20:55

Mare,mare atentie la ce trageti. Dupa cum se stie cioara neagra se deosebeste foarte putin de cioara de semanatura. In schimb daca prima are sezonul de vanatoare pana pe 31 martie,cea de semanatura il are pana pe 31 ianuarie.
La noi in tara,mai ales in sud si est,predomina cioara de semanatura,asa ca atentie sporita. Eu rar am vazut cioara neagra pe camp,majoritatea zdrobitoare fiind de partea ciorii de semanatura. Cea mai vizibila diferenta intre cele doua este ciocul,negru la cioara neagra, cu o pielita gri-albicioasa la baza in cazul ciorii de semanatura.
De fapt cioara neagra este considerata a fi mai apropiata de griva decat de cioara de semanatura,ba chiar pana prin 2002,cioara neagra si griva erau considerate ca fiind aceeasi specie (griva fiind catalogata ca subspecie de cioara neagra). In anul 2002 British Ornithologists’ Union’s Records Committee a luat decizia ca griva să aiba statul de specie, însă mulți ornitologi nu sunt de acord cu acestă separare și continuă să o clasifice ca subspecie.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde OVI762 pe 03 Apr 2015, 08:33

Vulpea are dreptate si zice bine ce zice,insa eu am un sfat pe care comportamentul acestor pasari m-a obligat sa-l am,din varii motive-aveti mare grija cand trageti in ciori,SA NU RATATI :twisted: cate pagube poate sa faca ciorile astea,mai rar;numai vara-sa cotofana sa o mai depaseasca,pe alocuri.Am vazut de multe ori ciori,vizibil mai batrane,care stateau fix la o bataie de pusca de noi,sa le pici cu ceara si nu se apropiau mai mult,semn ca stiau ele ceva :mrgreen: ;sa reusesti sa impusti asa ceva e o bucurie pentru suflet si o incantare pentru tine,ca vanator.De mult caut sa impusc o cioara cu adevarat mare pe care s-o impaiez,sa o pun undeva pe unde trec in fiecare zi,si,la fiecare trecere sa-i zic:sunt mai bandit ca tine :mrgreen:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Vlad_tulcea pe 03 Apr 2015, 12:07

OVI762 scrie:.De mult caut sa impusc o cioara cu adevarat mare pe care s-o impaiez,sa o pun undeva pe unde trec in fiecare zi,si,la fiecare trecere sa-i zic:sunt mai bandit ca tine :mrgreen:

Domnu OVI762 cred ca multi romani viseaza la asta :lol:
La cati sacali avem noi pe fonduri,ciorie putem sa le neglijam,blanosii fac dezastru in timpu noptii chiar si prin sate. Sper sa reusim sa facem macar doua iesiri dimineta devreme si seara la asfintit sa-i mai rarim,doar autorizatie sa avem.
Vlad_tulcea
Membru important

Mesajde Alin3006 pe 06 Apr 2015, 22:00

Eu am una impaiata, de probabil a crezut Sharpshooter ca m-a lovit damblaua, cand i-am trimis-o. Are si o poveste, o scriu eu odata. De atunci a ramas vorba " se uita cu ciocul la tine" cand cineva da o chifla de toata isprava. Tin sa precizez ca nu eu am dat chifla, ci spre meritil meu am egalat scorul si cioroiul ala a ajuns pe perete. Am ras mult insa in ziua aia...
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde OVI762 pe 07 Apr 2015, 07:58

Alin3006 scrie:Eu am una impaiata, de probabil a crezut Sharpshooter ca m-a lovit damblaua, cand i-am trimis-o. Are si o poveste, o scriu eu odata. De atunci a ramas vorba " se uita cu ciocul la tine" cand cineva da o chifla de toata isprava. Tin sa precizez ca nu eu am dat chifla, ci spre meritil meu am egalat scorul si cioroiul ala a ajuns pe perete. Am ras mult insa in ziua aia...

Pai vedeti ca nu sunt eu singurul nebun? :lol: :lol: :lol: Eu am o boala speciala pe ciori si pe cotofene,dar las povestea asta pentru alta data.
PS
Imediat ce am postat mi-am adus aminte de Maurer cu puiul lui de urs...
PPS
Vlad,daca imi mai zici odata ''Domnu''si nu e la misto,te blestem,si pe tine si pusca ta :lol: :lol: :lol: si vezi ca blestemele de la nebuni se prind :mrgreen: :twisted:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Vlad_tulcea pe 07 Apr 2015, 10:05

:lol: :lol: OVI blesteama-ma doar pe mine,lasa pusca ca-i nevinovata,cica la marinari si la c**ve nu se prind blesteme deci posbil sa scap :lol: :lol: :lol:
PS pacat ca nu este voie cu AC macar la ciori ca e mult mai eficient si foarte distractiv.
Vlad_tulcea
Membru important

Mesajde OVI762 pe 07 Apr 2015, 10:58

Total de acord;am vazut...pe la altii... :wink: cat de buna e o arma cu ac la ciori si altele asemenea-placut,tacut,ieftin de tras.Nu cred ca s-ar oprii pamantul din miscarea de rotatie daca ne-ar permite macar noua,vanatorilor,pentru inceput,sa folosim ac la ''pest control''.Am incercat niste munitii mai scumpisoare cu Gamo din dotare si daca la 15-20m traverseaza un pet de plastic fara probleme,sigur,sigur cioara sau sobolanul nu au nicio sansa.Dar asta la alt topic.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Vlad_tulcea pe 14 Apr 2015, 08:59

Multumim pentru chematoare Marius.Sper sa invatam sa "cantam" la ea :D .
Vlad_tulcea
Membru important

Mesajde Marius pe 16 Apr 2015, 15:37

Vlad_tulcea scrie:Multumim pentru chematoare Marius.Sper sa invatam sa "cantam" la ea :D .

Cu placere, sper sa va fie de folos!
Marius
Veteran

Mesajde sergiu 15 pe 05 Iul 2017, 21:46

sergiu 15

Înapoi la Vanatoare discutii generale