Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Dupa cum unii dintre voi stiu,suntem de ceva vreme in Suedia, cu intentia de a ramane aici.
Cand am plecat din Romania ne-am luat,bineinteles,armele cu noi. Ca sa putem intra cu armele in Suedia a trebuit sa avem in prealabil o autorizatie de la Politia suedeza si pe care a trebuit s-o prezentam,impreuna cu armele,la punctul de intrare in tara. Pana aici nimic deosebit;autorizatia a venit prin posta in satul nostru,autorizatie temporara,pana la obtinerea CNP suedez,controlul la punctul de intrare a fost foarte prietenos si nu foarte formal. Ne-am obtinut CNP-ul si am facut demersurile pentru obtinerea permisului definitiv pentru arme. Am depus toate actele solicitate de autoritati,am platit taxele necesare (nu excesiv de mari) si am asteptat cuminti sa primim un raspuns de la Politie. L-am primit. Politia ne comunica sa mai trimitem o dovada a existentei unui fiset pentru arme, care sa fie conform unui anumit standard (SS3492,pentru cunoscatori) si copia scanata a permisului suedez de vanatoare. Va puteti imagina stupefactia noastra la citirea mailului;nu din cauza fisetului, pe care deja il aveam, ci din cauza cerintei de a avea un permis SUEDEZ pentru vanatoare. Am luat legatura cu asociatia de vanatoare din Suedia si le-am spus cam ce dorim iar ei ne-au spus ca trebuie sa sustinem examenul de vanator,arme de vanatoare pot detine si utiliza,ca si in Romania,vanatorii licentiati. Le-am spus ca Romania este o tara europeana,ca asa cum permisul de conducere sau licenta de practicare a meseriei sunt valide fara alte examene de echivalenta,tot asa ar trebui sa fie si permisul de vanatoare romanesc,din moment ce el se elibereaza, ca si in Suedia,dupa sustinerea unui examen. Mi-au solicitat sa le trimit dovezi sau/si documente despre cum se da examenul de vanator in Romania,ceea ce am si facut,trimitandu-le tot ce am putut gasi pe net despre AGVPS si manualele romanesti. Mi-au raspuns ca vor studia documentele trimise si m-au intrebat ce este AGVPS. Le-am spus ca este asociatia generala a vanatorilor romani,cea care reprezinta intern si international interesele vanatorilor romani.Au fost foarte mirati de raspuns pentru ca ei habar nu au de asa o asociatie.M-au intrebat de ce,daca aceasta asociatie reprezinta interesele vanatorilor romani,nu a luat legatura si cu ei ca sa puna legislatia de comun acord,asa cum au facut-o cei din Germania sau din Austria.Mai aveau putin si ma intrebau daca Romania este membra UE. Acum,spuneti voi ce puteam sa le spun? Ca sunt niste imbuibati,comunistoizi care nu-si vad decat interesul personal si ca-i doare-n dosul garii de interesele vanatorilor romani de la care inghit cotizatii ? Ca asa zisa reprezentare internationala cu care se lauda prin statute si adunari nu este decat vorba goala ? P.S. Aloooo !!!! AGVPS-ule,daca cumva citesti pe aici,misca-ti curu’ si fa-te cunoscut. Macar in Europa.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Am si eu un exemplu dar pe filiera inversa.
Varul meu: dubla cetatenie (buletin RO, pasaport UK), vanator in UK. Vine de cateva ori in tara pe an si cand il iau la vanatoare plateste cate 50 euro ziua de vanatoare. Asa ca am decis sa-l inscriu la asociatia unde sunt si eu pentru ca ar iesi mai ieftin ca membru cotizant. La asociatie surpriza: NU i se echivaleaza nimic! Trebuie sa faca stagiatura 1 an, curs arme si munitii, poligon, examen de vanator, asta in conditiile in care el este vanator in Anglia (tot cu examen, etc). UK este membru UE la fel ca si Romania. Deci? "Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".sa ramai acolo ...pe veci
![]() daca as avea ocazia, m-as muta maine intr-o tara precum Suedia, Finlanda, Norvegia ![]()
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".
De Romania nu ma mir, pentru ca trendul este sa fie "stersi" cat mai multi vanatori,nu sa se inmulteasca.Plus ca Romania a avut si are in continuare o comportare "originala";ca si democratia. Plus ca examenele ii imbogatesc pe cei de le organizeaza. In Suedia nu este asa. Ei nu se tem de vanatori,dovada ca exista in jur de 300.000 la o populatie de aprox. 9 mil. Si nici nu fac cine stie ce bani prin organizarea examenelor. Pentru tarile care au luat legatura si care s-au pus de acord cu ei,echivalarea se face automat.Am dat de exemplu deja Germania sau Austria. De Finlanda,Norvegia(nici macar nu e tara UE) sau Danemarca nu mai spun,pentru ca tarile astea au deja traditie de colaborare.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Dpdv al globalizarii actuale - tari UE , oameni UE - vanator RO = vanator UE, dar este o vorba: "cate bordeie, atatea obiceie!"
Cum nu sunt un adept infocat al globalizarii, in urma cu 2 sapt eram in metoru in Viena si ma intrebam care sunt austriecii?! Nu mai exista identitate nationala, de neam, ca la Babilon, toti o apa si-un pamant. De aceea cred ca fiecare tara are ceva specific si in ale vanatorii si cei care doresc sa fie vanatori intr-o anumita tara ar trebui sa cunoasca specificul. Doar ca totul ar trebui sa se desfasoare extrem de repede , nu in ani!!! Ce reprezinta AGVPS-ul? o adunatura de oameni care nici acum nu isi dau seama ca datorita vanatorilor au servici! Nimic mai mult, din pacate.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".@aghiuta: NO COMMENT!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bine ca ai plecat, chapeau pentru curajul tau de a face pasul, mai ales ca nu aveti 25 de ani. nu te mai intoarce clar, daca ti s-o face dor de vreunul de aici spune si incercam sa iti trimitem vreo poza.... inca ceva, sa nu uitam: ai grija DACA mai revii prin concedii - inca se fura roti de rezerva, combustibilul din rezervor si caini de pe strada pentru rascumparare. IN ROMANIA anului 2015. ultimul NU mai stinge lumina, ca garantat se vor fura si intrerupatorul, si cablurile si oricum n-are rost sa fie platita ca s-a dat teapa la intretinere de multi ani... ps: @AGVPS => ghinda are dreptate! ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".@aghiuta, felicitari pentru alegerea facuta! Sarut mana Doamnei! Nu pot uita de ce durere de cap m-a vindecat...
Pierdem noi unul de-al nostru dar, cu ajutorul net-ului, ne ramane alaturi de acolo. Abia mai aflam si noi cu se mananca vanatoarea si pe la altii. Acum, pe subiect. Pe partea cu AGVPS-ul, eu v-as sugera sa le puneti pe mail tot cazul si sa vedeti raspunsul. Cred ca ar fi util daca acest raspuns ar fi postat si aici. Pe patrea de legislatie, cei cu studii in domeniu ne-ar lumina mai bine. Eu postez cateva link-uri pe unde am citit eu in aceata dimineata. Cred ca problema are doua componente: - AGVPS-ul trebuie sa asigure sustinere si logistica si pentru problemele punctuale ale vanatorilor romani. - Echivalarea permisului de vanatoare roman in UE si alte state. Aici e complicat. Autoritatea care elibereaza permisele e si competenta in echivalarea lor. Legislatia nu este aceiasi in toate tarile. Nu exista norme comune pentru dobandirea unui permis, licenta, examen, nu avem programe de studiu comune (in diferite grade si domenii). De aici si dificultatea echivalarii lor. Conform: Ordin nr. 539 din 25/08/2009 (Ordin 539/2009) pentru aprobarea regimului permiselor de vanatoare Publicat in Monitorul Oficial nr. 606 din 02/09/2009 MINISTERUL MEDIULUI ŞI SCHIMBĂRILOR CLIMATICE DEPARTAMENTUL PENTRU APE, PĂDURI ŞI PISCICULTURA ORDIN privind modificarea şi completarea anexei nr. I la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 539/2009 pentru aprobarea regimului permiselor de vânătoare Publicat in Monitorul Oficial nr. 301 din 24/04/2014 Regulament din 25/08/2009 (Regulament din 2009) pentru obtinerea permiselor de vanatoare Publicat in Monitorul Oficial nr. 606 din 02/09/2009 Art. 2. (2) Permisul de vanatoare permanent se poate dobandi doar in limita locurilor vacante existente la fiecare organizatie vanatoreasca, stabilite in functie de suprafata fondurilor cinegetice gestionate de aceasta si de zona geografica in care se gasesc fondurile cinegetice, in conformitate cu prevederile art. 5 alin. (3) din Legea nr. 407/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. la noi numarul permiselor de vanatoare este functie de cum vrea gestionarul. Adica limitat. Ma gandesc, in acest caz, cum ar putea fi facuta echivalarea cu un alt stat??? Si cate alte chitibusuri legislative or mai fi... http://agvps.ro/faq/permis-de-vanatoare/ http://ajvpsmures.ro/fisiere/Ordin-539- ... atoare.pdf viewtopic.php?f=27&t=5952
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Pe subiect.
AGVPS se lauda ca s-a conformat directivei R85(17) si deci examenul pentru obtinerea calitatii de vanator in Romania este similar celorlalte examene din statele membre: http://www.orion.net.gr/art/coe_rec.1985-17.pdf De altminteri AGVPS se lauda ca este afiliata FACE: http://agvps.ro/despre/relatii-internationale/ Citat din documentul de pe pagina AGVPS: Obiective • Să PROMOVEZE vânătoarea ca instrument de dezvoltare rurală, de conservare a faunei sălbatice şi a biodiversităţii; de asemenea, ca instrument de conservare, ameliorare şi restaurare a habitatelor faunei sălbatice. • Să APERE interesele colective ale membrilor la nivelul instituţiilor europene şi internaţionale, pentru ca interesele vânătorilor să fie luate în consideraţie în problemele legate de vânătoare, gestiunea faunei sălbatice, conservarea naturii, arme de vânătoare, sănătatea animală, igiena cărnii de vânat, etc. • Să CONTRIBUIE la informarea celor ce iau decizii, a mass-media şi a marele public în legătură cu cele două principii - vânătoarea durabilă şi conservarea biodiversităţii – în scopul promovării lor şi utilizării durabile şi raţionale a resurselor naturale. FACE este, în mod consecvent, în contact cu cei 785 deputaţi europeni, mai ales cu deputaţii europeni care iau parte la Intergrupul Vânătoare Durabilă, Biodiversitate şi Activităţi rurale, cu care se găseşte în strânsă colaborare.. FACE şi-a asumat rolul de Secretariat pentru acest Intergrup încă de la crearea sa, din octombrie 1985, putând lua astfel parte la toate dezbaterile privind problemele şi reglementările UE în legătură cu vânătoarea. Reglementările UE şi problemele legate de conservarea şi gestiunea faunei sălbatice, precum şi de vânătoare sunt studiate în timpul reuniunilor sale de către deputaţii europeni la Strasbourg. Rezultatul acestor discuţii conduce adesea la o viziune consensuală, care se dovedeşte foarte utilă în timpul votului Parlamentului asupra propunerilor şi amendamentelor susţinute. Nu mai insist cu laudele pe care si le face AGVPS (probabil ca le-au murit toti laudatorii) dar nu pot sa nu ma intreb de ce naiba nu si-a facut AGVPS site-ul macar si in limba engleza,astfel incat nu doar conoscatorii de romana sa poate citi "maretele realizari",daca tot nu-s in stare sa spuna mai nimic prin viu grai celor 785 de deputati europeni.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Sa ai contacte la nivel international si sa nu ai site-ul cu posibilitate de citire in minim o limba de circuatie internationala
Is a great shame!
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Insa, insist: cateva minute in care cele petrecute le veti scrie intr-un mail timis pe adresa AGVPS cred ca ar face bine. Am vedea si cum se vede probleme de la ei, ce disponibilitate la dialog au, de ce forta in a face ceva dispun (in eventualitatea ca dau curs).
Si apropos: cand e an de alegeri(AJVP-uri) ? Anul asta sau la anul? Degeaba criticam virtual daca pe functii raman cei ce si-au aratat limitele. Poate or mai patrunde si oameni ce vor sa mai schimbe cate ceva...
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Imi aduc aminte ce increzatori erati in urma participarii la congresul AGVPS-lui!
IJ 43 EM 12/70 ,Ejectoare, Dreapta 0.5 shock, Stanga 1.00 shock
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Ups! Asta-i la persoana-mi
![]() As raspunde dar n-am suficiente detalii in ceea ce priveste "increzator". Si nu eram, sunt. Cred inca ca situatia reprezentativitatii vanatorului roman se poate si va fi imbunatatita. Insa numai prin a face ceva. Ceva-ul asta poate avea orice aspecte, dupa putirinta si priceperea fiecaruia. Dar carcoteala si injuratura virtuala, din spatele tastaturii, nu vor schimba nimic! Imi cer scuze initiatorului topic-ului pentru off. Pentru alte aluzii, critici, huiduieli, va rog: la topic-urile dedicate, ca sunt o sumedenie. Si cu asta, mai raspundeti si altii, ca iar intru in polemici aiurea...
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Si eu cred ca un mail trimis la AGVPS ar fi potrivit. Chiar sunt curios daca ar raspunde si ce ar spune.
Nu stiu daca cei de la AGVPS l-ar ajuta efectiv pe domnul doctor in timpul necesar (mai probabil este ca suedezii sa devina mai flexibili,si sa nu mai solicite examinarea)insa ar putea pe viitor ajuta alti vanatori romani care ar vrea sa se stabileasca in vreo tara europeana. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Sincer sa fiu,eu sunt asa de prins cu alte activitati aici in Suedia,incat timp de scris mailuri catre AGVPS nu mai am; sau chef.
Asta nu inseamna ca nu poate orice vanator roman sa scrie "organului reprezentativ" si sa puna intrebarea.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Imi veni o idee: @aghiuta a fost initiatorul a mai multor petitii on line. Oare nu i-ar fi de folos o scrisoare, ceva, prin care sa evidentiem activitatea vanatoreasca si calitatea umana a familiei? Si s-o semnam mai multi, cu nume si numar de permis de vanatoare? Ce ziceti?
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Iti multumesc pentru idee.
Nu stiu in ce masura voi putea prezenta scrisoarea voastra autoritatilor suedeze sau daca aceasta ar avea un efect asupra lor atata vreme cat "organul reprezentativ" nu a facut nimic pentru ca drepturile vanatorilor romani se fie aparate institutional,cum alte asociatii nationale au facut. Dar,cum spuneam mai sus,nu va opreste nimeni sa scrieti voi catre AGVPS si sa-i solicitati un raspuns oficial. Cei din Bucuresti ar putea chiar depune un memoriu direct la sediul lor cu numar de inregistrare cu tot.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Acu' cativa ani, site-ul AGVPS avea un forum. Ne-am apucat cativa ( printre care si florin.t si Fluturele ) sa scriem, sa intrebam una-alta. Si ce sa vezi: brusc, s-a inchis forumul, apoi a stat cativa ani in constructie sau pentru actualizare
![]() Un exemplu recent, este si intalnirea din toamna din Banat, unde invitatiile au fost facute din timp si culmea, au fost si confirmate de catre conducerea AGVPS. ![]() De altele, chiar mi-e jena sa scriu. Si eu sunt de fel optimist, dar in privinta schimbarii gandirii comunistoide a conducerii AGVPS, niciodata. P.S. Ghinda a avut intotdeauna dreptate in privinta AGVPS-ului. ![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Aghiuta, daca tu crezi ca te ajuta cu ceva, putem face o scrisorica oficiala din partea forumului de vanatoare numarul 1 recte http://www.vinatorul.ro catre AGVPS in care sa le cerem public celor indreptatiti sa faca ceva in acest sens! Poate asa se trezesc si ei din somn!
hai sa n-o lungim: DA. si nu doar pe aghiuta, ci pe orice roman care se duce ca vanator prin ue. in italia si franta am platit ca strain, in austria m-au rugat nici macar sa nu ma mai obosesc sa scot permisul local - n-are rost. bulgarii s-au uitat totusi la el, fara rezultate ce-i drept. -------------------------------------
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".@ the_mav
..." in austria m-au rugat nici macar sa nu ma mai obosesc sa scot permisul local - n-are rost." Continuarea, cum s-a finalizat?
Poate ma ajuta si pe mine,in contextul in care cei de la AGVPS vor da un raspuns favorabil vanatorilor romani si vor lua legatura si cu asociatiile din UE, sa-si puna la unison legislatia. Sigur este ca macar se va elucida pozitia "organului central" in ceea ce priveste europenizarea permiselor romanesti,oricare pozitie ar fi aceea. Pana la urma,vorba lui Mav,DA. De ce nu ?
continuarea la ce? n-ai permis, nu esti vanator, nu vanezi. PUNCT. asisti la vanatoare si toate activitatile conexe, dar nu prea poti trage tu. dar poti sta in standul unui vanator care, fiind vanator, poate inclusiv sa traga. si cum ar veni ala trage cartuse, tu tragi fotografii... ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Inapoi la CAP ! Nu esti membru intr-o asociatie, adio !!! Stiti de unde se trage asta, nu? Sa vedeti acu' aere si ifose in capul directorilor ajvps. Ai plecat acum 2 ani din ajvps ? Vrei sa vii inapoi ? Nicio problema, platesti cotizatia cu majorari pe ultimii 2 ani si ramai cu pusca. Frumos, nu ?
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursule, eu vb despre austria...acolo nu prea trage in animale la o vanatoare orice gigel care nu e oficial vanator recunoscut. Iar ei acolo nu prea recunosteau permisul romanesc... -------------------------------------
Sa nu uit: in ro sunt membru in vreo 3 asociatii. Si ce daca? Respectvele asociatii nu prea sun recunoscute prin austria ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".O mai tineti minte?
http://www.petitieonline.com/sa_ne_past ... _castigate Au semnat-o sub 1000 de oameni si multi nici macar nu-s vanatori. Asa ne trebuie daca stam ca......pe coada si asteptam sa ne rezolve altii problemele.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".In Spania nu te intreaba nici dracu de permis de vanatoare romanesc.In schimb se recunoaste permisul de port arma romanesc,ce intereseaza cel mai mult.De vanat ,in functie de buget,este problema ta si oferta este pe masura fiecarui buzunar.Daca vrei sa vanezi tot sezonul iti gasesti o grupa care te accepta,platesti cota si poti vana in conditiile oferite de ei.Daca vrei sa vanezi in mai multe locuri ,platesti ziua respectiva ,daca nu poti merge la vanatoare unu,doi ,trei,ani nimeni nu iti salta arma (propietate personala)pentru motivul ca nu esti inscris in vreo asociatie.Asa-i la noi in Cataluña,sper sa confirme si colegii vanatori romani din Spania.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Eu nu vreau neaparat sa vanez in Austria, Suedia sau Spania. Vreau o tara ca afara- vorba cantecului.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".salutare Domn Aghiuta
te-ai mutat acolo ,poti vana cocos de munte,lupi si alte alea cand vrei si acum faci figuri ![]() Ma pot duce la AGV sau minister si vorbesc fata in fata dar trebuie sa-mi zici mai clar ce sa cer si cu cine (ce organizatie sau institutie ) trebuie sa aiba discutii cei de aici. PS .eu inteleg ca sunt multe gaste pe malul lacului dar pune-ti pofta in cui ,scuzati.... puneti-va voi amandoi! salutari doamnei! Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori |
Publicitate
|